Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej no i odebrałam wyniki
Tsh 3.04 (0.270-4.200)
Ft3 4.72 (4.00-8.30)
Ft4 12.46 (10.60- 19.40)
Zrobiłam też morfologie no i wszystko jest w normie oprocz
WBC 10.08 (3.90-9.90) ale moze to byc dlatego ze pobierali mi teraz drugi raz krew bo zapomnieli zrobic tej morfologii i mówili że może być podwyższona morfologia tak wiec nie wiem. Co myślicie? Te tsh za wysokie -
Mulat tsh należało by troszkę zbić. A robiłaś może przeciwciała? Bo ja np wyniki tarczycy miałam bardzo dobre a anty tpo ponad 3 tys i siejące w organizmie pustkę hashimoto wyszło.
Mamusie byłam dzisiaj u super pani doktor. Jak Lilka nie może zrobić kupki to dała nam Melilax. Na bazie miodu. Bezpieczny i nie da się go przedawkowac. Lagodniejszy niż czopki glicerynowe. Aplikuje się ok 1/3 wlewki do pupki i szybko zakłada pieluszke kupa poszła bez bólu i krzyku. Bez recepty w aptekach. A moja Lilka waży 4900 trochę gruba jestNasz cud ❤ Lilianna
-
nick nieaktualny
-
Amh nie robiłam ale nie widze tego badania w rospisce mojego laboratorium a prolaktyne kiedys robiłam ale pamietam ze jakos w srodku cyklu a wiem ze wiekszosc badan trzeba robic na poczatku cyklu jezeli sie nie myle
-
Tak więc... odebrałam wyniki
Anty TPO 3,7 IU/ml max 8.00
Anty TG <6,4 IU/ml max 30.00
Byłam u rodzinnego i powiedziałam jaka jest sytuacja, że się długo staramy i w końcu trafiłam na trochę bardziej rozgarniętą lekarkę... poradziła, żeby zrobić jeszcze LH, FSH, prolaktyne i estradiol ale nie mogła dać skierowania więc zrobie je później.. ale dostałam skierowanie na USG tarczycy i skierowanie do endo jeżeli chcę do niego iść, ale ona sama dała mi EUTHYROX 25mg raz dziennie i powiedziała, że nie jest to teraz konieczne. No i mam skierowanie na TSH za miesiąc, żeby zobaczyć czy spada rozpisałam się ale jestem szczęśliwa, że w koncu idziemy do przodu Mam nadzieje, że jak zbije te TSH to w końcu się uda -
Mulan euthyrox 25 powinien Ci zbic tsh w ciagu max 2-3 mcy. Ale jeszcze usg tarczycy jak zrobisz to daj znac. Czasami hashimoto pokazuje sie tylko i wylacznie w obrazie usg.
A i jak tam zdrowa dieta i picie coli? ;p bo z tego co pamietam pisalas, ze pijesz ciut za duzo