Według USG ciąża jest młodsza :(
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje Drogie pomóżcie, bo ja już wariuję! We wtorek byłam u lekarza, wg OM był to 7tc3dz (ostatnią miesiączkę miałam 12.07). Od razu miałam robione usg transpochwowe. Widać było tylko sam pęcherzyk. Na dodatek lekarz powiedział, że ciąża jest za młoda, bo wielkość pęcherzyka odpowiada 5,5-tygodniowej ciąży. Ginekolog nie powiedziała mi niby nic złego, mam przyjść za tydzień i sprawdzić czy wszystko w porządku. Ale ja od tych 2 dni jestem kłębkiem nerwów. Czy takie "opóźnienie" względem OM oznacza coś nieprawidłowego? Dodam, że miałam regularne 31-dniowe cykle, więc owulacja na pewno była w terminie.
-
Ja kilka miesięcy temu zmieniłam pracę. Wcześniej pracowałam z niepełnosprawnymi dzieciaczkami i trochę musiałam się przy nich nagimnastykować. Teraz mam spokojniejszą, bardziej siedzącą pracę, więc planuję pracować jak najdłużej. Mam nadzieję, że moje samopoczucie mi na to pozwoli Jestem osobą, która nie lubi siedzenia w domu, więc 9 miesięcy L4 chyba by mnie zabiło aczkolwiek gdybym nadal pracowała z niepełnosprawnymi to chcąc nie chcąc musiałoby tak być.
W przyszłym tygodniu robię wszystkie zlecone badania i wizytę powinnam mieć też (sądnego;)) 23 listopada ale wtedy cały tydzień jestem na wyjeździe służbowy, więc wizytuję się tydzień później- 30
ps. założyłam wątek "rocznik 88 w pierwszej ciąży"- zapraszam tam dziewczyny z mojego rocznika
-
U mnie też tak było. Na pierwszym USG wg miesiączki byłam w 7 tygodniu. Okazało się że to jednak dopiero około 6 tygodnia.Ginekolog powiedział mi że owulacja za pewne się przesunęła o tydzień albo po prostu dziecko źle się rozwija. Martwiłam się bo nie miałam żadnych objawów i dodatkowo dochodził ból brzucha. Jak na razie jest okej. Objawy przyszły,plamień nie ma. Jutro idę na USG więc wszystko się wyjaśni. Nie ma się co martwić
-
Agatia, odłóż proszę kalkulator i grzecznie łykaj kwas foliowy Twoje dziecko to nie szwajcarski zegarek - skoro jest zarodek to wszystko gra i trąbi. Co do badań USG i oceniania owulacji to tak do końca nie wierzę w zdanie lekarzy. 8 września 2015 lekarz po USG orzekł cykl bezowulacyjny (w 49 dc), miesiąc później w 79 dc byłam w 5t4d ciąży. Niezbadane są ścieżki komórek jajowych
M@linka lubi tę wiadomość
Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
KW
-
A może się pomyliła co do owulacji? Dziewczyny zachodziły w cyklach, które lekarze mieli za cykle bez owulacji w ogóle... może miałaś ją 16 czy 17 i lekarz po prostu coś schrzanił na monitoringu?
Wspomnę równiez o tym, że moja kumpela całą ciążę chodziła z dziecięciem tydzień młodszym niż powinno i jest chłopak na schwał. Teraz jest w drugiej ciąży i ma to samo - 5 dni do tyłu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 14:07
-
Mój zarodek też był tydzień młodszy i w 8 tyg. wyglądał na 7. Bardzo mnie to zmartwilo. Później w 11 tyg. Był już tylko dzień młodszy. A na wizycie w poniedziałek dzidzia okazała się 3 dni starsza niż OM- zaległości nadrobione i jest wszystko dobrze:) powodzenia!
-
nick nieaktualny
-
Agatia, czy ja coś źle zrozumiałam czy jest już serduszko? Bo jeśli jest zarodek i jest serduszko to znaczy że do zapłodnienia doszło później. A to, że lekarz nie widział pęcherzyka to niestety się zdarza.Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
KW
-
Wiem, że chodziło o pęcherzyk z komórką jajową. Migający punkcik to zawiązka serduszka, w 6t2d to zupełnie normalne. Tylko zastanawiam się dlaczego nie dopuszczasz opcji że do zapłodnienia doszło te kilka dni później. Skoro jest zarodek i "migający punkcik" to jest dobrze - po co komplikować i się denerwować? Wiem że masz za sobą poronienie ale na razie jest dobrze i tego się trzymaj. Ja zaszłam w ciąże w cyklu bezowulacyjnym (wg lekarza) i wiem że po prostu się pomylił. I super - była cudowna niespodzianka kiedy straciłam już nadzieję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 18:12
Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
KW