X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za otuchę, dziewczyny :). Zobaczymy, co się da zrobić, ale już chyba trochę się łamie, więc może się jeszcze uda trochę poprzytulać dzisiaj. A jak nie, to chyba ja focha strzelę i mu zrobię post do następnych dni płodnych ;P.

Zita, a jak tam u Ciebie? Przecież to już prawie koniec :D.

AKUxp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty od endo. Mam mieszane uczucia.
    Przepisała mete pod nazwą SIOFOR 500 .
    Zalecenia : 1x3dni do obiadu, 1x3 dni do śniadania i obiadu,1xdo sniadania obiadu i kolacji. W razie ciąży lek odstawić bo u nas się nie praktykuje leczenia tym lekiem w ciąży. Hahaha czytałam że do 20 tyg dziewczyna była na mecie???????
    Wyniki tarczyce bardzo ładne. Zalecenia letrox 75 i 100 na przemiennie.
    Stres w konserwy zapakować i na eksport!!!!!

Jej zdaniem wstrzymać się ze staraniami po to żeby lek zadziałał . Po chwili powiedziała żeby zdać się na los ale jak poronię????? No to.......pretensje do siebie ;-)
    Bądź tu mądra.
    Tak na prawdę nie wiem po której stronie jest owulka (wg wyliczen i biorąc pod uwagę że owulka występuje co m-c na przemian ) to wychodzi że teraz jest po tej stronie co trzeba.

Nie wiem co myśleć i robić! najchętniej bym popłakała że natura taka dziwna.
    A starania poczęte :-)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green staram się nie myśleć przez co przeszłaś, gorąco współczuję:( Dobrze, że wszystko skończyło się szczęśliwie!!! Dużo zdrowia Tobie i córci:)

Dziewczyny trzymam cały czas kciuki za Was:) Mam nadzieję, że teraz po Basi to pójdzie lawinowo;) Sama chętnie też bym dołączyła...:D

Tymczasem przede mną potencjalne płodne, wypadają w okolicach przyszłego weekendu, zakładając normalną długość cyklu oczywiście... Chciałabym też zrobić progesteron w tym cyklu, ale nie wiem czy mi się to uda... I muszę się do mojej gin umówić, pokażę jej wyniki, zapytam o ten testosteron, bo niby w normie się mieści, ale dość wysoki jest... i cera... dziewczyny NIGDY przenigdy nie byłam tak obsypana, mam tak wysyfioną twarz, że porażka po prostu... koszmar:( gładź szpachlowa na pysk i nie wychodzić spod koca;(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura nawet nie wiem kiedy mi ten czas zleciał, ogólnie czujemy się dobrze, syn waży ok. 2500 gramów, od tygodnia jestem na zwolnieniu i próbuję wyspać się na zapas :)

Nie łamiemy się dziewczyny, pogoda sprzyja przytulaniu, wskakujemy pod kołdry i ogrzewamy się z mężami/partnerami :)

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, udało mi się wczoraj! Mąż to trochę zdrowiem przypłacił, bo się podziębił, ale mam nadzieję, że było watro ;P. Teraz tylko czekać na rezultaty.

Totoro, może właśnie coś się z hormonami u Ciebie trochę zaczyna zmieniać po prostu. Zapytaj pani ginekolog, jak będziesz, bo może to jakieś głupstwo i przejdzie ;).

AKUxp2.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita, to mam nadzieję, że się wszystko ładnie ułoży :). I faktycznie, śpij, póki możesz :D. I nie zapomnij się pochwalić synem, jak już Ci da chwilę oddechu.

zita123 lubi tę wiadomość

AKUxp2.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej wysyłam fluidy na was :-)

Dzisiaj byłam u gina i jest kropek :-)
    najlepszy numer że wyciągnęłam usg z kropkiem jak z synem byłam i wiecie jaka data 30.11 jak dziś ten sam dzień... Idę łeb w łeb z ciąża w tym samym czasie...Ale zbieg okoliczności :-)

magda sz lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, super kochana. Widać, że jesteś pod dobrą opieką - tak trzymać :)

Dziewczynki, ja też myślę ciągle o Was i wysyłam pozytywne fluidy, aby się udało :)

A mnie wysypało niemiłosiernie, koleżanka dzisiaj spotkała mnie na mieście i stwierdziła, że na bank będzie dziewczynka :) Wyglądam paskudnie :)

Z objawów została mi jedynie zgaga, czasami jeszcze podsypiam w ciągu dnia. Zaczynam czuć wyraźniejsze ruchy dziecka ale mimo, że to drugie dziecko i że już 17t4d to jakoś czasami muszę dobrze poleżeć żeby coś poczuć. A czasami samo mnie zaskoczy jakimś gwałtownym ruchem, bo typowych kopniaków nie czuję na razie.

Dzień przed wigilią mam usg połówkowe, więc będę miała prezent pod choinkę :)

magda sz lubi tę wiadomość

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi, to super, przynajmniej będziesz się mogła cieszyć ciążą teraz :). Ależ mi te Wasze ciąże zlatują, dziewczyny...
    Basiu, to prawie jakbyś bliźniaki miała xD. To teraz już wiesz, kiedy się musisz szczególnie mocno przytulać ;P.

Bu, a jak tam u Ciebie? :)

basia7777 lubi tę wiadomość

AKUxp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ale się złożyło:-) Super rośnie tam i dbaj o siebie :-)
    Elvi no widzisz ważne że jest ok teraz czas na relaks,odpoczynek, sen i czego Ci tam trzeba :-)zgaga wrrrrrrrr pamiętam to!!!! Tylko oczy otworzyłam a już ją miałam przeżyłam horror.
    Jeżeli Ci bardzo dokucza poproś gina o tabletki specjalne nie pamiętam nazwy ale są na receptę bardzo mi pomogły:-)

Korzystajcie z przywilejów ciezarnej:-)

Mało nas tu zostało :-(
    Ja odpicowana dziś mąż odpoczywa a jutro go zmęcze hihi
    Jutro gin także się potwierdzi czy jest i gdzie jest Owulka.
    Dziś pojawił się sluz plodny. Jest dobrze!

basia7777 lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)

Ja trochę odpoczywam od forum bo już kreciola dostawałam. Do mnie przylazla @ jak w zegarku i miałam dola. Teraz na szczęście już lepiej. Wydaje mi się że u nas będzie problem z nasieniem,a że póki co na badania Mój się nie będzie wybierał, to tym samym muszę odpuścić na kilka miesięcy. Chyba lepiej mi to zrobiło, nie będę się niepotrzebnie nakrecac w drugiej połowie cyklu. A może i Mały Cud się zdarzy, a co.. :)

Kupilam mu salfazin i będzie dostawał razem z kwasem foliowym.

Trzymam za wszystkie kciuki i oczywiście będę wpadać tutaj :))

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bu Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie w klinice Invicta. Lekarka powiedziała, że bez sensu te tabletki biorę i chce stymulować cykl, dokładnie tak jak u Basi. Clo i pózniej zastrzyk na pęknięcie. Dzisiaj mam 7dc. Mam się pojawić w kolejnym, między 2-5dc i wtedy zaczniemy, bo teraz już za późno. Czyli w okolicach Świąt. Póki co, mój mąż jest przerażony, bo lekarka wspomniała, że przy stymulacji jest ryzyko ciąży mnogiej... Musi przetrawić :P dzisiaj już zrobiłam badania za 250zł i jeszcze mam skierowanie na dodatkowy koszt 420 zł... Ehhh poleci kasa zamiast na shopping to na badania... No ale daje nam pół roku, dla mnie to niewiele w perspektywie wszystkich starań :D

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu a czemu nie ten cykl od razu? Szkoda by było miesiąca dopiero jesteś przed owulacja. Jest szansa na mnoga ale ja na szczęście miałam ciałko żółte jedno więc wiedziałam że już bliźniaków nie będzie :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi na zgagę polecam gaviscon zawiesinkę, miałam potworną zgagę, płakałam po nocach, ze 3 butelki tego mi poszły na całą ciążę. Renni nic nie dawało, a gaviscon dawał radę.

Ja ciągle o Was myślę i wysyłam płodne fluidy, co prawda już urodziłam ale myślę nie zaszkodzi :)

Elvi, Kagura lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Bu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem... Powiedziała, że w tym już za późno, pewnie dlatego że muszę te badania zrobić przed kolejną wizytą. Ale może lepiej na spokojnie. Z mężem mamy wrażenie, że to takie trochę "robienie" dzieci. Musimy się oswoić. Poza tym w przyszłym tygodniu jestem na delegacji w Wawie pn-pt więc raczej nie byłoby szans na porządny monitoring...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 07:48

21.06.2022 Alicja ❤️
    09.2017 pusty pęcherzyk
    Koniec leczenia…
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu przykro mi :-( ale jest nadzieja na przyszły cykl.
    Faktycznie braknie ci czasu na badania, wyniki, wizyty .
    Współczuje wiecznie w rozjazdach. Taka praca.
    Ja wcześniej miałam takie wrażenie że " robimy" dzieci siedzenie na pytonie i walka o plemnik!!!!!
    teraz mam to gdzieś choć nie ukrywam że mi zależy bo czas goni.
    W styczniu się zwalniam z pracy! i powiem wam że mi z tym dobrze nie mam już takich nerwów, olałam telefony z pracy, olewam to co do mnie dociera z pracy ogólnie unikam rozmów na jej temat. Jeszcze wyrównana mam tarczyce to całkowicie jestem żywa chce mi się coś!!! :-)

Dziś magiczny dzień -owulacja!!!!!
    Jajnik wczoraj dał mi niemiłosiernie popalić ból promieniował na nogę. Masakra. Dziś trochę lepiej ale czuje go i nogę :-)
    Do potem lecę niedługo na wizyte do gina szukać jajko :-)

Bobby trzymamy kciuki za mały cud :-)

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki za radę, będę musiała sobie zakupić, teraz jeszcze daje radę, ale w święta na pewno się nie obejdzie bez czegoś od zgagi.

Bu, stymulujcie się, zrobisz dwa za jednym zamachem :) Mój mąż jest z bliźniaków i marzyły mu się bliźnięta, jego bratu natomiast się poszczęściło :)
    Poza tym często jest tak, że ktoś sobie odpuszcza i wtedy się udaje :) Także badania badaniami, ale próbujcie jeszcze teraz. Okres śwąteczny i przedświąteczny ma magiczną moc, trzeba być dobrej myśli :)

• Bu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Działamy oczywiście :) właśnie sprawdziłam wyniki AMH = 3,37 więc dobre :) mogło by to wskazywać, że PCO wcale nie mam. Wtedy rezerwa jajnikowa jest podwyższona, często dwucyfrowa, ale ciężko uzyskać zdrowy pęcherzyk. Heh fajnie, że coś się dzieje, będziemy sie z mężem odwiedzać w hotelach... Ale będzie zamieszanie!

21.06.2022 Alicja ❤️
    09.2017 pusty pęcherzyk
    Koniec leczenia…
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bez sił.
    Musze się wypłakać na tą kartkę :-(

Dziewczyny wszystko jest zajebiste u mnie do ciąży ale nie po tej stronie!!!!!
    Nosz kuźwa!!!!!!
    A prawa strona mnie boli! O co chodzi?! tak jest czasami :-) dodał gin.

Endometrium 8, pęcherzyk 18 ale po lewej stronie tam gdzie nie mam jajowodu!!!!!!
    Kazał się starać . Byc może się uda. Wiec robimy swoje.
    ja ten cykl zaliczam do straconych :-(
    Kupiłam już butelkę winka. Już się chłodzi bede opijać samotny smutny wieczór i moje zajebiste plany które kolejny raz uległy w gruzach.
    Dobrze ze mężowi chociaż dobrze zrobiłam. Zadowolony .

Wykluczył pco, pcos ;-) z tego jestem bardzo zadowolona.
    14.12 mam podejsc sprawdzi czy pękł. jeżeli nie zajde teraz to 30.12 (bedzie znowu owulka) mam przysc sprawdzi czy jest pęcherzyk i zapoda mi zastrzyk z pregnylu.
    Poprosiłam i się zgodził :-)yuuuupi.

Bu jaka odskocznia ;-) hmmmm juz sobie wyobrażam. amh super kochana
    działajcie działajcie ja jestem myślami z każdą z was :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam siofor mam brać i nie odstawiać gin poprowadzi ciąze z tym lekiem.
    Uffffff bo co lekarz to inna wersja!!!

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ