X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś z mężem porządki robimy. Uciskamy się do 1 szafy.
    Żeby móc ,jedną sprzedać. I wstawić w tej miejsce szafę dla bobusia.
    Potem jak będzie kasiorka to nową szafę dużą się kupi.
    Mega ciężko i tak porządki robimy ,a i tak w trzy i trochę rzeczy i końca nie widać...;/

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamarynowalam kurczaka i jedziemy na grilla na dzialke..powiem Wam ze upal mamy w Dublinie ;) superrr a na dzialce troche malin dojrzalo i porzeczek. Smak domu ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY MOJA TYGODNIOWA PRACA ZAKONCZONA i teraz czekam spokojnie na KACPERZYNKA
    188df023799be3a2m.jpg
    61541e58eb9ac202m.jpg
    7734acd07c40a851m.jpg
    85f6a7e8f2810718m.jpg
    53e5daa816d5dbeam.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 17:01

Rika, anetta28, Nina, Ana27, yennefer, Stokrotka84, Lilka, justa24 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu jaki idealny porządeczek:)) :D

Ja na szczęście jeszcze mam 4,5 miesiąca... ale z drugiej strony jeszcze bardzo dużo zakupów mnie czeka.

Takie porządki my robili. Nawet w torebkach i znalazłam jakieś stare torebki. mąż mnie tak rozśmieszył przez nie. Że 20min łzy mi leciały.
    A pies mnie przytulał bo płakałam:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 17:17

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy wracaj szybko do zdrowia!!!

Ja przytyłam już 7 kilo, ale startuje z niedowagi, więc się bardzo cieszę :)
    I spać lubię też na plecach lub lewym boku. Jednak moje maleństwo jest bardziej wyczuwalne jak leżę na plecach :)

Welurka bardzo niefajnie postąpił ten od wózka - tak się nie robi i tyle!!!

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane kobitki mam pytanko. Mam łożysko na przedniej ścianie macicy, i bardzo słabo czuje ruchy , czy któraś z was tak ma i czy to jest to spowodowane tym ? Dziekuje za odp Pozdrawiam

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:06

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie +12kg tralala ale maly wazy z 2,5 kg chyba..nie wiem dowiem sie w poniedzialek ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:
    kochane kobitki mam pytanko. Mam łożysko na przedniej ścianie macicy, i bardzo słabo czuje ruchy , czy któraś z was tak ma i czy to jest to spowodowane tym ? Dziekuje za odp Pozdrawiam
    Hej, ja tez mam tak lozysko ulozone - polozna mowila mi, ze dlatego moge ruchy odczuwac pozniej a zreszta wiadomo, ze na poczatku ruchy nie sa super mocne :) - widze, ze jestes w 22tc, wiec dzidzia jeszcze nabierze rozpedu z kopniakami, wiec sie nie martw ;) Ja w 1szej ciazy dopiero poczulam ruchy ok 20+4tc, a teraz ok 17-18tc, malenstwo da o sobie znac, jeszcze bedzie bolec haha :P

anetta28 lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy - nie zazdroszcze, sama przechodzilam to w tej ciazy - pierwszy raz przez 4 dni mnie trzymalo i tez dostalam kroplowke, bo nie moglam nic utrzymac w zoladku nawet wody, a drugim razem tylko na szczescie wymiotowalam. Wracaj szybko do zdrowia!!

Oj welurka, tez bym sie wkurzyla, co za typ :/

Pasia, widze, ze juz gotowa jestes :) My z porzadkami w szczerym polu i nie wiem kiedy sie z tym wyrobimy, bo trzeba bedzie caly pokoj sprzatnac, bo narazie pelno swoich gratów tam trzymamy :/

My dzis mielismy usg i wizyte u lekarza - Malenstwo wazy ok 1195g :) Zdrowa, wszystko na usg wygladalo dobrze no i plec potwierdzilismy, zeby pozniej zaskoczenia nie bylo, czyli nadal dziewczynka :P ilosc wód dobra ( w poprzedniej ciazy okazalo sie juz po fakcie, ze jakos bylo ich malo...)
    Ale Mala jest ulozona glowka do gory ehh, mamy nadzieje, ze sie obróci na czas...
    Nie widzielismy sie z lekarzem prowadzacym, tylko z babka z jego druzyny - no i zapytalam czy bedzie mozliwosc wywolania nam porodu i powiedziala, ze po 38tc juz bedzie mozna go wywolac :) :) no a jesli Mala sie nie obróci, to cesarka (38tc), choc mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie! Takze kolejna wizyta i kolejne usg juz za 2tyg :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 20:21

pasia27, yennefer, Stokrotka84, Rika lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • patti Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex, moj malutki w 26 tyg tez byl glowka do gory, a w 30 juz glowka w dol i caly czas tak sobie siedzi :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex tez cie nie bylo tyle..zaginelas w akcji czy taka zapracowana?
    Ale fajnie sobie juz wasza corcia wazy moj to juz z 2,5kg.he i rozpycha sie ostro.z tego co pamietam to jak bylam w 27tyg to juz byl glowka w dole ale lekarz wtedy mowil ze jeszcze moze sie obrocic wiec nic pewnego ale nie chcialo sie chlopakowi i juz sobie tak zostal.no i oczywiscie nie wiem kiedy sie obrocil..nic nie poczulam..he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy dużo zdrówka! Niech to cholerstwo znika jak najszybciej! Kurde, dobre miałaś przeczucia, że jednak mogłaś coś złapać...;/;/

zsxuot7.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że II trymestr jest najbardziej aktywny :) Ciężko za wszystkim nadążyć tyle się tu dzieje :)

Suzy trzymam kciuki, żebyście z synkiem jak najszybciej pozbyli się tego choróbska i wracali zdrowi do domu!

Dziewczyny, ciuszki super. Mnie zawsze rozbrajają dziecięce ciuszki... teraz można takie cuda kupić, że podejrzewam, że jak już zacznę to będę kupowała i kupowała.

Kurcze muszę powoli kupować takie mniejsze rzeczy z wyprawki. Z większymi jest taki problem, że póki co nie bardzo mam je gdzie trzymać, bo dopiero za jakieś 2-3 miesiące przeprowadzamy się do większego mieszkania. Wcześniej jeszcze czeka nas urządzanie nowego lokum, czego w sumie nie mogę się doczekać, bo uwielbiam takie rzeczy. Teraz jak nam się to wszystko z zbiegło, ciąża i przeprowadzka, to w najbliższym czasie będziemy pewnie odwiedzali na zmianę sklepy typu Castorama ze sklepami z akcesoriami dla dzieci :)

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle to ostatnio zaczęły mi się napady jedzeniowe i niestety też na niezdrowe rzeczy :/
    Jak w pierwszym trymestrze odrzucało mnie od słodyczy, tak teraz znowu je pochłaniam... dosłownie nie mogę się powstrzymać.
    Albo o północy przed zaśnięciem muszę zjeść kanapeczkę czy coś. A rano to wstaję taka głodna jakbym przez dwa dni się głodziła :) Masakra jakaś.
    I tak ostatnio weszłam na wagę i 5 kg na plusie. To niby w normie.
    Zresztą samą wagę to się wogóle nie przejmuje, tylko wiadomo że za duża ilość słodkiego to dla maleństwa nie dobrze.
    Ale na razie wyniki są dobre. Z niedługo będzie słynna krzywa cukrowa, to mam nadzieję że będzie w normie.

82do20mm8gkktux6.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam tych porzadków, my wynajmujemy i jestesmy w trakcie kupna mieszkania. na razie sparwy kredytu, wnioksi zlozone, i mamy nadzieje ze w lipcu jeszcze uda sie to zamknac, a w sierpniu remont i urzadzanie mieszkania, przeprowadzka a jak to sie skonczy to akurat zacznie sie szykowanie na porodówke.

a własnie czy wam tez jak wejdziecie na watek o echo serca płodu nie wyswietlaja sie napisane posty czy tylko ja mam z tym problem? chyba musze zgłosic to administratorowi.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzyy Lee zdrówka dla was

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:

Ja już tak nie mam, ale miałam kosmówke na przedniej ścianie, zanim sie nei przemieściła i sporo o tym czytałam i tak, słabe czucie ruchów dziecka, jak i późne czucie pierwszych ruchów jest spowodowane łożyskiem na przedniej ścianie, które zwyczajnie z racji swojej grubości tłumi te ruchy. Łożysko na przedniej ścianie nie może być też mylone z łożyskiem przodującym. To dwie różne sprawy. Także no stress :) Jest dobrze :)

anetta28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [/QUOTE] a własnie czy wam tez jak wejdziecie na watek o echo serca płodu nie wyswietlaja sie napisane posty czy tylko ja mam z tym problem? chyba musze zgłosic to administratorowi.[/QUOTE]

Też tak mam

A co do przeprowadzek, my tez na wynajmie, na razie zmienimy mieszkanie na większe, ale też na wynajmnie, tyle że za w miare zbliżoną do obecnej cenę, ale planujemy ogólnie po tym mieszkaniu co teraz weźmiemy już zakombinowac coś z własnym kątem... Na razie jednak chcemy tak do konca sierpnia zakończyc temat przeprowadzki, do większego o jeden pokój mieszkania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 00:02

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia imponujaca wyprawka:) ciuszki jakie uporzadkowane, szok :)

Suzy mam nadzieje, ze lepiej sie dzis czujesz. Zdrowiej szybciutko:)

Xcarolinex super, ze z dzieckiem wszystko ok, noo i nadal dziewczynka :) Mala ma jeszcze troche czasu, zeby sie obrocic, takze sie nie zamartwiaj niepotrzebnie

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ