Widoczny brzuszek w 7 tygodniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Bergo faktycznie dobrze ,że przypomniałaś dołączę się do prośby o wstawienie zdjęcia, okti dawaj dawaj
blue u mnie nawet babcia dzisiaj mówiła, że jest w szoku, że już mi brzuszek wyszedł tak wcześnie
Zaraz wrzucę foto, akurat synek zasnął hehe
..o proszę 11tc, ale czemu bokiem fotki wstawia to ja nie mam pojęcia, chyba, że coś w telefonie mam poprzestawiane ważę dalej tyle samo ani grama więcej a widzę, że rosnę w oczach..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 08:10
Bergo, Yari lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
patixx wrote:Witam Jestem w 7 tyg ciąży i wyskoczył mi brzusio, nawet spory jak stanę bokiem
U mnie w rodzinie są uwarunkowania genetyczne na bliźniaki. Moja mama jest z bliźniaków i mojej babci rodzeństwo. Podejrzewam, że może te podwójne szczęście spotkać i mnie. Niestety mieszkam w UK i tutaj na pierwsze USG mogę liczyć dopiero ok 12-16 tygodnia Powiedzcie czy którejś z was na początku wyskoczył tak brzuszek i okazało się że jest w ciąży mnogiej ? Oczywiście biorę pod uwagę, że ewentualnie mogą być to wzdęcia.
Ja jestem w 11 tyg, ale juz w 8 bylo widac. Jasne, ze jak ktos mnie nie zna pomysli sobie, ale sie nazarla i ja wywalilo.. ale znam swoje cialo..i moj maz tez je zna, wiec nie byl to brzuch od wzdec.. aczkolwiek w takich momentach jeszcze wiekszy sie robil wprawdzie u mnie jest to druga ciaza a podobno w takowej szybciej widac.. -
nick nieaktualny
-
11t 0d. Zaczynam 12 tydzień coraz okrąglejsza. Na wadze plus 1,8kg. Za dużo! Przejrzałam zdjęcia sprzed i mam nie lada wyzwanie po ciąży jeśli chodzi o powrót do figury, którą u siebie akceptuję!
I przed:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 10:16
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Hej hej brzuszki, a więc już 12 tc ,czyli 11t1d hehe wczoraj się mierzyłam i mam na brzuszku już +15cm czyli 89 ,a startowałam z 74 Nie dość, że brzusio rośnie to linea nigra mi ciemnieje już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 00:07
blue00, Strupka, Bergo, Wiola25 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jutro według kalendarza zaczynam 13 tydzień, ale wedlug USG już od pierwszego zdjęcia patrząć to wygląda jakby ta ciąża była starsza, jakbym jutro miała zaczynać 14 tydzień. Sama nie wiem, ale chyba po prostu mam dużego synka, bo dokładnie wiem, kiedy była owulacja, więc wiem kiedy zaszłam w ciążę.
Dziś zdjęcie mojego syneczka, jutro brzuszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 13:36
natasza82, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Ja się dowiedziałam w dniu 11t5d. Już piszę jak to jest: Wiem, że większość lekarzy nie podejmuje się określenia płci przed 18 tygodniem. Wynika to najczęściej z obawy przed pomyłką, o którą stosunkowo łatwo na tym etapie. Dzidziś na razie ma tzw. wyrostek płciowy, który przekształci się w penisa lub łechtaczkę. Ten wyrostek położony jest pod jakimś kątem. I właśnie kąt nachylenia wyrostka płciowego mówi o tym, jaka będzie płeć dziecka. Aby móc to określi potrzebny jest dobry sprzęt do USG, dobre ułożenie dziecka i duże doświadczenie lekarza własnie pod kątem określania płci. Moja pani doktor zaryzykowała i mi powiedziała, ponieważ wie, że jej ewentualną pomyłkę bardzo szybko, bo już piątek skoryguje lekarz genetyk do którego idę na USG genetyczne i test PAPP-A. Ten lekarz (Lech Dudarewicz) jest bardzo znanym genetykiem, a w Łodzi mówi się o nim, że jest wróżem, bo tak wcześnie potrafi bezbłędnie określić płeć To po prostu fachowiec typowo od genetyki i USG, ma ogromne doświadczenie w wykonywaniu badań USG i najlepszy sprzęt. Stąd jego nieomylność Lekarze tak naprawdę widzą już teraz ten wyrostek i w większości potrafią to odpowiednio zinterpretować, ale nie mówią bo tak się przyjęło, żeby uniknąć ewentualnych nieporozumień, pretensji itd.xpatiiix3 wrote:Ale świetnie hehe ja może w maju się dowiem, bo na czwartkowe nie liczę dopiero 11+6 będzie..