X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę po test przed praca, jeśli nie dostanę przez noc okresu i dam znać :)

Skoro można pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej.
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona tez myślałam ze bierze mnie grypa. Po prostu zatestuj i będzie wszystko jasne. Powodzenia!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona testuj testuj, trzymam kciuki:D

Feeva, współczuję ogromnie:( My też byliśmy teraz na etapie kładzenia płytek, ale w pustym, niewykończonym jeszcze domu, więc nie ma porównania...;/ Nie przesadzaj z porządkami, daj się mamie i teściowej wykazać, a Ty sie oszczędzaj.:) Ja z kolei cały weekend na uczelni, bleeeee O.o myślałam, że nie wysiedzę, tyłek bolał, jak się wyprostowałam to Lilia mi od razu stópki pod żebra... Dobrze, że przyszły weekned wolny.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona ja również trzymam mocno kciuki i czekam na wynik testu :)

Feeva tak jak mówią dziewczyny nie przemęczaj się, w końcu to nie wskazane w waszym stanie ;)

A ja za to dzisiaj cały dzień skręcałam się z bólu pod żebrem, chyba wątroba mnie bolała :/ tak więc cały dzień przeleżałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 22:52

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ide po test zaraz i po pracy zrobię bo okresu dalej nie ma! Tylko teraz pytanie czekać do jutra do rana czy testować wieczorem jak wrócę z pracy ?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatestuj w pracy :p ja bym do jutra nie wytrzymala :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan, ostatnio tez mnie bardzo boli pod żebrem i poszłam w końcu po skierowanie na usg. U mnie w rodzinie kobiety miały kamienie w woreczku żółciowym. Sprawdź skąd ten ból u Ciebie się wziął :)
    Paula, kciuki!

• Paulaona Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zaraz testuje w pracy, ale czuje ze lipa i tak!

• Totoro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan współczuję :/ idź do lekarza, nie ma co lekceważyć takich rzeczy :/

Paulaona pisz szybko, bo tu chyba urodzę zaraz :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona nie ma co czekać i dawaj odrazu znać :) !
    Ja leżę i leżę i leżę , najgorsze jest to m, ze od piątku mam na maksa napięty brzuch , ale to nie jest twardnienie i puszczanie , tylko jest twardy cały czas. Jak leżę to jeszcze tak tego napięcia nie czuje , ale jak stoję to tak jakby mi ciążył cały, poza tym bić mnie nie boli , mała się rusza normalnie, lekarz twierdzi , ze dopoki nic nie boli to okej , ale coś mi się to dziwne wydaje , chyba, ze mi rośnie i taki jest twardy i napiety , nie wiem już :( Powiem szczerze, ze już mam dosyć, a mówią , ze ciaza to taki super stan, a ja już wariuje. Jeszcze do tego nie mogę nic zrobić, dzisiaj muszę mojego K. zagonić do prasowania tych maciupkich rzeczy :) Oj będzie śmiesznie hihi !

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna krecha :( a okresu dalej brak :( ehhh....

• Totoro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona wrote:
    Jedna krecha :( a okresu dalej brak :( ehhh....

Kurdeee... :( Skąd ja to znam...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kurdeee... :( Skąd ja to znam...;/

Najgorzej, ze tak mam pierwszy raz, znajoma położona mówiła by zrobić za dzień lub dwa test a jeśli dalej nie będzie to beta i ginekolog :(

• Totoro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prawda jest taka, że póki nie ma @ to zawsze jest nadzieja. Trzymam mocno kciuki, żeby jednak sie udało:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja zawsze wolę zrobić betę od razu, a nie takie zastanawianie się czy to tylko test nie pokazał, zrobi się test A i tak dalej nic się nie wie:|
    Trzymam kciuki żeby hcg sobie już w krwi krążyło, tylko jeszcze w siuśkach się nie pokazało;)

Paulaona lubi tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przyjrzałas się czy nie ma na pewno cienia?

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde i tak to jest z testami. Może zrób betę i będzie wszystko jasne.

Ja dzisiaj pierwszy raz zostałam zaproszona do kasy w Rossmannie bez kolejki :D chyba już słoń ze mnie ;) niby nic ale bardzo miłe to było.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za betą:P Nie pozostawia wątpliwości:)

Lilianap mnie też kiedyś babka poprosiła poza kolejnością, fajne uczucie:) Szkoda, że w innych miejscach tak tego nie przestrzegają...;/ W laboratorium np... jutro własnie idę na badania, bleh...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona leć na betę, będziesz miała pewność. Daj znać :) 3mam kciuki!

Ja też mam nerwa, bo kilka ostatnich miesięcy miałam naprawdę regularniejsze cykle, a aktualnie małpa spóźnia mi się 2 dni, a wiecie co mnie bardziej martwi? W dniu spodziewanej @ miałam 2 razy mini mini różowe paseczki krwi w wydzielinie, a następnie (wczoraj i dziś) przybrała ona kolor kawy z mlekiem... Na @ w ogóle się nie zanosi. W prawdzie czasami pobolewa mnie brzuch (bardzo delikatnie), ale piersi w ogóle nie-okresowe (a zawsze bolą, puchną).

Dziewczyny czy miałyście jakieś doświadczenia z takim dziwnym śluzem? Cholera może jakaś infekcja mi się przyplątała :/ ale nie czuję żadnego bólu czy pieczenia. Trochę się zmartwiłam, co tam się dzieje. Jak jutro to się nie zmieni to chyba zapiszę się do gina.

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa nie zauważyłam wcześniej Twojej wiadomości;/ kurde, dziwne, że lekarz nie kazałCi nic brac na to...;/ Ja mam często spinanie brzucha, no ale własnie - spina się i puszcza... Gin kazał mi tylko brać o 1 magnez więcej w razie czego i tyle. Na innych wątkach dziewczyny pisały, że przy nadmiernych spinaniach brzucha biorą jakiś lek, nie pamiętam nazwy;/ Może skonsultuj się jeszcze raz z ginem, powiedz, że Cię to martwi, że jest uciążliwe i może przepisze Ci też coś na to...

Maenka mi podbarwiony śluz zdarzał się lata temu przy owulacjach, jak je jeszcze normalnie miewałam... Z kolei beżowe plamienia poprzedzały u mnie każdą miesiączkę jak juz miałam popieprzone cykle. Tylko u mnie to było tak, że śluz z białego czy kremowego robił się żółtawy, przechodził w beżowy, potem ciemniejszy, potem z domieszką krwi i dopiero rozkręcał się okres;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ