X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisiaa ja dziś zauważyłam, że ucina mi wiadomości jak dodaję inne emotikony niż ":), ;)", :/, xD, :D, <3, O.o". Wszystkie inne, które mam na telefonie powodują, że ucina mi wiadomość :/ dziś mi ucinalo za każdym razem jak próbowałam dać mordkę z serduszkami zamiast oczek O.o

Ty też kochana jeszcze będziesz szaleć, cierpliwości ;) trzymam kciuki cały czas :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, tez mi się podoba ten wózek :) tylko ze kolory które bym chciała oczywiście droższe. No i dodatki typu: folia, śpiworek - wszystko płatne :/

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara a która seria Cię interesuje? My kupiliśmy spacerówkę wersję z 2017 r. w jednym sklepie, kolor carbon black (w komplecie była osłonka na nóżki, moskitiera), a gondolkę z 2018 r., kolor evening gray w drugim sklepie (w komplecie z moskitierą, osłoną przeciwdeszczową i materacykiem z prześcieradełkiem) i osobno torbę w tym samym sklepie - razem wszystko wyszło 2166 zł, taniej nie znaleźliśmy xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie siedzę po wypiciu ulepka. Wzięłam cytrynowy. Powiem wam że nie było tak źle, myślałam że będzie bardziej słodkie :P
    Tylko powiedzcie mi...

Mój gin wypisał mi na kartce glukoza na czczo, po jednej h i po dwóch.
    Moja rodzinna chyba nie doczytała i na skierowaniu wypisała mi na czczo i po 2h. Bez pobrania po 1h. Ogarnęłam się dopiero jak kazały mi przyjść za 2h. Wytłumaczyłam im, że chyba pomyłka bo mój ginekolog chciał po 1h i po 2h. Ale powiedziały że za późno bo one już wprowadziły w system i powinnam powiedzieć wcześniej (ale ja nie wiedziałam...) ale jak ma coś wyjść to i tak wyjdzie po tych 2h.

Badanie będę musiała powtórzyć czy mogę tak zostawić, wystarczy po tych 2h? Chyba do gina zadzwonię :/ Co Wy myślicie?

Edit 8:17 - Wyrzygałam... Ale każą mi siedzieć do tych dwóch godzin...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 08:17

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, patrzyłam na te x move, na bobowozki. Tam kolor czarny kosztuje 2600 bez folii, spiworka i innych. Ale super pomysł z kupowaniem części w różnych sklepach. Jesteś pewna, ze gondola wejdzie do spacerówki? Nie trzeba nic dodatkowo kupić?
    Jak dojdzie i wszystko będzie ok, to poproszę o linki do sklepów :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jakie głupie baby. Powinny być 3 pobrania. A jak zwymiotowalas to też już nie masz po co tam siedzieć, bo nie ma się co wchłaniac :/ ehh te laboratoria... Same "kompetentne" pracowniczki...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara te gondolki są wszystkie z serii x-pram, niezależnie czy z ubiegłego roku czy 2018 i pasują do wszystkich modeli spacerówek :) w sklepach faktycznie wychodzi drogo, dlatego polowalismy w dwóch różnych :D jak kupowalismy spacerówkę to były juz dwie ostatnie te tańsze :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Feeva jakie głupie baby. Powinny być 3 pobrania. A jak zwymiotowalas to też już nie masz po co tam siedzieć, bo nie ma się co wchłaniac :/ ehh te laboratoria... Same "kompetentne" pracowniczki...

No nie wiem te kobiety pytaly czy dużo mi poszło, ja mówię że ciężko mi określić, ale z pół szklanki około. Powiedziały że wynik nie będzie taki jaki powinien, ale ze coś wyjdzie. Zadzwonię w pon do gina zapytam jak już będą wyniki co mam zrobić. Tylko po co mam powtarzać jak na pewno znowu rzygne?

Powiedziała ta babka że skoro nie Wyrzygałam wszystkiego i to dopiero po godzinie to to co miało się wchłonąć to sie wchlonelo ale żebym zadzwoniła do gina.

Siostra ze mną jest, ona mnie eskortowala do kibla XD Jak wracałam to ludzie patrzyli na mnie jak na ufoludka, bo ponoć blada byłam jak trup :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 09:14

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale znam to uczucie, przeszłam to samo kilka lat temu...:/ brrr, okropne badanie. Pogadaj z ginem, może pozwoli Ci zrobić tak jak robiła Lilianap - najeść się i zrobić badanie po prostu po jedzeniu :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie okropne. Właśnie tego się bałam, bo wiedziałam, że wyrzygam.
    Po 20minutach było najgorzej, czarno przed oczami, niedobrze, pogoniło mnie na nr.2 do kibla XD
    Potem było lepiej, no a po godzinie od pobrania chlust. I to do umywalki, a nie do kibla bo nie doleciałabym. Masakra o.O

Moje dzidzi też szaleje, chyba za dużo cukru dostała jak na jeden raz :D Myślałam, że mi wcześniej z brzucha wyskoczy :D

U Was też taka śnieżyca?
    Byliśmy z mężem wczoraj w kinie, jak wchodziliśmy przed 18:00 to nawet płatek śniegu nie spadł, a jak wyszliśmy przed 20:00 - szok! Ze 20cm śniegu na bidę. I to taka zawieja, taka zamieć, że na 5m nic nie było widać.
    Dzisiaj plucha, znowu pada. Ja chcę wiosnę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 09:53

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva u nas sniezyca była przedwczoraj i wczoraj, potem deszcz, a dziś jest bardzo ładnie, ale tak ślisko, że mało nie wywaliłam w drodze do sklepu :/ chciałam na spacer wyjść, ale nie będę ryzykować :/

Jestem po wizycie, szyjka ok, wagi się nie doczepil, powiedział, że ok (:O), wyniki wszystkie ok. Tak więc póki co gitarka :D mogę z w miarę czystym sumieniem nawpieprzac się pizzy, właśnie robię :D

wszamanka, Feeva lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva o kurde, mnie tez bylo bardzo bardzo niedobrze, goraco, duszno, cala spocona, odbijalo mi sie, ale jakos utrzymalam w zolądku. Ciekawe co powie Twoj gin na to.

A pytanie, czemu rodzinna zlecala? Z tego co widziala, niektore dziewczyny przez ginow mialy zlecane tylko po 2h, takze tez nie bardzo rozumiem czemu :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny popłakałam się jak zobaczyłam te ciuszki dla maluszków :)) Słodkie!! Już nie mogę się doczekać aż ja wyruszę na swoje łowy :)

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt zobaczysz jak Ci zleci i zaraz będziesz się martwić, że nie zdążysz ze wszystkim:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda byłam po skierowanie u rodzinnej żeby nie płacić za ogólne badania typu mocz,morfologiw,glukoza i jeszcze dała na tsh, bo chodzę prywatnie do gina i za wszystko muszę płacić. Raz poszłam do gina na NFZ to mnie opierdzielil że nie jestem ich pacjentka i nie wypisze mi skierowania. Więc pomyślałam wal się dziadu i więcej nie prosiłam :)

Totoro gratuluję i smacznego :D

Dostałam wyniki na koncie online przychodni.
    Glukoza na czczo-79
    Glukoza po krzywej 2h-83

Tylko teraz się zastanawiam właśnie czy ten wynik jest miarodajny czy nie :/
    Zobaczymy co gin mi powie.

Nie chce powtarzać bo wiem że będzie powtórka z rozrywki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 18:34

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Edwarda byłam po skierowanie u rodzinnej żeby nie płacić za ogólne badania typu mocz,morfologiw,glukoza i jeszcze dała na tsh, bo chodzę prywatnie do gina i za wszystko muszę płacić. Raz poszłam do gina na NFZ to mnie opierdzielil że nie jestem ich pacjentka i nie wypisze mi skierowania. Więc pomyślałam wal się dziadu i więcej nie prosiłam :)

Totoro gratuluję i smacznego :D

Dostałam wyniki na koncie online przychodni.
    Glukoza na czczo-79
    Glukoza po krzywej 2h-83

Tylko teraz się zastanawiam właśnie czy ten wynik jest miarodajny czy nie :/
    Zobaczymy co gin mi powie.

Nie chce powtarzać bo wiem że będzie powtórka z rozrywki.

Rozumiem. Ja na czczo i 2 h mam podobne wyniki do Twoich bo 76 i 80. Ale gin powie co i jak.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obym nie musiała tego koszmaru jeszcze raz przechodzić :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva dzięki :D może lekarz nie każe Ci już powtarzać :)

Kurde dziewczyny, szukam wyniku HIV, który robiłam w sierpniu, bo mi gin dziś powiedział, że nie ma w mojej karcie wpisanego. Wszystkie znalazłam tylko nie to O.o no i już zglupialam, myślę, że może jednak nie zrobiłam albo co. Wpadłam na pomysł, że poszukam tutaj na forum w moich postach, bo przecież z każdego badania się tu spowiadam :D no i tym sposobem trafiłam na posty kiedy ja tylko co się dowiedziałam, że jestem w ciąży, Lilianap zaraz po mnie zaciazyla i Feeva była w trakcie starań :D normalnie się wzruszyłam :D nie znalazłam info o HIVie, ale jak sobie powspominalam... :D

Feeva, edwarda20 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedługo po Was :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, pamiętam jaka byłaś nakręcona w pierwszym cyklu staran:D a ja totalnie zesrana, nie potrafiłam się cieszyć ciążą tylko za każdym razem się czymś stresowalam :D ale niezłe miałyśmy tam wtedy baby boom :D oby się powtórzyło, tym razem dla pozostałych staraczek :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ