X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 36 dc przy becie 1098.3 miałam widoczny pęcherzyk. A w 46 dc (7tc) widziałam już serduszko.
    Także 5/6 tc powinien być widoczny pęcherzyk. Ale jak cykle długie i owu była później to może jeszcze nawet pęcherzyka nie być. Wtedy pogrubione endometrium mówi o ew. ciąży. Najlepiej zrób bete i po wyniku będziesz widziała czego u gina możesz się spodziewać. I nie stresuj się. Stres to naprawdę bardzo zły doradca. Testy raczej w tą stronę się nie mylą ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :) jak tam po weekendzie? Ja zaczęłam znowu clo, może tym razem pomoże i będzie niespodzianka na święta? Biorę go już ostatni cykl, bo to już 4 miesiąc i nic nie daje wiec trzeba dalej szukać przyczyny ;)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu cicho statnio;D

Mulan ja to nie wiem kiedy mi weekend minął w ogólexD A kolejny nie będzie lepszy, bo mam zjazd -_- Trzymam kciuki za szczęśliwy cykl:) A nuż nie trzeba będzie niczego diagnozować;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho, cicho, ale jesteśmy :)

Ja dalej w stresie, a jakże ;) Przez chwilę czytałam czerwcówki na ogólnym, ale jest tam tyle smutnych sytuacji, że przestałam. Strasznie, strasznie się denerwowałam. W ogóle ograniczam czytanie internetów, dla własnego komfortu psychicznego.

Wczoraj zaczęłam lepić uszka na wigilię :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara ja miałam początkowo to samo, dlatego do wątku kwietniówek nie dołączyłam od razu. Nie ma się co spinać, musi być dobrze i to będą piękne święta:) i jeszcze te pyszne uszka, mniam... :D Jak się czujesz w ogóle?:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane <3

Kate gratuluję! Coraz więcej nas :)
    Trzymam kciuki za resztę staraczek, mam nadzieję, że niedługo dołączycie :) Przesyłam ciążowe wiruski <3

U mnie serduszko pikało jak byłam 6t2d, u siostry 5t5d :)

Byłam na wizycie wczoraj u mojego prowadzącego gina. Zbadał tylko ginekologicznie, posłuchał serdunia, zmierzył ciśnienie. Byłam trochę smutna bo miałam nadzieję, że zobaczę mojego Bąbla, którego nie widziałam od prenatalnych czyli 27.10 :( Mój gin należy chyba to tych nieprzesadzających z USG :(
    Kolejną wizytę mam 02.01 i do tej pory mam już przynieść USG połówkowe, będę dzwonić o 15 i sępić termin jeszcze przed sylwestrem po świętach :D Nie mogę się doczekać <3 Dobrze chociaż, że moje dziecko w brzuchu szaleje bo jakbym nic nie czuła to bym na zawał padła czy wszystko ok :) Czytałam, że na tym etapie dziecko ma już czkawkę i już chyba się nauczyłam rozpoznawać :D Jak się wierci to kopnie raz z jednej strony brzucha, raz z drugiej, tak, że cały brzuchol mi faluje, a jak ma czkawkę to puka w jednym miejscu przez kilka minut w równych odstępach czasowych <3

W ogóle to kupiłam już wózek. Rozbiliśmy świnkę skarbonkę i było tak akurat na ten wydatek, więc mówi mój mąż zamawiaj i o. Jest. Jestem w nim zakochana. Łóżeczko mam już upatrzone w IKEI, bo byliśmy w weekend oglądać parę rzeczy i akurat przypadkiem mi się rzuciło w oczy i już kaplica. Muszę je mieć :D

A 2 dni temu w pepco nie wytrzymałam i kupiłam body. Jedno. Musiałam, bo było takie słodkie :D W styczniu będę szaleć, mam nadzieję że na połówkowych potwierdzi się moja Marysia <3

A to mój brzusio w 5mcu:

10nck0z.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:42

Lilianap lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva cudny brzusio <3 <3 <3 Ja czkawki nie wyczuwam przez łożysko na przedniej ścianie - za delikatne ruchy a za duża amortyzacja:) ale dzidzia sie rozbrykała i tłucze mnie ile wlezie:D Dziś rano myślałam, że się odwróciła główką do dołu, bo pierwszy raz tak wysoko czułam kopniaki, ale potem znowu czułam niziutko, więc ja nie wiem O.o Chyba pięściami mnie tak okładała po prostuxD Niezłe ziółko mi się zapowiadaxD My na razie wstrzymujemy się z zakupami, wszystko idzie w dom. Zresztą teraz to nawet miejsca nie mamy. Pewnie po Nowym Roku ruszymy;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na tylnej ścianie nisko, więc czuję każdy ruch :) Jak kopie to widzę, jak mi się skóra w tym miejscu wybrzusza :D

No my chcemy po trochu kupować, bo jeszcze musimy wybulić w styczniu 2500zł na wstawienie drzwi do dwóch pokoi i ościeżnicę do kuchni. A jakby nam przyszło kupić wszystko na raz to byśmy się zesr*li za przeproszeniem :)

Połówkowe mam 21.12 jednak, bo po świętach nie pracują <3
    Dziadki będą miały jeszcze prezent na święta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 15:48

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, piękny brzusio! Pochwal się wózkiem :) Ja już mam kilka swoich typów, nie wytrzymałam i oglądałam w necie ;)
    Mój mąż stwierdził, że wózek kupimy jak już pójdę na porodówkę, bo po co wcześniej ;) Łóżeczko w sumie też, bo w Ikea od ręki jest dostępne, a złożyć to 30 min ;) On tak się boi, że nie chce zapeszać. Może po połówkowych pozwoli kupić ubranka :D

Totoro, czuję się dobrze, mdli, ale to dobrze :) Cieszę się jak są objawy ciążowe.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara jak tylko mdłości to super:) Zresztą przy tak wyczekanej ciąży to każdy objaw jest cudowny, wiem coś o tym:)

My tez juz mamy wózek upatrzony - Jedo bartatina w kropeczki:) Mąż chciał kupić w zeszłym miesiącu,bo była promo, ale go wyhamowałam, bo raz, że mój tata się ogromnie napalił na zakup wózkaxD a dwa, że mamy właśnie na razie na co wydawać;/ Za to przed chwilą nie wytrzymałam i kupiłam kilka ciuszkow dla małej, akurat promocja była i jeszcze darmowa wsyłka dziś:D Na taki wydatek mogłam sobie pozwolić;D Dałam 144 zł za 10 ubranek, myślę, że to dobra cena:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva sliczny brzuś :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wozeczek mamy taki:

http://wozkiretro.pl/image/cache/catalog/tramonto%20paski%20retro/DSC_0268-650x650-product_popup.JPG

3w1 juz złożony czeka na dziecia u teściów w starym pokoju męża. Jestem zakochana w tym wózku, kolka pompowane ogromne, wszystkie krawężniki moje :D I lekko się prowadzi :) Dziadkowie zachwyceni :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u swojego gina wczoraj. Zbadał mnie, pogratulował, ale na usg dopiero umówiliśmy się na 14 grudnia, także jeszcze tyle czekania. Kiedy powiedziałyście o ciąży w pracy? Chciałabym się tą radosną nowiną móc chwalić każdemu, a siedzę cicho jak myszka ;)

Fajne te wózki macie. Dobrze, że linki i nazwy wrzucacie to sobie na zaś pozapisuję :D

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt ja podpisywałam umowę już w ciąży, a poinformowałam pracodawcę w 15. tc:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    My wozeczek mamy taki:

http://wozkiretro.pl/image/cache/catalog/tramonto%20paski%20retro/DSC_0268-650x650-product_popup.JPG

3w1 juz złożony czeka na dziecia u teściów w starym pokoju męża. Jestem zakochana w tym wózku, kolka pompowane ogromne, wszystkie krawężniki moje :D I lekko się prowadzi :) Dziadkowie zachwyceni :D

Extra wozek! uwielbiam retro!
    Niestety u mnie wozek musi byc lekki, nie musi byc piekny nawet. Nie dosyc ze mam 150cm to mieszkam w bloku bez windy :/ nie mam go gdzie zostawic, nawet do piwnicy ledwo co czlowiek wchodzi, nic wiecej sie nie zmiesci. Wiec kupimy Bugaboo Cameleon - najlzejszy jaki znalazlam. Do tego, dodatkowo jest niski i ladny. Cena powala, ale moi rodzice i tesciowe sie z nami zlozą wiec nie bedzie tak bolalo.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mieszkam w bloku bez windy i to na 4pietrze :/ Ale łatwo się rozbiera na części pierwsze i jest leciutki :)

Ja swojemu pracodawcy powiedziałam w 7tc i od razu na zwolnienie ze wzgledu na smrody chemiczne z produkcji której wdzierały nam sie do biura :)

AAaaa Lilianap zapomniałam!!! Śliczna córka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 19:04

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny wózek :) uwielbiam retro, zawsze o takim marzyłam, ale jednak nie zdecydujemy się. Ja potrzebuję wózka, który będzie dobry w terenie (mieszkamy na nowym osiedlu, nie wszędzie są chodniki ;) )i mało miejsca zajmie w bagażniku, bo dużo podróżujemy. Jestem zakochana w Cosatto, ale nie wiem czy spełnia te warunki ;) No i my wysocy jesteśmy, nie chce przygarbiona chodzic ;)

• Feeva Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ten mój jest mega wysoki :) nie bedzie mnie widać zza niego :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jaki cudny już brzuszek ❤ ja mam wrażenie że mój codziennie większy ;) mała się wierci okropnie heh. Cały brzuch faluje. I nie wiem jak ona to robi ale czasem dostaję w dwóch miejscach na raz. ;) najbardziej dokucza mi że nieraz ciężko złapać oddech. To niesamowity stan ;)
    Ja będę po nowym roku wózek zamawiać. Wpłynie męża trzynastka i poszalejemy. U mnie bedzie Roan Bass Soft ekoskóra szaro biały. Jestem w nim od zawsze zakochana. ;) byłam dzisiaj u gina po dalsze zwolnienie. Zbadał od razu szyjke, bo czasem mnie kluje ale jest długa i zamknięta - 4 cm.

Ps. To moja piłeczka ❤
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8acef037a95.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 19:43

Feeva lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię tez mnie kopnie czasem z dwóch stron brzucha i chyba ćwiczy wtedy lewe i prawe proste i kopniaki :D

Mnie tez czasem coś zakłuje ale wczoraj mnie badał i jest Ok :)

Ps. Twój tez śliczny!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 19:49

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ