Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w 36 dc przy becie 1098.3 miałam widoczny pęcherzyk. A w 46 dc (7tc) widziałam już serduszko.
Także 5/6 tc powinien być widoczny pęcherzyk. Ale jak cykle długie i owu była później to może jeszcze nawet pęcherzyka nie być. Wtedy pogrubione endometrium mówi o ew. ciąży. Najlepiej zrób bete i po wyniku będziesz widziała czego u gina możesz się spodziewać. I nie stresuj się. Stres to naprawdę bardzo zły doradca. Testy raczej w tą stronę się nie myląNasz cud ❤ Lilianna
-
Cześć kobietki jak tam po weekendzie? Ja zaczęłam znowu clo, może tym razem pomoże i będzie niespodzianka na święta? Biorę go już ostatni cykl, bo to już 4 miesiąc i nic nie daje wiec trzeba dalej szukać przyczyny
-
nick nieaktualnyCicho, cicho, ale jesteśmy
Ja dalej w stresie, a jakże Przez chwilę czytałam czerwcówki na ogólnym, ale jest tam tyle smutnych sytuacji, że przestałam. Strasznie, strasznie się denerwowałam. W ogóle ograniczam czytanie internetów, dla własnego komfortu psychicznego.
Wczoraj zaczęłam lepić uszka na wigilię -
Cześć Kochane
Kate gratuluję! Coraz więcej nas
Trzymam kciuki za resztę staraczek, mam nadzieję, że niedługo dołączycie Przesyłam ciążowe wiruski
U mnie serduszko pikało jak byłam 6t2d, u siostry 5t5d
Byłam na wizycie wczoraj u mojego prowadzącego gina. Zbadał tylko ginekologicznie, posłuchał serdunia, zmierzył ciśnienie. Byłam trochę smutna bo miałam nadzieję, że zobaczę mojego Bąbla, którego nie widziałam od prenatalnych czyli 27.10 Mój gin należy chyba to tych nieprzesadzających z USG
Kolejną wizytę mam 02.01 i do tej pory mam już przynieść USG połówkowe, będę dzwonić o 15 i sępić termin jeszcze przed sylwestrem po świętach Nie mogę się doczekać Dobrze chociaż, że moje dziecko w brzuchu szaleje bo jakbym nic nie czuła to bym na zawał padła czy wszystko ok Czytałam, że na tym etapie dziecko ma już czkawkę i już chyba się nauczyłam rozpoznawać Jak się wierci to kopnie raz z jednej strony brzucha, raz z drugiej, tak, że cały brzuchol mi faluje, a jak ma czkawkę to puka w jednym miejscu przez kilka minut w równych odstępach czasowych
W ogóle to kupiłam już wózek. Rozbiliśmy świnkę skarbonkę i było tak akurat na ten wydatek, więc mówi mój mąż zamawiaj i o. Jest. Jestem w nim zakochana. Łóżeczko mam już upatrzone w IKEI, bo byliśmy w weekend oglądać parę rzeczy i akurat przypadkiem mi się rzuciło w oczy i już kaplica. Muszę je mieć
A 2 dni temu w pepco nie wytrzymałam i kupiłam body. Jedno. Musiałam, bo było takie słodkie W styczniu będę szaleć, mam nadzieję że na połówkowych potwierdzi się moja Marysia
A to mój brzusio w 5mcu:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:42
Lilianap lubi tę wiadomość
-
Feeva cudny brzusio Ja czkawki nie wyczuwam przez łożysko na przedniej ścianie - za delikatne ruchy a za duża amortyzacja:) ale dzidzia sie rozbrykała i tłucze mnie ile wlezie:D Dziś rano myślałam, że się odwróciła główką do dołu, bo pierwszy raz tak wysoko czułam kopniaki, ale potem znowu czułam niziutko, więc ja nie wiem Chyba pięściami mnie tak okładała po prostuxD Niezłe ziółko mi się zapowiadaxD My na razie wstrzymujemy się z zakupami, wszystko idzie w dom. Zresztą teraz to nawet miejsca nie mamy. Pewnie po Nowym Roku ruszymy;)
-
Ja mam łożysko na tylnej ścianie nisko, więc czuję każdy ruch Jak kopie to widzę, jak mi się skóra w tym miejscu wybrzusza
No my chcemy po trochu kupować, bo jeszcze musimy wybulić w styczniu 2500zł na wstawienie drzwi do dwóch pokoi i ościeżnicę do kuchni. A jakby nam przyszło kupić wszystko na raz to byśmy się zesr*li za przeproszeniem
Połówkowe mam 21.12 jednak, bo po świętach nie pracują
Dziadki będą miały jeszcze prezent na świętaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 15:48
-
nick nieaktualnyFeeva, piękny brzusio! Pochwal się wózkiem Ja już mam kilka swoich typów, nie wytrzymałam i oglądałam w necie
Mój mąż stwierdził, że wózek kupimy jak już pójdę na porodówkę, bo po co wcześniej Łóżeczko w sumie też, bo w Ikea od ręki jest dostępne, a złożyć to 30 min On tak się boi, że nie chce zapeszać. Może po połówkowych pozwoli kupić ubranka
Totoro, czuję się dobrze, mdli, ale to dobrze Cieszę się jak są objawy ciążowe. -
Czara jak tylko mdłości to super:) Zresztą przy tak wyczekanej ciąży to każdy objaw jest cudowny, wiem coś o tym:)
My tez juz mamy wózek upatrzony - Jedo bartatina w kropeczki:) Mąż chciał kupić w zeszłym miesiącu,bo była promo, ale go wyhamowałam, bo raz, że mój tata się ogromnie napalił na zakup wózkaxD a dwa, że mamy właśnie na razie na co wydawać;/ Za to przed chwilą nie wytrzymałam i kupiłam kilka ciuszkow dla małej, akurat promocja była i jeszcze darmowa wsyłka dziś Na taki wydatek mogłam sobie pozwolić Dałam 144 zł za 10 ubranek, myślę, że to dobra cena:D
-
My wozeczek mamy taki:
http://wozkiretro.pl/image/cache/catalog/tramonto%20paski%20retro/DSC_0268-650x650-product_popup.JPG
3w1 juz złożony czeka na dziecia u teściów w starym pokoju męża. Jestem zakochana w tym wózku, kolka pompowane ogromne, wszystkie krawężniki moje I lekko się prowadzi Dziadkowie zachwyceni -
Dziewczyny byłam u swojego gina wczoraj. Zbadał mnie, pogratulował, ale na usg dopiero umówiliśmy się na 14 grudnia, także jeszcze tyle czekania. Kiedy powiedziałyście o ciąży w pracy? Chciałabym się tą radosną nowiną móc chwalić każdemu, a siedzę cicho jak myszka
Fajne te wózki macie. Dobrze, że linki i nazwy wrzucacie to sobie na zaś pozapisuję -
Feeva wrote:My wozeczek mamy taki:
http://wozkiretro.pl/image/cache/catalog/tramonto%20paski%20retro/DSC_0268-650x650-product_popup.JPG
3w1 juz złożony czeka na dziecia u teściów w starym pokoju męża. Jestem zakochana w tym wózku, kolka pompowane ogromne, wszystkie krawężniki moje I lekko się prowadzi Dziadkowie zachwyceni
Extra wozek! uwielbiam retro!
Niestety u mnie wozek musi byc lekki, nie musi byc piekny nawet. Nie dosyc ze mam 150cm to mieszkam w bloku bez windy nie mam go gdzie zostawic, nawet do piwnicy ledwo co czlowiek wchodzi, nic wiecej sie nie zmiesci. Wiec kupimy Bugaboo Cameleon - najlzejszy jaki znalazlam. Do tego, dodatkowo jest niski i ladny. Cena powala, ale moi rodzice i tesciowe sie z nami zlozą wiec nie bedzie tak bolalo.
-
Tez mieszkam w bloku bez windy i to na 4pietrze Ale łatwo się rozbiera na części pierwsze i jest leciutki
Ja swojemu pracodawcy powiedziałam w 7tc i od razu na zwolnienie ze wzgledu na smrody chemiczne z produkcji której wdzierały nam sie do biura
AAaaa Lilianap zapomniałam!!! Śliczna córkaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 19:04
-
nick nieaktualnyPiękny wózek uwielbiam retro, zawsze o takim marzyłam, ale jednak nie zdecydujemy się. Ja potrzebuję wózka, który będzie dobry w terenie (mieszkamy na nowym osiedlu, nie wszędzie są chodniki )i mało miejsca zajmie w bagażniku, bo dużo podróżujemy. Jestem zakochana w Cosatto, ale nie wiem czy spełnia te warunki No i my wysocy jesteśmy, nie chce przygarbiona chodzic
-
Feeva jaki cudny już brzuszek ❤ ja mam wrażenie że mój codziennie większy mała się wierci okropnie heh. Cały brzuch faluje. I nie wiem jak ona to robi ale czasem dostaję w dwóch miejscach na raz. najbardziej dokucza mi że nieraz ciężko złapać oddech. To niesamowity stan
Ja będę po nowym roku wózek zamawiać. Wpłynie męża trzynastka i poszalejemy. U mnie bedzie Roan Bass Soft ekoskóra szaro biały. Jestem w nim od zawsze zakochana. byłam dzisiaj u gina po dalsze zwolnienie. Zbadał od razu szyjke, bo czasem mnie kluje ale jest długa i zamknięta - 4 cm.
Ps. To moja piłeczka ❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8acef037a95.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 19:43
Feeva lubi tę wiadomość
Nasz cud ❤ Lilianna
-
Moje dziecię tez mnie kopnie czasem z dwóch stron brzucha i chyba ćwiczy wtedy lewe i prawe proste i kopniaki
Mnie tez czasem coś zakłuje ale wczoraj mnie badał i jest Ok
Ps. Twój tez śliczny!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 19:49