X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaka słodka buziunia! <3 :D

Feeva lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pociekła mi łezka na ten widok :D
    Jak mi ją już położa na piersi to będę beczeć całe 2h :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 19:53

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna buźka ;) żeby tak moja Luśka chciała przypozować. Ale moje dziecie zawsze czymś jest zajęte i nie ma fotek. A to śpi odwrócona a to łapkami się zasłania a ostatnio pępowina przed buźka. Uparciuch mały ;)
    Zamowiłam wózek. W końcu. I udało mi się 300 zł zaoszczędzić :D teraz szukam fotelika gdzie najtaniej.

Feeva lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziadkowie zachwyceni wnusią <3 Ja też. Nie mogę się doczekać, aż przytulę ją do siebie.

Ja padam na ryj. Ogarnelismy w końcu pokoik, ściany przemalowane - piękny ten jasny szary z Beckersa. Łóżko przestawione, jutro montujemy karnisz i rolety te dzień i noc i składamy łóżeczko. Dzisiaj powypieralam pościel do łóżeczka, ochraniacz itd :) W tygodniu mamusia pomoże zawiesić mi firanki :)
    Ogólnie jakoś tak przestrzeni nabrał ten pokój i nie jest już taka ciemna nora jak z ciemnym brazem.
    W tygodniu maluję jeszcze moje drzewko i sówki, które będą za łóżeczkiem i finito :)
    Juz zostanie tylko sprzątanie mieszkania i o. Wreszcie. Nie lubię remontów. A raczej po nich sprzątać.

Cały dzień łatałam to Mała spała, usiadłam i zacząl się maraton rozpychania i kopniakow :D

Aaaa no i zaczynamy 31tc o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 22:04

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap my z kolei w przyszłym tyg zamawiamy łóżeczko :D

Feeva super, że już się uporaliscie :) u nas to końca nie widać, masakra O.o z jednej strony chciałabym urodzić kapkę przed terminem albo dokładnie w terminie, bo już czuję, że się robi coraz ciężej, a z drugiej Boga proszę, żeby mała siedziała spokojnie, bo się nie wyrobimy O.o

Swoją drogą podczytuję marcowki cały czas i normalnie zaczynam się stresować O.o jak dobrnę do tego 37. tygodnia to już się chyba z domu nie ruszę, tylko będę siedzieć jak na minie i czekać O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała, żeby Mała wyskoczyła bliżej tego 37tyg, aniżeli 40 :)
    Ale to ona zdecyduje czy się chce wcześniej pchać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 22:20

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała wcześniej. Ale mój gin teraz ma taki pomysł że jak nic się nie będzie działo to poczekamy po świętach zaraz. Bo podobno u mnie się nie zapowiada jak narazie na wcześniejszy poród. Tylko siedzieć tak w święta jak bomba tykająca.. No ale zobaczymy co powie na następnej wizycie 15 marca.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !!! Ale miałam wczoraj niespodziankę ! Mój K. zabrał mnie na obiad, bo dostaliśmy przyzwolenie od lekarza, ze mogę trochę się ruszyć , bo szyjka już lepsza ! Także się wyszykowalam i poszliśmy ! Po drodze go jeszcze zaciągnęłam do sklepu po coś słodkiego hihi , wracamy... otwieram drzwi ... a moje dziewczyny zrobiły mi baby shower !!! Pełno balonów, tort , byłam w takim szoku , ze aż zaniemówiłem !!!! Nigdy mi nikt nie zrobił takiej niespodzianki !!! A ze mój się nie wydał , a tez był w tej konspiracji to aż jestem w szoku ! A się tak zastanawiałam po co on znowu odkurza, skoro wczoraj wieczorem przejechał cała chatę Haha !
    Wiem, ze to takie amerykański wymysł i nie każdemu się podoba , ale nie o to tu w tym wszystkim chodzi , tylko o pamięć bliskich Ci osób i o to , ze czujesz się miło i doceniona, ze nosić przed sobą ten słodki ciężar ! :)

21eb6v6.jpg
    15xlm5z.jpg
    2ed8cqw.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 08:01

wszamanka, Feeva lubią tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa, ale świetna niespodzianka! Super pomysł :)

Ja też miałam dziś niespodziankę, niestety mniej miłą... Jestem po wizycie na IP :/ Dopadły mnie straszne zaparcia z rana, nigdy mnie tak nie umęczyło na kibelku, serio :/ pomógł dopiero czopek glicerynowy... Po wizycie w kibelku zaczęłam czuć taki dyskomfort w pochwie, jakbym miała za płytko zaaplikowany tampon i takie ogólne rozpieranie i zaczęłam panikowac, że może od tego napinania skrócila mi się szyjka albo nie daj Boże zaczęła otwierać. Poszłam siku i przy podcieraniu zauważyłam takie glutki bardzo gęste, podbarwione krwią... Myślałam, że zawału dostanę. Pierwsze co pomyślałam to, że to czop! No i heja na IP... Na szczęście okazało się, że mam w pochwie jakieś podrażnienia, chyba od tego parcia na kibelku i stąd ten śluz... Szyjka ok, mała ok, z usg (chociaż temu szpitalnemu to wierzę tak średnio), wychodzi, że jestem w 35+1 tc. A na jakiego lekarza trafiłam... Na szczęście już go znam, miałam z nim scysje na samym początku leczenia, lata temu, gdy zanikł mi okres. Gdybym go nie znała to pewnie wyszłabym z płaczem od niego, jak kiedyś... ;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, cudowna taka niespodzianka:)

Totoro, biedna żeś się strachu najadła :( oby to już był ostatni stres przed szybkim bezproblemowym i w terminie porodem:)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa ale piękna niespodzianka ;) wspaniale mieć takich bliskich ;)

To się Totoro wystraszyłaś. Masakra. Za to mnie wczoraj takie silne kłucie w podbrzuszu z lewej str złapało że aż ukucłam. Zaraz panika i łzy w oczach bo sama w domu, mąż na służbie. Ale to chyba mała gdzieś na nerw ucisła bo za chwile zdretwiała mi noga a córcia w tym miejscu zaczęła się wiercić.
    Zaczął się już nam okres kiedy każdy inny objaw to strach porodu :/

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) super się was czyta i ogląda te zdjęcia bobasków i brzuszków i tego wszystkiego aż poprawia humor ;) tylko tak sobie pomyślałam co to będzie jak wy wszystkie pojdziecie rodzic... mało nas zostanie i pusto będzie, a z wami jest wesoło i jest co poczytać ;)
    Ja nie mam o czym pisać wiec tylko was podczytuje :) przyszła wstrętna @ wiec nowy cykl ale trochę się pozmieniało ;) w końcu znalazłam prace i myślę że teraz wszystko ruszy z kopyta ;) badania i jakiś porządny lekarz i mam nadzieję, że za niedługo będę tak samo jak wy odliczać dni do porodu ;) trzymam za was wszystkie kciuki żebyście donosiły i urodziły zdrowe dzidzie :)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło dajcie spokój, wyszłam z łazienki z płaczem :/ a mój mąż wystraszyl się chyba jeszcze bardziej niż ja :/ ale grunt, że wszystko ok:)

A co do mojego ulubionego lekarza to na siłę próbował się doszukać nieprawidłowości :) robi mi usg i pyta czy robiłam prenatalne, ja mówię, że pierwszych nie, tylko te drugie. On zaczął dopytywać dlaczego itd., a ja, że mój lekarz powiedział, że nie widzi konieczności, ale oczywiście jak chcę to mogę. A mi ta wiedza nie była potrzebna, więc... Na co on zaczął, że co ja za głupoty opowiadam, że chyba nie wiem po co one są, że to taki postęp w medycynie, że trzeba korzystać, że te badania zmniejszają ból na świecie itd (jakby nie wiem co na tym usg zobaczył O.o). Ja mówię, że nie widziałam potrzeby, więc nie robiłam i czy zauważył coś nie tak w takim razie, na co on, że nie, wszystko ok. O.o po czym "coś go tchnelo" i sprawdził pępowinę i pyta "a czy pani przy tych prenatalnych powiedzieli, że ma pani pępowinę dwunaczyniową?". Ja mówię, że tak, że pani dr przy prenatalnych i mój lekarz, ale, powiedzieli, że dawniej uważało się, że to stanowi problem i jest swego rodzaju wadą, a teraz po prostu rozróżnia się dwa typy budowy pępowiny - dwu i trzynaczyniową i tyle. On na to, że lekarze po prostu nie chcą straszyć i stresować matki, dlatego nie mówią takich rzeczy, a że jakbym sobie poczytała to bym wiedziała, że to może prowadzić do problemów u dziecka itd. Ja mówię, że czytałam, ale lekarz mnie zapewniał, że jest ok no i zresztą chyba wszystko w porządku na usg...? A on, że tak O.o mówię Wam, co to za typ... Jak trafię na niego przy porodzie, to słowo daję, że zmieniam szpital.

Mulan grunt to pozytywne nastawienie :) Trzymam mocno kciuki, żebyś szybciutko dołączyła do grona spanikowanych mamusiek :D my to tu wszystkie od tego forum uzależnione jesteśmy, więc na pewno szybko nie znikniemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 13:10

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ale słodkości cudowne! :) śliczna niunia.

Mlodaaa, wow super to wszystko wygląda :) to musiałabyć dla Ciebie super niespodzianka, kochane dziewczyny :). Pamiętam, jak ja organizowałam mojej Siostrze, również była zachwycona :).

Totoro, biedna :( to się stresu najadłaś... dobrze, że wszystko jest ok! Trzymam kciuki o to, aby Lilka dotrwała do końca ciąży i obyście zdążyli ze wszystkim z Mężem :).

Mulan, hej! Dawno Cię nie było widać. Fajnie, że udało się Tobie znaleźć pracę. Teraz czas na dobrego lekarza - tak, jak piszesz :). Przyłączam się do Twoich słów. Dziewczyny, wiem, że niedługo rodzicie, ale nie opuszczajcie nas!

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka dzięki wielkie:) Na pewno Was nie opuścimy, cały czas mocno kibicujemy:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super dziewczyny i tak trzymać nie opuszczajcie nas, bo kogo się będziemy doradzać w trudnych chwilach jak nie naszych doświadczonych mamusiek ;) ja tu cały czas jestem zaglądam codziennie ale narazie stoję w miejscu i nie jestem w temacie to się nie udzielam ;) ale mam zamiar ruszyć z kopyta i niech ta wstrętna zima idzie precz bo mam zamiar się wziąć za siebie schudnąć, przebadać się i działać ;) teraz aktualnie choruje tak więc wygrzewam się w łóżku ;)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodaaa ale fajnie :)
    Ja niestety bliskich koleżanek nie mam więc nawet nie oczekuję czegoś takiego :D Ale niespodzianka fajna.

Totoro wyobrażam sobie Twój strach. Ja ostatnio miałam to samo, bo podtarlam się papierem i widzę coś czerwonego i już panika, a okazało się że to rysunek przemiękł z drugiej strony i wyglądał jak krew XD bo kupiłam wtedy w Rossmannie papier z jakimiś aplikacjami :) Ale też się strachu najadlam.
    A co do lekarza to jakiś debil o.O

Ja się nigdzie z forum nie wybieram :P

Złożyliśmy łóżeczko. Nie mogłam się oprzeć, żeby pościelic. I pościelilam. Jutro mąż ma przynieść stretch z pracy i ofoliowac całe łóżeczko żeby się nie kurzylo, a będzie już czekało na Mala <3
    Za drzewko i sówki na ścianie biorę się w tygodniu, więc wrzucę jeszcze raz zdjatko jak już będzie wszystko na tip top :)
    168esu8.jpg

PS. A ten Pan w rogu to mój przyjaciel z dzieciństwa :) Dostałam od ś.p. Chrzestnej na 6 urodziny :)
    Teraz będzie się opiekował moją Manią <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 21:58

wszamanka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan zdrówka! Niech choroba spada i działaj z realizacją planów, aż energii nabrałam po przeczytaniu Twojego posta :D

Feeva jak ślicznie :D i podziwiam Cię za to, że chcesz się sama za malowanie wziąć, rany ja mam dwie lewe ręce jeśli o to chodzi :D koniecznie wrzuć efekt końcowy :) a z tym pluszaczkiem to uroczo:) kurde, ja miałam tak strasznie dużo maskotek, muszę obadać u rodziców na strychu czy jeszcze coś tam zalega :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 08:54

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to, że moja mama tego pluszaka chciała dać psu do gryzienia o.O No myślałam, że na zawał zejdę, zabrałam go jej ostatnio hahaha XD

Tylko mam problem z farbami bo nie wiem jakie kupić... Potrzebuje sporo kolorów, ale mało. Nie wiem, może farbki akrylowe?

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, to uratowałas pluszaka xD co do farb to nie mam pojęcia co można dać na ścianę O.o w zasadzie tak mi przyszło do głowy, że można kupić białą farbę zwykłą i kilka pigmentow i umieszać sobie w sloiczkach O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ