Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny jestem taaaaka szczęśliwa
MMM2016 masz racje zaczekam do piatku
Na wizytę do gina umowilam sie pod koniec stycznia zeby nie bylo za wczesnie
Ciagle nie potrafie w to uwierzyc
A dopiero co bylam u gina w zeszlym tygodniu i marudzilam ze juz bym chciala hehe -
Dzień dobry kochane! Dzisiaj już środa, byle do piątku!
U mnie to plamienie to chyba jednak nie implantacja, dzisiaj znów na papierze plamienie w kolorze, hmmm... Kawy z małą ilością mleka? Hehe i do tego brązowa nitka, myślę, że to wina hormonów, zresztą u mnie plamienie często pojawia się przed @, tyle że zawsze jest od razu bardzo ciemno brązowe. Zmyliło mnie to...24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
azibela - myślę, że piątkowa beta to będzie tylko formalność ale dla własnego spokoju warto ją powtórzyć.
Bu - również spotkałam się z różnymi opiniami odnośnie progesteronu.
Jeden ginekolog stwierdził, że jeśli wynik z 7 dnia po owu (czyli przeciętnie z 21dc) przekracza 3 to znaczy że owu się odbyła. Inny powiedział, że progesteron najlepiej zbadać min. 3 x w jednym cyklu ponieważ progesteron jest "wyrzucany" pulsacyjnie.
W poprzednim cyklu, 7 dni po owu mój progesteron wynosił 17 i usłyszałam, ze jest duża szansa, że była owu. I chyba rzeczywiście była bo test wyszedł pozytywnie ale po kilku dniach pojawiło się plamienie a potem krwawienie. Ginekolog stwierdził, że była to ciąża biochemiczna.
-
Dlatego dużo lekarzy twierdzi, że wszelkie badania stwierdzające ciążę najlepiej robić kilka dni po terminie @, sama jestem tego przykładem, na dwa dni przed @ testy sikane pozytywne a potem jednak beta ujemna i @ się pojawiła
Ciekawe jak będzie tym razem,pewnie znowu @ będzie, bo boki już Brzuch ale na tyle dni przed, w szoku jestemBędzie dobrze musi być dobrze -
Wiele kobiet pewnie tak miało, tylko większość nie ma świadomości, że poroniło, bo po prostu okres mógł spóźnić się dwa dni.
Ja czytałam w necie, że aby była owulacja, z której coś może wyjść progesteron musi być w granicach 10, niekiedy nawet pisze, że 15. Ja miałam 18 w cyklu, w którym się udało. Potem brałam luteinę do najbliższej wizyty a lekarz na wizycie jak potwierdził ciążę po prostu kazał kontynuować branie. -
a ja sobie robię na dobry humor pyszne brownie z masłem orzechowym i dżemkiem wiśniowym. Już siedzi w piekarniku i pachnie pięknie ^^
Udanego wieczoru dla Was:)
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
TOTORO Oj dziękuję :)ale jakoś czuje, że ta okropna @ będzie w tym miesiącu. Boli już Brzuch, sutki zaczynają więc pewnie w piątek za tydzień wszystko będzie wiadomo,ale trzymaj kciuki, może wasze coś pomogą ja też za resztę mocno trzymam
A kiedy testujecie?Będzie dobrze musi być dobrze -
nick nieaktualny
-
Totoro - dziękuję za wsparcie:)
Hmm 2 x 1 - myślę, ze brałabym dwa razy dziennie, np. rano i wieczorem.
Przy pierwszej ciąży brałam luteinę też dwa razy dziennie, rano i wieczorem.
Ale zawsze najlepiej przy najbliższej okazji zapytać lekarza.
Jeszcze nie myślałam o testowaniu. Poczekam spokojnie kilka dni.
Ostatnio zrobiłam dzień po spodziewanej miesiączce i długo się nie nacieszyłam dwiema kreskami.... Chyba trochę się boję kolejnej ciąży biochemicznej.
Zobaczymy.
-
PaMi525 - wszystko jest możliwe... można czuć objawy sugerujące ciążę i dostać @ albo odwrotnie: być pewnym na @ a zobaczyć dwie kreski
Mój lekarz stwierdził, że statystycznie połowa wszystkich ciąż kończy się właśnie kilka dni po terminie miesiączki. Myślimy, że okres się spóźnił a to było wczesne poronienie....
Dlatego nie chcę być nadgorliwa..... Poczekam kilka dni dłużej...
-
Dzięki Żabka, ja też planowałam rano i wieczorem brać Tak w sumie na logikę - 2x 1 tabletka a nie 2 tabletki kropka.xD
MMM, PaMi - znam ten ból;/ też kiedyś jakiegoś mega bledziocha miałam a potem okres przyszedł...;/ A objawy też mam zawsze dużo przed okresem, więc ostatnimi czasy już nie robię sobie nadziei nawet;/ Ale słuchajcie, w końcu musi się udać Zwłaszcza, że dobra passa tu trwa ostatnio;Dżabka04 lubi tę wiadomość