X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan hej hej :) no ja to jestem taka w gorącej wodzie kąpana... najlepiej chciałabym wszystko już już. Wkurza mnie czasem, że nie mogę jak każda kobieta się przytulać zawsze, bo póki co nie zanosi się że mój luby zmieni prace. Więc będę wierzyć w cud by mieć owulację w czasie gdy będzie na miejscu, a jak nie to na rowerze będę jeździć do niego hahah :p

Skoro można pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej.
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Paulinaona życzę Tobie, sobie i wszystkim Staraczkom, aby kochane dziewczyny szybko zarazily nas ciazowymi wirusami :D

hahaha poproszę te fluidy i wiruski w naszą stronę wszystkie, które już są zafasolkowane! Ja z chęcią się zarażę ;)

• Maenka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wynik - ni ma fasolinki:(

Progesteron 1.05... A jest napisane że fazie lutealnej powinien być od 1.83 do 23.9. U mnie 37 dzień cyklu... nie wiem co o tym myśleć Dziewczyny? :(

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka przykro mi :(
    Teraz trzeba znów zebrać siły by w święta sprawić sobie prezent i zafasolkować !
    Ja wierze, że jak moja mama miała wpadkę ze mną w sylwestra to i mi się uda hahaah...

• Mulan Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak każda z nas chciałaby, żeby to było już ale z każdym nieudanym miesiącem uczymy się cierpliwości ;) zobaczysz na pewno się za niedługo uda :)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan dokładnie tak jak mówisz- musi się udać. A Wy długo się staracie?

Dziewczyny mam doła w związku z tym progesteronem. Macie jakieś doświadczenia z obniżonym poziomem tego hormonu? :(

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Mulan dokładnie tak jak mówisz- musi się udać. A Wy długo się staracie?

Dziewczyny mam doła w związku z tym progesteronem. Macie jakieś doświadczenia z obniżonym poziomem tego hormonu? :(

Ja nie, ale moja znajoma miała zbyt niski i podobno to było powodem poronień, ale wydaje mi się że miała niższy niż Ty. Dostała leki i suplementację, dowiem się jutro od niej jak to dokładnie miała i co się działo, ale by poprawić się humor po tej "kuracji" zaszła w ciąże i urodzi za niedługo bliźniaki ;) więc nie ma co się martwić, leć do gina, a ja Ci jeszcze dam znać dokładnie.

Szczerze ja nigdy tego nie badałam jak to jest, a że jestem zielna w tym to jak mogę iść do zbadać?

• Paulaona Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się w sumie dopiero zaraz drugi cykl, więc wiem że malutko.

• Mulan Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi maenka ale trzymam kciuki za następny cykl :*

My się staramy juz 2 lata wiec trochę już jest xd czekam jak na szpilkach na ten wynik, żeby wiedzieć co jest grane, ale narazie jestem uziemiona :( jak tylko będę coś wiedzieć to się odezwę

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisz od razu Mulan! ja idę 12.12 na kolposkopie ponieważ jestem po wirusie HPV mam nadzieje, że nic tam takiego nie znajdą i powiedzą mi, że mogę zachodzić w ciąże szybciutko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:02

• Mulan Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z progesteronem też nie miałam nic do czynienia, ale też słyszałam, że to może być przyczyną poronień,bo na utrzymanie dostaje się np luteine, a to jest progesteron ale nie znam się tak do końca.

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak dlatego Meanka od razu zapisuj się do ginekologa i to skonsultuj bo to ważne.

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron powinno się badać najlepiej 7dpo, w którym dniu Ty badałaŝ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:41

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona witamy :) oj, wiem jak to jest jak się na dzieciątko człowiek napali... :) też byłam bardzo narwana, a tymczasem mój organizm wypiął się na moje "chcenie" i staraliśmy się 4,5 roku prawie. Ale jak widać trzeba próbować dalej, bo nawet w totalnie beznadziejnej sytuacji może się udać jak widać ;) próbujcie dalej, zwłaszcza, że po anty trzeba dać sobie trochę czasu na uregulowanie cyklu:) Z hormonów możesz zbadać sobie progesteron, estradiol, prolaktyne, LH, FSH i TSH. Dużo tego, ale to tak na początek daje dobry obraz tego co się dzieje :) najlepiej iść do lekarza na NFZ i poprosić o skierowanie, bo 1 hormon to zazwyczaj ponad 20zl prywatnie. Wszystko bada się normalnie w laboratorium z krwi, tylko musisz doczytać w którym dniu cyklu jakie hormony, bo nigdy nie pamiętam. No i moja najważniejsza rada, znienawidzona przez wszystkie staraczki, włącznie ze mną - wyluzuj, wtedy się uda ;)

Maenka przykro mi bardzo :( ja miałam wszystko poobnizane, progesteronu wprawdzie nie badałam, bo nie miałam naturalnego cyklu bez leków, ale na pewno też wolał o pomstę do nieba. Pogadaj z ginem, może pokieruje Cię też na inne hormony i jeśli będą ok, to pewnie włączy Ci luteine albo duphaston i tyle :)

Przy czym jesteś prawdopodobnie przed samą miesiączką, gdzie progesteron mocno spada, poczytaj w którym dniu cyklu powinno się go badać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:57

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Paulaona witamy :) oj, wiem jak to jest jak się na dzieciątko człowiek napali... :) też byłam bardzo narwana, a tymczasem mój organizm wypiął się na moje "chcenie" i staraliśmy się 4,5 roku prawie. Ale jak widać trzeba próbować dalej, bo nawet w totalnie beznadziejnej sytuacji może się udać jak widać ;) próbujcie dalej, zwłaszcza, że po anty trzeba dać sobie trochę czasu na uregulowanie cyklu:) Z hormonów możesz zbadać sobie progesteron, estradiol, prolaktyne, LH, FSH i TSH. Dużo tego, ale to tak na początek daje dobry obraz tego co się dzieje :) najlepiej iść do lekarza na NFZ i poprosić o skierowanie, bo 1 hormon to zazwyczaj ponad 20zl prywatnie. Wszystko bada się normalnie w laboratorium z krwi, tylko musisz doczytać w którym dniu cyklu jakie hormony, bo nigdy nie pamiętam. No i moja najważniejsza rada, znienawidzona przez wszystkie staraczki, włącznie ze mną - wyluzuj, wtedy się uda ;)

Maenka przykro mi bardzo :( ja miałam wszystko poobnizane, progesteronu wprawdzie nie badałam, bo nie miałam naturalnego cyklu bez leków, ale na pewno też wolał o pomstę do nieba. Pogadaj z ginem, może pokieruje Cię też na inne hormony i jeśli będą ok, to pewnie włączy Ci luteine albo duphaston i tyle :)

Dobra muszę wypisać i posprawdzać. Ja wiem, dlatego ciągle sobie mówię, że na pewno przyjdzie czas. Choć, jak wariatka zachowałam się w sobotę jak byłam u ginekologa bo opowiedziałam co i jak, powiedziała że mam plamienia a ona do mnie to możliwe że ciąża i jakoś choć czułam, że to nie to zrobiło mi się miło, jak robiła USG i tak wierzyłam, że może jednak powie że to jest "to" :( wiem jak wariatka. Ale powiedziała, że jest pęcherzyk który pęka za 2-3 dni tzn. powinien to poradziła by brać mojego i tulić się przez te dni.

• Mulan Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki no i... negatywny :( tak więc czekam na tą wredna @ i na nowy cykl starań... najwyraźniej moje cykle całkowicie się rozjechały po poronieniu i musze sobie dać czas żeby wróciło do normy... a tak po za tym to myślę o zmianie gina tylko, że u nas o dobrego jest strasznie ciężko :/

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan a skąd jesteś? jeśli mogę wiedzieć. No ja powiem Ci, że w ciągu roku zmieniałam 4! Miałam wirusa HPV i albo jeden stwierdził, ze już po "ptakach" inny z kolei powiedział, że mam raka... a wyszło, że dostałam trzy szczepionki i jestem zdrowa, jak ryba ;)

• kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie nadal okresu brak, choć coraz bardziej czuję, że to wciąż nie ciąża. Myślałam nawet, żeby iść na betę, ale mieszkam w małej miejscowości i za chwilę pół miasta wiedziałoby gdzie jestem i po co... Aktualnie jestem w 37 dc :O Miałam małe brązowe plamienia w sobotę, czyli w 35 dc. Już myślałam, że może miesiączka się rozkręci, ale nadal nie.

Postanowiłam, że jak tylko dostanę okres to biorę się za badanie hormonów, a potem mężuś zaczyna swoje badania.

Wczoraj rozmawialiśmy, że od naszych starań nad maluszkiem minęło już 13 miesięcy i że już dawno mielibyśmy dzieciątko, gdyby od razu zaskoczyło.

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Warmińsko-mazurskiego ;)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona żadna wariatka, wszystkie tutaj przerabiałyśmy to samo. Ja jak kiedyś po clostilbegycie wyhodowalam piękny pęcherzyk to już byłam pewna, że nic nie stanie na przeszkodzie wreszcie się uda. Oczywiście guzik z tego wyszło... A słowa gina, żeby próbować, bo piękny, duży pęcherzyk, endo w porządku itd tak mnie pokrzepiły... :/ dlatego luzik, próbujcie na spokojnie dalej a w międzyczasie można oglądnąć te hormonki ;) a mąż kiedyś badał nasienie? :)

Mulan przykro mi :( a co do gina to fakt, dobry, zaufany gin to bardzo ważna sprawa. Jeśli czujesz, że obecny się nie sprawdza to warto szukać.

Kejt0192 miałam ten sam problem - gdzie zrobić betę, żeby na drugi dzień rodzice nie dowiedzieli się od sąsiadów, że jestem w ciąży :/ urok małych miasteczek... :/ a jakbyś teścik jeszcze machnela zamiast bety? Tyle się spóźnia, plamienie było...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ