X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam od 5-9. Od czego to zależy od którego dnia się bierze?

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia od czego:/ u wcześniejszej doktor brałam 3-7dc

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Wszamanka każda z nas przez ten etap przechodziła... Też zaczęłam wychodzić z tego samego założenia - mam cudownego męża, wspaniałe dwa koty, dom był w planach dopiero (albo już) i stwierdziłam, że co będzie to będzie, nie mogę sobie całego życia podporządkowywać staraniom, bo i tak nie wiadomo co z tego wyjdzie. Ale wyszło:) DLatego tak jak pisze Lilianap - może faktycznie odpocznij trochę, na siłę nic nie zdziałasz. A chwila przerwy na pewno nie zaszkodzi, a za to złapiesz oddech, zajmiesz się czymś innym, nabierzesz sił i dopiero ruszysz:) Ja też cały czas jestem pewna, że Wam się uda:)

Paulaona współczuję utraty pracy;/ Na pocieszenie powiem Ci, że ja od studiów tłukłam się od stażu do stażu, za marne grosze... Kombinowałam jakby tu się wstrzelić z ciążą, żeby pracodawca musiał mi potem chociaż do dnia porodu umowę przedłużyć - i na nic moje kombinacje... -_- potem umowa na rok (Moja najdłuższa umowa, jakaż byłam szczęśliwa!), a teraz, gdy udało mi się złapać pracę juz prawdopodobnie na stałe (pierwsza umowa znowu na rok, ale juz z możliwością kontynuowania - kolejna na 2 lata i następna na stałe) to zaszłam w ciążę, popracowałam raptem 2 miesiące i nie liczę na dalszą współpracę, dyrekcja musiałaby być aniołem wcielonym...;) Dlatego nie przejmuj się, w tej branży na pewno znajdziesz prace raz dwa, a ciąża i tak trafi się w najmniej spodziewanym momencie;)

Totoro pocieszyłaś mnie ! bo ja też od stażu do stażu, czasem żałowałam że wgl na PR i marketing poszłam, aż w końcu znalazłam i bach. A weź teraz znajdź coś gdzie znów będę miała umowa na dłużej.

Skoro można pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej.
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona cieszę się, że trochę pomogłam:D Nic się nie martw, na pewno szybko znajdziesz nową pracę:) Co do umowy to może akurat miło się zaskoczysz - mój mąż miał podobną sytuację, w dodatku właśnie mieliśmy rozkręcać własny biznes. Wstrzymaliśmy się 1 dzień przed kupieniem wyposażenia (mieliśmy zalatany dzień i stanęło na "aa to juz jutro zamówimy..."), a tu własnie "jutro" mąż dostał wypowiedzenie. I Bogu dziękowaliśmy, że nie zrobiliśmy zakupu, bo nasza pozornie pewna sytuacja finansowa nagle mocno się zachwiała;/ Tymczasem mąż w ciągu tygodnia znalazł pracę, dostał umowę na 3 miesiące i kolejną już na czas nieokreślony:) W dodatku praca okazała się dużo lepsza, dużo lepiej płatna i w nieporównywalnie milszej atmosferze:) Dlatego uszy do góry, będzie dobrze;)

Paulaona lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e82997eefb8.jpg
    Jestem zakochana po uszy ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 18:35

Totoro, Paulaona, wszamanka, Mulan, mlodaaa, Nastiness, Feeva lubią tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama słodycz <3 <3 <3

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja wiem jak szybko może się wszystko zmienić, dlatego wierze że i u mnie będzie jak u Ciebie ;)

Lilianap PIĘKNOŚĆ <3 !

Totoro lubi tę wiadomość

• Mulan Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna pamiątka Lilianap <3 pierwsze zdjęcie maluszka jeszcze w brzuszku ;) ja dziewczynki jutro zaczynam clo. Wezmę je ostatni raz, a jak nic z tego nie wyjdzie to od stycznia idę do innego gin i biorę się za badania tak na poważnie, nowy rok nowe możliwości ;)

Totoro lubi tę wiadomość

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy to prawda, czy to sen... Zrobiłam dzisiaj dwa testy ciążowe i... pozytywne!!!! :)
    W poniedziałek idę potwierdzić :)

wszamanka, Lilianap, Totoro, mlodaaa, Czara, Feeva lubią tę wiadomość

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt0192 gratulacje kochana ;) tak sie cieszę ;) oj jeszcze długo nie będziesz mogła w to uwierzyć ;) ja po zobaczeniu dwóch kresek w mała histerie wpadłam.
    Zrób sobie bete i progesteron ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt gratulacje!!!!! Tak się cieszę :D :D :D ja to dalej nie dowierzam i czasem jak mnie tak tąpnie, że to się dzieje naprawdę to aż mi dziwnie :D i u mnie też na dzień dobry była histeria xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kejt! Grupka mamusiek na forum rośnie niepostrzeżenie ;) a teraz zagrażajcie i nas, żebyśmy do końca roku i my mogły podzielić się tak wspaniałą nowiną ;)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap mam nadzieję, że lekarz mnie pokieruje na wszystkie potrzebne badania, no a przede wszystkim mam nadzieję, że to NA PEWNO TO!! ;) Szok i jeszcze raz szok. Ciężko mi w to uwierzyć, nie wiem jak ja dzisiaj poprowadzę lekcje w szkole :D

ug37io4pr3i41gg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt, wspaniała wiadomość! Może idź na betę i progesteron :) W razie czego, lekarz od razu przepisze Ci duphaston.

Totoro, Paulaona lubią tę wiadomość

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt ja bym nie czekała aż lekarz mnie pokieruje na badania tylko progesteron zbadala od razu z beta na własną rękę. Jak jest za niski trzeba od razu włączyć duphaston na podtrzymanie. A zdarza się że lekarze nie wysyłają na badania progesteronu.

Totoro lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak kejt byłaś na badaniach?

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt! Gratuluje!!! <3

Właśnie od jakiś 3 dni mam problem ze spanie idę spać o 24, a wstaje o 5-6 :( dobrze, ze Moj luby właśnie wrócił i będziemy coś majstrować ! Oby tym razem było owocnie ;)

• kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lekarza idę dopiero w poniedziałek rano. Zobaczymy co mi powie ;)

ug37io4pr3i41gg4.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że zaczynam schizować!! Martwię się, że te testy fałszywe... Chyba nie wytrzymam psychicznie do poniedziałku. Wg kalendarzyka ciążowego jestem w 5/6 tygodniu, czy lekarz już coś zauważy na usg ?

ug37io4pr3i41gg4.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:
    Powiem wam, że zaczynam schizować!! Martwię się, że te testy fałszywe... Chyba nie wytrzymam psychicznie do poniedziałku. Wg kalendarzyka ciążowego jestem w 5/6 tygodniu, czy lekarz już coś zauważy na usg ?

Wylicz sobie dokladnie, w ktorym jestes tygodniu wedlug ostatniej miesiaczki. Na pewno w internecie znajdziesz dobry kalendarz.
    Bo jesli 5 tydzien, to powinno byc widac pęcherzyk. Jesli w 6 to juz czesto widac serduszko. Dla ciązy kazdy tydzien to spora roznica.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ