Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Badanie moczu wyszło wporzadku , a podbrzusze jak bolało tak boli, na wieczor się nasila i mam uczucie pełnego pęcherza i ból ... nie wiem co to może być, martwie się !
A ja musiałam dzisiaj spełnić swoją kolejna zachciankę i upiekłam piernik z polewa czekoladowa i powidłami Haha także u mnie już pachnie świetami ahahaha -
https://zapodaj.net/865a375e52a6e.jpg.html
https://zapodaj.net/1fd79a05de16b.jpg.html
Podaję linki bo nie umiem wkleić zdjęcia
Dziewczyny ja już poMoja dziecinka rozwija się prawidłowo, nigdzie się nie odkleja ani nic
Według pomiaru ciąża jest młodsza o 3 dni, czyli jestem w 6t+2d a nie 6t+5d
Zarodek 5,6mmWidziałam bijące serduszko, ale jeszcze nie słyszałam. Na razie jest strasznie niekształtny hahah
Ale jest i to najważniejsze.
Dostałam L4 ze względu na typ pracy - praca biurowa, ale niestety jesteśmy nad produkcją, z której ciągle śmierdzi rozpuszczalnikami i farbami (biuro jest na górze, więc smrody idą z dołu na górę), na co gin kategorycznie zabronił mi przebywania tam w okresie organogenezy zarodka.
Kolejna wizyta spokojnie za 4 tygodnie
Także jestem spokojna
mlodaaa nie za wcześnie na święta?Lilianap, wszamanka lubią tę wiadomość
-
Tak szczerze mówiąc widziałam, że coś tam na tym monitorze skakało, ale monitor był wysoko zawieszony, a ja jestem ślepa (
) więc słabo widziałam, ale widziałam
Ale tak, cudowne uczucie. Jeszcze jak usłyszę to nic więcej nie będzie mi potrzeba
Póki co męczą mnie oporowe mdłości, ale mimo wszystko się cieszę -
Feeva gratuluje kruszynki ❤️ Widok bijącego serduszka to coś pięknego ❤️
Idę jutro do mojego gin , mam strasznego stresa, najdziwniejsze, ze trochę mi to przechodzi po wysikaniu, potem znowu wraca , wiec byłam pewna , ze to pęcherz... mój gin jak mnie znowu zobaczy to powie, ze jestem psychiczna , ze co dwa tygodnie przychodzę , az się boje, żeby sobie nie pomyślał, ze jakaś jestem przewrażliwiona. -
Feeva gratulacje
boskie uczucie, nie?
rany, Ty wizyta za 4 tyg. a ja regularnie co 2:/ z jednej strony się cieszę, bo co 2 tyg widzę moje dzieciątko, widzę jak się rozwija no i upewniam czy wszystko ok, ale z drugiej cały czas mam w tyle głowy, że nie bez przyczyny te częste wizyty...
Mlodaaa bardzo dobrze, że idziesz, jak coś niepokoi to trzeba sprawdzić. Lepiej na zimne dmuchać.
Mnie ostatnio trochę brzuch pobolewa, trochę w pachwinach... Mam nadzieję, że to nadal normalne
-
Dzięki
Oj tak, boskie
No u mnie wszystko w porządku więc powiedział, że spokojnie 4 tygodnie
Ty się długo starałaś, więc może z góry zakłada, że należy częściej obserwować czy nic się nie dzieje, ale to chyba lepiej nie? W razie co można szybciej interweniować
-
Nastiness, a może powie: no, jajniki ładnie pracują, owulacja lada dzień. :*
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
A zobaczymy, dam znać wieczorem. Moj gin to niepoprawny optymista, kierując mnie na zabieg zapewniał, że nie ma szans, żeby to się powtorzylo i nastepna ciąża będzie taka jak należy.
Pożyjemy zobaczymy.
Swoją drogą fakt, jestem pesymista, ale tylko z lekka przewaga, blizej mi do realizmu.
Gdyby nie Wy, nie rozmawialabym o takich rzeczach z nikim... nie potrafię.
Uwielbiam Was za to, że jesteście, chociaż wirtualnie :* -
Jak już zajdę w ciążę to będziemy z moim jeść chleb ze smalcem ;P teraz za wizytę u mojej gin płacę 50-100zł, u tej samej w klinice wizyta 150 plus badania. Ale czego się nie robi dla tych małych stópek i nieprzespanych nocy
Z jednej strony cieszę się że może w końcu się z IUI uda, ale z drugiej strasznie dołujące jest to że nie mogę zajść naturalnie, tylko to takie medyczne i wyliczone
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Jej dziewczyny , ja po wizycie , mój lekarz stwierdził , ze nie widzi nic niepokojącego , ze mam się mocno oszczędzać a dokładnie ujął to tak : "często leżeć ,wolno chodzić , co 100m na ławeczkę i zachowywać się jak emerytka "... nie wiem jak ja to wytrzymam!
Ból mówi , ze najprawdopodobniej macica się powiększa ...
A tu wklejam zdjęcie malucha 3,9cm ❤️
Feeva, wszamanka lubią tę wiadomość
-
Ja się zapytam... jak wkleić zdjęcie ?
Oprócz tego: łaaaaaaaaaaaaa jaki duży słodziak!Moje 5,6mm Maleństwo w porównaniu do Twojego to jeszcze niekształtna kijaneczka
Pięknie!
Nie mogę się doczekać aż moje dziecko będzie już taaakie duże
A jak brzuszek? Zaokrąglił się? -
Feeva ja wstawiam zdjęcie przez tinypic.pl , tam dodajesz zdjęcie , ładujesz i kopiujesz link do forum i wklejasz normalnie tutaj w wiadomości
Brzuszek lekko zaokrąglony , widać trochę jak mam obcisła bluzkę , ale najbardziej jak mam ubrana sukienkęprzytyłam narazie nie całe 2kg