II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Vivien ja widzialam zdjecia, ktore dzis dodalas w ubraniu i wydaje mi sie, ze jest mniejszy na tamtych zdjeciach, ale to moze odleglosc na zdjeciu
Czy to Twoj pepek na tle telewizora?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 11:40
vivien lubi tę wiadomość
-
Nina wrote:Dodałam zdjęcie swojego synka w 3d, jeszcze maleńki, ale już taki słodki:-)
Nina lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:Zamarynowalam kurczaka i jedziemy na grilla na dzialke..powiem Wam ze upal mamy w Dublinie superrr a na dzialce troche malin dojrzalo i porzeczek. Smak domu
-
xcarolinex wrote:Suzy - nie zazdroszcze, sama przechodzilam to w tej ciazy - pierwszy raz przez 4 dni mnie trzymalo i tez dostalam kroplowke, bo nie moglam nic utrzymac w zoladku nawet wody, a drugim razem tylko na szczescie wymiotowalam. Wracaj szybko do zdrowia!!
Oj welurka, tez bym sie wkurzyla, co za typ
Pasia, widze, ze juz gotowa jestes My z porzadkami w szczerym polu i nie wiem kiedy sie z tym wyrobimy, bo trzeba bedzie caly pokoj sprzatnac, bo narazie pelno swoich gratów tam trzymamy
My dzis mielismy usg i wizyte u lekarza - Malenstwo wazy ok 1195g Zdrowa, wszystko na usg wygladalo dobrze no i plec potwierdzilismy, zeby pozniej zaskoczenia nie bylo, czyli nadal dziewczynka ilosc wód dobra ( w poprzedniej ciazy okazalo sie juz po fakcie, ze jakos bylo ich malo...)
Ale Mala jest ulozona glowka do gory ehh, mamy nadzieje, ze sie obróci na czas...
Nie widzielismy sie z lekarzem prowadzacym, tylko z babka z jego druzyny - no i zapytalam czy bedzie mozliwosc wywolania nam porodu i powiedziala, ze po 38tc juz bedzie mozna go wywolac no a jesli Mala sie nie obróci, to cesarka (38tc), choc mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie! Takze kolejna wizyta i kolejne usg juz za 2tyg -
xcarolinex wrote:Vivien ja widzialam zdjecia, ktore dzis dodalas w ubraniu i wydaje mi sie, ze jest mniejszy na tamtych zdjeciach, ale to moze odleglosc na zdjeciu
Czy to Twoj pepek na tle telewizora?
Xcarolinex kurcze a myslalam ze w ten sposob sprostuje troche wielkosc mojego brzusia
No coz taki moj urok
A jak tam twoj brzusio??
-
nick nieaktualnyNie w każdym szpitalu z tego co wiem zgadzają się wywoływac poród po 38 tygodniu, bo mama prosi. Nie dokońca tez popieram takie popędzanie dziecka na samą prośbę mamy, chyba że coś się dzieje. Jak się nie obróci to co innego.
Piękne brzuszki dziewczyny
To nie rotawirus, ale nie jest powiedziane, że to był najgorszy scenariusz, bo nadal nie wiadomo co to jest, a rotawirus to w zasadzie taki średnio uporczywy wirus, dla mnie nie jawi sie on jako najczarniejszy z czarnych scenariuszy. Nie wiem, czy bym nie wolała tego rota, mały by sie przynajmniej tak nie zamęczał. Został dziś wypisany do domu ze sporą listą rzeczy z apteki do kupienia, w stanie ogólnym "poprawiającym się", reszta wyników do odbioru po niedzieli, a ja siedzę tu do jutra i jak popatrzyłam na karte na moim łóżku to ręce opadają, połowy tego co im mówiłam tam nie ma. Nie ma np. słowa o tym, że przyszłam na oddzial z wymiotami przede wszystkim, a nie z sama biegunką jak jest napisane. I jak tu cholera ufać tej służbie zdrowia? Bo to czy jestem ubezpieczona na NFZ sprawdzają codziennie jak sie dowiedzialam... czy przypadkiem nie wygasło jak powiedziała pani doktor... -
Vivien nie chodzilo mi o zawstydzenie Ciebie haha
Ja chcialabym miec wystajacy, ale cos mi sie wydaje, ze i w tej ciazy bedzie wklesly no coz
A nasz brzusio rosnie Moze na dniach uda mi sie jakies zdjecie zrobic, to wrzuce na 27lipca mamy sesje ciazowa u fotografa i juz sie doczekac nie moge!vivien lubi tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:lilka a zajadasz maliny??...mozna w ciąży??bo słyszałam że poród przyspieszają ...?
Nam na szkołach rodzenia mówili że maliny, herbaty malinowe, soki....mozna w ciaży sama się nimi teraz zajadam ( ale w granicach rozsądku ) Nie wolno tylko LISCI z malin zaparzanych jak zioła Bo to one przyspieszają poród i można je już pić (albo liście hibiskusa) już po 37 tygodniu:). Ja piłam hibiskusa i urodziłam pierwszego synka W 40 tygodniu
nie wiem czy to ich zasługa ale kto wie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 12:33
vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane,
Ja jak zwykle w międzyczasie wpadam tutaj jak po ogień. Mam coraz mniej czasu. Ciągle jestem zalatana.
U mnie w pracy rewolucyjne zmiany i aż się boję wracać tam po macierzyńskim .
U nas w porządku. Wczoraj byłam na wizycie. Maluszek rośnie i ma się dobrze. Ja tylko narzekam na jego zbyt małą aktywność, bo za mało się rusza , a jeśli to słabiutko .
A mam uważać na jedzenie bo prawdopodobnie za dużo przybieram . Ale ja wcale dużo nie jem . I tak jestem głodna ciągle. Za 2 tyg. krzywa cukrowa. Z ręką na ramieniu żegnam się powoli z duphastonem od dziś schodzę na tydzień po 2 tab i potem na tydzień po 1 i koniec . Nie ukrywam, że boję się bo się już tak przyzwyczaiłam i martwię się żeby się nic nie stało. Pamiętam mój niski wynik progesteronu na początku ciąży.
Zaczynamy powoli kompletować wyprawkę. Część ubranek dostaliśmy od szwagierki a część kupujemy. Wózek i fotelik wybrany zamówimy we wrześniu.
pasia27, Suzy Lee, xcarolinex, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Vivien, Rika cudowne brzusie!!!
Vivien bardzo Ci urosl od kiedy widzialam Twoje ostatnie zdjecie. Super:)
Rika z tego co pamietam, to Twoj brzusio byl raczej duzy od samego poczatku. Sory jest jak na 28 tydz:)
Ciekawe jak ja bede wygladac za kilka tygodni:)Rika, vivien lubią tę wiadomość
-
Rika, Vivien cudowne brzuszki!!! już takie duże:-) u mnie już też widać małą kuleczkę
Od kilku dni bardzo boli mnie głowa i nic nie pomaga, typu zimne okłady, sen itd, dziś chyba zażyje Apap, bo nie daje juz rady funkcjonować...cienienie mam ok( ok. 110/70 codziennie), bo myślałam, że od tego...vivien, Rika lubią tę wiadomość
-
Rika , Vivien piękne zdjęcia brzuszków !
Ja swojego nie fotografuję bo mam cały siny od zastrzyków
Nawet lekarze wzdychają na widok tych siniaków... ci którzy nie wiedzą od czego te sińce to od razu podnoszą rajwan od czego te siniaki !!vivien, Rika lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Witajcie kochane,
Ja jak zwykle w międzyczasie wpadam tutaj jak po ogień. Mam coraz mniej czasu. Ciągle jestem zalatana.
U mnie w pracy rewolucyjne zmiany i aż się boję wracać tam po macierzyńskim .
U nas w porządku. Wczoraj byłam na wizycie. Maluszek rośnie i ma się dobrze. Ja tylko narzekam na jego zbyt małą aktywność, bo za mało się rusza , a jeśli to słabiutko .
A mam uważać na jedzenie bo prawdopodobnie za dużo przybieram . Ale ja wcale dużo nie jem . I tak jestem głodna ciągle. Za 2 tyg. krzywa cukrowa. Z ręką na ramieniu żegnam się powoli z duphastonem od dziś schodzę na tydzień po 2 tab i potem na tydzień po 1 i koniec . Nie ukrywam, że boję się bo się już tak przyzwyczaiłam i martwię się żeby się nic nie stało. Pamiętam mój niski wynik progesteronu na początku ciąży.
Zaczynamy powoli kompletować wyprawkę. Część ubranek dostaliśmy od szwagierki a część kupujemy. Wózek i fotelik wybrany zamówimy we wrześniu.
иιєиσямαℓиα, a jaki miałaś progesteron na początku ciąży? mi też spadał w początkowych tygodniach i jestem ciekawa jak u innych? -
milola86 wrote:иιєиσямαℓиα, a jaki miałaś progesteron na początku ciąży? mi też spadał w początkowych tygodniach i jestem ciekawa jak u innych?
robiłam tylko raz progesteron. ponieważ lekarz mi nie kazał tego w ogóle badać , bo on jest podobno do krwi wyrzucany pulsacyjnie i kaurat można było natrafić na próbkę krwi z niskim jego poziomem. Powiedział, że do miarodajnej oceny wykonuje się ten pomiar 3x i uśrednia. Zrobiłam raz i wynik był 7,16. Potem już nie badałam go w ogóle bo i tak brałam duphaston jeszcze przed zajściem w ciążę.
Dziewczyny mam głupie pytanie ale co teraz z progesteronem na tym etapie ciąży?
Już jego poziom nie jest ważny? -
Co do malinek to leczylam sie nimi cala zime to znaczy soczkami itp a wlasnie liscie maja powodowac skurcze i przyspieszac porod.ja juz sobie kupilam z zielarskim jakby maly sie zasiedzial w terminie heh no i zobaczymy
Co do pepka to ja mam jeszcze schowany,ale napiety,wrazliwy i caly ciemny wokol i zastanawiam sie kiedy wyjdzie hehe
Vivien sliczny pepuszek i brzusio na zywo tez uroczy hihi.vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość