Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaliczyłam badanie połówkowe. Myślałam że trochę później pójdę, ale lekarz do którego chciałam iść wyjeżdża na urlop i wraca za miesiąc więc byłoby za późno.
    Generalnie mały jest okazem zdrowia, więc bardzo się cieszę. Waży już 460g więc kawał chłopa :) No i znowu zaświecił klejnotami na monitorze, więc potwierdził nam jednoznacznie swoją płeć :)
    Niestety tak się złośliwiec ustawił, że nie dało się w żaden sposób uchwycić buzi w 3D, bo wychodziły jakieś rozmazane obrazy, więc trudno, zobaczymy za kilka miesięcy do kogo podobny :) Ważne że zdrowy :)

A dziś się się mocno zdziwiłam, bo po raz pierwszy od dawna jechałam tramwajem i ktoś mi ustąpił miejsca! Przyszłam do domu i patrzę na ten brzuch i faktycznie już nie da się ukryć że ciążowy :)

Nina, blueberry, Ana27, Lalita2710, xcarolinex, Rika, Stokrotka84, Suzy Lee, iśka, Kropka lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika gratuluje MGR!!!

My dziś byliśmy na wizycie i raczej na 100% będzie synio!!! trzy razy ładnie wypiął pupcię i pokazał swoje klejnoty :-) lekarz najeżdżał na to i mówił, że na bank to nie pępowina, bo nie widać na tym przepływów krwi, mam nadzieję, że na połówkowym się tylko to potwierdzi, no i dalej jest o tydzień większy:-) ma już 183 g

yennefer, Ana27, Rika, pasia27 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer grtauluję synka!!! dużo tych chłopaków na forum:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie Nina gratulacje :) No chłopcy tu zdecydowanie królują :)

82do20mm8gkktux6.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 20:04

Rika lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yenyfer i Nina Gratulacje;) najważniejsze że zdrowe:))
    Yenyfer tak póki co nautralne;) Noworodki są takie śliczne a ładnemu we wszystkim ładnie hihihi;)
    Ja dziś robię leczo na obiad. A tak ogólnie na 11 idę do dentysty:) Jeszcze wizyta dziś i w poniedziałek i spokój :)))

Życzę Miłego Dnia Dla wszystkich;))) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 07:55

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina gratujuję synalka :) ja juz tez bym chciała znać płeć, dziś mi się śniło że urodziła bliźniaków :D

Suzy Lee lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:06

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yennefer i Nina gratuluje synkow! Chlopaki sa fajne:) Dobrze, ze zdrowi i rosna, to najwazniejsze.

Rika jak sie czujesz jako pani magister? :)

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na glukozie, wypiłam duszkiem, potem 3 głębsze oddechy i w zasadzie to wtedy prawie nic nie czuć, jedynie przez kilka sekund słodki posmak, ale po tych paru sekundach spokój. Żadnej cytryny nie potrzebowałam. Inna pani obok mnie popijała po parę łyków, męczyła się i i tak do sowjej mamy mówiła, że ona to na raz chce wypić, choć to było na dobre 6-7 razy jak dla mnie. Potem jej się niedobrze zrobiło. Mnie tez by było niedobrze, jakbym przez parę minut katowała swoje kubki smakowe taką słodkością. Także polecam picie duszkiem, na jak najmniej przełknięć.

Pani w aptece do mnie dzisiaj z niedowierzaniem, że mam termin na październik, mówi że po mnie ledwo widać, że w ciąży jestem. Zdziwiłam się, bo jak dla mnie to widać dobrze, ale może faktycznie coś w tym jest, bo ta babeczka na glukozie miała 1/3 większy brzuchol, a tygodnie podobne.

4d93479fa24a42ecm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 14:18

Rika, Lalita2710, pasia27, Selena, yennefer, Kropka lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee uwielbiam twoje foto z brzuszkiem :) Jest taki nie wielki a tak słodko wygląda;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 13:46

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jesteś ;) Jak jestem po jedzeniu to u góry też wiadomo przybywa okrągłości, no ale rano musiałam być na czczo, więc widoki tylko na dole.

Za 2 tyg III trymestr, spodziewałam się, że w drugiej ciąży ten brzuch będzie znacznie większy szybciej, ale może to faktycznie kwestia tych mięśni brzucha i trzymają wszystko na miejscu, jak gdyby to był pierwszy raz :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 foto się nie wyświetla;( Ty jesteś szczuplutka figurka;)) Teraz byłam po ten wypis ze szpitala dziewczyna siedziała na izbie przyjęć wysoka szczuplutka tylko brzuszek i też nie taki wielki. Słodko to wygląda bardzo;))

Ja po dentyście jeszcze w poniedziałek:)

Objadłam się leczem jak mały prosiaczek. Ale tego jak i bigosu nigdy nie potrafię sobie odmówić. Mogłabym to jeść codziennie i mi się nie znudzi.

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak, drugie usunęłam, wystarczy jedno :)

Ja też kocham leczo! Na wszystkie sposoby, byle nie jakies ciężko tłuste, bo raczej wolę lekką kuchnię, ale och jej... z domu znam z cukinii, pomidorow, papryki i innych warzyw, mąż lubi do tego wrzucać kiebłbasę, i tak co jakiś czas kombinujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 14:22

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina gratuluje chłopca...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak robię leczo , ogólnie osobiście mogłabym mieć bez kiełbaski. Ale jak kupuję to kiełbaskę to śląska drobiową z reguły. Bo też nie lubię tłustego. Tylko soczyste ... zjadłam a już bym zjadła jeszcze... :))
    A teraz w ciąży to już w ogóle najchętniej bez mięsa...bym żyła... Ale staram się jeść.
    Coś zaczyna mnie ciągnąć do słodkiego (ale jeszcze nic nie jadłam dziś)
    Coś smaki mi się zmieniają ;)

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Taak, drugie usunęłam, wystarczy jedno :)

Ja też kocham leczo! Na wszystkie sposoby, byle nie jakies ciężko tłuste, bo raczej wolę lekką kuchnię, ale och jej... z domu znam z cukinii, pomidorow, papryki i innych warzyw, mąż lubi do tego wrzucać kiebłbasę, i tak co jakiś czas kombinujemy.
    hihi jezcze zanim do was zaglądnełam od rana chodziło mi po głowie leczoo, własnie takie z cukini papryki pomidorów z odrobiną nietłustej kiełbasy ( to głównie ukłan w stronę męża) wyszlo pyyyyyszne i samo zdrowie.

Lalita to że nie wcinasz zbyt wiele mięsa to akurat dobrze jest często szprycowane taka ilościa chemii że głowa mała, nie wspomnę o antybiotykach itd, my jemy go niewiele, za to wybieramy takie najmniej wodniste, - to za zwyczaj te drogie wędliny. bo one maja mniej świństw w sobie

Słdkości to w moim przypadku obecnie galaretki ze względu na żelatyne

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy piekne zdjecie.:) jak zamiescic zdjecie a nie tylko linka do zdjecia? Ja dzis spotkalam kolezanke i okazalo sie ze jej synek ma autyzm :( dzielna jest walczy duzo z nim pracuje i sa efekty..
    Z dobrych wiadomosci dzis spotykam sie ze Stokrotka i idziemy na piwo ;)

Suzy Lee, Lalita2710 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mało mięsa. Mąż był bardzo bardzo mięsny, ale po tych paru latach je prawie jak ja, tylko jeśli gdzieś jemy na zewnątrz to zamawia golonkę, czy schabowego... tak dla równowagi ;) Nauczył się jeść i gotować ciecierzycę, robić z niej kotlety i takie tam. Moi rodzice to w ogóle przestali jeść mięso ze 3 lata temu.

A że ja dziś zostałam sama, mąż poleciał do Norwegii, jeszcze dochodzę do siebie po chorobie, to dziś zrobię sobie sałatkę z avocado, pomidorem, pestki dynii, słonecznik, jajko, troche czosnku, troche oleju lnianego... coś powymyślam. Ale gotować na ciepło nie mam siły, ani ochoty.

Lilka wchodzisz na fotosik.pl, nie trzeba być zalogowanym, zeby wrzucić zdjęcie i potem jak jż się tam załaduje, masz nieco niżej parę linków do wybrania, jest napisane, że są z przeznaczeniem do forów. Ja biorę ten który tu wyświetla mi miniaturę, do kliknięcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 14:52

michaela lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy... az nabrałam ochoty na cos podobnego, może jutro hmm...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ