Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś z mężem porządki robimy. Uciskamy się do 1 szafy.
    Żeby móc ,jedną sprzedać. I wstawić w tej miejsce szafę dla bobusia.
    Potem jak będzie kasiorka to nową szafę dużą się kupi.
    Mega ciężko i tak porządki robimy ,a i tak w trzy i trochę rzeczy i końca nie widać...;/

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamarynowalam kurczaka i jedziemy na grilla na dzialke..powiem Wam ze upal mamy w Dublinie ;) superrr a na dzialce troche malin dojrzalo i porzeczek. Smak domu ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY MOJA TYGODNIOWA PRACA ZAKONCZONA i teraz czekam spokojnie na KACPERZYNKA
    188df023799be3a2m.jpg
    61541e58eb9ac202m.jpg
    7734acd07c40a851m.jpg
    85f6a7e8f2810718m.jpg
    53e5daa816d5dbeam.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 17:01

Rika, anetta28, Nina, Ana27, yennefer, Stokrotka84, Lilka, justa24 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu jaki idealny porządeczek:)) :D

Ja na szczęście jeszcze mam 4,5 miesiąca... ale z drugiej strony jeszcze bardzo dużo zakupów mnie czeka.

Takie porządki my robili. Nawet w torebkach i znalazłam jakieś stare torebki. mąż mnie tak rozśmieszył przez nie. Że 20min łzy mi leciały.
    A pies mnie przytulał bo płakałam:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 17:17

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy wracaj szybko do zdrowia!!!

Ja przytyłam już 7 kilo, ale startuje z niedowagi, więc się bardzo cieszę :)
    I spać lubię też na plecach lub lewym boku. Jednak moje maleństwo jest bardziej wyczuwalne jak leżę na plecach :)

Welurka bardzo niefajnie postąpił ten od wózka - tak się nie robi i tyle!!!

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane kobitki mam pytanko. Mam łożysko na przedniej ścianie macicy, i bardzo słabo czuje ruchy , czy któraś z was tak ma i czy to jest to spowodowane tym ? Dziekuje za odp Pozdrawiam

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:06

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie +12kg tralala ale maly wazy z 2,5 kg chyba..nie wiem dowiem sie w poniedzialek ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:
    kochane kobitki mam pytanko. Mam łożysko na przedniej ścianie macicy, i bardzo słabo czuje ruchy , czy któraś z was tak ma i czy to jest to spowodowane tym ? Dziekuje za odp Pozdrawiam
    Hej, ja tez mam tak lozysko ulozone - polozna mowila mi, ze dlatego moge ruchy odczuwac pozniej a zreszta wiadomo, ze na poczatku ruchy nie sa super mocne :) - widze, ze jestes w 22tc, wiec dzidzia jeszcze nabierze rozpedu z kopniakami, wiec sie nie martw ;) Ja w 1szej ciazy dopiero poczulam ruchy ok 20+4tc, a teraz ok 17-18tc, malenstwo da o sobie znac, jeszcze bedzie bolec haha :P

anetta28 lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy - nie zazdroszcze, sama przechodzilam to w tej ciazy - pierwszy raz przez 4 dni mnie trzymalo i tez dostalam kroplowke, bo nie moglam nic utrzymac w zoladku nawet wody, a drugim razem tylko na szczescie wymiotowalam. Wracaj szybko do zdrowia!!

Oj welurka, tez bym sie wkurzyla, co za typ :/

Pasia, widze, ze juz gotowa jestes :) My z porzadkami w szczerym polu i nie wiem kiedy sie z tym wyrobimy, bo trzeba bedzie caly pokoj sprzatnac, bo narazie pelno swoich gratów tam trzymamy :/

My dzis mielismy usg i wizyte u lekarza - Malenstwo wazy ok 1195g :) Zdrowa, wszystko na usg wygladalo dobrze no i plec potwierdzilismy, zeby pozniej zaskoczenia nie bylo, czyli nadal dziewczynka :P ilosc wód dobra ( w poprzedniej ciazy okazalo sie juz po fakcie, ze jakos bylo ich malo...)
    Ale Mala jest ulozona glowka do gory ehh, mamy nadzieje, ze sie obróci na czas...
    Nie widzielismy sie z lekarzem prowadzacym, tylko z babka z jego druzyny - no i zapytalam czy bedzie mozliwosc wywolania nam porodu i powiedziala, ze po 38tc juz bedzie mozna go wywolac :) :) no a jesli Mala sie nie obróci, to cesarka (38tc), choc mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie! Takze kolejna wizyta i kolejne usg juz za 2tyg :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 20:21

pasia27, yennefer, Stokrotka84, Rika lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • patti Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex, moj malutki w 26 tyg tez byl glowka do gory, a w 30 juz glowka w dol i caly czas tak sobie siedzi :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex tez cie nie bylo tyle..zaginelas w akcji czy taka zapracowana?
    Ale fajnie sobie juz wasza corcia wazy moj to juz z 2,5kg.he i rozpycha sie ostro.z tego co pamietam to jak bylam w 27tyg to juz byl glowka w dole ale lekarz wtedy mowil ze jeszcze moze sie obrocic wiec nic pewnego ale nie chcialo sie chlopakowi i juz sobie tak zostal.no i oczywiscie nie wiem kiedy sie obrocil..nic nie poczulam..he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy dużo zdrówka! Niech to cholerstwo znika jak najszybciej! Kurde, dobre miałaś przeczucia, że jednak mogłaś coś złapać...;/;/

zsxuot7.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że II trymestr jest najbardziej aktywny :) Ciężko za wszystkim nadążyć tyle się tu dzieje :)

Suzy trzymam kciuki, żebyście z synkiem jak najszybciej pozbyli się tego choróbska i wracali zdrowi do domu!

Dziewczyny, ciuszki super. Mnie zawsze rozbrajają dziecięce ciuszki... teraz można takie cuda kupić, że podejrzewam, że jak już zacznę to będę kupowała i kupowała.

Kurcze muszę powoli kupować takie mniejsze rzeczy z wyprawki. Z większymi jest taki problem, że póki co nie bardzo mam je gdzie trzymać, bo dopiero za jakieś 2-3 miesiące przeprowadzamy się do większego mieszkania. Wcześniej jeszcze czeka nas urządzanie nowego lokum, czego w sumie nie mogę się doczekać, bo uwielbiam takie rzeczy. Teraz jak nam się to wszystko z zbiegło, ciąża i przeprowadzka, to w najbliższym czasie będziemy pewnie odwiedzali na zmianę sklepy typu Castorama ze sklepami z akcesoriami dla dzieci :)

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle to ostatnio zaczęły mi się napady jedzeniowe i niestety też na niezdrowe rzeczy :/
    Jak w pierwszym trymestrze odrzucało mnie od słodyczy, tak teraz znowu je pochłaniam... dosłownie nie mogę się powstrzymać.
    Albo o północy przed zaśnięciem muszę zjeść kanapeczkę czy coś. A rano to wstaję taka głodna jakbym przez dwa dni się głodziła :) Masakra jakaś.
    I tak ostatnio weszłam na wagę i 5 kg na plusie. To niby w normie.
    Zresztą samą wagę to się wogóle nie przejmuje, tylko wiadomo że za duża ilość słodkiego to dla maleństwa nie dobrze.
    Ale na razie wyniki są dobre. Z niedługo będzie słynna krzywa cukrowa, to mam nadzieję że będzie w normie.

82do20mm8gkktux6.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam tych porzadków, my wynajmujemy i jestesmy w trakcie kupna mieszkania. na razie sparwy kredytu, wnioksi zlozone, i mamy nadzieje ze w lipcu jeszcze uda sie to zamknac, a w sierpniu remont i urzadzanie mieszkania, przeprowadzka a jak to sie skonczy to akurat zacznie sie szykowanie na porodówke.

a własnie czy wam tez jak wejdziecie na watek o echo serca płodu nie wyswietlaja sie napisane posty czy tylko ja mam z tym problem? chyba musze zgłosic to administratorowi.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzyy Lee zdrówka dla was

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:

Ja już tak nie mam, ale miałam kosmówke na przedniej ścianie, zanim sie nei przemieściła i sporo o tym czytałam i tak, słabe czucie ruchów dziecka, jak i późne czucie pierwszych ruchów jest spowodowane łożyskiem na przedniej ścianie, które zwyczajnie z racji swojej grubości tłumi te ruchy. Łożysko na przedniej ścianie nie może być też mylone z łożyskiem przodującym. To dwie różne sprawy. Także no stress :) Jest dobrze :)

anetta28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [/QUOTE] a własnie czy wam tez jak wejdziecie na watek o echo serca płodu nie wyswietlaja sie napisane posty czy tylko ja mam z tym problem? chyba musze zgłosic to administratorowi.[/QUOTE]

Też tak mam

A co do przeprowadzek, my tez na wynajmie, na razie zmienimy mieszkanie na większe, ale też na wynajmnie, tyle że za w miare zbliżoną do obecnej cenę, ale planujemy ogólnie po tym mieszkaniu co teraz weźmiemy już zakombinowac coś z własnym kątem... Na razie jednak chcemy tak do konca sierpnia zakończyc temat przeprowadzki, do większego o jeden pokój mieszkania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 00:02

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia imponujaca wyprawka:) ciuszki jakie uporzadkowane, szok :)

Suzy mam nadzieje, ze lepiej sie dzis czujesz. Zdrowiej szybciutko:)

Xcarolinex super, ze z dzieckiem wszystko ok, noo i nadal dziewczynka :) Mala ma jeszcze troche czasu, zeby sie obrocic, takze sie nie zamartwiaj niepotrzebnie

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ