X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr USG pierwszego trym.
Odpowiedz

USG pierwszego trym.

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam i to badanie i to. Pewnie jakby trzeba było, to bym NIFTY też zrobiła, żeby mieć pewność

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, orientujecie się czy na 7t3d zarodek 8 mm nie jest za mały? Tydzień wcześniej było 6, czy przez tydzień 2 mm to jest prawidłowy wzrost?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziennie rośnie około milimetra. Musial być troche zle zmierzony. Jeśli serduszko pika normalnie i lekarz nie widzi zadnych nieprawidlowosci tzn ze rośnie w normie. Gdyby faktycznie urosl przez tydz tylko 2 mm to by lekarz już tam wariował, uwierz. Na pewno urosl wiecej i ktorys z pomiarow byl wykonany niedokladnie.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u innego lekarza, ogólnie chodzę prywatnie a teraz miałam wizytę na USG. Nie zrobił tego dokładnie więc może faktycznie coś było źle zmierzone.. Mam nadzieję przynajmniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 11:07

• NatiB Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli serducho biło normalnie to wszystko jest ok i wzrasta tez normalnie :) dopiero po 12tc maluchy zaczynają rosnąć własnym tempem i jedne rosną wolniej a drugie szybciej, teraz wszystkie wzrastają tak samo.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
‹‹ 8 9 10 11 12
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ