X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam zrobic bete i progesteron. Wiec o 7,00 juz pobiegne. Moze wynik po 15,00 juz bedzie bo do poniedzialku chyba nie wytrzymam.... czytalam juz ze w 5 tyg nie zawsze widac, ale pozniej jest ok...wiec mam nadzieje,,,, Ze tym razem sie uda

• Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje☺ A ty Bu dostalas @?
    Ja mialam tez obolale piersi szczegolnie wieczorem i w nocy, test dopiero trzy dni przed planowanym @ pokazal cien drugiej kreski, w dzien planowanej troszke byl ciemniejsze a dzis tydzien po ciemny na maxa. Brzuch tez mnie na dole pobolewal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula gratuluje :-) dużo zdrówka życzę

• Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Tobie zabko wytrwałości. Zobaczysz bedzie dobrze. Zrob wszystkie wyniki, wzmocnij się i sie uda. Ja przez rok tak sie wzmocnilam ze 8 kg przybralam hihihi bo baaaardzo chorowalam non stop. D stycznia do marca antybiotyki. Wiec non stop owoce, duuuuzo czystka i inne pierdoly. Jak bedzie wszystko ok z fasolkiem to za 9 mies zaczne dchudzanie hihihi teraz w ogole nie w glowie mi to

• Bu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 26dc ani śladu cienia nawet... Dzisiaj 7 dzień brania luteiny. Poprzedni cykl 28 dni, więc pewnie lada dzień nadejdzie :(

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula :-) ja po ciazy pozamacicznej siedziałam w domu 3 m-ce na L4 przytyłam 13kg!!!!!!hihihi ale pytałam lekarzy to mówiłi że to normalne organizm rozlegurowany od ciaz i siedzenie w domu brak ruchu i stale posiłki zrobiło swoje.
    Po urodzeniu niektórym kobietom szybko się udaje zrzucić kg. Już przy samym porodzie lecą kg potem(życzę Ci tego)karmienie piersią, spacery długie i lecą. Mi np zostało po porodzie do zrzucenia 10 kg ( przytyłam 20) ale nie chamowalam się z jedzeniem. Tym się teraz akurat nie zmartwiaj. Najważniejsze to dbać o siebie i dziecko.odpoczywaj.
    Bu przed tobą kolejny nowy cykl :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 21:57

• Bu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem... Ale jestem zła, że ciągle nie wychodzi. Poza tym boję się, że w nowym cyklu znów będę miała takie bóle w okolicy owulacji, a nie wiem już jak się w pracy tłumaczyć, tym bardziej że nie mogę sobie teraz pozwalać na urlopy czy L4, bo do kwietnia mamy busy sezon i ciągle będę u klientów w delegacjach. Boję się, że będę sama w innym mieście i złapie mnie taki ból i co zrobię? Do tego teraz dojdzie stres, praca po nocach i już widzę te nasze starania :((((

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki Gratuluje tym co zatestowaly pozytywnie i tym co nadal czekaja :) nie jestem sama.tak jak pisalam dopadlo mnie chorobsko Kochaniutkie teraz unikam bliskich jak jedna wielka bakteria .i tu dylemat bo choroba moze zmylic badz przesunac nawet moj cykl @ i twstowac czy nie ot to zagadka.dalej meczy mnie ta wydzielina garaletowata i obfita nigdy tak nie mialam dzis jest dziwnie mętna co o tym swiadczy?odpowiedzcie mi bo nie wiem czy to bakterie? Nic nie swedzi i nie piecze :( ale co to? Hehe najdziwniejsze jest to ze co noc sie budze glodna ale czesto tak mam na @ :) przepraszam ze nie wdrazam sie bardzo ale ostatnio czas mi nie pozwala...staram sie czytac i relacjonowac wszystkie wpisy kobietki ale czasami nie moge.postaram sie nadrobic i wesprzec wszystkie Serduszka na forum :* czekajace na upragniona wymarzona i (milion słòw)fasolkę ;) pozdrawiam cieplutko i zycze upojnych Nocy Kochane!

Cytrynka
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, Paula :). I koniecznie daj znać, jak przebiegnie kolejna wizyta u gina.
    Cytrynka, trudno powiedzieć tak przez internet, ale niektóre dziewczyny tak mają jak zaciążą, więc kto wie. Choroba też często jest pierwszym symptomem ;).
    Bu, nie mam pojęcia jak będzie u Ciebie, ale u mnie np. taka owulka zdarza się tak średnio raz na pół roku, czasem nawet nie, więc może nie będzie tak źle. Trzymam kciuki, żeby tym razem było normalnie. A w razie czego może zapytaj ginekologa, czy nie da się jakoś tego bólu złagodzić chociaż, bo faktycznie męczyć się tak w obcym miejscu to nic miłego...

malacytrynka lubi tę wiadomość

AKUxp2.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina dziś dostanę zastrzyk! Endometrium 9 mm Noe jest najgorzej... Zobaczymy

Elvi, Kagura lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • >Buziaczek86 Znajoma

Wysłany: 9 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja czekam na @ albo mi sie oyw przesunęła albo w ogóle jej nie było. Nic czekam, test dziś negatywny. Piersi nie bolą wczoraj brzuch bolał jak na @ i ciągnęło mnie w pachwinach a tak to wszystko ok tylko tego @ ani widu ani slychu :-)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam zastrzyk teraz trzeba działać ciekawe co to będzie :-)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu trzymam mocno mocno mocno kciuki :-)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Jestem podekscytowana ;-)

• Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis robila badania,,,,do odbioru w poniedzialek niestety znow czekanie. Zabko moja kuzynka poronila 3 razy pod rząd. Okazalo sie ze ma problemy z tarczyca ale w zwykltm badaniu tsh nie wyszlo, dopiero jak zrobila tsh ale szczegolowe oczywiscie prywatnie to jej wyszlo. Bierze leki i jest w 6 mies obecnie. Moze zrob sobie.... ja dzis dodatkowo zrobilam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę ale już nie myśl o tym tylko...hmmm jak tu męża rozpiescic????przygotuj rozkosza upojna noc :-) :-)
    Do boju Basia :-)
    Ahhhhhh zazdroszczę mój maz wyposzczony też by chciał a tu leci i leci ahhhh niech leci ja szczęśliwa bo obeszło się bez lyzeczkowania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 20:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki za info ale co to znaczy szczegółowe???? Ja robię do endo zawsze tsh, ft3, ft4, anty tpo ostatnio, Wit.d też ostatnio.takie robiłam bo przygotowywała mnie do ciąży.Czy coś jeszcze o czym nie wiem???? Napisz proszę na pewno zrobię. W tyg się wybiorę do ogólnego wykrzywic skierowanie na badania bo lista wyszła bardzo długa.

• Andie Znajoma

Wysłany: 10 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4 lat staraliśmy się z mężem o dziecko przez ostatni rok podchodziliśmy 8 razy do inseminacji i w czerwcu po usłyszeniu że bez in vitro nie ma żadnych szans odpuściliśmy sobie. Wczoraj na wizycie kontrolnej na monitorze pokazał się mały człowiek 17,3mm 9 tydzień i pięknie bijące serduszko :)

żabka04, Jacqueline, Kagura, magda sz lubią tę wiadomość

f2wli09kgp0kv2eg.png

setcgqq4rg8xk74u.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andie - ogromne gratulacje :) :) Udało się w ostatniej inseminacji czy naturalnie ? ;)

No i dziewczynki - trzymam za Was kciuki i żeby jak najwięcej z nas zostało na fioletowej stronie już tylko za pare tygodni :D

malacytrynka lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Andie Znajoma

Wysłany: 10 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naturalnie :)

żabka04, Jacqueline lubią tę wiadomość

f2wli09kgp0kv2eg.png

setcgqq4rg8xk74u.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ