X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr do którego miesiąca pracowałyście ? ;)
Odpowiedz

do którego miesiąca pracowałyście ? ;)

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dosyć szybko poszłam na L4, był chyba 11 tc. a to dlatego że do pracy dojeżdżałam 40 km w jedną stronę autem, a praca przed kompem dość stresująca, i lekarz zasugerował abym jednak odpuściła, po wcześniejszej stracie wolałam się nie przemęczać. bałam się że będę się nudzić ale już 3 mc leci a ja zorganizowałam sobie czas ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • PannaA Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    ja jestem wlasnie w 17 tc i cały czas pracowałam do dziś ;) od poniedzialku ide juz na zwolnienie ale nie dlatego że źle się czuję, po prostu uważam że czas najwyższy zająć się sobą i dzidzią :)

Mam podobnie idę w przyszłym tygodniu to będzie 19,5 tygodnia i nie chodzi o złe samopoczucie, ale chciałabym mieć czas na spacer, sen i dbanie o siebie w sensie intelektualnym:czytanie...nadrabianie zaległości, rozrywki:)

Amy333 lubi tę wiadomość

Aniołek 7 tc. <3
    13.09 dwie kreski i strach :)

• PannaA Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sudari wrote:
    Ja myślę o zwolnieniu w okolicach 20 tygodnia z kilku powodów:
    - mam pracę biurową, która łączy się ze stresem, ciągłym dokładaniem zadań i kontakcie z niewygodnymi Klientami. Czasem w nocy nie mogę zasnąć bo myślę nad rozwiązaniem jakiegoś problemu w pracy - po prostu za bardzo się tym wszystkim przejmuję;
    - po kilku godzinach siedzenia przed komputerem zwyczajnie boli mnie kręgosłup, tracę koncentrację, nie mam motywacji;
    - jak tylko współpracownicy dowiedzieli się, że jestem w ciąży ciągle słyszę, że chodzą na rozmowy rekrutacyjne i zaraz będą składać wypowiedzenia... Wiedzą, że spadnie na nich więcej pracy więc boję się, że jeśli odejdą, mój kierownik będzie chciał jeszcze mnie wykorzystać i dołożyć mi zadań...
    - dojeżdżam ok 1h do pracy w zatłoczonej komunikacji;
    - chcę zająć się już kompletowaniem wyprawki i tym, co dla mnie najważniejsze - MOIM WYCZEKANYM DZIECKIEM. A nie pracą...

Rozumiem i te osoby, które idą szybko na zwolnienie i te, które pracują praktycznie do końca. Każdy ocenia własne możliwości indywidualnie, każda praca jest inna, w każdej pracy jest inna atmosfera.

U mnie podobnie:)i też uciekam :P

Aniołek 7 tc. <3
    13.09 dwie kreski i strach :)

• Francess Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie rozpoczął się czwarty miesiąc, mam pracę biurową, ale pracę dość odpowiedzialną i stresującą (trudni klienci biznesowi i prowadzenie projektów). Chce pracować do 7-go miesiąca i gdzieś w połowie maja pójść na zwolnienie.
    Choć wiadomo, mogę sobie planować, a wszystko jeszcze może się zmienić ;)

85993e3kl9dz7quq.png

termin porodu: 04.08.2018 | chłopiec - Daniel :)
    2 cs | 31 lat
  • szpilka1985 Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 15 tc, pracuję przy komputerze, ale póki co, o ile sił pozwolą zamierzam pracować jak najdłużej. Zobaczymy, co mój maluch na to :)

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w piątym miesiącu i póki co pracuje, chciałabym do końca marca, pracę mam męcząca, bo w aptece, więc stoję praktycznie przez większą część czasu pracy. Jeśli tylko z szyjka będzie dobrze, to nie chce siedzieć w domu, pierwszą ciążę byłam prawie całą na L4 i pod koniec byłam już zmęczona tym stanem, a tak to szybko mi zleci i trzy miesiące spokojnie starcza, żeby wszystko przygotować ;-)

• Juuli Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, biore udział w super projekcie, którego partnerem jest Oriflame, ale nie jest to praca konsultantki. Mozna świetnie zarobic, od 50 do nawet 2000zl. Sa tez super prezenty od firmy. Wystarczy zaangażowanie i dwie godziny wolnego czasu :)
    Zainteresowane osoby zapraszam na mojego fb Chabiniak Roksana
    https://www.facebook.com/roksana.lewicka.7

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej pracowalam do poczatku 9 miesiaca, w tej pewnie podobnie.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poszłam na L4 dokładnie w 4 tc :) Odpoczywam psychicznie i fizycznie.

Dominisia, Amy333 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Dominisia Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na L4 w 9 tygodniu, mam bardzo stresująca pracę i nie radzę sobie ze stresem, jak popełnię jakiś błąd potrafię myśleć o tym non stop, nie spać w nocy i rozmyślać. Wiem, że chodząc do pracy mogłabym zaszkodzić maluszkowi, bo jestem osobą bardzo emocjonalną. Przed ciążą kilka lat brałam leki antydepresyjne, które w ciąży musiałam kategorycznie odstawić, co spowodowało pogorszenie mojego samopoczucia i jeszcze większy stan napiecia w pracy, dlatego zdecydowałam się na relaks i spokój w domu, chociaż codziennie mam wyrzuty sumienia, z tego powodu, że jestem prawie w ciągu całej ciąży na L4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 12:14

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracowałam do października, a Wy?

... nie mogłam się powstrzymać, kiedy przeczytałam to pytanie ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 15 tygodniu, myślę że popracuję do 25 tygodnia. Praca biurowa, fajni ludzie tylko męczące dojazdy ok 50-60min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 16:56

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • lucy1666 Nowa

Wysłany: 5 marca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kolei planuję pójść na zwolnienie wraz z końcem drugiego trymestru. Gdyby nie to, że praca jest dość stresująca i wiąże się z jeżdżeniem samochodem po całym województwie to mogłabym pewnie siedzieć w biurze do 35 tygodnia. 1 miesiąc na przygotowanie się do wszystkiego by mi wystarczył.

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam prace biurową i zamierzam pracować do końca 6 miesiąca, chyba ze wskazania lekarza będą inne... ale poki co, wszystko z ciążą jest ok, wiec nie widze powodów by siedziec sama w domu juz na l4, bo mąż dużo pracuje i późno wraca, więc większosc dnia siedziałabym sama w domu a tak to wpracy jest się przynajmniej do kogo odezwać, pogadać i spędzic czas z ludzmi ;)
    Potem na url. macierzyńskim wysiedze sie w domu za wszystkie czasy ;]

3i492n0agf4rykt3.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma pracę biurową, ale dojezdzam 50km e jedną stronę, dlatego pod koniec 4 msc uciekam już na L4 :)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała do końca 6 miesiąca, ale też zobaczę jak się będę czuła.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle upieram się, że do końca czerwca będę pracować. Wypada wtedy jakoś 33 tydzień i zaczynam się zastanawiać, czy to nie za długo... Będę myślec później :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kolorowapani Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam pracowac jak najdluzej, jesli wszystko bedzie dobrze oczywiscie:) zalezy mi na rozwoju w moim zawodzie, a akurat teraz mam takie mozliwosci w obecnej pracy.
    Ale jak tylko bedzie jakiekolwiek zagrozenie dla maluszka jestem w stanie odpuscic i uciec odpoczywac..dzidzius jest najwazniejszy. Moj lekarz na kazdej wizycie wciska mi zwolnienie.. chyba moda na l4 jest takze wsrod lekarzy hehe

f2w390bvbt1an0rs.png
    Aniołek. 14tc. Lipiec 2017. Tęsknię
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestalam planować, juz 2x byłam na L4 w związku z ciążowymi dolegliwościami (krwawienia, twardnienia). Co zażegnam kryzys to wracam :), 25tydzien i siedzę w pracy, będę tyle ul bd czuć sie na silach, bez spinki

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała pracować tak do ok. 20-21 tygodnia. Tylko nie wiem czy moge po prostu poprosić lekarze od tak o zwolnienie czy muszę przedstawić jakiś powód?

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ