X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A była wcześniej mocniejsza kreska a teraz słabsza?

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamten robłaś rano chyba, tak ? A ten wieczorem dwa dni później - więc jak wtedy była bardzo blada rano, a teraz prawie nie widać - mogło i tak się zdarzyć a może być wszystko dobrze, bo to przecież dwa dni różnicy tylko, a w ciągu dnia jednak sporo pijemy też.

Leż, odpoczywaj, jak zalecił lekarz - i zrób najwyżej test jutro rano bądź po prostu po kilku godzinach porządnego snu i nieobecności w toalecie ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malacytrynka mi też wychodził blady test dwa dni przed planowanym okresem i w dzień planowanego no fakt był trochę mocniejszy ale wyobraź sobie robiłam chyba 6 dni po planowanej test pink i druga praktycznie nie wyszła tak się przestraszył am ze na drugi dzień kupiłam trzy różne testy a tam już grube kruchy wyszły

• Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać test testowi nie równy. Głowa do góry bo dzidzia tez będzie smutna... nie martw się. Staraj się myśleć pozytywnie. Każda z nas jest inna każda dzidzia jest inna. Pozdrowionka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 08:22

• Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzis wyszlam ze szpitala beta w srode 14000 dzis piatek 23000 pytam lekarza czy nie za malo przybywa powiedzial ze ladnie rosnie. Ja oczywiscie znow sie boje czy nie powinn 100 procent przybyc czyli powinno byc ok 28000? Nie zrobili mi tez usg badal mnie manualnie i dzis wieczor znow troche brazowego śluzu. Moze to faktycznie po badaniu recznym? W pon tez u prywatnego gin badal mnie a we wtorek byl ten śluz. Stracha mam wielkiego boje sie ze na usg nie zobacze nic w pecherzyku. Ostatnio mialam puste jajo ale wtedy bylam w 7 tyg nie w 6 i bete mialam tylko 1000. Moze jak beta wg lekarza rosnie dobrze to nie bedzie pustego jaja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 20:03

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Od trzech dni mam konto na ovufriend :)spózniała mi sie @ a testy byl negatywny wiec weszlam z ciekawosci. Wczoraj znow testowalam i dwa razy dwie kreseczki :) Dzis zrobilam bete :) i sie potwierdzilo :)

To był nasz pierwszy cykl staran i udalo sie :D

czy jest to normalne ze boli mnie podbrzusze? Bete mam 783.4

Pozdrawiam

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kamila. Lekkie bole brzucha sa raczej normalne...gratulacje :)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje mam nadzieje ze bedzie wszysko ok w poniedzialek powtorze bete -dobry pomysł? bo do lekarza ide dopiero w czwartek.

Pozdrawiam

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) Spora część kobiet uskarża się na różnego rodzaju bóle brzucha we wczesnej ciąży, więc jeśli nie jest to jakiś uporczywy silny ból i nie ma plamień przy tym - to jest normalne raczej ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Bu Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, czytam na bieżąco co u Was, ale jestem strasznie zabiegana. Przede wszystkim trzymam kciuki za Wasze wczesne ciąże, oby wszystko było dobrze i fasoleczki rosły! Totoro, Basia, Żabka chciałabym wreszcie usłyszeć że i Wam się udało! Pożegnałam właśnie @ więc bierzemy się do roboty!

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila witamy i gratulacje :-)
    Bu ja odpadam :-(narazie game over:-) dopóki badań nie zrobię i się nie dowiem o co chodzi z moim organizmem że ronie.
    Nie ukrywam ale mnie korci żeby coś zdziałać ale niestety nie chce kolejnego przeżycia :-( ale jak się tylko dowiem również wracam do roboty hihihi
    Trzymam kciuki bu!!!
    Wczoraj się wystraszylam bo zaczął mnie boleć brzuch, jajniki myślałam że wyskocza! Zastanawiałam się co mi jest wkręcilam sobie może źle macica mi się oczyścila?????w poniedziałek chyba zawitam do gina dziś lepiej już tak nie bolą jajniki za to w krzyżu coś pobolewa a może @ przyjdzie niedługo????

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Od trzech dni mam konto na ovufriend :)spózniała mi sie @ a testy byl negatywny wiec weszlam z ciekawosci. Wczoraj znow testowalam i dwa razy dwie kreseczki :) Dzis zrobilam bete :) i sie potwierdzilo :)

Pozdrawiam

Przypomniała mi się moja pierwsza beta 756 do dzisiaj pamiętam. Powtórz raz zobacz czy przyrasta i daj sobie spokój z powtarzaniem żeby się nie stresować;-)
    Od razu mówię jeżeli nie zobaczysz nic na usg bądź jeżeli lekarz nie zrobi tobie usg na pierwszej wizycie nie przejmuj się :-)
    Moja pierwsza wizyta była w 5 tc, nie miałam usg, kolejna w 8 tc i juz widziałam bijące serduszko :-)

Trzymam kciuki za resztę dziewczyn!!!
    Totoro - kciuki dalej trzymam i pozdrawiam :-)

Totoro lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel dzieki Kochana:)ja czekam z niecierpliwościa na Twoje rozwiązanie:)

Kamila gratulacje!!!:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • facebookowaja Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:

Pozdrawiam

Kamila ile dni okres Ci sie spoźnił ? ile dni miłego jak zrobiłaś test ?

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo. Dziewczyny które brały luteine dopochwowo czy mialyscie jakieś skutki uboczne? Mnie strasznie bolą sutki są nadwrazliwe i urosły.. Jakbym karmila.. Brrr

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam nas do poradni genetycznej wyobraźcie sobie ze aż na styczeń rok 2017!!!!!! Mamy 2015!!!
    Mąż się śmieje i pyta czy mamy czekać do 2017 na poczęcie dziecka?????hihi
    Na dniach biorę się za badania (mam nadzieję że coś wyjdzie) ahhhh pokochaja mnie i moje żyły w laboratorium a na czwartek wizyta u chirurga dentysty idę rwac ósemki wow ale się zebrałam do roboty

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, witam się i dołączam :) <3

Totoro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Helo. Dziewczyny które brały luteine dopochwowo czy mialyscie jakieś skutki uboczne? Mnie strasznie bolą sutki są nadwrazliwe i urosły.. Jakbym karmila.. Brrr
    ja mam taki skutek uboczny, ale mam nadzieję, że to nie @ tylko fasolka. W poprzednim cyklu miałam dokładnie to samo, z tym, ze beta nie urosła ;) bądź dobrej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:41

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, jak przed zajściem miałam terapię z luteiną dopochwową i brałam ją od 16 do 26 dc. Skutki uboczne różne były, bo jeden cykl był taki, że nic nie czułam przed @ i przychodziła bez jakichkolwiek oznak, a czasami miałam kilka dni przed terminem @ straszne bóle krzyża, ciągle spałam i piersi strasznie bolały. Zależało od cyklu.

Kochane ostatnio mało piszę, bo mam męża w domu :) Zjechał na dwa tygodnie. Usg prenatalne mam za tydzień i chyba gdyby nie mnóstwo spraw i przyjazd męża to siedziałabym przed laptopem i myślała i panikowała. Także jestem dobrej myśli. Będę dawała znać :)
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny.

Paula, spokojnie ja też po badaniu ginekologicznym plamiłam i miałam stracha, była to krew jasna - więc gorzej niż brązowa. Na szczęście po kilku dniach leżenia ustało i już się nie pojawiło. Szyjka jest wrażliwa i opuchnięta więc badanie mogło ją uszkodzić i mogły jakieś naczynka pęknąć.

Paula 111 lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta witamy;) Twój opis "z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży <3 :) :P" mnie zauroczył:D Kwintesencja tego forum :D Trzymam kciuki:)

Ja mam w czwartek wizytę, ciekawe co mi moja gin powie. Mam nadzieję, że nas nie zrypie, że mąż badania nasienia nie zrobił do tej pory...;/ Ale biorąc pod uwagę, że mam miesiączki co 3 miesiące, to czy to ma znaczenie...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ