Widoczny brzuszek w 7 tygodniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Strasznie się ciesze że nie tylko ja mam ogromny brzuch ... Na początku myslalam że to wzdęcia, później ze to woda zatrzymuje się ale teraz chyba moge twierdzić że to może być brzuszek ciążowy... Jestem dopiero w 6 tyg a wyglądam jak w 3 miesiącu przynajmniej... Ale tez zdaje sobie sprawę ze oprócz brzuszka ciążowego moga to tez byc wzdęcia, kurcze nigdy nie mialam z tym problemów a teraz jest masakra , pije wodę, jem jabłka, jem jogurty i trochę pomaga... Dziś ubzdurałam sobie że może mam taki brzuch bo może to cos z cukrzycą, przypomniało mi się że moja ciocia po 2 ciazach miala problem z cukrzyca i zostal jej olbrzymi brzuch , a narazie nie chce jej dopytywać o szczegoly bo nie powiedzialam jeszcze wszystkim że jestem w ciąży. Ale w piątek idę zrobić badania a we wtr idę do ginekologa i sie dopytam, narazie nie przejmuje sie na zapas.
-
nick nieaktualnyHej!
Ja jestem w 8 tygodniu i brzusio widać. Położna powiedziała, że to przez moją szczupłą sylwetkę będzie widać bardziej, ale na pierwszej wizycie u lekarza nie stwierdzono bliźniaków bo to było za wcześnie i tylko mówił, że widoczny jest pęcherzyk. 2 czerwca się dopiero dowiem, ale u mnie w rodzinie to tylko moja Ciocia miała bliźniaki więc nie wiem czy u mnie to będzie możliwe, bo ze strony rodziny mojego narzeczonego nikt nie miał bliźniaków. Ale jeśli będzie ciąża mnoga to nie ma co się przejmować, będzie to podwójne szczęście!
Pozdrawiam! -
nick nieaktualnyw 7 tygodniu dziewczeta to dziecko mierzy okolo centymetra, wiec to co teraz widziecie to efekt dzialania hormonow i zatrzymania wody plus spowolnienie pracy jelit.. mi tez sie wydawalo ze to brzuszek ciazowy, ale to raczej takie nadmuchanie bylo.. teraz u mnie w 14 tyg powoli zaczyna sie uwypulkac.. ale powoli.. a dziecko ma juz 10cm
-
nick nieaktualny
-