Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Od jakiegoś czasu obserwuje i czytam to forum, bo od sierpnia staramy się o maleństwo. Dzisiaj miałam dostać okres, ale jeszcze go nie dostałam. Co prawda objawy mam takie jakbym go miała dostać, ale robiłam sobie test ciążowy i wyszła delikatna druga kreska. Jutro rano chcę powtórzyć test, ale zastanawiam się czy nie iść też rano na badanie beta. Co sądzicie? Czy to nie za wcześnie?
-
Idź na pewno już pokaże bo beta wychodzi szybciej od testu ciążowego.
Powiem tak jak już jest delikatna druga kreska to znak i mogę Ci pogratulować
TOtoro po duphaston na pewno przyjdzie miesiączka.
Powiec mi ty dostałaś dam duphaston a na pęcherzyki closteberdzin?https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Azibela witamy! Dobry znak ta bladziocha, leć jutro na betę tak jak pisze Basia:)
Basia, na razie sam duphaston 2x1 od 15. dc i mam się zgłosić w 11. dniu kolejnego cyklu na usg, żeby sprawdzić czy pęcherzyk rośnie. No i pewnie potem czy pękł. A jeśli nic z tego to ma mi rozpisać leczenie, ale jeszcze nie mówiła mi co konkretnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 22:12
-
Pamiętam moja pierwsza lekarke ona właśnie tak bardziej naturalnie wspomagala a ja wiadomo się spieszylam
To też mi dawała ta kuracje wiem tylko że mówiła o 3 miesięcznej takiej kuracji bo wtedy się wszystko reguluje po duphastoniehttps://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Azibela, daj znać trzymam kciuki.
Poczytałam trochę na ovufroend o progesteronie i wiem, że nic nie wiem. Dziewczyny rożnie pisały, że progesteron ok. 20 dopiero świadczy o owu, inne, że powyżej 3 to już owu, ale dopiero 10 mówi o jakościowym jajeczku, a jeszcze inne, że progesteron jest wyrzucany pulsacyjne i trzeba powtarzać badania w cyklu, żeby były wiarygodne. Była też opinia, że przy 10 nawet jak doszło do zapłodnienia to noe ma szans na zagnieżdżenie... Tak sie przestraszyłam, że od wczoraj biorę luteinę. Dzisiaj rano miałam lekko zabarwiony śluz na brązowo w 25dc. Owu chyba 17, myślicie, że jest szansa że to mogła być implantacja czy plamienia przed @, czasem zdarzają się kilka dni. Nie chcę sie wkręca, ale jeszcze nie miałam tak obiecującego cyklu od kilku lat!24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
nick nieaktualnyAzibela witaj
Daj znać jak beta
Totoro mam ochotę powiedzieć na ciebie czarownica w sensie pozytywny co ty te cykle tak czarujesz?????
Bu mi też lekarz właśnie powiedział że on jest zmienny i badania się robi kilka razy . Że jakby chciał zlecić takie badanie to on by mi napisał co kiedy i jak a po jednym badaniu to nic mu to nie mówi
Trzymam za was wszystkie kciuki.
Szkoda że nie mogę wam doradzić co do dziwnych cykli, plamień, dupków czy lutek itd bo się na tym kompletnie nie znam. Nie mam takich przebojów.
I z tego powodu mi przykro że nie możecie na mnie liczyć!!!
Mogę was wspierać dobrym słowem
Ja dziś znalazłam 5,10 zł hahahaha jak auto odśnieżałam
Byłam dziś u endo od przyszłego tygodnia letrox 100 (zwiększyła mi dawkę).
Mam odstawić wszystkie tabsy jakie jadłam i zastąpić je witaminkami dla kobiet w ciąży
Yeeeeeeee moja wątroba odpocznie
Co do sioforu jest za tym żeby odstawić a gin kazał brać! Powiedziała że w Ameryce stosują kobiety w ciąży tą mete ale w Polsce nie praktykują bo w razie coś się stanie mogę ją podać do sądu a ona nie chce problemu
Pytam co może się stać????? A ona że nic i w Ameryce kobietom też nic się nie stało tzn z dzieckiem .......Bądź mądra!
Wyniki są bardzo dobre
Mam się nie stresować i cieszyć że jestem w ciąży i mieć myśli że jest ok i będzie ok
Wizyta za m-c.
W trzy dni poszło mi 500zł na lekarzy i 250 zł na badania!!!!! ja pitole dobrze że człowiek dostaje wypłatę bo skąd bym miała wsiąść????? -
Azibela, Bu, trzymam kciuki!!!
Żabka może uda mi się teraz pobawić w dobra wrozke i chociaż raz zaczarowac cykl na korzyść... cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze teraz luzik i odpoczynek a wydatki mi też się teraz zaczną, w sumie już zaczęły - ostatnia wizyta 200 zł, wit i dupek koło 30zl wprawdzie, ale musimy mężowi te suplementy na nasienie kupić, 160 zł najtaniej znalazłam, masakra, plus ja jeszcze inofolik, ehh...
-
nick nieaktualnytotoro oczywiście że na korzyść
czekam z nie cierpliwością na ten udany twój/wasz cykl
Więc czaruj czaruj.............
No kasa ja woda leci ahhhhh dobrze że jest
No u mnie dzisiaj lepiej .
Mam dosyć na tą chwilę lekarzy badan i co kolwiek co kasę pożera hahahah
wizyta dopiero najbliższa 28.01 u gina.
Leżakuję z laptopem w rękach , oglądam Tv i robię NIC hahahah
Rozważam opcje odkurzenia i wyprania czegoś ale to chyba męża zatrudnię
Ważne że gary chociaż same się umyły w zmywarce
Bóg zapłać za ten wynalazek :-)temu kto go wymyślił
No i tak dni będą u mnie mijały.
Czas zakupić książkę bo nudno trochę będzie.
Chciałm zapisać się na jakiś kurs np. kadry i płace żeby coś robić ale jak mam leżeć i nie świrować ?. Już sama nie wiem czy mogłabym uczeszczać na taki kurs
Piszcie co tam u was
Totoro lubi tę wiadomość
-
Umówiłam się do gina na 25.02. Mam nadzieję, że nie mam nowych torbieli na jajcorach, chociaż mam złe przeczucia co do tego
Azibela, jak beta?
Bu, trzymam kciuki, żeby to znaczyło to, co wszystkie chcemy żeby znaczyło;)
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Dziewczyny caly czas czytam zalegle posty na forum i powiem wam szczerze ze zaluje ze nie pisalam tu wczesniej a tylko czytalam sobie. Jestescie tak urocze i pomocne ze z checia sie was czyta
Ja niestety nie mam doswiadczen z innymi badaniami bo staram sie dopiero od sierpnia 2015 r. I w zeszlym miesiacu jedyne co zrobilam to test owulacyjny
Wczoraj zrobilam test ciazowy o ktorym pisalam slaba druga kreska dzis juz nie moglam wytrzymac i wstalam o 5:20 zeby zrobic kolejny test (w zasadzie 4 testy bo tyle mialam hehehe) (pozytywne) jedne bardziej widoczne a drugie mniej o 7:30 pedzilam juz zrobic bete i teraz niecierpliwie czekam bo po 21 mam dostac na mejla wyniki
Trzymam za was kciuki bo podobno najlepiej o tym nie myslec chociaz sie nie da.. jak czlowiek czegos bardzo chce to na pewno musi sie spelnic
P.S: przepraszam ze bez polskich znakow pisze ale ciagle pisze na telefonie -
Gratulacje!!!24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Hej jestem nowa
Szybko opowiem co u mnie,więc od jakiegoś czasu i u mnie starania, ale narazie jakby na tym koniec
W zeszłym miesiącu sikaniec pozytywny ale niestety beta już nie teraz jeszcze ponad tydzień do @, ale wyjątkowo w tym miesiącu mega bolą mnie jajniki,ciągną,szczypia zawsze przed @ mnie boli,ale nigdy nie 10 dni przed nie chce się nakręcac bo już w zeszłym miesiącu miałam wszytskie objawy a potem czar prysłBędzie dobrze musi być dobrze -
PaMi252 witaj
Miesiac temu mialam tak jak Ty, ze test byl pozytywny a e dni pozniej dostalam okres. Tyle ze nie robilam bety. Poczekaj spokojnie do @ moze akurat tym razem sie uda. Przede wszystkim postaraj sie wyluzowac i rob to co lubisz. Trzymam kciuki -
Cześć, piszę pierwszy raz. Od kilku tygodni śledzę wątek. Mam dwuletniego syna Od października 2015 staramy się o drugą pociechę. W poprzednim cyklu też miałam pozytywne testy ciążowe ale po kilku dniach zaczęło się krwawienie... byłam u lekarza. Stwierdził, że była to ciąża biochemiczna. Teraz NIE czekam na @ Zobaczymy.
azibela - trzymam kciuki za pozytywną betę
Pozdrawiam Was wszystkie:)