X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Wybierz się Totoro do ortopedy. Dla własnego spokoju i bezpieczeństwa. Zbada Cię dokładnie i będziesz wiedziała czy jest jakiś problem.

Chyba tak zrobię;/ A czy na ten moment to biodro daje Ci jakieś objawy? Kurde, ale się spięłam tym;/ Niby żadnych problemów nigdy nie miałam jako takich, zawsze dużo ćwiczyłam, potrafię zrobić szpagat i jeden, i drugi, ale wiadomo? O.o Moja siostra ma dokłanie te same dolegliwości z biodrami co ja, może rodzinnie mamy właśnie coś nie tak... Jej nawet po urodzeniu kazali nosić poduszkę korekcyjną, ale u innej lekarki na usg wyszło, że biodra są ok.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biodro bardzo mi już dokucza. Ogólnie ono całe życie mnie boli ale teraz jest apogeum. Zdarzają się dni że chodzić nie mogę. No i odpada leżenie na plecach. Od razu się lewa str blokuje i wstać nie mogę. Tylko pamiętaj że u mnie jest ono po operacji. Od tego właśnie biodra łapie mnie rwa kulszowa. To jest dopiero ból. :/
    Nie panikuj na zapas ;) mogą u Ciebie odzywać się teraz więzadła które już się poluzowaly.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, współczuję;/ Ja na co dzień nie mam żadnych dolegliwości, chodzę, ruszam się normalnie i jest ok. Boli tylko na spaniu. Ucisk na nerw kulszowy też mam, ale odzywa sie tylko przy jakimś intrafnym ruchu. Kurde, wybiorę się do ortopedy. Tylko najpierw chyba pogadam z moim ginem jeszcze.:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki <3

Mnie boli od czasu do czasu kość ogonowa z prawej strony. Oprócz tego nic :)
    Macie rozstępy? Mi póki co nie wyskoczył ani jeden i mam nadzieję, że tak zostanie.
    Wkroczyłam w "bezpieczny" 28 tc :) Jeszcze trochę...

Co do wyprawki, to mam kompletną w mniej więcej w 80%.
    Jeszcze łóżeczko, które zamawiam na dniach, poczeka sobie w domu u rodziców na gotowy pokój, plus razem z łóżeczkiem od razu materac, ochraniacze, jeszcze jedno prześcieradło, powłoczki na pościel do wózka, wszystko już mam w koszyku, wystarczy kliknąć "Zamów".
    Ze 2 ręczniki potrzebuje kupić jeszcze do szpitala bo domowych mi szkoda, jedną koszulę bo jedną już mam, a do porodu biorę starą koszulkę Męża, bo i tak będzie do wyrzucenia, staniki muszę kupić, ale to będzie ostatnie co kupię, bo mogą jeszcze cycki urosnąć, jak się mleczarnia rozkręci :) Klapki pod prysznic, klapki do poruszania się po szpitalu, szlafrok, gaziki do pępuszka... Zostały już same takie najmniejsze rzeczy :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)
    Wszamanka na spokojnie wszystko:) wiem to czekanie jest poprostu dramatyczne.. Ja znów czekam.. Teraz czy będzie owu czy jest po owu i potem do testa.. I tak w kółko, ale ja jestem na etapie nie chcę mi się.. Ale się uspakajam już z tym wszystkim.. Teraz odpoczywam w domciu na l4. Spadlam ze schodów:) Nawet nie wiecie jak można się cieszyć z takiego czegoś bo jestem na l4.. A ja nienawidzę swojej pracy. Postanowiłam posiedzieć mc na l4 ale daje wypowiedzenie i jest mi lekko i wspaniale z ta decyzja :D totoro piekny wózek Lilianap współczuję bólów totoro tez. Ja tego się najbardziej boję mam wadę kręgosłupa i teraz juz na przeciwbólowych jadę nie wiem co zrobię w ciąży:( W ogóle to uważam że powinno się rodzic jak się jest bardzo mlodym.. Zle mnie nie zrozumcie poprostu cialo jest lepsze wtedy. Ja w 6 mc po drzewach chodziłam w 8 na dachu siedziałam. I psychika jest lepsza. Nie mówię, że to było mądre wręcz przeciwnie, ale pierwsza moja ciąża to praktycznie brak ciąży, ja nie pamiętam nawet tego. Nic mi nie było! . A teraz tak się muszę z tym bujac.. Ehhh to i się wyzalilam..
    Bu do boju musi sie udać!! Super ze cos się rusza do przodu!!
    Co do rozstępów przynajmniej to mi nie straszne bo mam już masakryczne! W ciąży schudłam generalnie, ale ja mam ciagle nie dowage. Zero tłuszczu i brzuch urósł w ciagu 3 tyg. Piersi dramat.. trudno trzeba było je pokochać.. Za to moja babcia po 5 dzieciaczkow nawet pół nie ma..

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva mi rozstępy na samym początku pokiereszowaly piersi od spodu :/ urosły mi w takim tempie, że nie uchronily się mimo smarowania balsamem mama care:/ na brzuchu jeszcze nie mam, ale z kolei tak mi go wywaliło w przeciągu ostatnich 4 dni, że już czekam aż się pojawią... :( Ból przy kości ogonowej to może być ucisk na nerw kulszowy - odczuwa się jak takie klucie. Chyba że złapie już konkretnie rwa kulszowa, wtedy to jakby Ci noga prąd przewodziła O.o mnie też od czasu do czasu kłuje, ale jest ok. :)

A powiedzcie mi kochane - kupujecie laktator? Ja miałam zamiar się wstrzymać, bo nastawiam się na karmienie piersią, ale z paroma znajomymi rozmawiałam i mówiły, że używały, że pomagał, gdy było za mało mleka, nie mówiąc o jakimś wyjściu gdzieś - mleko w butelkę i tatuś karmi :D ja planuję kupić ręczny, bo jest tańszy, a gdyby jednak miał się okazać zbędny... O.o

Motylek biedna, współczuję wypadku :( wiem, że l4 na dobre Ci wyszło, ale mimo wszystko... :/ mam nadzieję, że nic poważnego Ci nie dolega. Co do ciąży to też zawsze chciałam jak najwcześniej, tymczasem życie weryfikuje plany... :) ale nie narzekam, żeby nie było. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 19:48

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nono dokładnie jak mowisz, tak kłuje.

Totoro ja mam laktator ręczny AKUKU, zamówiłam na bobaskowo.sklep.pl
    Do tego 2 butelki antykolkowe 150ml z Canpolu i pojemnik do przechowywania pokarmu :)
    Tez nastawiam się na karmienie piersią, ale nic się nie stanie jak tatuś nakarmi butla, jak np będę potrzebowała gdzieś wyjść albo w tym momencie będę mega zajęta a dzidzi będzie głodna :) Na zaś lepiej mieć, nie przyda się to się sprzeda później albo odda. 30 zł to nie majątek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 20:01

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny? Jak brzuszki się mają? :) czytam Was na bieżąco, widzę, że aktualny etap to wyprawki :). Przeuroczo!

A u mnie... ja naprawdę nie myślę o tym non stop! :( mam milion zajęć, tygodnie zalatane, ale jak widzę w kalendarzyku, że okres za ok. 6 dni to już koniec :P no czego bym nie robiła to myślę/marzę czy to ten cykl czy nie :(.

Dziewczyny doradźcie mi proszę. Pierwszy dzień aktualnego cyklu był strasznie dziwny, bo pojawiły się tylko 2 leciutkie, różowe plamienia. Dalej nic, a następnego dnia normalny okres. No właśnie czy Wy liczyłybyście to dziwactwo jako 1 dzień cyklu?

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva o widzisz, tego laktatora nie oglądałam! Myśleliśmy o komplecie z medeli - laktator, pojemniczek na pokarm i butelka, ale kurde drogo to wychodzi a nie wiadomo jak to będzie, może uda się tylko piersią... Wezmę pod uwagę. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 21:13

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko zamawiałam na tym bobaskowo.sklep.pl :) butelki chyba po 14zl, pojemniczek też był tani... Zamówiłam milion rzeczy nie za miliony monet, bo trochę ponad 200zl a skompletowalam to co mi dla dzidzi było potrzebne jeszcze :)

Maenka, skoro krwawienie się pojawiło to był to normalny okres wg mnie :) różowe plamienia go zwiastowaly :)
    Kiedy teraz testujesz? Trzymam kciuki, żeby ten cykl był szczęśliwy :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad laktatorem też się zastanawiam. Jedni polecają inni że zbędny wydatek i w razie potrzeby zdąży się kupić. A co jak będzie potrzebny na już? :/ i weź człowieku bądź mądry. Myślałam nad recznym z Medeli. Butelki mam 2 po 150 ml z Lovi.
    Rozstępów nie mam na szczęście. Jeszcze. Mimo że brzuch też nagle wystrzelił. Ale u mnie w rodzinie nie ma tendencji do nich.
    Motylek biedna współczuję. Uważaj na siebie i odpoczywaj jak najdłużej się da ;) właśnie u mnie tez skolioza przez to biodro. Kręgosłup krzywy i z dnia na dzień ból jest okropny. I żadna pozycja nie jest dobra eh. A mam raptem 25 lat. Masaż pomaga na chwilę. Maści żadnej nie wolno w ciąży. Amol nic nie daje. Oszaleć można.
    Dobrze że to już powoli widać metę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 21:10

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka ja jako 1 dc bym liczyła dzień kiedy zaczął się ból i krwawienie. I tak też zawsze robiłam a plamilam ok 2 tyg przed @.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka 1 dc to pierwszy dzień krwawienia, plamienie się nie liczy :)

Feeva ja kupowałam wszystkie rzeczy do szpitala na bliżejciebie.pl, super ceny, sporo rzeczy z wyprawki dla Lili na babynet.pl - mają np. bezkonkurencyjną cenę na wanienkę Tega z odpływem i stojaka do tego też :)

Ja mam dwie malutkie buteleczki ze szkoły rodzenia philips avent natural (60ml) i chyba na razie innej nie kupuję. Te nie zaburzają karmienia piersią i na początek wystarczą :) a potem zobaczę jak się będą sprawy miały :)

Lilianap co do bólu kręgosłupa to mi mój gin na rwę wręcz kazał smarować Fastumem, może skonsultuj też ze swoim, nie ma co się męczyć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 21:22

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje butle też imitują cyca, a przynajmniej tak było napisane :P

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z laktatora mało korzystałam, ale ja krótko karmilam jakieś 3 tygodnie. I jeśli brać pod uwagę że można sobie na cos takiego pozwolić to tersz bym wybrała bym elektryczny. Ręka mi odpadła. A przy zapaleniu piersi to już w ogóle kosmos. Taki laktator można podobno wypożyczyć. I jeśli w ogóle uda mi się zajść to na pewno kupię elektryczny. Wolę zrezygnować z czegoś innego.
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :) nic poważnego na szczęście się nie stało, ale poobijana jestem ładnie. Najbardziej ucierpiała moja pupa :D
    Totoro pewnie, że weryfikuje.. Moja 1 ciąża była tak mało oczekiwana jak teraz bardzo oczekiwana.. Wpadka stulecia i jednocześnie najlepsza rzecz jaka mi się w życiu zdarzyła. Ale szczęśliwa byłam z tego tytułu dopiero jak zobaczyłam młodego.

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek85 ja spróbuję tym ręcznym na razie i zobaczymy jak mi będzie wychodziło karmienie ogólnie :)
    Co do dziecka to najważniejsze właśnie, że już raz się udało i masz syna do kochania :) a z drugim pewnie też się uda, tylko jak zwykle w najmniej spodziewanym momencie :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro pewnie, że uda ci się karmić a reczny bedziesz miała tylko po to, żeby zostawić tatusiowi, jak ty będziesz trenowała.:) Bo chyba bardzo to lubisz robić.
    Moje sugestie dzielcie przez pół moje dziecię wyjątkowo nie chciało współpracować. Przez 5 lat jego życia chodziłam jak zombie bo to taki egzemplasz nie śpiący nie bawiący się.. Jezu ale mi dał popalić:) Pewnie dla tego tak długo zwlekalalismy z decyzją o następnym.
    Ale wy będziecie miały na pewno grzeczne dzieci i moje następne tez będzie takie. Taki jak mój trafia sie raz na milion. Nie wiadomo czemu nie potrzebuję za dużo snu. Jako niemowlak jak spał 4 godz na dobę było wspaniale. Teraz jest już ok, ale i tak dopiero z godzinę temu usnol. Dalej spi po parę godzin na dobę. Ja śpię normalnie juz od dawna dam sobą sie zajmuje. Za to ja drugą noc nie mogę spać. Poprzednią usunęłam o 6 na godzinę. Teraz też się kręciłam i wstałam bo to bez sensu takie leżenie i gapienie się w sufit..

• Totoro Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek85 ha ha dokładnie, już się smialismy z mężem, że będzie małą bawił a ja w trening xD swoją drogą, to ładnie Ci synek dał popalić... ciekawe jaka będzie moja gwiazda :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście otworzyli szkołę tańca. Już się nie moge doczekać aż rozpakuja mi brzuszek i dostanę zielone światło po cc ;) dlatego właśnie zamowiłam laktator i tatuś będzie niańczył córeczkę a mama wróci do formy ;) a po za tym u mnie białooo. Pierwszy konkretny śnieg tej zimy. Uwielbiam ten widok za oknem.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ca594485d54.jpg

Tak pięknie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 10:50

Totoro lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Przestawiłam swój kalendarzyk. Jeśli cykl będzie regularny to spodziewam się okresu za 5 dni. Czekamy :)

Ciekawa jestem jeszcze co mój gin na to powie. Jak liczyć te dni cyklu. Bo z jednej strony to było tylko malutkie plamienie i to tylko ze 2 raz w ciągu dnia (bez bólu), a z rugiej zwiastowały @.

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ