Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilianap wrote:Wybierz się Totoro do ortopedy. Dla własnego spokoju i bezpieczeństwa. Zbada Cię dokładnie i będziesz wiedziała czy jest jakiś problem.
Chyba tak zrobię;/ A czy na ten moment to biodro daje Ci jakieś objawy? Kurde, ale się spięłam tym;/ Niby żadnych problemów nigdy nie miałam jako takich, zawsze dużo ćwiczyłam, potrafię zrobić szpagat i jeden, i drugi, ale wiadomo? Moja siostra ma dokłanie te same dolegliwości z biodrami co ja, może rodzinnie mamy właśnie coś nie tak... Jej nawet po urodzeniu kazali nosić poduszkę korekcyjną, ale u innej lekarki na usg wyszło, że biodra są ok.
-
Biodro bardzo mi już dokucza. Ogólnie ono całe życie mnie boli ale teraz jest apogeum. Zdarzają się dni że chodzić nie mogę. No i odpada leżenie na plecach. Od razu się lewa str blokuje i wstać nie mogę. Tylko pamiętaj że u mnie jest ono po operacji. Od tego właśnie biodra łapie mnie rwa kulszowa. To jest dopiero ból.
Nie panikuj na zapas mogą u Ciebie odzywać się teraz więzadła które już się poluzowaly.Nasz cud ❤ Lilianna
-
O rany, współczuję;/ Ja na co dzień nie mam żadnych dolegliwości, chodzę, ruszam się normalnie i jest ok. Boli tylko na spaniu. Ucisk na nerw kulszowy też mam, ale odzywa sie tylko przy jakimś intrafnym ruchu. Kurde, wybiorę się do ortopedy. Tylko najpierw chyba pogadam z moim ginem jeszcze.
-
Hej dziewczynki
Mnie boli od czasu do czasu kość ogonowa z prawej strony. Oprócz tego nic
Macie rozstępy? Mi póki co nie wyskoczył ani jeden i mam nadzieję, że tak zostanie.
Wkroczyłam w "bezpieczny" 28 tc Jeszcze trochę...
Co do wyprawki, to mam kompletną w mniej więcej w 80%.
Jeszcze łóżeczko, które zamawiam na dniach, poczeka sobie w domu u rodziców na gotowy pokój, plus razem z łóżeczkiem od razu materac, ochraniacze, jeszcze jedno prześcieradło, powłoczki na pościel do wózka, wszystko już mam w koszyku, wystarczy kliknąć "Zamów".
Ze 2 ręczniki potrzebuje kupić jeszcze do szpitala bo domowych mi szkoda, jedną koszulę bo jedną już mam, a do porodu biorę starą koszulkę Męża, bo i tak będzie do wyrzucenia, staniki muszę kupić, ale to będzie ostatnie co kupię, bo mogą jeszcze cycki urosnąć, jak się mleczarnia rozkręci Klapki pod prysznic, klapki do poruszania się po szpitalu, szlafrok, gaziki do pępuszka... Zostały już same takie najmniejsze rzeczy -
Witam wszystkich
Wszamanka na spokojnie wszystko:) wiem to czekanie jest poprostu dramatyczne.. Ja znów czekam.. Teraz czy będzie owu czy jest po owu i potem do testa.. I tak w kółko, ale ja jestem na etapie nie chcę mi się.. Ale się uspakajam już z tym wszystkim.. Teraz odpoczywam w domciu na l4. Spadlam ze schodów:) Nawet nie wiecie jak można się cieszyć z takiego czegoś bo jestem na l4.. A ja nienawidzę swojej pracy. Postanowiłam posiedzieć mc na l4 ale daje wypowiedzenie i jest mi lekko i wspaniale z ta decyzja totoro piekny wózek Lilianap współczuję bólów totoro tez. Ja tego się najbardziej boję mam wadę kręgosłupa i teraz juz na przeciwbólowych jadę nie wiem co zrobię w ciąży:( W ogóle to uważam że powinno się rodzic jak się jest bardzo mlodym.. Zle mnie nie zrozumcie poprostu cialo jest lepsze wtedy. Ja w 6 mc po drzewach chodziłam w 8 na dachu siedziałam. I psychika jest lepsza. Nie mówię, że to było mądre wręcz przeciwnie, ale pierwsza moja ciąża to praktycznie brak ciąży, ja nie pamiętam nawet tego. Nic mi nie było! . A teraz tak się muszę z tym bujac.. Ehhh to i się wyzalilam..
Bu do boju musi sie udać!! Super ze cos się rusza do przodu!!
Co do rozstępów przynajmniej to mi nie straszne bo mam już masakryczne! W ciąży schudłam generalnie, ale ja mam ciagle nie dowage. Zero tłuszczu i brzuch urósł w ciagu 3 tyg. Piersi dramat.. trudno trzeba było je pokochać.. Za to moja babcia po 5 dzieciaczkow nawet pół nie ma..Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
Feeva mi rozstępy na samym początku pokiereszowaly piersi od spodu urosły mi w takim tempie, że nie uchronily się mimo smarowania balsamem mama care:/ na brzuchu jeszcze nie mam, ale z kolei tak mi go wywaliło w przeciągu ostatnich 4 dni, że już czekam aż się pojawią... Ból przy kości ogonowej to może być ucisk na nerw kulszowy - odczuwa się jak takie klucie. Chyba że złapie już konkretnie rwa kulszowa, wtedy to jakby Ci noga prąd przewodziła mnie też od czasu do czasu kłuje, ale jest ok.
A powiedzcie mi kochane - kupujecie laktator? Ja miałam zamiar się wstrzymać, bo nastawiam się na karmienie piersią, ale z paroma znajomymi rozmawiałam i mówiły, że używały, że pomagał, gdy było za mało mleka, nie mówiąc o jakimś wyjściu gdzieś - mleko w butelkę i tatuś karmi ja planuję kupić ręczny, bo jest tańszy, a gdyby jednak miał się okazać zbędny...
Motylek biedna, współczuję wypadku wiem, że l4 na dobre Ci wyszło, ale mimo wszystko... mam nadzieję, że nic poważnego Ci nie dolega. Co do ciąży to też zawsze chciałam jak najwcześniej, tymczasem życie weryfikuje plany... ale nie narzekam, żeby nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 19:48
-
Nono dokładnie jak mowisz, tak kłuje.
Totoro ja mam laktator ręczny AKUKU, zamówiłam na bobaskowo.sklep.pl
Do tego 2 butelki antykolkowe 150ml z Canpolu i pojemnik do przechowywania pokarmu
Tez nastawiam się na karmienie piersią, ale nic się nie stanie jak tatuś nakarmi butla, jak np będę potrzebowała gdzieś wyjść albo w tym momencie będę mega zajęta a dzidzi będzie głodna Na zaś lepiej mieć, nie przyda się to się sprzeda później albo odda. 30 zł to nie majątekWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 20:01
-
Hej Dziewczyny? Jak brzuszki się mają? czytam Was na bieżąco, widzę, że aktualny etap to wyprawki . Przeuroczo!
A u mnie... ja naprawdę nie myślę o tym non stop! mam milion zajęć, tygodnie zalatane, ale jak widzę w kalendarzyku, że okres za ok. 6 dni to już koniec no czego bym nie robiła to myślę/marzę czy to ten cykl czy nie .
Dziewczyny doradźcie mi proszę. Pierwszy dzień aktualnego cyklu był strasznie dziwny, bo pojawiły się tylko 2 leciutkie, różowe plamienia. Dalej nic, a następnego dnia normalny okres. No właśnie czy Wy liczyłybyście to dziwactwo jako 1 dzień cyklu?
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Feeva o widzisz, tego laktatora nie oglądałam! Myśleliśmy o komplecie z medeli - laktator, pojemniczek na pokarm i butelka, ale kurde drogo to wychodzi a nie wiadomo jak to będzie, może uda się tylko piersią... Wezmę pod uwagę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 21:13
-
Ja wszystko zamawiałam na tym bobaskowo.sklep.pl butelki chyba po 14zl, pojemniczek też był tani... Zamówiłam milion rzeczy nie za miliony monet, bo trochę ponad 200zl a skompletowalam to co mi dla dzidzi było potrzebne jeszcze
Maenka, skoro krwawienie się pojawiło to był to normalny okres wg mnie różowe plamienia go zwiastowaly
Kiedy teraz testujesz? Trzymam kciuki, żeby ten cykl był szczęśliwy -
Nad laktatorem też się zastanawiam. Jedni polecają inni że zbędny wydatek i w razie potrzeby zdąży się kupić. A co jak będzie potrzebny na już? i weź człowieku bądź mądry. Myślałam nad recznym z Medeli. Butelki mam 2 po 150 ml z Lovi.
Rozstępów nie mam na szczęście. Jeszcze. Mimo że brzuch też nagle wystrzelił. Ale u mnie w rodzinie nie ma tendencji do nich.
Motylek biedna współczuję. Uważaj na siebie i odpoczywaj jak najdłużej się da właśnie u mnie tez skolioza przez to biodro. Kręgosłup krzywy i z dnia na dzień ból jest okropny. I żadna pozycja nie jest dobra eh. A mam raptem 25 lat. Masaż pomaga na chwilę. Maści żadnej nie wolno w ciąży. Amol nic nie daje. Oszaleć można.
Dobrze że to już powoli widać metęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 21:10
Nasz cud ❤ Lilianna
-
Maenka 1 dc to pierwszy dzień krwawienia, plamienie się nie liczy
Feeva ja kupowałam wszystkie rzeczy do szpitala na bliżejciebie.pl, super ceny, sporo rzeczy z wyprawki dla Lili na babynet.pl - mają np. bezkonkurencyjną cenę na wanienkę Tega z odpływem i stojaka do tego też
Ja mam dwie malutkie buteleczki ze szkoły rodzenia philips avent natural (60ml) i chyba na razie innej nie kupuję. Te nie zaburzają karmienia piersią i na początek wystarczą a potem zobaczę jak się będą sprawy miały
Lilianap co do bólu kręgosłupa to mi mój gin na rwę wręcz kazał smarować Fastumem, może skonsultuj też ze swoim, nie ma co się męczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 21:22
-
Ja z laktatora mało korzystałam, ale ja krótko karmilam jakieś 3 tygodnie. I jeśli brać pod uwagę że można sobie na cos takiego pozwolić to tersz bym wybrała bym elektryczny. Ręka mi odpadła. A przy zapaleniu piersi to już w ogóle kosmos. Taki laktator można podobno wypożyczyć. I jeśli w ogóle uda mi się zajść to na pewno kupię elektryczny. Wolę zrezygnować z czegoś innego.
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa nic poważnego na szczęście się nie stało, ale poobijana jestem ładnie. Najbardziej ucierpiała moja pupa
Totoro pewnie, że weryfikuje.. Moja 1 ciąża była tak mało oczekiwana jak teraz bardzo oczekiwana.. Wpadka stulecia i jednocześnie najlepsza rzecz jaka mi się w życiu zdarzyła. Ale szczęśliwa byłam z tego tytułu dopiero jak zobaczyłam młodego.Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
Motylek85 ja spróbuję tym ręcznym na razie i zobaczymy jak mi będzie wychodziło karmienie ogólnie
Co do dziecka to najważniejsze właśnie, że już raz się udało i masz syna do kochania a z drugim pewnie też się uda, tylko jak zwykle w najmniej spodziewanym momencie
-
Totoro pewnie, że uda ci się karmić a reczny bedziesz miała tylko po to, żeby zostawić tatusiowi, jak ty będziesz trenowała. Bo chyba bardzo to lubisz robić.
Moje sugestie dzielcie przez pół moje dziecię wyjątkowo nie chciało współpracować. Przez 5 lat jego życia chodziłam jak zombie bo to taki egzemplasz nie śpiący nie bawiący się.. Jezu ale mi dał popalić Pewnie dla tego tak długo zwlekalalismy z decyzją o następnym.
Ale wy będziecie miały na pewno grzeczne dzieci i moje następne tez będzie takie. Taki jak mój trafia sie raz na milion. Nie wiadomo czemu nie potrzebuję za dużo snu. Jako niemowlak jak spał 4 godz na dobę było wspaniale. Teraz jest już ok, ale i tak dopiero z godzinę temu usnol. Dalej spi po parę godzin na dobę. Ja śpię normalnie juz od dawna dam sobą sie zajmuje. Za to ja drugą noc nie mogę spać. Poprzednią usunęłam o 6 na godzinę. Teraz też się kręciłam i wstałam bo to bez sensu takie leżenie i gapienie się w sufit..
Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
U mnie w mieście otworzyli szkołę tańca. Już się nie moge doczekać aż rozpakuja mi brzuszek i dostanę zielone światło po cc dlatego właśnie zamowiłam laktator i tatuś będzie niańczył córeczkę a mama wróci do formy a po za tym u mnie białooo. Pierwszy konkretny śnieg tej zimy. Uwielbiam ten widok za oknem.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ca594485d54.jpg
Tak pięknieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 10:50
Totoro lubi tę wiadomość
Nasz cud ❤ Lilianna
-
Dzięki dziewczyny. Przestawiłam swój kalendarzyk. Jeśli cykl będzie regularny to spodziewam się okresu za 5 dni. Czekamy
Ciekawa jestem jeszcze co mój gin na to powie. Jak liczyć te dni cyklu. Bo z jednej strony to było tylko malutkie plamienie i to tylko ze 2 raz w ciągu dnia (bez bólu), a z rugiej zwiastowały @.
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤