X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Bu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, a jest jakaś nadzieja w tym cyklu? Ale pech...

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu niby natura działa cuda hmmmm
    Pod warunkiem że jajowod prawy przechwyci jajeczkowanie z lewego.
    A jak?
    Jajowodu są ruchome. Jeśli się wynieść w stronę drugiego lub są blisko siebie jest szansa że przechwyci.
    Niby są takie kobiety które zaszły w ciążę w ten sposób.
    Pech to pech

• Bu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo czyli jednak! No to może się uda :*

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam. Nie nastawiam się.
    Jejku jak mnie muli po tym sioforze na jedzenie nie mogę patrzeć bo odruch wymiotny mam!!!!
    Fajnie bo mało jem i schludne tzn mam nadzieję ale udręka okropna!

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka trzymam kciuki!!!

żabka04 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje basiu :-)
    A ty jak się czujesz?

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze powiem szczerze że oprócz bolacych piersi czuje się bardzo dobrze....aż się wystraszylam, że za dobrze...znalazłam wczoraj test za szafka i tchnelo mnie a wykorzystam :-) dwie grube krechy od razu :-) mdłości na szczęście nie mam z czego się akurat cieszę bardzo. Jedynie wieczorem padam jak nigdy i zasypiam momentalnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha to super basiu :-)
    Życzę nudnych 9 m-cy :-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu mam jeszcze pytanie do ciebie: w którym momencie twój gin stosował zastrzyk z pregnylu? jakiej wielkości miał pęcherzyk?
    Chciałabym się dowiedzieć bo mój mi nie powiedział.
    Ja owulke bede miała nastepna 31.12 i chce być lepiej doinformowana żeby gina przycisnąć!.
    to jest nie fer że lekarze mają tyle wiedzy niby kompetentni a my musimy mówić co i jak.
    Gdybym wczoraj się nie odezwała na temat zastrzyku to by nawet nie wspomniał że istnieje takie coś.
    Ile kosztuje taki pregnyl?

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu, szalejcie tam, ile wlezie - jak jest szansa, to trzeba korzystać :P. I super, że jednak może nie PCO.

Żabka, skoro się takie cuda zdarzają, to koniecznie próbuj - przecież święta idą, to właśnie się może wszystko zdarzyć :).

Działać tam, dziewczyny, działać! :D

Basiu, to tylko się cieszyć, że nic Ci nie dolega. I oby już tak zostało :).

A u mnie 18dc i humorki od dwóch dni jakbym już miała @ dostać, a dopiero śluz płodny mi się (chyba) skończył. Nie ogarniam się już... Także u mnie jak w kalejdoskopie. Raz się złoszczę, za chwilę się cieszę, potem znowu złoszczę albo płaczę i tak w kółko. Tak ostatnio na męża fukam, że aż mi samej przykro na to patrzeć - ale inna sprawa, że małpiszon sam mnie prowokuje i jeszcze się cieszy, że się złoszczę. I weź tu takiego zrozum :D.

AKUxp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kagura robie robie ale czy co wyjdzie ?!!!o się okażę.
    siedze i myśle czy moja faza lutealna jest ok.
    Wczraj pęcherzyk miał 18, ciekawe kiedy pęka? mój cykl ma 26 dni.
    Czyli od wczoraj do nastepnej @ bedzie 14 dni.
    Dobrze licze pytanie czy zdąży peknąc i dobrnąć do macicy?w 14 dni?

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Basiu mam jeszcze pytanie do ciebie: w którym momencie twój gin stosował zastrzyk z pregnylu? jakiej wielkości miał pęcherzyk?
    Chciałabym się dowiedzieć bo mój mi nie powiedział.
    Ja owulke bede miała nastepna 31.12 i chce być lepiej doinformowana żeby gina przycisnąć!.
    to jest nie fer że lekarze mają tyle wiedzy niby kompetentni a my musimy mówić co i jak.
    Gdybym wczoraj się nie odezwała na temat zastrzyku to by nawet nie wspomniał że istnieje takie coś.
    Ile kosztuje taki pregnyl?

Jak pamiętam to ok 19,00mm nie były powalające więc miałam pregnyl wziąść 16 dc a kazał wziąść dzień później. Potem miałam za 6 dni jeszcze jedna dawkę aby utrzymać ewentualną ciążę oraz prace ciałka żółtego.

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu a w jakich dawkach brałam zastrzyk?

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw 10000 a druga 5000

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrrr napisałam taki długi post i mi wcięło :/

a zatem od początku.

hej ho :)

Żabka, Bu i reszta towarzystwa - trzymam kciukasy za wasze cykle! Wszystkie damy rade w końcu!

Byłam dzisiaj skonsultować wyniki tarczycowe u endo. Przecudowny lekarz, niestety od razu zaznaczył że nie zajmuje się leczeniem niepłodności więc niespecjalnie mi pomoże, ale wyniki tarczycowe przejrzał i powiedział że tsh za wysokie jak na staraczke (miałam tsh=2,9. anty-tpo=12 i ft4=1,07 - obydwa ok) i powinno być poniżej 2,5. Przepisał euthyrox i za 6 tyg do kontroli, dodatkowo oznaczyć p.ciała anty-tg, bo tego ostatnio nie było na skierowaniu.
    Powiedział też, zeby nie panikować, bo wg niego ten przysłowiowy rok najlepiej sobie dać na staranie i nie przejmować się (jeszcze) że nie wychodzi.
    Jestem bardzo zadowolona z wizyty i szkoda że pan doktorek nie zajmuje sie bliżej problemami z zajściem .

A dodatkowo pochwalę się, że w pracy dzisiaj miałam rozmowę z szefem wszystkich szefów, i szykuje mi się w przyszłym roku najprawdopodobniej awans! Śmiać mi się chce, bo mam nadzieję że ten awans to taka "przeciwność losu" dzięki której dzieciaczek szybciej się pojawi. W końcu jak wiemy w życiu jest wszystko na opak, więc skoro w perspektywie awans w pracy to i dzieć powinien się pojawić, żeby nie było tak "idealnie", prawda? :) ogólnie jestem pełna nadziei na nadchodzący rok. Po moim dole ani śladu, widać że pierwsza połowa cyklu idzie pełną parą :)))
    (oczywiście w pracy nikt nie wie że się staramy zajść w ciążę)

Życzę wszystkim miłego wieczorku i dobrego humoru :)

Elvi lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Tak dziewczyny kiedyś się musi udać :-)

Bobby tak endo ma rację. Masz za wysokie tsh jak na staraczke. Chociaż mam koleżankę która zaskoczyła z tsh 3,9 :-)
    To chyba indywidualna sprawa. Powinno wynosić 1-2. U niektórych nawet poniżej 1.
    Mój przykład 1,2 i poronilam. Także bądź dobrej myśli bo organizm każdy inny. :-)
    Trzymam kciuki za każdą z nas!!!!!!

Lecę wykonać zadanie św.mikołaja moje dziecko napisało list chce super barbie hahaha tylko jak ona wygląda?????
    Po wczorajszej histeri w kąpieli nie powinna dostać ale cóż złącza się cały rok nie????? Lecę do potem

Zapomniałam Bobby super awans hmmmm. Czasami tak bywa że wszystko się układa i bach baby w drodze. Czas pokaże:-) trzeba żyć do przodu i brać to co dostajesz potem się będziesz martwić :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit.
    Stanęłam na wagę tak z ciekawości iiiiii oczy zrobiłam 2kg mniej w 3 dni na magicznym sioforze i dietce. Jak tak dalej pójdzie to będę laska ohhhhh.

Miłego dnia dziewczyny:-)

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie odpowiedzieć jak to jest , czy rzeczywiście piersi bolą już od pierwszych dni od zapłodnienia? Jestem tydzień po owulacji i gdyby to było 'to' to nie odczuwam niczego, wcale ich nie czuję. Za to od 4 dnia po owulce boli mnie podbrzusze, jajniki i kłuje czasami. Tak jest do dziś, z tym, że 5dpo był to bardzo silny ból. Potem pewnego ranka pojawiła się silna biegunka razem z tym bólem, uczucie zimna i dreszcze. Teraz jest już lepiej.

Napiszcie co z tymi cycami, bo jestem ciekawa. W poprzednim cyklu, w którym się nie udało, całe opuchły mi juz na drugi dzień po owulacji i były bardzo wrażliwe. Teraz kompletnie nic. I nie wiem jak to interpretować.

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antylopa, nie ma reguły. Mi ból piersi a raczej pieczenie sutków zaczęło się od plamienia implantacyjnego, ale bezpośrednio po owulacji nic nie czułam. Ale kobiety czasami tak mają, że jak na złość nie mają żadnych objawów w cyklu w którym się udało.Wręcz jest tak jak ty piszesz, że nic nie ma, chociaż do tej pory przed miesiączką miały obolałe wszystko. Ta biegunka też daje do myślenia, bo podobno jest to też objaw ciąży.

Trzymam kciuki, testuj i dawaj znać :)

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, będę pisać. Testuje dopiero za tydzień w sb 12.12:-)

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ