Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteron jest ważny przez cała ciążę, odpowiada za jej rozwój od początku do końca.w pierwszym trymestrze jest produkowany przez ciałko żółte i czasami tak jak u ciebie moze być go za mało i wtedy suplementacja lekami jest potrzebna.od 2 trymestru łożysko produkuje progesteron i wtedy jego poziom jest już "bardziej stabilny" bo produkowany w większej ilosci i sztuczny progesteron przestaje być potrzebny.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    progesteron jest ważny przez cała ciążę, odpowiada za jej rozwój od początku do końca.w pierwszym trymestrze jest produkowany przez ciałko żółte i czasami tak jak u ciebie moze być go za mało i wtedy suplementacja lekami jest potrzebna.od 2 trymestru łożysko produkuje progesteron i wtedy jego poziom jest już "bardziej stabilny" bo produkowany w większej ilosci i sztuczny progesteron przestaje być potrzebny.

czyli już teraz nawet nie ma potrzeby go badać skoro jest produkowany w większej ilości przez łożysko?
    A co jeśli łożysko np. nie domaga z progesteronem są takie przypadki?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego nie wiem, być moze są takie przypadki, ale słyszałam,że w późniejszych tygodniach progesteronu już się nie oznacza ponieważ jego wyniki nie prognozują dalszego rozwoju ciąży

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    lilka a zajadasz maliny??...mozna w ciąży??bo słyszałam że poród przyspieszają ...?

Kurcze jem ale sa to male ilosci ok 4- 5 malin ale teraz to sie chyba wstrzymam

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika Vivien Wow Ale brzusie ;) mnie moj teraz wydaje sie wielki ;) Mam ogromna ochote na zakupy dla Malego jak zaczne ciezko bedzie przestac! Jesli chodzi o ciuszki to bede miala mnostwo od przyjaciolek ;) kurier juz zamowiony..tylko miejsca brak.2 pokoje salon i kurcze obroslismy w tone rzeczy..czas to ogarnac ;)

vivien, Rika lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jadłam maliny pół opakowania zjadłam. Liście z malin wywar z nich przyspieszają skurcze. Ale nic nie piszę na temat samych malin.

Lilka nie mów mi o rzeczach. Ja się wczoraj i dzisiaj przenosiłam do 1 dużej szafy. Gdzie każdy ja i mąż mieliśmy dla siebie 1 dużą ...i komodę na pół. A teraz... mamy mieć 1 dużą i potem komodę trzeba będzie dokupić i nową szafę. Ale póki co jest jak jest... i ledwo się zmieściliśmy mimo że wyrzuciliśmy tonę rzeczy. I dalej jest tona....;/ Jestem przerażona... jakbym miała się wyprowadzać. Wiesz same remonty nigdy mnie nie przerażają...
    Ale spakować się i przenosić.. jest katorgą....

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze nawet sie nie zastanawialam nad malinami czy wolno czy nie myslalam ze to tylko liscie z malin a raczej napar z nich moze powodowac jakies tam skurcze :/
    uwielbiam i caly czas sie nimi zajadalam i zajadam i skurczy nie mam.

Ale z naparem nie ryzykuje :P

Kobitki co do wielkosci brzuszka to ja u mnie zauwazylam straszny wzrost miedzy 24 a 29 tygodniem jak patrze na zdiecia z 24 tyg a teraz to naparwde strzelil mi do przodu jak nic.Zaczynam sie zastanaiwiac gdzie jeszcze te 10tygodni ma mi sie zmiescic??? Chyba na plecach :P :P :P

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien ja juz mam ogromny a maly ostatnio wazyl 2kg i co jak jeszcxe dojdzie 2kg do porodu.wrrrr rozerwie mnie hehe
    Czuje go bardzo ze jest na prawde juz duzy i nabiera teraz najbardziej na wadze i pewnie mu nie wygodnie bo scisniety i malo ma miejsca a ja mam momentami masakre heeh jak sie wbije w cos
    Lilka malinki mozna to napar wywoluje skurcze a i trzeba uwazac na herbatki owocowe bo ja uwielbiam a ostatnio kupilam i dobrze ze sklad przeczytalam bo jest lisc malin.he.nadzialabym sie hehe

Lilka, vivien lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak zauwazylam za na koncu mniej sie przybiera kilogramow.chociaz budze sie wczesnie rano i jem juz albo w nocy cos przegryze bo nie usne hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, Vivien cudne Wasze brzucholki :)

vivien, Rika lubią tę wiadomość

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyno u mnie dlatego wywolanie, bo w pierwszej ciazy nasz Synek umarl w 34t4d u mnie w brzuchu, i poprostu to tez dla mojego komfortu psychicznego :)

Suzy Lee u nas w UK wywoluja poród dopiero 2 tyg po terminie i wlasnie jak cos sie dzieje, a kobietom z przypadkiem jak moj tez wywoluje sie porody jak juz napisalam dla komfortu psychicznego - takie kobiety cale 40tyg sie zamartwiaja czy to sie znowu nie przytrafi, wiec zeby Mama lepiej sie czuja decyduja sie na wywolanie + jesli moja Mala utrzyma tak dobra wage do konca to nikt nie widzi przeciwwskazan do urodzenia w 38-39tc, przeciez dzieciatko przez ostatnie tyg tylko przybiera na wadze, wszystko jest uformowane i rozwiniete. To nie jest jakas moja fanaberia, jestem pewna, ze duzo kobiet po stracie dziecka na ostatniej prostej zdecydowaloby sie na to samo :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta, nasza dziewczynka sie chyba obraca, bo dzis na wizycie u poloznej lezala po skosie :P

pasia27, vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie sie zmobilizowala Twoja corcia i obrocila sie mamusi ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia mam nadzieje, ze jak sie obróci, to juz do konca tak zostanie! :D

Ostatnio znajoma mi powiedziala, ze jej kuzynka w Polsce urodzila chlopca... 5,5kg prawie mial :O a dziewczyna, z ktora pracuje w zeszlym roku urodzila dziewczynke 4,6kg... silami natury :O jak mozna takiego klocuszka wypchnac :O

Lilka, vivien, pasia27 lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Pasia mam nadzieje, ze jak sie obróci, to juz do konca tak zostanie! :D

Ostatnio znajoma mi powiedziala, ze jej kuzynka w Polsce urodzila chlopca... 5,5kg prawie mial :O a dziewczyna, z ktora pracuje w zeszlym roku urodzila dziewczynke 4,6kg... silami natury :O jak mozna takiego klocuszka wypchnac :O

Xcarolinex trzymam kciuki zeby sie juz na dobre obrocila ;)

Moja Vivien juz od okolo 3-4 tygodni glowka juz jest w dol.U lekarza 3 tyg temu byla glowka w dol i polozna w zeszlym tyg tez wymacala glowke na dole.A Vivien sie denerwowala ze ktos ja maca :P
    Jutro ide z mezusiem na USG to zobaczymy jak sie zagniezdzila ta nasza ksiezniczka ;)

Co do wagi ja tez sie boje ze bedzie klocek o.O ale na to sie nic nie poradzi,ile ma przybrac tyle przebieze na wadze i tak.Takze jakos sie ja wypchnie :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Witajcie kochane,

Ja jak zwykle w międzyczasie wpadam tutaj jak po ogień. Mam coraz mniej czasu. Ciągle jestem zalatana.
    U mnie w pracy rewolucyjne zmiany i aż się boję wracać tam po macierzyńskim :/.
    U nas w porządku. Wczoraj byłam na wizycie. Maluszek rośnie i ma się dobrze. Ja tylko narzekam na jego zbyt małą aktywność, bo za mało się rusza , a jeśli to słabiutko :).
    A mam uważać na jedzenie bo prawdopodobnie za dużo przybieram :/. Ale ja wcale dużo nie jem :(. I tak jestem głodna ciągle. Za 2 tyg. krzywa cukrowa. Z ręką na ramieniu żegnam się powoli z duphastonem od dziś schodzę na tydzień po 2 tab i potem na tydzień po 1 i koniec :(. Nie ukrywam, że boję się bo się już tak przyzwyczaiłam i martwię się żeby się nic nie stało. Pamiętam mój niski wynik progesteronu na początku ciąży.
    Zaczynamy powoli kompletować wyprawkę. Część ubranek dostaliśmy od szwagierki a część kupujemy. Wózek i fotelik wybrany zamówimy we wrześniu.
    ile przybrałas jeśli moge wiedzieć?? bo ja 9 kg

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 10 lipca 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia wrote:
    Nam na szkołach rodzenia mówili że maliny, herbaty malinowe, soki....mozna w ciaży :) sama się nimi teraz zajadam ( ale w granicach rozsądku :)) Nie wolno tylko LISCI z malin zaparzanych jak zioła Bo to one przyspieszają poród i można je już pić (albo liście hibiskusa) już po 37 tygodniu:). Ja piłam hibiskusa i urodziłam pierwszego synka W 40 tygodniu :)
    nie wiem czy to ich zasługa ale kto wie:)
    no to fajna wiadomość bo mam na ogrodzie maliny i juz myślałam że będę musiała obejść się smakiem...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 10 lipca 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Kurcze jem ale sa to male ilosci ok 4- 5 malin ale teraz to sie chyba wstrzymam
    pasia i mamamadzia pisza że to liście sa na skurcze więc bez obaw owoce mozna jejść sama się cieszę...:)

pasia27 lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 10 lipca 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Powiem wam ze nawet sie nie zastanawialam nad malinami czy wolno czy nie myslalam ze to tylko liscie z malin a raczej napar z nich moze powodowac jakies tam skurcze :/
    uwielbiam i caly czas sie nimi zajadalam i zajadam i skurczy nie mam.

Ale z naparem nie ryzykuje :P

Kobitki co do wielkosci brzuszka to ja u mnie zauwazylam straszny wzrost miedzy 24 a 29 tygodniem jak patrze na zdiecia z 24 tyg a teraz to naparwde strzelil mi do przodu jak nic.Zaczynam sie zastanaiwiac gdzie jeszcze te 10tygodni ma mi sie zmiescic??? Chyba na plecach :P :P :P
    hahahah dobre na plecach...:)...ja też juz mam spory brzusio ale nie bez przesady...hihiih...fajne sa brzuszki ciążowe...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,jaki czas w ciąży wam najszybciej leci? 1 ,2 a może 3 trymestr.
    Ja sobie z każdym dniem uświadamiam że prawie połowa za mną i za 4,5 m-ce będę rodzić. A ten czas tak leci ,że to jest nie prawdopodobne.

michaela lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ