X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pogoda dziś nie rozpieszcza. Mnie jeszcze ten upał nie wykańcza, chociaż zaczyna być już ciężko. Dziś po raz pierwszy chyba miałam problemy ze snem w nocy. To już sobie wyobrażam jak musi ciężko z większym brzuszkiem.
    Tym bardziej współczuję Pasi i innym dziewczynom bliżej końca. Chyba tylko Vivien szczęściara dobrze te upały znosi :)

michaela lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    Stokrotka i michaela to pomyślcie jak byśmy miały to wszystko kupić… mamy szczęście bo nie każdy ma od kogo dostać….

A co do ruchów ja czuje je doskonale powiedziałabym że z dnia na dzień coraz bardziej. Już nie pierwszy raz zdarzyło mi się zrobić rybkę ze zdziwienia że tak się rusza moja kruszyna…:)

Pasia… już niedługo zobacz co to jest 2 tygodnie z tych 40stu nic… więc kochana wielki dzień zbliza się ogromniastym krokiem..:)

Ja si bardzo ciesz, bo nie byloby nas stac, i tak juz komplet pieluch wielorazowych rozkladam na raty zeby jakos to udzwignac, czeka mnie jeszcze najprawdopodobniej zakup wózka i kilku innych rzezy i to bedzie mega obciazenie, bo wolny zawod ma to do siebie ze jak sie gorzej czujesz to mniej pracujesz i mniej zarabiasz... no a w ciazy wiadomo nie zawsze sie jest w szczytowej formie, maz tez w wolnym zawodzie, pomaga mi jak moze, ale przez to też nie zawsze jest w stanie wyrobic ze wszystkim. Tak jak mowia - cos za cos, jestesmy bardzo blisko, cieszymy sie sobą, to nie ma gotówki tyle. Ale ja tak jednak wole:)

Wiecie udało mi si pierwszy raz w życiu uszy coś - spodnie od piżamy, zaden wyczyn, ale do takich robutek zawsze miałam dwie lewe rece... No i pomyslalam, ze na tej samej zasadzie spróbuje uszyc coś maluchowi (rozprułam stare spodnie, przerysowałam je na kupionym materiale wyciełam i pozszywałam i wygladają super) wiec pomyslalam, ze moge to samo zrobic z ktoyms z przekazanych ubranek dzieciecych ktore sa bardziej zniszczone, wyplamione itd Z metra materiału ktory kosztuje 20 zl mozna uszyc wiele par spodenek albo bluzek, dwa popołudnia i bedą :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    Stokrotka i michaela to pomyślcie jak byśmy miały to wszystko kupić… mamy szczęście bo nie każdy ma od kogo dostać….

dokładnie dziewczyny, ja Wam zazdroszczę bo w rodzinie małych dzieci brak, a znajomi albo już podzielili się zapasami albo zostawiają bo mają w planach szybko kolejnego dziecia :)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny:)

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z wami, takie ciuszki z drugiej reki to zbawienie dla portfela. Ja tez nie kupuje za duzo, czekam na ciuszki od brata i szwagierki. Zobacze czego brakuje i wtedy cos dokupie, choc wiekszosc powinnam dostac.

relgi09k52jutqx1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela no prosze jaki talent odkrylas u siebie w ciazy ;-)

ja pamietam ze zimowa poro zobilam krokiety,kluski,pierogi i rozne maczne dania gdzie zawsze wolalam kupic i miec z glowy to babranie hehe
    a ostatnio mnie wzielo na wypieki i upieklam mini paczuszki z budyniem i ciasteczka z platkami takie troche dietetyczne..hehe
    yennefer racja jest ciekawie na koncu a ja cigle sie zastanawiam ile mam kolo siebie roboty przed porodem haha golenie generalne,pozury u rak doprowadzic,stopy zrobic i caly pedicur,brwi ..szok misje mam konkretna he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu, zasliniłam klawiature .... zwłaszcza mmm pączuszki z budyniem....

pasia27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zobaczę o której mam ost autobus ,nim zamkną drogę. Najwyżej nim pojadę i 2 h przesiedzę ,czekając na męża. Jak będzie wracał z pracy i od razu tam przyjedzie na USG.

Stokrotka , super brzusio :)) uwielbiam takie brzuszki malutkie;)) w sensie pozytywny ze jest taki okrąglutki:) To przesłodko wygląda.

Dziewczyny ja też w nocy niby śpię ,ale ciężko się oddycha , u mnie w pokoju mam wrażenie że jest z 40 C ,powiem wam że rzygać mi się już tą pogodą chcę , tzn tą duchotą;/

Ja wczoraj kupiłam matę edukacyjną http://images04.olx.pl/ui/13/84/48/1300291574_178007648_3-FISHER-PRICE-MATA-EDUKACYJNA-RAINFOREST-Dla-dzieci.jpg ,za 35zł :) okazja cenowa ,więc brałam ;) Jestem w niej zakochana od dawna;) taka jest słodka.

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taką i w tym kolorze też mam leżaczek bujaczek i pościelkę, więc chyba cały pokoik poleci w tej tonacji :)

2n0jwuc.jpg

Stokrotka84, pasia27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w takim tonie mam karuzelkę:)) Bardzo słodki ten twój miś;))

Ogólnie meble białe , dodatki szare i turkusowe:)) jeśli okaże się kobietka to i amarant jakieś pierdółki dodam;)) żeby było ładnie;)

Bujaczka jeszcze nie mam ,ale też z fisher prica ,chciałam kolorowy ,bo to głównie będzie w drugim pokoju.
    Bo my mamy tylko kącik dla dziecka , w naszej sypialni.

Jutro może mąż podjedzie do hurtowni po przewijak. Będe go mieć na szafce z przwijakiem ,żeby bobuś miał miękko:) http://cebababy.pl/obrazy_produktow/pl/produkty/przewijaki/tapicerka/profilowana/z_zaglowkiem/safari_zebra/szara_113-002-260.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 13:38

dqprepoku4out2uw.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny przewijaczek, też muszę się rozejrzeć za takim :) My właśnie staramy się o kredyt na mieszkanie. Jak dostaniemy to będziemy mieli pokoik dla dzidziusia, jak nie dostaniemy to też będziemy robić kącik w sypialni.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie pokoik to też będą białe mebelki. A dodatki jak ten miś, beż :)

zfxga33.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my zakupiliśmy z małżem łóżeczko kolor ciemny orzech prawie wenge bo taką mamy sypialnie oczywiście z szufladą :) i wanienke onda bo do niej wystarczy jedna osoba do kąpania wiec małż bedzie miał pole do popisu :)

Lalita2710, michaela, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te maty dziewczyny!:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U tego faceta ,co będę brać przewijak : http://allegro.pl/usztywniany-przewijak-na-komode-lozeczko-70x50-i3404974602.html
    Takie jeszcze ma:)

Ale na allegro dużo ich jest. Mnie się wzór z miarką i że szary kolor:) to będzie mi pasowało:) Dlatego taki wybór:)

U mnie mebelki już stoją, oprócz komody do przewijania:P czekam aż mama ją przywiezie z Holandii. Urok będzie wszystko miało jak będzie już pościel itd:))

Blueberyy tu masz w tonacji beżowej pościel itd. na inne aukcji możesz kupić samą pościel bez baldachimu itd : http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-mis-14el-do-lozeczka-70x140-i3409635141.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 15:04

dqprepoku4out2uw.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita przewijak śliczny :) ja sie tez msuzę rozejrzec za ptrzewijakiem :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej tak patrze i si za głow łapie ile róźnych rzeczy trzeba bedzie zgromadzic...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat pościel mam i ochraniacz do łóżeczka również. Ale przewijak z tej aukcji co podałaś Lalita o numerze 1 pasowałby mi idealnie. Nie dość, że ja mam wszystko w misie to jeszcze kolor perfekt :) Zamówię sobie, ale po usg :D

zfxga33.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka
    ja kupiłam też łóżeczko kolor ORZECH i tez z szufladą hiih może kupiłysmy to samo :)... ja zamawiałam na allegro...
    tu masz link
    http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-5-kolorow-gratis-ceratka-i3405033104.html

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz po wizycie
    ... malutka rosnie jak na drożdżach od ostatniej wizytu przybrała 360 gram masakra więc pełna jej waga to 890 gram... jestem szczęśliwa bo na dzień dzisiejszy wszystko dobrze... rozwija sie prawidłowo... no i kolejny raz potwierdził że dziewczynka mówi że ładnie widac wargi sromowe...:):).... nie był zadowolony co do mojego żelaza które wynosi 9,8... no i zalecał mięso czerwone i drób... tak nie przepadam za mięsem no ale się zmuszę...

yennefer, Lalita2710, michaela, justa24, Nina, Stokrotka84, pasia27 lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ