X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, ja przez ta aktualizacje czułam sie jak bez ręki :D nie moge już bez Was żyć <3
    Byłam u gina bo mnie martwiło to plamienie. Dostałam luteinę dopochwowo 2x1 ale mam na razie nie wykupować, dopiero w razie jakichs jeszcze plamien :)
    Ogólnie powiedział że jest wszystko Ok, dzieciaczka jeszcze wiadomo nie widać bo za wcześnie, ale jest grube endometrium :) Czyli ciąża ewidentnie jest bo i beta wysoka :) za 3tyg kolejna wizyta i juz ma byc cos widac i słychać serducho :D <3
    Mam powtorzyc betę jutro czy dobrze przyrasta :) w ogóle to chciał mi dac już zwolnienie Hahah ale powiedziałam ze poczekamy jeszcze te 3tyg i zobacze jak sie będę czuła. Póki co od wczoraj mi niedobrze :(

Inseminacja to invitro ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 07:07

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inseminacja to sztuczne wprowadzenie nasienia do macicy, moze ono byc swieze, swieze schlodzone, lub mrozone. A in vitro to zaplodnienie poza organizmem matki w warunkach sztucznych (normalne zaplodnienie nazywa sie zaplodnieniem in vivo) i wprowadzenie zaplodnionego jaja do macicy w takiej fazie cyklu, aby macica byla gotowa je przyjac :)

• Feeva Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Ok to już wszystko wiem :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem skąd te moje boleści podbrzusza , wczoraj wieczorem i dzisiaj ból nie do wytrzymania, a mam już wyniki moczu i mam liczne bakterie !! Idę dzisiaj do mojego gin jestem ciekawa co mi na to poradzi ! Ja bardzo często miałam przewlekłe zapalenie pęcherza, ze firagin np. to już w ogóle na mnie nie działał, także nie wiem co mi na to może dać za leki... a poza tym mam za niskie tsh, a miesiąc przed ciaza jak robiłam badania było w normie...

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa o kurcze... Niedobrze :/

Daj znać jak po wizycie, co Ci powiedział :*

Ja chyba zaraz rzygnę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 08:47

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Już wiem skąd te moje boleści podbrzusza , wczoraj wieczorem i dzisiaj ból nie do wytrzymania, a mam już wyniki moczu i mam liczne bakterie !! Idę dzisiaj do mojego gin jestem ciekawa co mi na to poradzi ! Ja bardzo często miałam przewlekłe zapalenie pęcherza, ze firagin np. to już w ogóle na mnie nie działał, także nie wiem co mi na to może dać za leki... a poza tym mam za niskie tsh, a miesiąc przed ciaza jak robiłam badania było w normie...

Młoda spokojnie.
    Podaj wynik tsh i normy.
    Po drugie w ciąży się patrzy na ft4 tym się kieruje lekarz żeby dobrać odpowiednio dawkę hormonu.
    Tsh w ciąży wariuje dlatego ft4 jest najważniejsze.
    Tsh będzie do końca ciąży ruchliwe i będzie rosnąć.
    Więc luzuj portki!

Co do pęcherza pewnie dostaniesz antybiotyk i się wyleczysz.
    To normalne w ciąży dlatego należy unikać basenów, pić mega dużo wody i jeść zurawinke :-)

Będzie dobrze.

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odchylenie tsh jest małe norma 0,30-4,20 , a mój wynik to 0,25. Miałam robione tylko tsh , bez ft3 i ft4

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Nastiness Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Nastiness jak to?

Moja beta w 5tc ponad 6 tys, 8tc ponad 50tys i na tej podstawie lekarz uznał, że jest ok, a nie było. W szpitalu podwjrzenie zasniadu groniastego.

• Nastiness Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym tsh też teraz dziwnie porobili, miałam 2,78 i juz euthyrox. Bo w ciąży zrobili inne normy, 5 lat temu tego nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Odchylenie tsh jest małe norma 0,30-4,20 , a mój wynik to 0,25. Miałam robione tylko tsh , bez ft3 i ft4

To idź zrób jeszcze ft4 i ft3 jak możesz co by lekarz widział.
    Pewnie będzie Ci kazał zrobić.
    Ale raczej do endokrynolog będziesz musiała iść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry bardzo! :)

Dawno mnie tu nie było.

Gratuluję wszystkim, którym się udało! Tylko ja taka sierota ciągle czekająca... :(

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział, ze taki wynik w ciazy jest normalny , bo są niby inne normy. Dostałam antybiotyk na pęcherz :/ Dzidzia ma 2,13cm ❤️

Mój lekarz dzisiaj informował mnie o możliwości wykonania testu Pappa. Czy któraś z Was decyduje się na takie badanie lub je robił ?

3i49hdgenmhomr4i.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, nie tyko Ty, dołączam do sieroctwa;)

Ja sobie dzisiaj uświadomiłam, że jak nam się nie uda w dwóch kolejnych cyklach, to będę musiała zrobić sobie parę miesięcy przerwy w staraniach, bo na jesieni będę mieć egzamin ze specjalizacji, i czasami terminy mogłyby się pokryć. No i w końcówce ciąży też niezbyt fajnie się stresować i jechać zdawać. Tak że inseminacja będzie musiała poczekać.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka witam w Klubie! Masz już jakąś diagnozę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Lekarz powiedział, ze taki wynik w ciazy jest normalny , bo są niby inne normy. Dostałam antybiotyk na pęcherz :/ Dzidzia ma 2,13cm ❤️

Mój lekarz dzisiaj informował mnie o możliwości wykonania testu Pappa. Czy któraś z Was decyduje się na takie badanie lub je robił ?

Ja miałam robiony.
    Na straszył mnie ze będę miała dziecko z zespołem downa.
    Na ten test ma wiele czynników wpływ.
    Przede wszystkim genetyka, duphaston (tak! 2 profesorów genetykow mi to powiedzieli, wiek ciężarnej).
    Decyzja należy do ciebie.

Z tego co wiem.
    Jeśli będzie wynik zły a ty będziesz chciała się w 100% przekonać czy dziecko chore robisz wtedy badania nimfy koszt 2500zł.
    Jeśli chcesz więcej informacji poczytaj o tym.
    Decyzja należy do ciebie czy zrobisz Pappa czy nie.
    Na pewno to dużo stresu kosztuje.

Cieszę się że na wizycie jest ok.
    Piękny okruszek nosisz <3

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, u mnie duży problem z owulacją, u męża słabe nasienie. Jestem świeżo po badaniu drożności jajowodów i tu na szczęście wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 13:05

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Karolina, u mnie duży problem z owulacją, u męża słabe nasienie. Jestem świeżo po badaniu drożności jajowodów i tu na szczęście wszystko dobrze.
    U mnie w ogóle nie ma owu. Na wyniki nasienia czekamy, jutro mamy odebrać. U nas dużą nadzieję daje leczenie Napro!

• Totoro Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa jaki duży już maluszek <3 a antybiotykiem się nie przejmuj, przynajmniej dzidzia będzie bezpieczna :) ja ostatnio gadałam o badaniach prenatalnych z moim ginem, powiedział, że oczywiście można zrobić jednak on zalecalby jakieś "drugie" czyli jak rozumiem nie te, które robi się jakoś 9 - 10 tydzień tylko późniejsze. I miałam dzwonić się umawiać zapomniałam :( jutro muszę spróbować.
    Wszamanka, Kaaarolynaaa i Wy się doczekacie :) Wszamanka macie te same problemy co my - słabe nasienie i bardzo rzadko pojawiająca się owulka albo w ogóle brak. Kaaarolynaaa trzymam kciuki za dobre wyniki nasienia :) U nas pykło to i Wam się uda. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 15:51

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro te badania co proponował właśnie mi mój lekarz to test Pappa z tego co dobrze zrozumiałam jest to usg przeziernosci karkowej i dodatkowe badania z krwi na wady genetyczne .

Poczytałam trochę w internecie i właśnie widzę, ze dość często te badania z krwi wychodzą, ze jest zagrożenie wadami, większość kobiet decyduje się później na amniopunkcję, która jest bardzo droga , ale podobno 100% daje pewności ...

Mój K. mówi , ze bez dwóch zdań mamy robić te badania , a ja się właśnie zastanawiam...

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Mlodaaa muszę tym jeszcze poczytać, nic mi na ten temat lekarz nie mówił O.o a w którym tygodniu się to robi?
    Zmobilizowalas mnie i umówiłam się przed chwilą na prenatalne na listopad :)

Edit:

Doczytałam własnie trochę o tym teście pappa, to są te pierwsze badania prenatalne, których mój gin nie kazał mi robić. Poza tym właśnie czytam, że tylko 30% nieprawidłowych wyników okazuje się faktycznie problemami rozwojowymi u dziecka, 70% dzieci mimo nieprawidłowego wyniku rodzi się zdrowe. Ja podziękuję O.o Poza tym, tak sobie myśle... Wychodzi mi, że dziecko może mieć zespół downa albo inny i co? Wiedza dla wiedzy, bo pomóc mu już w żaden sposób nie mogę;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 16:59

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ