X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Kurczę, zawsze mi się wydawało że pączki domowe to już taki kulinarny Level expert, ale patrzę na te wasze cuda i chyba w przyszłym tygodniu zrobię sobie tłustą środę :D najwyżej nie będą takie ładne jak wasze:)

Haha też mi sie tak wydawało, dlatego nie mogłam sie nigdy za to zabrać xD Kiedyś tylko z mamą robiłam, lata świetlne temu. Okazuje się, że wcale nie są trudne:D Są czasochłonne oczywiście, ale jesli o samą robotę chodzi, to naprawdę nic trudnego, a ze sklepowymi nie ma porównania :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chwalcie się rekordami zjedzonych pączków! :D fajnie macie, ze jako oficjalne brzuchatki możecie bezkarnie wcinać pączuchy w ten dzień :)... ja nie mam tak dobrze, forma sama się nie zrobi heh ;P.

Totoro, czy Twój mąż jadł orzechy brazylijskie? Czy przyjmował jakiś suplement? Naczytaliśmy się o tych orzechach, że są skarbnicą selenu i mój bedzie wcinał.

Był wczoraj u endo, ma w ogóle jakąś niby mała tarczycę i jeden niegroźnie wyglądający guzek. Ma skierowanie ma dokładniejsze usg i hormony. Cieszę się, że cos się już dzieje w tej sprawie... nie ma na co czekać, trzeba wszystko przebadać i działać.

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka u mnie 4 pączki w ramach obiadu, potem podgryzłam jeszcze 2 razy mężowi, to można liczyć 5...xD Ale malutkie :D A co do orzechów, to też słyszałam, że są bardzo dobre na poprawę nasienia, mąż jadał, ale nie jakoś przesadnie regularnie - raczej częściej kupowaliśmy po prostu:) Super, że jest plan i działacie:) Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej się udało:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, mam pytanie. Czy któraś z Was w ciąży miewała silne bóle głowy? Mnie niestety przytrafiają się one teraz dosyć często. Co najmniej dwa razy w tygodniu mam taki ból, że ledwo widzę na oczy. Raz doszło do tego, że wymiotowałam. Ostatnio dzwoniłam do swojego gina i pozwolił wziąć apap. Ciśnienie też książkowe. Może znacie jakieś naturalne sposoby załagodzenia bólu ?

ug37io4pr3i41gg4.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt na kwietniowkach 2 dziewcxyny tak cierpialy na migreny i niestety nic a nic nie pomagalo. Niektore kobiety tak maja :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt mnie też czasem łapią takie bóle głowy. Ale jak tylko czuje że zaczyna pobolewać od razu biore paracetamol i po sprawie ;) nic domowego nie pomaga. A tym bardziej nigdy nie kładę się spać z bólem bo jest tragedia jak się obudzę.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję o te tabletki i wole nie brać, ale z drugiej strony ciężko się męczyć. Wczoraj moja ciocia poradziła mi, aby po prostu smarować czoło i skronie amolem. Działa, ale na te mniejsze bóle. Także polecam ;)

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno nie pisałam ale miałam zapierdziel. W sumie od dwóch dni spóźnia mi się okres, nie mam żadnych objawów na okres które były zawsze ten pryszcz czy wielki ból podbrzusza, teraz raz na jakiś czas mnie boli, ale to tak delikatnie i koniec. Śluz mam jak woda, a takiego nie miałam nigdy przed okresem być zawsze bardziej biały i ciągnący się. A temperaturę mam 37,0 tylko jeśli chodzi o to nie mierze sobie za często wiec tutaj to nie do końca wiem jak tak działa.

Skoro można pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej.
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, trzymam kciuki żeby to wszystko było spowodowane ciążą:)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, ze nawet nie bolą mnie piersi, a słyszałam o innych objawach ja tylko nie mam okresu, choć brzuch mnie pobolewa od 3 dni jakby na okres ale latam co chwila bo mi jakoś mokro i myśle O JUŻ OKRES PEWNIE, ale jest mi tak mokro, ze aż głupio by myśle ze czasem się posiekałam Haha :p

• Totoro Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kejt0192 ja niestety nie pomogę, nie męczyły mnie bóle głowy. Sporadycznie, przy zmianach ciśnienia coś tam zaćmiło i tyle.

Paulaona zaciskam mocno kciuki :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a po jakim czasie braku okresu robiliście test?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona wrote:
    Dziewczyny, a po jakim czasie braku okresu robiliście test?
    Jak spoznia Ci sie 2 dni to w kazdej chwili mozesz zrobic. Ja nie jestem dobrym przykladem bo zrobilam 10dpo czyli jakies 5-6 dni przed okresem.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt paracetamol jest bezpiecznym lekiem. I czasem lepiej jest wziąść niż meczyc siebie i dziecko. Ono też odczuwa że z mamą jest coś nie tak ;)

Ja z testem to w ogóle byłam opóźniona bo tydz po spodziewanej @. Tylko ja ciąży wtedy nawet nie brałam pod uwagę. Ale Ty już spokojnie możesz testować ;) trzymam kciuki

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie się czuje, ale nie czuje nic w sensie zero przeczuć. Bardziej martwię się, ze mi horomony wariują i ze moj cykl się psuje niz, ze to ciąża.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie brałam ciąży pod uwagę i robiłam betę po wizycie u gina, bo mi kazał... XD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz okresu którego nie mam to jeszcze chyba coś mnie bierze bo mam stan podgorączkowy :(

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona ja też wtedy myślałam że coś mnie bierze. Miałam temp 37,2-37,3. Zatestuj może ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a nie prościej iść do apteki, kupić test i wiedzieć co i jak? ;) albo od razu pojechać na betę. Jak Cię bierze przeziębienie to przynajmniej będziesz wiedziała czy możesz jakieś leki czy tylko babcine sposoby

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona kciuki, testuj :)

Ale miałam zwariowany weekend...
    W piątek od 8:00 byłam wywalona z własnego domu. Powód-kładzenie kamienia ozdobnego w przedpokoju i cięcie płytek = mega dużo pyłu. Przesiedziałam u mamy, potem u siostry, pojechałyśmy na zakupy i oczywiście więcej przywiozłam dla Marysi niż dla siebie :P Obejrzałyśmy z siostrą seans Greya, żeby być na bieżąco przed środowym seansem 3 części huehuehue :D
    Dostałam pozwolenie powrotu do domu od Męża o 20:30. Weszłam do domu i za łeb się złapałam. Wszystko białe. WSZYSTKO! Jakby ktoś mąką całe mieszkanie obsypał. Mąż wyglądał jak młynarz... Powstrzymywałam łzy. Sprzątanie do 00:00, ale tylko po łebkach, tak żeby się można było jako tako poruszać i normalnie wejść do łóżka... W nocy nie mogłam znaleźć miejsca, bolał mnie kręgosłup, dodatkowo wszedł mi nerwoból w prawą łopatkę. Każda pozycja była zła.
    W nocy obudził mnie potworny ból całego brzucha i kręgosłupa. Wpadłam w panikę, że zaczynam rodzić. Nic mi się po nogach nie polało, więc wzięłam 2x no-spę, położyłam się, postękałam i jakoś po godzinie zasnęłam. Pobudka o 8:30 - przed drzwiami stoi moja mama i teściowa z wiadrami i detergentami. 6h sprzątania samej kuchni... o.O Gdyby nie one to nie wiem ile by mi zajęło to sprzątanie, usiadłabym na środku tego syfu i płakała.
    Jestem wyżuta, wypluta i w ogóle nie do życia.
    Dobrze, że te płytki już położone i nie będzie więcej takiego syfu.
    W tygodniu malowanie kuchni, przedpokoju i sypialni i urządzanie kącika dla Mani <3 Łóżeczko i wszystko do niego przyszło w piątek. Czeka sobie na swój czas u rodziców w garażu :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ