X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, ja przez ta aktualizacje czułam sie jak bez ręki :D nie moge już bez Was żyć <3
    Byłam u gina bo mnie martwiło to plamienie. Dostałam luteinę dopochwowo 2x1 ale mam na razie nie wykupować, dopiero w razie jakichs jeszcze plamien :)
    Ogólnie powiedział że jest wszystko Ok, dzieciaczka jeszcze wiadomo nie widać bo za wcześnie, ale jest grube endometrium :) Czyli ciąża ewidentnie jest bo i beta wysoka :) za 3tyg kolejna wizyta i juz ma byc cos widac i słychać serducho :D <3
    Mam powtorzyc betę jutro czy dobrze przyrasta :) w ogóle to chciał mi dac już zwolnienie Hahah ale powiedziałam ze poczekamy jeszcze te 3tyg i zobacze jak sie będę czuła. Póki co od wczoraj mi niedobrze :(

Inseminacja to invitro ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 07:07

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inseminacja to sztuczne wprowadzenie nasienia do macicy, moze ono byc swieze, swieze schlodzone, lub mrozone. A in vitro to zaplodnienie poza organizmem matki w warunkach sztucznych (normalne zaplodnienie nazywa sie zaplodnieniem in vivo) i wprowadzenie zaplodnionego jaja do macicy w takiej fazie cyklu, aby macica byla gotowa je przyjac :)

• Feeva Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Ok to już wszystko wiem :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem skąd te moje boleści podbrzusza , wczoraj wieczorem i dzisiaj ból nie do wytrzymania, a mam już wyniki moczu i mam liczne bakterie !! Idę dzisiaj do mojego gin jestem ciekawa co mi na to poradzi ! Ja bardzo często miałam przewlekłe zapalenie pęcherza, ze firagin np. to już w ogóle na mnie nie działał, także nie wiem co mi na to może dać za leki... a poza tym mam za niskie tsh, a miesiąc przed ciaza jak robiłam badania było w normie...

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa o kurcze... Niedobrze :/

Daj znać jak po wizycie, co Ci powiedział :*

Ja chyba zaraz rzygnę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 08:47

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Już wiem skąd te moje boleści podbrzusza , wczoraj wieczorem i dzisiaj ból nie do wytrzymania, a mam już wyniki moczu i mam liczne bakterie !! Idę dzisiaj do mojego gin jestem ciekawa co mi na to poradzi ! Ja bardzo często miałam przewlekłe zapalenie pęcherza, ze firagin np. to już w ogóle na mnie nie działał, także nie wiem co mi na to może dać za leki... a poza tym mam za niskie tsh, a miesiąc przed ciaza jak robiłam badania było w normie...

Młoda spokojnie.
    Podaj wynik tsh i normy.
    Po drugie w ciąży się patrzy na ft4 tym się kieruje lekarz żeby dobrać odpowiednio dawkę hormonu.
    Tsh w ciąży wariuje dlatego ft4 jest najważniejsze.
    Tsh będzie do końca ciąży ruchliwe i będzie rosnąć.
    Więc luzuj portki!

Co do pęcherza pewnie dostaniesz antybiotyk i się wyleczysz.
    To normalne w ciąży dlatego należy unikać basenów, pić mega dużo wody i jeść zurawinke :-)

Będzie dobrze.

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odchylenie tsh jest małe norma 0,30-4,20 , a mój wynik to 0,25. Miałam robione tylko tsh , bez ft3 i ft4

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Nastiness Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Nastiness jak to?

Moja beta w 5tc ponad 6 tys, 8tc ponad 50tys i na tej podstawie lekarz uznał, że jest ok, a nie było. W szpitalu podwjrzenie zasniadu groniastego.

• Nastiness Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym tsh też teraz dziwnie porobili, miałam 2,78 i juz euthyrox. Bo w ciąży zrobili inne normy, 5 lat temu tego nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Odchylenie tsh jest małe norma 0,30-4,20 , a mój wynik to 0,25. Miałam robione tylko tsh , bez ft3 i ft4

To idź zrób jeszcze ft4 i ft3 jak możesz co by lekarz widział.
    Pewnie będzie Ci kazał zrobić.
    Ale raczej do endokrynolog będziesz musiała iść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry bardzo! :)

Dawno mnie tu nie było.

Gratuluję wszystkim, którym się udało! Tylko ja taka sierota ciągle czekająca... :(

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział, ze taki wynik w ciazy jest normalny , bo są niby inne normy. Dostałam antybiotyk na pęcherz :/ Dzidzia ma 2,13cm ❤️

Mój lekarz dzisiaj informował mnie o możliwości wykonania testu Pappa. Czy któraś z Was decyduje się na takie badanie lub je robił ?

3i49hdgenmhomr4i.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, nie tyko Ty, dołączam do sieroctwa;)

Ja sobie dzisiaj uświadomiłam, że jak nam się nie uda w dwóch kolejnych cyklach, to będę musiała zrobić sobie parę miesięcy przerwy w staraniach, bo na jesieni będę mieć egzamin ze specjalizacji, i czasami terminy mogłyby się pokryć. No i w końcówce ciąży też niezbyt fajnie się stresować i jechać zdawać. Tak że inseminacja będzie musiała poczekać.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka witam w Klubie! Masz już jakąś diagnozę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Lekarz powiedział, ze taki wynik w ciazy jest normalny , bo są niby inne normy. Dostałam antybiotyk na pęcherz :/ Dzidzia ma 2,13cm ❤️

Mój lekarz dzisiaj informował mnie o możliwości wykonania testu Pappa. Czy któraś z Was decyduje się na takie badanie lub je robił ?

Ja miałam robiony.
    Na straszył mnie ze będę miała dziecko z zespołem downa.
    Na ten test ma wiele czynników wpływ.
    Przede wszystkim genetyka, duphaston (tak! 2 profesorów genetykow mi to powiedzieli, wiek ciężarnej).
    Decyzja należy do ciebie.

Z tego co wiem.
    Jeśli będzie wynik zły a ty będziesz chciała się w 100% przekonać czy dziecko chore robisz wtedy badania nimfy koszt 2500zł.
    Jeśli chcesz więcej informacji poczytaj o tym.
    Decyzja należy do ciebie czy zrobisz Pappa czy nie.
    Na pewno to dużo stresu kosztuje.

Cieszę się że na wizycie jest ok.
    Piękny okruszek nosisz <3

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, u mnie duży problem z owulacją, u męża słabe nasienie. Jestem świeżo po badaniu drożności jajowodów i tu na szczęście wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 13:05

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Karolina, u mnie duży problem z owulacją, u męża słabe nasienie. Jestem świeżo po badaniu drożności jajowodów i tu na szczęście wszystko dobrze.
    U mnie w ogóle nie ma owu. Na wyniki nasienia czekamy, jutro mamy odebrać. U nas dużą nadzieję daje leczenie Napro!

• Totoro Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa jaki duży już maluszek <3 a antybiotykiem się nie przejmuj, przynajmniej dzidzia będzie bezpieczna :) ja ostatnio gadałam o badaniach prenatalnych z moim ginem, powiedział, że oczywiście można zrobić jednak on zalecalby jakieś "drugie" czyli jak rozumiem nie te, które robi się jakoś 9 - 10 tydzień tylko późniejsze. I miałam dzwonić się umawiać zapomniałam :( jutro muszę spróbować.
    Wszamanka, Kaaarolynaaa i Wy się doczekacie :) Wszamanka macie te same problemy co my - słabe nasienie i bardzo rzadko pojawiająca się owulka albo w ogóle brak. Kaaarolynaaa trzymam kciuki za dobre wyniki nasienia :) U nas pykło to i Wam się uda. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 15:51

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro te badania co proponował właśnie mi mój lekarz to test Pappa z tego co dobrze zrozumiałam jest to usg przeziernosci karkowej i dodatkowe badania z krwi na wady genetyczne .

Poczytałam trochę w internecie i właśnie widzę, ze dość często te badania z krwi wychodzą, ze jest zagrożenie wadami, większość kobiet decyduje się później na amniopunkcję, która jest bardzo droga , ale podobno 100% daje pewności ...

Mój K. mówi , ze bez dwóch zdań mamy robić te badania , a ja się właśnie zastanawiam...

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Mlodaaa muszę tym jeszcze poczytać, nic mi na ten temat lekarz nie mówił O.o a w którym tygodniu się to robi?
    Zmobilizowalas mnie i umówiłam się przed chwilą na prenatalne na listopad :)

Edit:

Doczytałam własnie trochę o tym teście pappa, to są te pierwsze badania prenatalne, których mój gin nie kazał mi robić. Poza tym właśnie czytam, że tylko 30% nieprawidłowych wyników okazuje się faktycznie problemami rozwojowymi u dziecka, 70% dzieci mimo nieprawidłowego wyniku rodzi się zdrowe. Ja podziękuję O.o Poza tym, tak sobie myśle... Wychodzi mi, że dziecko może mieć zespół downa albo inny i co? Wiedza dla wiedzy, bo pomóc mu już w żaden sposób nie mogę;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 16:59

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ