X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarł mój kosz ❤

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a10186b4a76.jpg

Od razu go złożyłam :D lekki, duży, wentylowany. Naprawdę jest super. Teraz tylko trzeba wyprać co się da i będzie czekać na Lilke ❤

edwarda20, Totoro, Feeva lubią tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany jaki śliczny <3

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap jaki śliczny :) <3

Ja dziś oficjalnie 26tc :D
    Czuje Manię już pod samymi zebrami dzisiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 17:41

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komoda też już złożona. Troszkę mi ulżyło bo widzę postępy w przygotowaniach ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e98bc81d469.jpg

Ps. Komode mamy firmy Klupś. Super jakościowo meble mają. Prawdziwe drewno sosnowe. Ciężki solidny kawał mebla. I to za niecałe 500 zł na allegro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 19:32

Feeva lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap my też juz mamy komodę:D I widzę, że masz mojego wymarzonego króliczka na niej <3

Ja jestem cały czas rozdarta bo niby szykujemy sie na wejście z Lilą do naszej klitki, ale cały czas tli się we mnie nadzieja, że uda się jednak wejść do naszego nowego domu :( Strasznie bym chciała... Mielibyśmy tam jeszcze taki z lekka surowy stan, ale wolałabym sto razy wejść tam, nawet do gołych ścian, niż tu gdzie jesteśmy;/ no ale zobaczymy. Jak się nie uda to na spokojnie już po narodzinach Lili sie przeniesiemy.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczek Effik jest niesamowity. Tak mięciutki że tylko go tulić. My mamy średniego ale jest całkiem spory. Z Effikow mam jeszcze otulacz bambusowy. Ich minus to tylko cena.
    Rozumiem Cię z tą przeprowadzką. My mieszkanie remontowalismy półtora roku. Już mnie trafiało. Ale niedługo rok jak jesteśmy na swoim. Ale powiem Ci że lepiej wykończyć wszystko na tip top zanim się wprowadzicie bo mieszkając będzie ciężko. My nie mieliśmy wszystkiego dopracowanego i tak do tej pory zostało. A to nie ma czasu, a to się nie chce bo przecież daje się radę bez tego. I tak przez rok mam np nie położone płytki gipsowe w sypialni :D

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne, że dziś czuję ruchy małej praktycznie bez przerwy?? Aż się zaczynam martwić, że jak tak cały czas się intensywnie rusza to coś jest nie tak o.O
    Nie dogodzisz, ehh...

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva normalne ;) moja córcia też tak ma. Jednego dnia mam wrażenie że w ogóle nie śpi a drugiego mało co się odzywa.
    Zauważyłam że moja mała ma 2-3 dni intensywne a potem dzień odpoczynku. Taki schemat się u mnie powtarza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 23:24

Feeva lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Można się dołączyć?
    Przeczytalam cały wątek. Podoba mi się u was atmosfera.
    Totoroto, Żabka, Lilianap, Feeva i inne podziwiam was wszystkie za siły by walczyć. Bardzo wam gratuluję!
    Wszamka, Bu jesteście wielkie trzymam za was kciuki! Jesteście jak lwice:)
    Jestem na wątku testowaczek, ale ja już nie mam na to siły:( Dziewczyny na wątku są nieocenione dostałam od nich masę rad podtrzymywaly mnie na duch znosiły moje błędy. (jak mnie przyjmiecie to też pewnie będę je stawiała mój telefon żyje własnym życiem, a jak chce poprawić to muszę cały post edytować i usuwać). Ale już mam chyba dość. Pomimo, że długo czytam belly to nie dawno dołączyłam, a już mam dość.
    U was jest taka ciepła atmosfera, i chętnie poczytam o waszych przygotowaniach :) Ja jestem na etapie w dupie to mam i mi się nie chce. Chyba już przebrala mi się miarka..

Jesteście wielkie :)! Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 09:56

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek witamy ciepło :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Dawno mnie nie było, mam ogólnie problemy z praca. Wylądowałam w żłobku (kiedyś zrobiłam kurs chociaż jestem po marketingu) mam zamiar ru zostać do lutego i wierze, ze znajdę prace w tym zasranym marketingu znowu. Dzis Moj wyjechał na dwa tyg do pracy ja mam dola bo siedzę w tym mieście sama w pracy której tak naprawdę nie lubię, a zarabiać trzeba. Ciąży nie, seksu mało w ciągu tygodnia było bo wracam z pracy jak pies zmęczona. Każdemu rodzicowi zazdroszczę tych maluchów. W pt przyszedł mały Tadzio co ma pół roku, jest cudowny.

Ogólnie mam dola od dluzszego czasu czasem myśle z moim nad zmiana miast, bo to już mnie wkurza. O ciąży to już nawet nie myśle bo wiem, ze na razie nie jest mi to dane.

Skoro można pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej.
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona zapraszam do Łodzi, w marketingu pracy duzo :)

Motylek witaj.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przyjęcie dziewczyny :)
    Paulaona uciekaj z tej pracy jak najszybciej. Stracisz całą cierpliwość zwłaszcza przez rodziców. Cos o tym wiem. Ja pracuje w drugim przedszkolu i myślałam, że będzie lepiej a tu coraz gorzej. To jest mój ostatni cykl starań bo skladam wymowienie. A nie mogę zajsc w ciążę bez zatrudnienia. Maz nie utrzyma calej 4. A wracac do tego co mialam z synem na początku nie mam zamiaru. Musieliśmy ostro pasa zaciskac. Nigdy więcej!

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny witam nową koleżankę :)

Lilianap piękne te twoje mebelki ;) ani się nie obejrzyjcie dziewczyny, a dzieciaczki będą już z wami ;)

ja znowu zaczynam się nakręcać, że tym razem może wyszło... chcąc nie chcąc widzę objawy (oby nie urojone xd). Jestem strasznym zmarzlakiem, a wczoraj mi było tak gorąco, że musiałam siedzieć przy oknie otwartym, bo mi się słabo robiło i mam od kilku dni dziwne sny... dziecko, które karmie piersią i wiele innych xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 13:16

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek, czasem takie podejście „mam to w dupie” jest najlepsze! Szczególnie po długich staraniach. Wiem, ze to banalne, ale czasem trzeba odnaleźć wewnętrzny spokój. Oczywiście po diagnozie!
    Widzę, ze dopiero rozpoczęłaś badania. Mysle, ze po poronieniach zawsze warto zbadać komórki nk i zrobić pakiet poronny, np na test dna.

• Motylek85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan mam nadzieję, że to jest to. Ale proszę nie nakrecaj się. Ja przez pracę i starania straciłam zdrowie psychiczne:(

Ale bardzo bardzo mocno trzymam kciuki. Który to dpo? U mnie 10 lub 12 w zależności kiedy i czy w ogóle byla owulacja. Mnie kluje po prawej stronie i umieram ze strachu bo to ból podobny do tego jaki mialam przy ciąży pozamacicznej. Ale nie krwawie wiec mam nadzieje że to nie to.
    Ale jakoś nadzei nie mam że coś wyszło. Pewnie zatestuje za jakies 3dni. Ale juz bez przekonania.

• Motylek85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara witaj:) ehh wiem ze najlepsze w sumie będzie juz 5 kat jak się staram z przerwą na 2. Różne badania juz kiedys miałam. Pewnie zrobię ten pakiet ale w przyszłym mc. I tez nie wiem dokładnie czy go robić bi podobno dwie mutacje z niego nie sa potrzebne. Acard juz biorę. Myślę, że teraz na razie bez heparyny by byla ciąża i tak prowadzona. Na razie jak tylko uciekne na l4 ide na krzywą cukrzycowa. I zbijam tarczyce. I chce jeszcze zrobic usg jej.

I jesli mogę wam dziewczyny zaciazone doradzić to nie kupujcie za duzo malych ubrań bo dziecko szybko wyrasta. Mało tego potem i tak uprzecie się na kilka naj wygodniejszych ubrań. Lepiej na 62 kupować rękaw się podwinie w razie w.
    I korzystajcie z używanych ubranek są one dużo bardziej miękkie i zdrowsze wyplukana jest z nich chemia. W ogóle najlepiej jak najwięcej uzywanych rzeczy szybko sa potrzebne inne następne. To samo z pampersami. Nie kupujcie od razu dużo może się okazać że maja dzieci alergie. Kosmetyki to samo. Nie wiadomo co będzie dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 14:41

• Totoro Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva u mnie jest podobnie i tak jak Lilianap odnotowuję kilka dni, kiedy mała jest mega aktywna i potem dzień - dwa "odpoczynku". Dziś np. czuję cały dzień, wczoraj też sporo, to jutro pewnie będzie już spokojniejsza :)

Motylek85 witamy:) dzięki za miłe słowa i za rady (też głównie 62 kupuję ciuszki, bo boję się, że połowy nie zdążę założyć) :) jak widzisz - nie można się załamywać, nawet beznadziejne sytuację kończą się happyendem :) ale warto też czasami dać na luz, obrać sobie inne cele w życiu i wtedy jak na ironię często wychodzi :) wiem, że to nie jest reguła i że nie jest to na pewno łatwe, ale naprawdę bardzo pomaga :)

Paulaona biedna trzymaj się i szukaj innej pracy. Nie ma nic gorszego niż robienie czegoś na siłę. I nie łam się, Ty też kiedyś będziesz się cieszyła takim "Tadziem", po prostu czasem trzeba niestety trochę poczekać. Trzymam za Ciebie mocno kciuki :)

Mulan nie nakręcaj się! :D ile jeszcze dni do @? Na spokojnie sobie czekaj i testuj w dniu spodziewanej, a my trzymamy kciuki! :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

U mnie starania w ciszy dlatego nic się nie odzywam... ale myślę o Was i zaglądam tutaj sobie. Miło czytać Wasze wpisy :).

Mulan, który dc u Ciebie? Trzymam kciuki bardzo bardzo! Ale tak, jak Totoro napisała - nie nakręcaj się na zapas. Wiem jakie to trudne :). Czekaj do spodziewanej @ i testuj :D.

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 10 dpo ;) na spokojnie będę czekać i liczyć na cud ;) dzięki za kciuki kochane jesteście i ja także trzymam mocno kciuki :)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ