Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien ja widzialam zdjecia, ktore dzis dodalas w ubraniu i wydaje mi sie, ze jest mniejszy na tamtych zdjeciach, ale to moze odleglosc na zdjeciu :P

Czy to Twoj pepek na tle telewizora? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 11:40

vivien lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Dodałam zdjęcie swojego synka w 3d, jeszcze maleńki, ale już taki słodki:-)
    zazdroszcze ci zdjęcia w 3 d w tak początkowej ciąży..mi 3 tygodnie chciał pokazać ale mówi że jeszcze za malutka aby coś fajnego zobaczyć...a ty takie piękne zdjęcie..

Nina lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 10 lipca 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Zamarynowalam kurczaka i jedziemy na grilla na dzialke..powiem Wam ze upal mamy w Dublinie ;) superrr a na dzialce troche malin dojrzalo i porzeczek. Smak domu ;)
    lilka a zajadasz maliny??...mozna w ciąży??bo słyszałam że poród przyspieszają ...?

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 10 lipca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    DZIEWCZYNY MOJA TYGODNIOWA PRACA ZAKONCZONA i teraz czekam spokojnie na KACPERZYNKA
    188df023799be3a2m.jpg
    61541e58eb9ac202m.jpg
    7734acd07c40a851m.jpg
    85f6a7e8f2810718m.jpg
    53e5daa816d5dbeam.jpg
    jaki porządek...masakra.. ślicznie a ile rzeczy...:):)

pasia27 lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 10 lipca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Suzy - nie zazdroszcze, sama przechodzilam to w tej ciazy - pierwszy raz przez 4 dni mnie trzymalo i tez dostalam kroplowke, bo nie moglam nic utrzymac w zoladku nawet wody, a drugim razem tylko na szczescie wymiotowalam. Wracaj szybko do zdrowia!!

Oj welurka, tez bym sie wkurzyla, co za typ :/

Pasia, widze, ze juz gotowa jestes :) My z porzadkami w szczerym polu i nie wiem kiedy sie z tym wyrobimy, bo trzeba bedzie caly pokoj sprzatnac, bo narazie pelno swoich gratów tam trzymamy :/

My dzis mielismy usg i wizyte u lekarza - Malenstwo wazy ok 1195g :) Zdrowa, wszystko na usg wygladalo dobrze no i plec potwierdzilismy, zeby pozniej zaskoczenia nie bylo, czyli nadal dziewczynka :P ilosc wód dobra ( w poprzedniej ciazy okazalo sie juz po fakcie, ze jakos bylo ich malo...)
    Ale Mala jest ulozona glowka do gory ehh, mamy nadzieje, ze sie obróci na czas...
    Nie widzielismy sie z lekarzem prowadzacym, tylko z babka z jego druzyny - no i zapytalam czy bedzie mozliwosc wywolania nam porodu i powiedziala, ze po 38tc juz bedzie mozna go wywolac :) :) no a jesli Mala sie nie obróci, to cesarka (38tc), choc mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie! Takze kolejna wizyta i kolejne usg juz za 2tyg :) :)
    powiedz mi kochana dlaczego wywoływac poród w 38 tygodniu??...kazdy może jak chce??bo nie rozumiem??

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Vivien ja widzialam zdjecia, ktore dzis dodalas w ubraniu i wydaje mi sie, ze jest mniejszy na tamtych zdjeciach, ale to moze odleglosc na zdjeciu :P

Czy to Twoj pepek na tle telewizora? :D

Xcarolinex kurcze a myslalam ze w ten sposob sprostuje troche wielkosc mojego brzusia :/
    No coz taki moj urok :P

A jak tam twoj brzusio??

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex kurcze ale sie zawstydzilam z tym pepkiem o.O
    Tylko ja mam taki wystajacy??? Pierw wchodzi pepek, potem Vivien moje piersi i ja :P
    Hahaha

polska_dziewczyna, xcarolinex, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie w każdym szpitalu z tego co wiem zgadzają się wywoływac poród po 38 tygodniu, bo mama prosi. Nie dokońca tez popieram takie popędzanie dziecka na samą prośbę mamy, chyba że coś się dzieje. Jak się nie obróci to co innego.

Piękne brzuszki dziewczyny :)

To nie rotawirus, ale nie jest powiedziane, że to był najgorszy scenariusz, bo nadal nie wiadomo co to jest, a rotawirus to w zasadzie taki średnio uporczywy wirus, dla mnie nie jawi sie on jako najczarniejszy z czarnych scenariuszy. Nie wiem, czy bym nie wolała tego rota, mały by sie przynajmniej tak nie zamęczał. Został dziś wypisany do domu ze sporą listą rzeczy z apteki do kupienia, w stanie ogólnym "poprawiającym się", reszta wyników do odbioru po niedzieli, a ja siedzę tu do jutra i jak popatrzyłam na karte na moim łóżku to ręce opadają, połowy tego co im mówiłam tam nie ma. Nie ma np. słowa o tym, że przyszłam na oddzial z wymiotami przede wszystkim, a nie z sama biegunką jak jest napisane. I jak tu cholera ufać tej służbie zdrowia? Bo to czy jestem ubezpieczona na NFZ sprawdzają codziennie jak sie dowiedzialam... czy przypadkiem nie wygasło jak powiedziała pani doktor...

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien nie chodzilo mi o zawstydzenie Ciebie haha :P
    Ja chcialabym miec wystajacy, ale cos mi sie wydaje, ze i w tej ciazy bedzie wklesly :P :P no coz :D

A nasz brzusio rosnie :D Moze na dniach uda mi sie jakies zdjecie zrobic, to wrzuce :D na 27lipca mamy sesje ciazowa u fotografa i juz sie doczekac nie moge! :D :D

vivien lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    lilka a zajadasz maliny??...mozna w ciąży??bo słyszałam że poród przyspieszają ...?

Nam na szkołach rodzenia mówili że maliny, herbaty malinowe, soki....mozna w ciaży :) sama się nimi teraz zajadam ( ale w granicach rozsądku :)) Nie wolno tylko LISCI z malin zaparzanych jak zioła Bo to one przyspieszają poród i można je już pić (albo liście hibiskusa) już po 37 tygodniu:). Ja piłam hibiskusa i urodziłam pierwszego synka W 40 tygodniu :)
    nie wiem czy to ich zasługa ale kto wie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 12:33

vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,

Ja jak zwykle w międzyczasie wpadam tutaj jak po ogień. Mam coraz mniej czasu. Ciągle jestem zalatana.
    U mnie w pracy rewolucyjne zmiany i aż się boję wracać tam po macierzyńskim :/.
    U nas w porządku. Wczoraj byłam na wizycie. Maluszek rośnie i ma się dobrze. Ja tylko narzekam na jego zbyt małą aktywność, bo za mało się rusza , a jeśli to słabiutko :).
    A mam uważać na jedzenie bo prawdopodobnie za dużo przybieram :/. Ale ja wcale dużo nie jem :(. I tak jestem głodna ciągle. Za 2 tyg. krzywa cukrowa. Z ręką na ramieniu żegnam się powoli z duphastonem od dziś schodzę na tydzień po 2 tab i potem na tydzień po 1 i koniec :(. Nie ukrywam, że boję się bo się już tak przyzwyczaiłam i martwię się żeby się nic nie stało. Pamiętam mój niski wynik progesteronu na początku ciąży.
    Zaczynamy powoli kompletować wyprawkę. Część ubranek dostaliśmy od szwagierki a część kupujemy. Wózek i fotelik wybrany zamówimy we wrześniu.

pasia27, Suzy Lee, xcarolinex, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PASIA IMPONUJĄCA KOLEKCJA :)!!!

pasia27 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, Rika cudowne brzusie!!!

Vivien bardzo Ci urosl od kiedy widzialam Twoje ostatnie zdjecie. Super:)
    Rika z tego co pamietam, to Twoj brzusio byl raczej duzy od samego poczatku. Sory jest jak na 28 tydz:)

Ciekawe jak ja bede wygladac za kilka tygodni:)

Rika, vivien lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie jak to jest z tymi pepkami, moj na razie sie rozlal, jest plaski tylko taki jakis naciagniety... hmm

relgi09k52jutqx1.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cięzaróweczki pięknie macie brzuusie :)

Rika, vivien lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, Vivien cudowne brzuszki!!! już takie duże:-) u mnie już też widać małą kuleczkę:-)

Od kilku dni bardzo boli mnie głowa i nic nie pomaga, typu zimne okłady, sen itd, dziś chyba zażyje Apap, bo nie daje juz rady funkcjonować...cienienie mam ok( ok. 110/70 codziennie), bo myślałam, że od tego...

vivien, Rika lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika , Vivien piękne zdjęcia brzuszków :)!
    Ja swojego nie fotografuję bo mam cały siny od zastrzyków :(
    Nawet lekarze wzdychają na widok tych siniaków... ci którzy nie wiedzą od czego te sińce to od razu podnoszą rajwan od czego te siniaki !!

vivien, Rika lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Witajcie kochane,

Ja jak zwykle w międzyczasie wpadam tutaj jak po ogień. Mam coraz mniej czasu. Ciągle jestem zalatana.
    U mnie w pracy rewolucyjne zmiany i aż się boję wracać tam po macierzyńskim :/.
    U nas w porządku. Wczoraj byłam na wizycie. Maluszek rośnie i ma się dobrze. Ja tylko narzekam na jego zbyt małą aktywność, bo za mało się rusza , a jeśli to słabiutko :).
    A mam uważać na jedzenie bo prawdopodobnie za dużo przybieram :/. Ale ja wcale dużo nie jem :(. I tak jestem głodna ciągle. Za 2 tyg. krzywa cukrowa. Z ręką na ramieniu żegnam się powoli z duphastonem od dziś schodzę na tydzień po 2 tab i potem na tydzień po 1 i koniec :(. Nie ukrywam, że boję się bo się już tak przyzwyczaiłam i martwię się żeby się nic nie stało. Pamiętam mój niski wynik progesteronu na początku ciąży.
    Zaczynamy powoli kompletować wyprawkę. Część ubranek dostaliśmy od szwagierki a część kupujemy. Wózek i fotelik wybrany zamówimy we wrześniu.

иιєиσямαℓиα, a jaki miałaś progesteron na początku ciąży? mi też spadał w początkowych tygodniach i jestem ciekawa jak u innych?

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    иιєиσямαℓиα, a jaki miałaś progesteron na początku ciąży? mi też spadał w początkowych tygodniach i jestem ciekawa jak u innych?

robiłam tylko raz progesteron. ponieważ lekarz mi nie kazał tego w ogóle badać , bo on jest podobno do krwi wyrzucany pulsacyjnie i kaurat można było natrafić na próbkę krwi z niskim jego poziomem. Powiedział, że do miarodajnej oceny wykonuje się ten pomiar 3x i uśrednia. Zrobiłam raz i wynik był 7,16. Potem już nie badałam go w ogóle bo i tak brałam duphaston jeszcze przed zajściem w ciążę.

Dziewczyny mam głupie pytanie ale co teraz z progesteronem na tym etapie ciąży?
    Już jego poziom nie jest ważny?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do malinek to leczylam sie nimi cala zime to znaczy soczkami itp a wlasnie liscie maja powodowac skurcze i przyspieszac porod.ja juz sobie kupilam z zielarskim jakby maly sie zasiedzial w terminie heh no i zobaczymy

Co do pepka to ja mam jeszcze schowany,ale napiety,wrazliwy i caly ciemny wokol i zastanawiam sie kiedy wyjdzie hehe
    Vivien sliczny pepuszek i brzusio na zywo tez uroczy hihi.

vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ