X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nisiaa ;) wszystko jest możliwe ale pamiętaj że na tak wczesnym etapie większość objawów jest w naszej głowie ;) ja co miesiąc czułam się ciążowo. A jak zaszlam to tylko ból podbrzusza jak na porządna @ i tkliwe piersi. A mdłości u mnie pojawiły się pod koniec 6 tc. Wymioty w 7 tc. Trzymam kciuki i koniecznie dawaj znać co u Ciebie ;) i tak jak Mulan pisze, łykaj kwasik foliowy ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisiaa, mi test pozytywny wyszedł na 4dni przed okresem. I to dwie mocne krechy, ale każdy organizm jest różny i jednym wyjdzie wcześniej, a innym nawet w dniu okresu jeszcze nie. Moja siostra testowała 1 dzień po spodziewanej @ i kreska była jeszcze blada.
    Poszłam na betę dzień przed @ i już była ponad 300mlU :)
    Staraliśmy się wcześniej, ale od lipca intensywnie i w pierwszym cyklu czułam wszystkie objawy ciążowe, doszukiwałam się, @ przyszła, więc w drugim (szczęśliwym) cyklu odpuściłam. Po owu bolały mnie przez 5dni sutki, na kilka dni przed @ zaczęły mocno boleć piersi. Jak nigdy. Mdłości zaczęły mi się od 5tc, wymioty 2 tygodnie później i utrzymywały się do 12tyg :)

Wiem, że dni płyną wolno, jak się czeka :D
    Ale daj jeszcze sobie chwilę czasu i zatestuj. Trzymam kciuki i czekamy na info :)

PS. Od dzisiaj w biedronce fajne rzeczy dla dzieci i niemowlaków. Poleciałam z samego rana żeby nie wykupili i kupiłam kocyś i poduszkę-kształtkę <3
    jk9i7a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 10:21

Totoro lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisiaa z testowaniem na pewno jeszcze bym się wstrzymała :) nigdy nie wiadomo kiedy doszło do ewentualnego zapłodnienia, więc tak jak pisały dziewczyny - raz test wyjdzie przed @, raz nawet parę dni po jeszcze jest negatyw. No i ja z perspektywy czasu wierzę tylko becie :) testów trochę przerobiłam i nawet jak wychodziły negatywne to miałam nadzieję, że za wcześnie, że jeszcze nie wykryły, a może wadliwe... No i zawsze wydawało mi się, że jednak coś tam widać jak się człowiek dobrze przypatruje... te 2 godziny... XD A beta to beta - daje jednoznaczny wynik. Oczywiście robiona w odpowiednim dniu czyli najlepiej w terminie miesiączki. Na objawy jeszcze za wcześnie faktycznie, ja miałam standardowe okresowe a jedynym innym był miesiączkowy ból brzucha, ale też już w okolicach samej @ (która na ścisłość nigdy nie wiedziałam kiedy przyjdzie). Musisz niestety uzbroić się w cierpliwość a ja trzymam mocno kciuki, żeby się udało :)

Feeva znowu to robisz. XD znowu mnie nakręcasz na zakupy. XD śliczne :D

Ja ostatnio zaszalalam na idladziecka.pl i zamówiłam parę rzeczy, m.in. z Pinokia <3 nie mogłam się oprzeć <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b04448ff16eb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 10:56

Maenka, Feeva lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk po 19,99zł, a pluszak za 14,99zł :P Opłaca się :D

Totoro lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ten kocyk jest cudowny !!! Zaraz lecę do biedronki ! Hihihi , a szukałam czegoś z mięta

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do biedronki zaraz się właśnie wybieram.
    A przed chwilka odebralam paczke z H&M. Zakochałam się w tym tiulu :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe1984b505e3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 11:42

mlodaaa, Maenka, Feeva, Totoro lubią tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk kupiony ! Mięta z jednej strony, a zdrugoej szary w białe gwiazdki ❤️ W środę zamówiłam łóżeczko i kołyskę (bo mamy mieszkanie dwupoziomowe, wiec łóżeczko do sypialni , a kołyska na dół do salonu)! Juz się nie mogę doczekać, aż przyjdzie !
    Byłam dzisiaj u gin , ale nie swojego prowadzącego , tylko do babki , której chodziłam wcześniej , tak dla sprawdzenia co i jak , bo po zlekceważeniu przez mojego lekarza tych moim pobolewan brzucha i skurczy , trochę byłam niespokojna. Ale Pani doktor mnie dzisiaj zbadała , nie stwierdziła nic złego, szyjka dalej 3,5cm i zamknięta, mówi , ze nie widzi nic podejrzanego , ale mam poprosić lekarza o posiew z pochwy, bo może mam jakaś bakterie, która powoduje te bole. Mała od zeszłego wtorku przybrała 265g (jak będzie tak rosła w tym tempie to już się boje Haha ) . Na dzień dzisiejszy wazy 1365g ❤️!

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Do biedronki zaraz się właśnie wybieram.
    A przed chwilka odebralam paczke z H&M. Zakochałam się w tym tiulu :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe1984b505e3.jpg

Lilianap o matko, co za piękności... <3 :) cudo, cudo, cudo.

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upolowałam kocyk w króliczki i podusie do tego. Takie one mięciutkie :)
    Ja wczoraj zamówiłam kosz Shnuggle i stojak bujany do niego. Mała będzie spała przy naszym łóżku a plus taki że na dzień mogę kosz przenieść np do salonu. Do tego zamówiłam komode z przewijakiem, bujaczek samo bujajacy i mate edukacyjną. I 2 tys poszło :/ ale nie mogę się już doczekać dnia kuriera ;)

Feeva lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ucina mi wiadomość cały czas :/

Lilianap jakie piękności <3

My chcemy dziś zamówić wózek, stanęło na x-landerze x-move definitywnie xD

Kurde, skoczę dziś do tej biedry, przekonalyscie mnie. XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 15:45

Feeva lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa ja polowałam właśnie na ten w gwiazdki, ale w gwiazdki były tylko te takie cusie-ocieplacze na ręce do wózka :D

Lilianap ale cudowności :D <3

Ja bujaczek będę miała od klientki za 50zł, czyli za darmo jej pazury po prostu zrobię :D Taki fajny kolorowy, sam się buja, nie zniszczony wcale :) Ma mi przynieść na dniach na wizytę.

No i czekam na paczkę od tygodnia z bobaskowa, jutro ma być :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w biedrze, mam kocyk w królisie i pluszaka królisia <3 cieszę się jak małe dziecko :D

Feeva lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Byłam w biedrze, mam kocyk w królisie i pluszaka królisia <3 cieszę się jak małe dziecko :D

Ja też właśnie ten komplet mam :D

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Ja też właśnie ten komplet mam :D

Będą dwie królisiowe Lileczki :D ja mam jakieś skrzywienie w stronę kotków i kroliczkow xD

Odebrałam właśnie wyniki badania moczu, które powtarzałam w innym laboratorium - nie mam żadnych bakterii :) no w kosmos bym te pielęgniary wystrzeliła.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie króliczki i jednorożce opanowały Lilkowe rzeczy :D

Co za laboratorium :/ tylko niepotrzebny stres przeszłaś że znów coś. Straszne to i teraz za każdym razem jak coś wyjdzie nie tak człowiek będzie się zastanawiał czy to czasem nie wina laboratorium.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Najpewniejsza byłam jak robiłam badania w laboratorium, do którego z mojego ośrodka wysyłają próbki, ale właśnie na miejscu u nich, ale jeździć za każdym razem 60km to trochę słabo... :/ no ale tu gdzie dziś robiłam też badają na miejscu większość, poza takimi bardziej skomplikowanymi badaniami, więc teraz właśnie tu będę jeździć. Grrrrrrrrrrr.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Nisiaa Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

oar83e3ku7dkvzlv.png
  • Nisiaa Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba za długie wiadomości pisze, ze je ucina... na szczęście przezornie skopiowałam przed wysłaniem

oar83e3ku7dkvzlv.png
  • Nisiaa Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i skasowało się wszystko :( nie mam siły znów tego elaboratu pisać wiec w skrócie:

Piękne ciuszki!!! Oj ja tez zaszaleję w swoim czasie ☺️

U mnie wszystko dobrze, nadal lekka paranoja chociaż staram się nad nią zapanować. Mam nadzieje, ze pod koniec weekendu będę już wiedziała co i jak a jutro już piątek!

Odezwę się jutro wieczorem a Wam dużo zdrówka życzę :)

oar83e3ku7dkvzlv.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie urzekly flamingi :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ