Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Umowilam się na badania prenatalne. Robię cały ,,pakiet". Dużo czytałam, test pappa również okresla w jakim stanie jest np łożysko. 19 wrzesnia jade pobrac krew na test a 28 wrzesnia USG. Stresuje się troszkę ale nie mogę się już doczekać kiedy znów zobacze moje serduszko.
Dla zainteresowanych polecam artykuł https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/Nasz cud ❤ Lilianna
-
Mlodaaa 3,9 cm jak moja dzidzia ostatnio cudnie mój tam nie kazał mi się oszczędzać, raczej na basen chodzić -_-
Lilianap właśnie wczoraj czytałam ten artykul i mówiłam do męża, że o tym łożysku nie wiedziałam i że gdybym wiedziała to pewnie też bym się zdecydowała no ale trudno. Czekam na drugie prenatalne 15. listopada
-
Sprawdzalam kilka klinik i w kazdej pobiera sie najpierw krew, na wyniki trzeba poczekac i potem USG. I najważniejsze w tym badaniu jest by lekarz mial certyfikat FMF. Wierze ze lekarz ktory sie specjalizuje w tych badaniach wie co robiNasz cud ❤ Lilianna
-
Nastiness to na święta trzeba sobie prezent sprawić
Powtórzyłam wczoraj toxo, wieczorem miałam już wynik. Igg dalej poniżej 0,5, igm dalej 1,2, awidnosci nie wykryto co to ma być?! To tak jakbym miała cały czas świeżą infekcję, ale to już dość długo trwa i żeby igg nie wzrosło? I brak awidnosci? Ja nie wiem co o tym myśleć. Zadzwonię chyba dziś do gina, bo nie wytrzymam do wizyty.
-
Feeva dramatyzm nie jest nudny
Wczoraj przeprowadzilam wywiad z ginem, zapytalam czemu zwiał z przychodni i nie można było go znaleźć, nawet na necie co dziś jest aż dziwne okazało sie, że teraz pracuje na onkologii w mieście wojewódzkim. Czyli chyba jednak jest dobry -
Nastiness na to wychodzi
Mnie o dziwo dzisiaj nie męczyły mdłości ani wymioty od razu po wstaniu z łóżka. Mogłam nawet normalnie zjeść kanapkę! Zmuliło mnie tylko i puściłam pawia po napiciu się soku pomarańczowego na pusty żołądek
Ja już na L4. Myślalam, że rozmowa z szefem będzie straszna, ale jestem bardzo mile i pozytywnie zaskoczona. Pogratulował, życzył zdrowia, w razie co zaoferował pomoc, więc nie jest taki zły jak myślalam, ma w sobie jeszcze resztki człowieczeństwaBu lubi tę wiadomość
-
Dostałam luteine podjezykowo na wywołanie @, do tej pory zawsze miałam duphaston. Luteine mam pierwszy i ostatni raz, syf paskudny, rozpuszcza się długo, a przez cały ten czas mam ochotę zwymiotowac nie dość że smak ohydny, to jeszcze jakbym piasku pod język nasypala. A dzisiaj dopiero pierwszy dzień z 10:(
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Nastiness do jogurtu nie mogę się przełamać, w ciąży;/ Jem serki nturalne typu bieluch, wiejski, twarożkia na samą myśl o jogurcie jakoś mi tak...;/ Probiotyki cały czas łykam. A sam antybiotyk o dziwo znoszę bardzo dobrze, nie mam żadnych skutkow ubocznych, nie boli mnie brzuch ani nic, a też zazwyczaj miałam rewolucje żołądkowe. Chociaż taki plus, jak już będę się całą ciążę z nim użerać... ;/
Dziewczyny powiedzcie mi - dopinacie spodnie...? ja we wszystkie wchodzę na luzie, ale jak przyjdzie je zapiąć to koniec Tzn. jakbym się uparła to bym zapięła, ale nie będę pół dnia chodzić z takim uciśniętym brzuchem! Zostały mi chyba dwie pary, które daję radę zapiąć i teraz co tu zakładać??? Na ciążowe jeszcze za wcześnie, tunik, sukienek unikam, bo w pracy jeszcze nikt nie wie... Kurde
-
Totoro mam ten sam problem. Ciezko dopiac spodnie. W tej chwili jedna para mi zostala w nastepnym tyg musze sie wybrac na zakupy no ale wlasnie co kupic? Normalne spodnie jak w miare ok w pasie to wisza na mnie. Po za tym za kilka tyg juz ich nie zaloze. Eh a na ciazowe szybko jeszcze. Poważnie tez nie wiem juz co ubieracNasz cud ❤ Lilianna
-
Ja myślałam, żeby kupić te takie dżinsowe leginsy (jegginsy? ). Wyglądają jak zwykłe rurki a bardziej elastyczne i na gumce problem tylko w tym, że już w tym miesiącu się splukalam na biustonosze, bo przecież w żaden się nie miescilam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 21:26
-
Hahaha, to ładnie dziewczyny, nie jeść tyle Hahahah
Totoro jegginsy w gumkę to dobre rozwiązanie - uwielbiam. Ja w ogóle jestem wielką fanką legginsów i jegginsów
Ja akurat mam kilka za dużych cyckonoszy więc się przydadzą teraz