Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Feeva może to ten ucisk na nerw kulszowy jak u mnie? Mi właśnie od kilku dni znowu doskwiera, we wtorek ledwo wróciłam z zakupów, noga mi się sama składała i prąd po samo kolano
A biodro bolało mnie dziś od rana lewe mimo, że spałam na prawym, nie ogarniam
-
Feeva wrote:No możliwe że to to bo u mnie na majówkach już kilka dziewczyn tak ma. Ten ból promieniuje na posladek nawet
Tak, ja też głównie czuję pośladek (właśnie w okolicach guza kulszowego), a jak mocniej się odzywa to potrafi przez całą nogę prąd iść;/ Mój gin kazał mi smarować żelem fastum. Poprzednim razem obyłam się bez, bo byłam przed wizytą a przeczytałam w ulotce, że od 6 msc ciązy nie wolno go stosować. Na szczęście szybko dość mi przeszło, chociaż dwa dni były straszne;/ Jak zaatakuje mocniej to ból jest nie do wytrzymania;/ Wtedy miałam takie momenty, że schyliłam sie i amen, myślałam, że do końca życia się nie wyprostuję, aż mi łzy w oczach stawały... albo raz mąż musiał mi pomóc wyjść spod prysznica... spodnie mi zakładał, bo nie byłam w stanie się schylić;/ Dlatego teraz jak mocniej zaczyna boleć to smaruję, nie chcę, żeby mnie unieruchomiło na dłużej;/
-
Hej Dziewczyny, rozumiem Was doskonale z tymi zakupami ja też nigdy nie odpuszczam w prawdzie nie dla swojego bobo, a dla ukochanej 1,5 rocznej siostrzenicy w biedrze upolowalam ostatnio piękne różowe rajstopki w sówki i fajne, drewniane klocuszki - zwierzatka (uwielbia zwierzeta). No cudne to wszystko .
Wszamanka, jeeee super news! Brawo dla endo i pęcherzyka! trzymam kciuki za plemniora Rambo . A czy u Ciebie po ovitrelle zawsze pęcherzyk pęka? Kurczę u mnie właśnie jest ten problem, że nie wiem czy te pęcherzyki pękają zapisałam się na wizytę w około 26. dniu tego cyklu. Mam nadzieję, że to będzie dobry czas żeby to ocenić... najgorsze to czekanie i moje prawie 40-dniowe cykle
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Dziewczyny, czy któraś z Was brała luteinę/dupka we wczesnej ciąży? W 5 tyg. ciąży (22 dniu po owu) zbadałam progesteron - wyszło tylko 12 ng/ml, przy normie minimum 11. Czy to niski progesteron może powodować problemy z zagnieżdżeniem, czy odwrotnie - spada, ponieważ zarodek jest nieprawidłowy? Bo HCG 486,8 mIU/ml, czyli przez 96h wzrosło tylko 51.7%. Nie mogę tak czekać bezczynnie, chyba pójdę do innego ginka i poproszę o luteinę."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Maenka taka ciocia to skarb:D Moja siostra też się na taką zapowiada:)
Marcelina85 ja brałam od początku dupka - gin z kliniki kazał mi zacząć po ewentualnym pozytywnym wyniku bety, a ja dzień wcześniej już łyknęłam na wszelki wypadek. Potem mój ginekolog kazał mi kontynuować, bo miałam pęcherzyk o nieregularnym kształcie dość długo. Progesteron miałam chyba coś koło 16, nie pamiętam dobrze. Co do bety to trudno mi powiedzieć co jest na rzeczy...;/ Kurcze trochę mały ten przyrost, no ale jest...;/
-
Feeva, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę dwaj znać jak tylko będziesz po.
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Na pewno dam znać po wizycie
Dziewczyny, Maz mój zawzięcie maluje sypialnie farbą gruntowo - podkładową Śnieżka (jutro dopiero kolor, a trochę babrania bo przemalowujemy z ciemnego brązu na jasny szary), zdeczka śmierdzi, więc mam nakaz spania na kanapie dzis (oj nie lubię ), ale pytanie mam odnośnie Męża. Nic mu się nie stanie, jak będzie spał w sypialni? Niestety kanapa jest nie rozkładana, jednoosobowa jeśli chodzi o spanie Boję się żeby się nie zatruł, już mialam plan przenosić materac z łóżka do salonu, ale powiedział żebym nie cudowala
-
Znaleźliśmy rozwiązanie. Ja na kanapie, akurat mamy taką z poduszek w oparciu i pod tylkiem, ułożył sobie te poduchy na podłodze i tam będzie spał haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 23:17
-
Feeva bardzo dobrze, że wygoniłaś męża na kanapowe poduchy - tak na wszelki wypadek. Jak się mu spało?
Dziewczyny muszę Wam coś opisać. Byłam dziś u gina... Zawsze mam cykle ok. 37-42 dni, a dzisiaj 9. dzień nowego cyklu i na jajniku pęcherzyk 18mm :o że co? Dodam, że w poprzednim cyklu w 21. dniu miałam pęcherzyk 23mm. Czy wy w ogóle w to wierzycie? Jedna, wielka masakra...
Doktorek pierwsze co zapytał o dzień cyklu, mówię - 9, a on aaa to pewnie nic nie zobaczę. No, ale dobrze, że jest taki dociekliwy zawsze i powiedział, że zobaczymy, co tam się dzieje.
Trochę mnie to wszystko przeraża, ale dobrze, że jajniki działają... Doktorek powiedział, że niestety ta gospodarka hormonalna jest rozchwiana, tarczyca nie pomaga... Będę badała w tym cyklu progesteron.
Niezłe jaja, co?
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
= ET + 3 ❄❄❄.
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
Feeva u mnie też będą dominować szarości xD i biel generalnie idę w minimalizm w nowym domku
Muszę się przyjrzeć beckersom, na razie dekorala oglądałam
Lilianap ten kolor musi być uroczy my na razie pokoiku małej nie robimy niestety, musimy się jakoś pomieścić w naszej małej sypialeczce
Maenka o kurde, w 9. dniu to nieźle szybko ale tak to jest przy pokopanych hormonachWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 10:57
-
Totoro no przy takich długich cyklach? nie wiem czy się śmiać czy płakać. Najlepsze jest to, że prolaktynę i tarczycę mam już wyrównaną niby no ale coś tam widocznie jeszcze nie gra...
A co farby Beckers też polecam malowaliśmy nią mieszkanko i bardzo fajnie kryje. Nawet jasne kolory - mieliśmy bardzo jasny beżyk.
= ET + 3 ❄❄❄.
= 2 ❄️❄️.
Maenka, powiedział że spało mu się lepiej niż w łóżku
Totoro no u mnie też w większości szarość, bardzo lubię Ubranek też mam dużo szaro-bialych
My po wizycie. Mania waży 1370g, jest przeslodka, nie chciała za bardzo pokazać buzi bo wolała się do mnie tulic Jak gin ja szturchal głowicą to bardzo urocze minki niezadowolenia robiła, że jakim prawem przerywamy jej sen Powiedział też że ma bardzo przyjemna twarzyczke Ogólnie wszystko jest super także kamień z serca
Jak wrócę do domu to zrzuce z płyty jakieś zdjatko i zapodam
Edit:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 15:19
Lilianap, wszamanka, Totoro, mlodaaa, Marcelina85 lubią tę wiadomość