WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam od 5-9. Od czego to zależy od którego dnia się bierze?

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia od czego:/ u wcześniejszej doktor brałam 3-7dc

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Wszamanka każda z nas przez ten etap przechodziła... Też zaczęłam wychodzić z tego samego założenia - mam cudownego męża, wspaniałe dwa koty, dom był w planach dopiero (albo już) i stwierdziłam, że co będzie to będzie, nie mogę sobie całego życia podporządkowywać staraniom, bo i tak nie wiadomo co z tego wyjdzie. Ale wyszło:) DLatego tak jak pisze Lilianap - może faktycznie odpocznij trochę, na siłę nic nie zdziałasz. A chwila przerwy na pewno nie zaszkodzi, a za to złapiesz oddech, zajmiesz się czymś innym, nabierzesz sił i dopiero ruszysz:) Ja też cały czas jestem pewna, że Wam się uda:)

Paulaona współczuję utraty pracy;/ Na pocieszenie powiem Ci, że ja od studiów tłukłam się od stażu do stażu, za marne grosze... Kombinowałam jakby tu się wstrzelić z ciążą, żeby pracodawca musiał mi potem chociaż do dnia porodu umowę przedłużyć - i na nic moje kombinacje... -_- potem umowa na rok (Moja najdłuższa umowa, jakaż byłam szczęśliwa!), a teraz, gdy udało mi się złapać pracę juz prawdopodobnie na stałe (pierwsza umowa znowu na rok, ale juz z możliwością kontynuowania - kolejna na 2 lata i następna na stałe) to zaszłam w ciążę, popracowałam raptem 2 miesiące i nie liczę na dalszą współpracę, dyrekcja musiałaby być aniołem wcielonym...;) Dlatego nie przejmuj się, w tej branży na pewno znajdziesz prace raz dwa, a ciąża i tak trafi się w najmniej spodziewanym momencie;)

Totoro pocieszyłaś mnie ! bo ja też od stażu do stażu, czasem żałowałam że wgl na PR i marketing poszłam, aż w końcu znalazłam i bach. A weź teraz znajdź coś gdzie znów będę miała umowa na dłużej.

Skoro można pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej.
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona cieszę się, że trochę pomogłam:D Nic się nie martw, na pewno szybko znajdziesz nową pracę:) Co do umowy to może akurat miło się zaskoczysz - mój mąż miał podobną sytuację, w dodatku właśnie mieliśmy rozkręcać własny biznes. Wstrzymaliśmy się 1 dzień przed kupieniem wyposażenia (mieliśmy zalatany dzień i stanęło na "aa to juz jutro zamówimy..."), a tu własnie "jutro" mąż dostał wypowiedzenie. I Bogu dziękowaliśmy, że nie zrobiliśmy zakupu, bo nasza pozornie pewna sytuacja finansowa nagle mocno się zachwiała;/ Tymczasem mąż w ciągu tygodnia znalazł pracę, dostał umowę na 3 miesiące i kolejną już na czas nieokreślony:) W dodatku praca okazała się dużo lepsza, dużo lepiej płatna i w nieporównywalnie milszej atmosferze:) Dlatego uszy do góry, będzie dobrze;)

Paulaona lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e82997eefb8.jpg
    Jestem zakochana po uszy ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 18:35

Totoro, Paulaona, wszamanka, Mulan, mlodaaa, Nastiness, Feeva lubią tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama słodycz <3 <3 <3

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja wiem jak szybko może się wszystko zmienić, dlatego wierze że i u mnie będzie jak u Ciebie ;)

Lilianap PIĘKNOŚĆ <3 !

Totoro lubi tę wiadomość

• Mulan Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna pamiątka Lilianap <3 pierwsze zdjęcie maluszka jeszcze w brzuszku ;) ja dziewczynki jutro zaczynam clo. Wezmę je ostatni raz, a jak nic z tego nie wyjdzie to od stycznia idę do innego gin i biorę się za badania tak na poważnie, nowy rok nowe możliwości ;)

Totoro lubi tę wiadomość

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy to prawda, czy to sen... Zrobiłam dzisiaj dwa testy ciążowe i... pozytywne!!!! :)
    W poniedziałek idę potwierdzić :)

wszamanka, Lilianap, Totoro, mlodaaa, Czara, Feeva lubią tę wiadomość

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt0192 gratulacje kochana ;) tak sie cieszę ;) oj jeszcze długo nie będziesz mogła w to uwierzyć ;) ja po zobaczeniu dwóch kresek w mała histerie wpadłam.
    Zrób sobie bete i progesteron ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt gratulacje!!!!! Tak się cieszę :D :D :D ja to dalej nie dowierzam i czasem jak mnie tak tąpnie, że to się dzieje naprawdę to aż mi dziwnie :D i u mnie też na dzień dobry była histeria xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kejt! Grupka mamusiek na forum rośnie niepostrzeżenie ;) a teraz zagrażajcie i nas, żebyśmy do końca roku i my mogły podzielić się tak wspaniałą nowiną ;)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap mam nadzieję, że lekarz mnie pokieruje na wszystkie potrzebne badania, no a przede wszystkim mam nadzieję, że to NA PEWNO TO!! ;) Szok i jeszcze raz szok. Ciężko mi w to uwierzyć, nie wiem jak ja dzisiaj poprowadzę lekcje w szkole :D

ug37io4pr3i41gg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt, wspaniała wiadomość! Może idź na betę i progesteron :) W razie czego, lekarz od razu przepisze Ci duphaston.

Totoro, Paulaona lubią tę wiadomość

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt ja bym nie czekała aż lekarz mnie pokieruje na badania tylko progesteron zbadala od razu z beta na własną rękę. Jak jest za niski trzeba od razu włączyć duphaston na podtrzymanie. A zdarza się że lekarze nie wysyłają na badania progesteronu.

Totoro lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak kejt byłaś na badaniach?

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt! Gratuluje!!! <3

Właśnie od jakiś 3 dni mam problem ze spanie idę spać o 24, a wstaje o 5-6 :( dobrze, ze Moj luby właśnie wrócił i będziemy coś majstrować ! Oby tym razem było owocnie ;)

• kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lekarza idę dopiero w poniedziałek rano. Zobaczymy co mi powie ;)

ug37io4pr3i41gg4.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że zaczynam schizować!! Martwię się, że te testy fałszywe... Chyba nie wytrzymam psychicznie do poniedziałku. Wg kalendarzyka ciążowego jestem w 5/6 tygodniu, czy lekarz już coś zauważy na usg ?

ug37io4pr3i41gg4.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:
    Powiem wam, że zaczynam schizować!! Martwię się, że te testy fałszywe... Chyba nie wytrzymam psychicznie do poniedziałku. Wg kalendarzyka ciążowego jestem w 5/6 tygodniu, czy lekarz już coś zauważy na usg ?

Wylicz sobie dokladnie, w ktorym jestes tygodniu wedlug ostatniej miesiaczki. Na pewno w internecie znajdziesz dobry kalendarz.
    Bo jesli 5 tydzien, to powinno byc widac pęcherzyk. Jesli w 6 to juz czesto widac serduszko. Dla ciązy kazdy tydzien to spora roznica.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ