X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr styczniowe pozytywne wieści :) kto dołączy???
Odpowiedz

styczniowe pozytywne wieści :) kto dołączy???

Oceń ten wątek:
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano zobaczyłam brązowe plamienia(wczoraj byliśmy na zabawie karnawałowej, mało tańczyliśmy i byliśmy w tańcu ostrożni). Napisałam do mojej gin, odpisała abym pojechała na izbę przyjęć, bo przyczyn może być wiele, więc najlepiej to skonsultować. Później nie zauważyłam w ogóle śluzu, więc nie miałam podstaw do stwierdzenia czy jechać... czekam do jutra , zobaczę jak to będzie wyglądało, oby nie było za późno... :'( drugi raz nie chcę przechodzić przez to samo:(

Limerikowo lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o spanie to Ja też w pracy normalnie prawie zasnęłam :( tak mnie męczyło a jeśli chodzi o powiedzenie w pracy to moze lepiej poprosić ginekologa o wystawienie zaświadczenia o Twoim stanie moze będzie łatwiej albo po prostu pościej nie kazdy pracodawca to lubi :)

betina89 a nie pojechałaś na izbę przyjęć czy na ostry dyżur? moze lepiej jechać bo się zamęczysz przez jedną noc :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zamęczę ,zamęczę bo siedzę już od 2 h na forach i czytam co tam gdzie na ten temat piszą... we wcześniejszej ciąży miałam obumarcie ciąży ale to nawet nie widziałam fasolki ani serduszka, teraz jest:) wtedy też lekko plamiła ale to było wytłumaczalne, teraz się martwię. Jutro pojadę normalnie do pracy i zobaczę jak się sprawy będą miały. Nie chcę też panikować. Szkoda, że mam nową prace i umowę o dzieło, tak od razu bym poszła na l-4. we wcześniejszej pracy poszłam lecz niestety los mi taki figiel wywinął:(

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • cleo258 Nowa

Wysłany: 2 lutego 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przyłacze się do Waszej dyskusji :) ja dwie kreseczki na tescie zobaczylam w piatek, nie moglam w to uwierzyc, bo myslalam, ze cykl poszedl na straty. od 2 tygodni meczyla mnie taka sennosc w pracy, ale tlumaczylam sobie, ze to przez ta pogode, zawroty glowy mialma kilka dni przed spodziewana @, a w piatek mialam potworne mdlosci i przeszkadzal mi zapach kawy.

• Allana Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś popołudniu moja wizyta u lekarza. Mam nadzieję, że będzie serduszko... Jak będzie ok, założą mi też kartę ciąży i pewnie dostanę zaświadczenie. I będę mogła powiedzieć w pracy...

betina89 lubi tę wiadomość

c55f0dw4b1rqkf2p.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac co tam lekarz powiedzial:-) ja dopiero za tydzien sie wybieram w srode. Juz nie moge sie doczekac. Odliczam dni!

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kolejną wizytę na 11.02 mam nadzieję, że serduszko nadal będzie biło :)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Pierwsze 2 kreseczki 14 stycznia, a potem jeszcze 2 razy. Do tej pory jesteśmy zszokowani, zwłaszcza że wcześniej miałam zdiagnozowane PCO, od kilku lat porządkowałam podwyższony testosteron i androstendion, a w dodatku to właściwie 1-szy miesiąc starań...Żadnego wspomagania poza ziółkami Ojca Sroki :)

Tydzień temu była pierwsza wizyta, dostałam skierowanie na badania I trymestru, za 2 tyg. kolejna.

Z dolegliwości: uczucie zimna, senność, mdłości przejawiające się ciągłym odbijaniem, wstręt do jedzenia, bardzo bolące piersi, które powiększyły się już o 1 rozmiar!

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi przy pierwszej ciązy nie urosły tak mocno piersi a przy drugiej to o pełen rozmiar no i boleć jeszcze bolą ciekawe jak długo pobolą :(
    A Ja wizytę mam na 17 lutego ale nie pamiętam czy tą książeczkę zakładają przy drugiej wizycie? bo już nie pamiętam jak to było w pierwszej ciązy :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży prywatnie od razu miałam założona kartę ciąży.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • LouLou Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez dolaczam :) bardzo mi milo, ze jest ten watek :) dowiedzialam sie o ciazy w styczniu :) jestem obecnie na poczatku 10. tygodnia. Milo mi dziewczyny :)

• Julayla Nowa

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;D Ja robiłam test 27 grudnia dwie kreseczki obecnie też jestem na początku 10 tygodnia na całe szczęście nie wymiotowałam choć nie powiem nudności męczyły mnie przez ostatnie dni niemiłosiernie;D Jak zobaczyłam fasolkę 13 stycznia od razu rzuciłam palenie sama z siebie dziecko jednak daje dużo siły bo sama wcześniej nie potrafiłam :) już nie mogę się doczekać 3 marca mam usg genetyczne:)

Oczekiwanie **********
  • catarina Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :)
    Ja pierwszy test zrobiłam w środę.
    Wyszły dwie kreseczki tylko że ta druga była blada, więc tego samego dnia go powtórzyłam i wyszła tak samo jak za pierwszym razem.
    Więc w piątek wybrałam się na b HCG.
    I wyszło że jestem w 5 tyg.
    Dziwie się tylko bo nie mam żadnych objawów oprócz
    bólu piersi i co jakiś czas boli mnie podbrzusze jak na okres.

A u was jak tam z objawami?

catarina
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z kolejnymi dniami zaczniesz odczuwać dolegliwości. Ja mam też takie dni, że czuję się super, bez mdłości a kolejnego dnia krzywię twarzą ;p To nie jest tak jak na filmach, że poprzedniej nocy bzykanko i już wymioty;D Przyjdą w swoim czasie, kiedy zaczną się większe zmiany, ok 6tyg.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Allana Debiutantka

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta pozytywnie. Jest fasolinka, serduszko bije :). USG pokazuje, że maleństwo jest o jakieś 3 dni młodsze niż wychodzi z moich obliczeń, ale to chyba nie jest różnica, która na tym etapie mogłaby niepokoić :). Jakby nie patrzeć skończyłyśmy 7. tydz. Dziś zamierzam powiedzieć w pracy. Oby było w miarę bezboleśnie.

c55f0dw4b1rqkf2p.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allana wrote:
    Wizyta pozytywnie. Jest fasolinka, serduszko bije :). USG pokazuje, że maleństwo jest o jakieś 3 dni młodsze niż wychodzi z moich obliczeń, ale to chyba nie jest różnica, która na tym etapie mogłaby niepokoić :). Jakby nie patrzeć skończyłyśmy 7. tydz. Dziś zamierzam powiedzieć w pracy. Oby było w miarę bezboleśnie.

Cieszę się, że wszystko ok:) ja dziś powiedziałam w pracy i mile mnie zaskoczyli, bo powiedzieli że jak będę potrzebować iść na l-4 to dostanę umowę o pracę, by później otrzymywać macierzyńskie;)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz betina89 a martwiłaś sie ze to nowa praca nie kazdy pracodawca tak idzie na rękę no ale zdarzają się widocznie jeszcze tacy ludzie :) no Ja siedzę na l-4 bo pracuje w handlówce i mam styczność z bezpośrednim jedzeniem a miałam spore wymioty i 2 razy zasłabłam więc nie mam się pokazywać w pracy hehe... no i te bóle podbrzusza to też było niepokojące chociaż teraz już u mi nie dokuczają :)
    Obliczenia lekarza wskazują ze jestem w ok 11 tydzień a tu pokazuje 4 dni więcej nie wiem jak oni tu to obliczają wam też tak przekłamuje?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • maga Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam taką różnicę 4 dni (ginekolog liczyła mi na takim kółeczku) i tez jestem w 11 tygodniu :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na kiedy masz wyliczony termin według belly? a ginekologa ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też belly źle oblicza;) -spóźnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 20:16

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ