X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne łóżeczko ;) ja dzisiaj piore pościel, kocyki, poduszko i też będę już urządzać na gotowe ;)
    Feeva a może te małe testery farb. Za saszetkę Beckersa dawałam niecałe 3 zl. Dulux też widziałam że ma.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No muszę się zorientować co tam u mnie w sklepach mają i co się bardziej opłaca :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałam się wizyty u tej polecanej ginki, miała mega dokładny aparat do usg i okazało się, że ta podłużna plamka to jednak krwiak podkosmówkowy - stąd te niskie przyrosty bety. Ciąża na pewno nie ma 5t4d jak wynika z cyklu, tylko około 3t, czyli przesunęła mi się owulacja i/lub zarodek się wolniej rozwija - dlatego wyszedł taki bladzioch w dniu kiedy @ nie przyszła. Teraz muszę się oszczędzać, nie dźwigać i dostałam na podtrzymanie dupka 2xdz. W razie plamień mam się pokazać. Na razie nic nie ma, ale coś kojarzę, że to od dupka mogą się pojawiać plamienia, dobrze myślę?

Sam pęcherzyk jest ładny i okrąglutki, widać w nim coś jakby zalążek ciałka żółtego, co bardzo mnie podniosło na duchu, ale nie wiadomo co będzie dalej, za 2 tyg. kolejne usg. Pani dr ma pacjentkę z takim krwiakiem i tam ciąża się dobrze rozwija, więc jest nadzieja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 13:08

mlodaaa, Lilianap, kejt0192 lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 świetne wieści :D jak pęcherzyk okraglutki i tam gdzie być powinien to już duży sukces, teraz niech pięknie się rozwija :) a po dupku nie powinno być plamien :) zazwyczaj plamienia są jak jest za niski progesteron a luteina i dupek go uzupełniają :)

Marcelina85 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina super! Trzymam kciuki, żeby fasoleczka rozwijała się jak powinna <3 Wszystko będzie dobrze :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina trzymam kciuki żeby wszystko się rozwijało jak najlepiej i oszczędzaj się i leż teraz masz prawo do leniuchowania ;)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina, super wieści, oby teraz było już tylko dobrze:)

Feeva, jak masz możliwość to wstąp do sklepu dla plastyków, tam powinni doradzić odnośnie farb i pędzelków, taka zwykła farba może mieć nieodpowiednia konsystencję do dokładnego malowania dość drobnych szczegółów jak listki czy oczy sówek.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma u mnie sklepu dla plastyków XD jest tzw "papiernik" niby jest od groma ołówków, długopisów itd ale czy znajdę tam fachowa pomoc to nie wiem :D
    Najwyżej takie próbki farb w saszetkach kupię z przeznaczeniem na tułowia sówek, większa powierzchnia to nie będzie się źle malować, z listkami też nie powinno być problemu bo Beckers jest dosyć gesty i fajnie kryje, a jak nie to kupię farbki akrylowe w małych tubkach :) a pędzelki to raczej takie artystyczne u mnie w papierniku są :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, nie wiem czy podczytujecie wątek marcowek, ale niezłe jaja wyszły. Okazało się, że jedna z dziewczyn, w dodatku prowadząca listę mamusiek, terminów porodów itp. to typowy forumowy troll O.o jedna mamuśka ją zdemaskowala po zdjęciu - wrzuciła zdjęcie brzuszka z neta. Okazało się, że wcześniejsze z prenatalnych też nie jest jej tylko ściągnięte... Dziewczyny zaczęły węszyć na innych wątkach i mają już kolejne fejkowe ciężarne O.o Cyry O.o poszła nawet teoria, że to chwyt marketingowy adminów, żeby się działo na forum - prowadzenie list, niestworzone historie ciążowe itp... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kurde dziewczyny, nie wiem czy podczytujecie wątek marcowek, ale niezłe jaja wyszły. Okazało się, że jedna z dziewczyn, w dodatku prowadząca listę mamusiek, terminów porodów itp. to typowy forumowy troll O.o jedna mamuśka ją zdemaskowala po zdjęciu - wrzuciła zdjęcie brzuszka z neta. Okazało się, że wcześniejsze z prenatalnych też nie jest jej tylko ściągnięte... Dziewczyny zaczęły węszyć na innych wątkach i mają już kolejne fejkowe ciężarne O.o Cyry O.o poszła nawet teoria, że to chwyt marketingowy adminów, żeby się działo na forum - prowadzenie list, niestworzone historie ciążowe itp... O.o
    Kwietniówek :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kwietniówek :)

Racja. XD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja to się nawet nie bardzo dziwie w końcu to internet xd wszyscy są anonimowi i nie dojdziesz czy ktoś mówi prawdę czy nie xd żerują na naiwności dziewczyn i niestety straszą je tymi fejkowymi historiami a one później się zamartwiają o swoje bobaski żeby się nie nie stało złego

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kurde, przez tyle miesięcy drugie życie sobie pisać... O.o nie pojmuję O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robienie chwytu marketingowego z niepłodności?? Ja pierdziele... To trzeba mieć bardzo nudne życie i za mało problemów. Aż żal to komentować.. :/ ale jak widać teraz w internecie wszystko się sprzedaje. Czasem tego świata nie ogarniam.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap to już było na wątku kwietniowek, ale historie dziewczyna takie pisała, że szok. Kurde ile ja się za nią kciukow natrzymalam, bo niby w szpitalu leżała z odklejajacym się łożyskiem itd... O.o no i ona właśnie prowadziła listę dziewczyn z terminami porodów, płcią dziecka itp... A tu się sprawa rypla O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Podczytuje kwietniowki i nie wierze , ze takie rzeczy serio się dzieją . Ktoś jak dla mnie ma poprostu coś z głowa , a jeśli to chwyt marketingowy , to w sumie słaby pomysł , patrząc na to jak wyjdzie to na jaw to mogą więcej stracić niż zyskać , bo nikt nie chce być oszukiwany. A forum działałoby i bez takich fake’ow.

A ja byłam dzisiaj na wizycie , niestety bez usg, bo nie było sprzętu :(
    Lekarz pobrał mi wymaz na GBS. Pobolewa mnie spojenie głównie przy chodzeniu, ale tez jak leżę na plecach i lekarz podejrzewa, ze to może być rozejście spojenia łonowego , kazał dalej dużo leżeć na bokach .
    A co jeszcze dziwnego mi się robi od czasu do czasu to np. Jak chce zrobić krok m, albo się jakoś przekręcić na stojąco to tak jakby chciało mi coś przeskoczyć w pachwinie. Jest to tak dziwne uczucie, ze pomaga mi tylko szybkie zgniecie się w pół i jak chwile pobędę w tej samej pozycji to czuje , ze puszcza . Nie jest to żaden skurcz tylko jakby jakaś żyła mi chciała przeskoczyć w pachwinie, nie wiem jak to inaczej opisać.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa nie mam pojęcia co o tym myśleć, ale tak jak na kwietniowkach pisałam - generalnie w życiu by mi do głowy nie przyszło, że ktoś takie scenariusze sobie pisze ot tak O.o nigdy nie wiadomo na kogo się w necie trafi, ale kurde... O.o

Co do tego dziwnego odczucia w pachwinie to czujesz przy tym ból? Bo chyba właśnie to samo odczuwam jak próbuję przekręcić się z prawego boku na lewy w nocy - jakby mi coś zaszło jedno za drugie i chciało przeskoczyć, tyle, że mnie to strasznie boli:/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest bolesne i dokładnie tak jak opisujesz jakby coś zaszło jedno na drugie , naprawdę dziwne uczucie.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się właśnie z takim bólem obudziłam. Jakby coś nie mogło przeskoczyć. Ani się przekręcić ani wstać. Ja to już jak babcia 80 letnia się czuję. Nawet stawy mnie już bolą, najgorzej kolana i kostki.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Tak to jest bolesne i dokładnie tak jak opisujesz jakby coś zaszło jedno na drugie , naprawdę dziwne uczucie.

Ja tak myślę, że może to więzadła? Pierwszy raz jak mnie złapało, to myślałam, że umrę O.o utknęłam na wznak i ani w jedną ani w drugą... Suma sumarum wróciłam na prawy bok i stwierdziłam, że wolę ból biodra O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ