X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Widoczny brzuszek w 7 tygodniu
Odpowiedz

Widoczny brzuszek w 7 tygodniu

Oceń ten wątek:
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wizyty mam tydzień i wolała bym musieć leżeć plackiem,mieć mega mdłości bo chociaż wiedziała bym że jest ok a tak to stres...

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 a co Ci sie dzieje ? Ja na szczescie od poczatku wszystko ok :) tylko humorki dokuczliwe :)

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krwiak jest i szyjka troszke się skróciła, ale będzie ok

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze .;/ No pewnie , że będzie ok :) W takim razie odpoczniesz sobie za wszystkie czasy podczas ciąży .

96b2a0ad93.png

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo A świeże foteczki gdzie są.??

Tu dzisiejsze moje 12+5 tygodni i ma zapuchnięta buzia :)

i60dop.jpg

25um8wn.jpg

ona20, Wiola25 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No brzusio rośnie błyskawicznie . :) Chyba tez bedziesz miała taki duzy jak ja . :D Mi tez szybko rósł :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już jest duży a co to będzie za miesiąc czy dwa hehe :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja z dzisiaj :) Już 2 trymestr się u mnie zaczął. A wyglądam jakby się właśnie kończył :P
    xPatiix3 ile ci na wadze przybyło? Mi już 3,5kg i jestem przerażona!
    16h5b3b.jpg
    keymc6.jpg

ona20, xpatiiix3, Strupka, Wiola25 lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Zazdroszczę brzuszków!!!! Tez już bym chciała!!! Na razie wyglądam jak napompowana przez wzdęcia :P

Kate

np55zzc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo mi tam waga zwisa hehe w pierwszej ciąży prawie 100 dobiłam zaczynając z 65,5 ,najniższa w I ciąży była 58,5 i dopiero w 6 miesiącu zaczęłam tyć ,ale na maksa za to... A teraz start 62 kg hmm tydzień temu ważyłam się ok.2,5 kg przytyłam w ciągu 2 tyg :D Ostatnio 64,6, a następnego dnia 64,3, a po świętach pewnie też z 2-3kg doszło Wizytę mam dopiero 5 maja następną ,więc do tej pory sie nie ważę :P A brzucholek fajniutki już co raz to okrąglejszy :) Ależ zgrabniutka jesteś i jaka smpatyczna buzia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 21:54

Bergo lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiren83 a Ty jak po wizycie wczorajszej?
    Piekne brzuszki juz macie moj to glownie tluszczyk i wzdecia przez co wyglada na duzy.Po corci zostalo mi 10 kg niestety.

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już brzuszek znacznie się powiększył.. Niektórym osobom jeszcze nic nie powiedziałam ale zaraz zdradzi mnie sam brzuszek.. Będzie trzeba powiedzieć w szczególności szefowi.. A tym się bardzo stresuje :)

201411191762.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też muszę powiedzieć u mnie w pracy:) nie stresuję się tak bardzo ale pewnie będą troszke zaskoczeni :)
    ale poczekam do 9 tyg też :)
    Powodzenia!

Kate

np55zzc.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie trochę to przeraża.. Pracuje w malutkiej firmie i jak ja odejdę to potem koleżanka zostanie sama ze wszystkim na głowie.. I to jeszcze w grudniu kiedy największy ruch i potem inwentaryzacja.. Sama nie da rady..

201411191762.png
  • Gosiren83 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 wrote:
    Gosiren83 a Ty jak po wizycie wczorajszej?
    Piekne brzuszki juz macie moj to glownie tluszczyk i wzdecia przez co wyglada na duzy.Po corci zostalo mi 10 kg niestety.

Ana dziękuję, u nas wszystko OK :) dzięki Bogu. Kamień spadł mi z serca, maluszek (jeszcze nie znamy płci)jest zdrowy, czekam tylko na wyniki testu podwójnego. Takich schizów jak przed tym badaniem dawno nie miałam, cała się trzęsłam i prawie wystraszyłam lekarza. Następna wizyta za 3 tygodnie.
    Od poniedziałku wracam do pracy (miałam krótki urlop po świętach, siedziałam sama i dlatego wariowałam :))

Jutro kończymy pierwszy trymestr.
    Pozdrawiam serdecznie!

• kittykate Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A mnie trochę to przeraża.. Pracuje w malutkiej firmie i jak ja odejdę to potem koleżanka zostanie sama ze wszystkim na głowie.. I to jeszcze w grudniu kiedy największy ruch i potem inwentaryzacja.. Sama nie da rady..

Zamierzasz pracować do grudnia ?????
    ja idę na L4 prawdopodobnie od połowy czerwca lub początkiem lipca...

Kate

np55zzc.png
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    ja też muszę powiedzieć u mnie w pracy:) nie stresuję się tak bardzo ale pewnie będą troszke zaskoczeni :)
    ale poczekam do 9 tyg też :)
    Powodzenia!

Ja wlasnie wczoraj powiedzialam. Odpowiedz mojej kierowniczki "dzis prima aprilis?" zadnych gratulacji, nic - porazka. Moja kierowniczka i z-ca to stare panny (jedna po 30-stce, druga prawie 50). Nie maja w ogole pojecia co to znaczy byc matka !! Wku*wiłam sie, ale za tą pensję nie warto nawet sie przejmowac ;) A na L4 pojde prawodpodobnie od lipca, mamy juz teraz strasznie duszno w pomieszczeniu i nie chca dac nawet klimatyzotora wiec dusic sie tu nie bede.

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Zamierzasz pracować do grudnia ?????
    ja idę na L4 prawdopodobnie od połowy czerwca lub początkiem lipca...
    Mam spokojną pracę biurową więc jeśli dobrze się będę czuła to chciałabym pracować jeszcze w listopadzie :) ale jak wyjdzie to zobaczymy jeszcze :)

Lola30 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picia wrote:
    Ja wlasnie wczoraj powiedzialam. Odpowiedz mojej kierowniczki "dzis prima aprilis?" zadnych gratulacji, nic - porazka. Moja kierowniczka i z-ca to stare panny (jedna po 30-stce, druga prawie 50). Nie maja w ogole pojecia co to znaczy byc matka !! Wku*wiłam sie, ale za tą pensję nie warto nawet sie przejmowac ;) A na L4 pojde prawodpodobnie od lipca, mamy juz teraz strasznie duszno w pomieszczeniu i nie chca dac nawet klimatyzotora wiec dusic sie tu nie bede.
    Picia i dobrze!!! u mnie jest ok i bardzo lubię swoją pracę
    ale pracuję w biurze gdzie nie ma klimatyzacji do tego za biurkiem 8 h przed komputerem, latem jest tu naprawdę bardzo dusznoooo... w związku z tym nie chcę się męczyć...

:)

Kate

np55zzc.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picia wrote:
    U nas zawsze zimno i to bez klimatyzacji.. Czasem nawet w lecie grzejemy grzejniczkiem :)
    A kierowniczką sie nie przejmuj pewnie w głębi serca zazdrości :)
    Picia a w którym tyg jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 11:11

201411191762.png
‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ