Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTotoro, świetny ten wózek!!!
My dzisiaj byliśmy w sklepie pooglądać wózki i ten x-lander skradł moje serce. Tak się super prowadzi, ze nie ma sobie równych. Dosłownie jednym palcem skręcałam nim. Potem jeszcze do kilku się przymierzałam, ale żaden nie prowadził się tak lekko.
Kupować jeszcze nie mamy zamiaru, ale wiem już co chce.
Wczoraj byłam na wizycie. Franek wazy 220 gramów. Zasłaniał rączkami oczka. Szyjka długa, ponad 4 cm, zamknięta.
WSzamanko, a miałaś monitoring w tym cyklu? Słyszałam, ze czasem torbiele dają pozytywne testy, ale bardzo często znikają podczas miesiączki
-
Wszamanka a jak!
O Lilianap fajna opcja do rozważenia...
Czara nooo, ja też nie mogłam się nadziwić jak lekko się prowadzi mimo swojej masywnosci cieszę się, bo spacerówka zapowiada się bardzo porządnie i wydaje się mega solidna, a na tym nam zależało, bo z gondolki długo się nie korzysta, a w wózkach 2w1 czesto właśnie mamy narzekają na spacerówki.
-
Hej Dziewczyny!
Jak zdrówka?
Powiem Wam, że dziś mnie tak wzięło na przejrzenie wątku i trafiłam na czas "babyboom", w którym zaszła w ciążę Totoro, Lilianap i Feeva. Ja pierdzielę, normalnie mi się łezka zakręciła w oku, jak czytałam Wasze wpisy z temtego okresu jakie to piękne!!
Nie wiem, co mnie dziś tak wzięło, chyba to, że muszę pisać pracę mgr...
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Mam nadzieję że szybko nadejdzie kolejne baby boom to były piękne chwilę. Najpierw płakałam po wiadomościach od Totoro a kilka dni później wyłam nad własnym testem heh a miesiąc później kolejna radość z testu Feevy
Moja córcia dzisiaj też nie śpi. Cuda wyprawia w brzuchu. Kilka razy nawet miałam stópkę wypchnieta. Ale moja Lila zawsze tak szaleje jak tatuś na służbie i nie widzi co córcia wyprawiaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 23:18
Nasz cud ❤ Lilianna
-
Byłam dziś na wizycie, szyjka ciutek się skróciła, nieznacznie, ale zamknięta jest i ogólnie wszystko w porządku Mam się bardziej oszczędzać. Serduszko Mani pięknie bije. Badania wszystkie dobre Uff...
Dodatkowo na następnej wizycie za miesiąc będziemy wypełniać już kartę przyjęcia do szpitala, która będzie czekać już na mnie na IP jak zacznę rodzić
Drzwi do pokoi wstawione, możemy ruszyć z kopyta z pokoikiemWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 19:09
mlodaaa, wszamanka, Lilianap lubią tę wiadomość
-
Feeva super wiadomości
Ja znowu mam bakterie w moczu, jutro mam wizytę III usg , mam nadzieje , ze wszystko będzie dobrze !
Jak mój lekarz znowu zlekceważy te bakterie w moczu to się wkurzę , ciagle czuje , ze pęcherz boli , bakterie są a on mi każe brać furagin , który pomaga dopóki go biorę, a za 3 dni znowu to samo nie rozumiem czemu tak robi , skoro ewidentnie nie ma poprawy
Czy tylko ja nic nie wiem o żadnej karcie przyjęcia do szpitala ? Chyba, ze nie wszędzie się to praktykuje , nie wiem . Możecie mi coś więcej i tym powiedzieć ?
Przyszło łóżeczko , czekałam tydzień , ze je złożyć , bo mieli nam przesunąć kaloryfer , i jak otworzyliśmy paczkę okazało się , ze jest uszkodzone całe szczęście po wysłaniu do nich maila ze zdjęciami maja mi wysłać poprostu te elementy, ale byłam taka zła , ze szok !Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 20:36
-
Feeva wspaniałe wiadomości:) A szyjką się nie martw, ja mam dość, że krótką, to na jednej wizycie miałam jakieś ujście szparowate czy szparowato zamknietą czy coś - na kolejnej była już normalnie zamknięta. Jak będziesz się oszczędzać to pewnie wróci do wcześniejszej długości:) Pomijając, że to może być zwyczajny błąd pomiaru;)
A co do karty przyjęcia to nie masz może na mysli karty porodu? My dostawałyśmy w szkole rodzenia taką do wypełnienia właśnie - tam jest do zaznaczenia na co sie zgadzamy, na co nie (np. czy zgadzamy sie na nacięcie krocza albo cc w razie konieczności, na wykonanie masażu szyjki itp.) i mamy ją mieć przy sobie jak pojedziemy do szpitala już rodzić
-
Totoro gin pokazał mi tylko jak wygląda i powiedział, że wypelnimy razem na następnej wizycie, potem zawiezie ja do siebie do szpitala i cytuję "Będzie na Panią czekała na Izbie Przyjęć". Tylko tyle wiem Wiecej dowiem się dopiero za miesiąc.
Młodaaa no takie rzeczy trzeba niestety sprawdzać od razu, bo kurierzy nie są zbyt ostrożni, tak samo na magazynach i sortowniach Ale dobrze, że zgłosiłas i że wymienia Ci elementy.
Co do bakterii w moczu - dziwne, że nic z tym nie robi, a Ty się męczysz. Furagin można w ciąży? Siostra jak miała zapalenie, to kazał jej brać Urosept i żurawine spróbuj może brać zurawinke 3x2 tab?
Ja musze brać bo mam za wysokie pH ale dziś się dowiedziałam, że za mało biorę dlatego nie spada. Zamiast 2 tabletek dziennie mam brać 6 właśnie 3x2, zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 21:01
-
Feeva to wydaje mi się, że to właśnie to - ta karta porodu:) Fajnie, że gin z Tobą wypełni, bo zazwyczaj jest tak, że przyjeżdża się do szpitala i przy przyjęciu właśnie dają to do wypełnienia, a nie zawsze kobitka jest wtedy w stanie myśleć nad tym co wypełnia...
Mlodaaa weź lekarzowi powiedz, że masz ewidentne objawy infekcji i niech Ci da cos konkretnego a nie...;/ Przy zapaleniu pęcherza to nawet antybiotyk sie często bierze;/
-
Dziewczyny znalazłam super maść na sutki. ZIAJA Mamma Mia lano-maść. Od kilku dni smaruje i przestały być takie suche. Śmierdzi trochę i ma konsystencję smaru ale działa
Co do karty porodu to też pierwsze słyszę. 13 lutego mam wizytę to podpytam.
Wiecie co odliczam czas do tłustego czwartku tak mi się marzą faworkiNasz cud ❤ Lilianna
-
Lilianap właśnie wczoraj czytałam o tej maści:D Balsam przeciw rozstępom ma też podobno bardzo fajny skład i jest dobry:) Planuję kupic jak mi się mama care skończy:)
Ja już nie mam takiego ciśnienia na tłusty czwartek - w sobotę mąż nam kupił po przepysznym pączku, a dodatkowo moja teściowa co weekend smaży teraz oponki i faworki, więc, na nieszczęście dla mojej wagi, mam na bieżąco...xD
-
My byliśmy wczoraj u lekarza , z małą wszystko okej wazy 1660g i podobno mam dużo wód płodowych .Ale szyjka znowu mi się skróciła do 2,6cm. Lekarz mnie opieprzyl, ze mam przynajmniej 3/4 dnia leżeć ,zachowywać się jak emerytka i wychodzić i coś robić tylko jak naprawdę muszę, bo inaczej nie gwarantuje mi , ze nie urodzę wcześniej. JeszcE akurat jak u niego byłam to spinał mi się brzuch, wiec dostałam mega opieprz, bo powiedział ze mam mu nie ściemniać , ze leżę , bo widac , ze nie , a fakt faktem , ze ostatnie 2 dni miałam trochę rzeczy do załatwienia Nie powiem , ze się wystraszyłam! Dalej mam brać luteinę 3x1.
Myśl o wcześniejszym porodzie mnie przeraziła ! Jeszcze patrząc na to, ze połowy rzeczy nie mamy to już w ogóle
Feeva lubi tę wiadomość