X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mąż dzwonił dziś i czeka się ok. tygodnia na wyniki tam gdzie będzie robił;/ a że jeszcze przerwy sylwestrowe, 3 króli itd. to wypadnie po 6. stycznia;/ Też się zdziwiłam, że tak długo...

i tak, prywatnie;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 18:43

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męża grypa dopadła, a ja chyba ciągle bez owulacji:|

Totoro, ty to musisz mieć kobieto zdrowia do czekania.. Nie wiem czy ja bym tak dała radę:|

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro a skąd jesteś? Jeśli mogę wiedzieć ;)
    I ile płacicie za badanie?
    Jeju strasznie długo, my jak badalismy nasienie to Damian szedł rano a potem razem jiz po poludniu na wizytę i juz wyniki były. Placilismy chyba 120 zł jeżeli dobrze pamiętam.
    W sumie tam gdzie my robiliśmy to była typowa klinika bezpłodności. A u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 20:58

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Wszamanka chyba mnie szlag trafi...;/

Paula mąż pracuje w okolicach Bielska i tam też musi zrobić badania;/ 150 zł;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy w normalnym laboratorium i tez wynik był tego samego dnia.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie straszne jest to ze tyle czekania. U nas telefon z rana, pytali czy nie było przytulania w ostatnich 2 do 7 dni i można było jechać.

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już trudno, i tak podejrzewam, że wcześniej niż po tych wszystkich świętach mojej gin nie dorwę;/ plus okres w międzyczasie...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne żeby wyniki wyszły dobrze. U nas w pierwszym badaniu było bardzo mało plemników, a dużo leukocytow. Potem damian dostał 2 tabletki na beztlenowce i leukocyty odrazu się poprawily, spadły z 7 milionów do 2 :) a plemniki wyskoczyly ponad normę :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieję, że chociaż z mężem będzie wszystko ok... Moje problemy wystarczą za dwoje..:/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno będzie dobrze :) Ja tez juz swoje przeszłam od 19 roku życia także wiem co czujesz :* Damian tez za dziecka miał 2 operacje 'meskie' także my się pod tym względem tez dobralismy. No i my się nie spodziewaliśmy ze nam się uda. Ja parę dni przed okresem miałam plamienie które jest normalne dla mnie w czasie okresu ale po tygodniu stwierdziłam ze tego okresu nie ma i pyk test pozytywny. Teraz dużo obaw i wszystko jak na szpilkach robie żeby nic się nie stalo. Wierze ze i Tobie się uda i doczekasz się swojej dzidzi :) trzymam kciuki żeby rok 2016 był tym rokiem :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to też mieliście "wesoło";/ Ale grunt, że się udało i teraz na pewno będzie już ok:) Dzięki wielkie :) :) :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno tu ostatnio... Co u Was dziewczyny? Dajcie znać w wolnej chwili:)

Ja od wczoraj umieram - jem, śpię, głowa mnie boli, piersi się chyba oberwą, koszmar... Plus taka chandra... nic mnie nie cieszy, kompletnie, najchętniej nie wstawałabym z łóżka... Już mi dawno nie dało tak popalić przed okresem...:/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja śledzę cały czas forum, skaczę troszkę po wątkach, czasami doradzam :) A u Nas cisza...

Ja czuje się dobrze, dzidzia kopie już wyczuwalnie dla mnie bez problemu, rozpoczęłam 20 tydzień. Rosnę oczywiście a że niska jestem to już mocno mnie widać. Ale pozytywnie zdziwiłam się, że kogo bym nie spotkała z poza codziennego grona nie wiedzą, że w ciąży jestem :) Aż zaskoczona byłam, bo mieszkam w małej miejscowości.

U mnie przygotowania do świąt, planujemy z mamą zakupy i dania świąteczne, ja w wolnej chwili robię bombki z tasiemek na dekoracje choinki i domu, bo mój synek uczulony na sosnę, więc musimy się ograniczyć ze stroikami żywymi.

Ciekawa jestem co u Basi, Bu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Witam nowe straczki powodzenia zafasolkowanym gratulacje!!!

Jestem podczytuje was nie piszę bo tak na prawde nie mam nic do powiedzenia. Staram sie bezskutecznie i w ogóle mam doła, remonty i wszystko do dupy!

Byłam dzisiaj u gina na podglądzie niestety pęcherzyk nie pękł!!!!! Gin w ogóle sfochowany i mnie załatwił w 5 sekund hihi. Bo przyjmował na NFZ. A prywatnie taki miluśki wrrrr
    Na @ sie nie zapowiada tak szybko miała byc 17.12 przez siofor sie poprzestawia:-(
    Kazał napisać smsa w dniu 1 dc a on oddzwoni i się umówimy na dzień owulki i poda mi zastrzyk z pregnylu. Martwię się bo chce podać tyko 1 zastrzyk . Czy to nie zamało???

basiu specjalisto wypowiedz się. Plis!!! :-)
    Wiec mamy chyba kolejny powód nie powodzeń : nie pękające pęcherzyki!
    No nic doła trochę mam bo można było już dawno wpaść na ten pomysł.
    W dodatku 25.12 prawdopodobnie dostanę wypowiedzenie do domu bo przechorowałam w ciągu roku 182 dni!!
    Taki ma plan mój dyro bo doszły mnie słuchy :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:48

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, pewnie po prostu taki cykl - każdej się zdarza ;). Przecież udaje Ci się zachodzić, więc nie jest tak, że w ogóle pęcherzyki u Ciebie nie pękają.

A u mnie właśnie @ przyszła, więc zaliczyłam nieprzespaną nockę :/. Także też się dołączam do zdołowanych. Coś mi się wydaje, że ruszy się cokolwiek dopiero jak się do gina wybiorę po skończeniu z oczami. Ależ mnie to wkurza!!! Dobrze, że chociaż druga dawka leków zaczęła działać, bo już chciałam się na suficie kłaść, żeby sprawdzić, czy ból przejdzie ;P. No nic, trzymam za Was kciuki, dziewczyny, i chwilowo się przyczajam do następnej owulki :).

AKUxp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura szczerze to ja już nie wiem o co chodzi zgłupiałam hihi
    Współczuję tych boleści.
    Pamietam te czasy bardzo bolących @ wrrrr
    Po scianie chodziłam i wyłam z bólu.
    ketonal u mnie rządził ;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 12:28

• Totoro Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, u mnie podobna sytuacja najprawdopodobniej;/

Kagura też kiedyś przechodziłam tak strasznie miesiączki;/ a teraz przechodzę lekko (jak już są w ogóle...) za to przed łażę jak balon, cycki jak bomby zegarowe, ledwo żyję, gęba koszmar, za nastolatki w życiu tak nie miałam, cały czas bym spała, dół totalny... i szalony tydzień na pełnych obrotach przede mną ;/ Marzę o kocu i dniu wolnym;( tylko takim wolnym wolnym;(

...albo gdyby to tak nie zwiastowało miesiączki... Wtedy wszystko bym przecierpiała:(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Bu Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jesteś z BIELSKA ?! :)

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest w ogóle sens mierzyć temperaturę na wypatrzenie potencjalnej owulacji przy bardzo nieregularnym trybie życia? Ja patrząc na swój wykres zaczynam coraz mocniej w to powątpiewać..

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki mam doła. Od początku ciąży miałam problemy z zaparciami. Jakoś do tej pory dawałam radę, ale po wczorajszym dniu chyba nabawiłam się przepukliny w pępku. Ostatnio mocno brzuch mi rośnie a to dopiero połowa ciąży, nie objadam się zbytnio. Śniadanie, obiad normalnie, kolacji raczej nie jadam już bo mnie zgaga męczy a brzucho rośnie.
    Mąż miał przepuklinę pachwinową i miał operację, troszkę wiem jak to wygląda.
    Za tydzień wizyta, ale jutro zadzwonie do mojego gina i zapytam się czy wymagana jest w tym przypadku szybsza wizyta. Pocieszam się tylko tym, że podobno to częsta przypadłość w ciąży.

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ