Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki ja dziś chyba trochę przesadziłam,umówiłam się z koleżankami one sie opalały ja niby w cieniu pod parasolem ale i tak gorąco - troche sie chłodziłam w basenie i tak prawie pół dnia dopiero nie danwo wróciłam do domu ..jestem taka padnieta.. wziełam prysznic i ide sie położyc..nie wiem jak wy ale ja pije litrami bez przerwy, te upały wykończą mnie ..jutro juz nie ruszam sie z domu chyba dopiero w środę na to badanie na cukrzyce.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się modlę o deszcz dziewczyny!!

Pojechaliśmy do znajomych, auto z klimą więc ino musiałam wsiąść i wysiąść.
    Domofon mieli zepsuty i czekaliśmy aż zejdą na dół otworzyć... Stałam w słońcu 3 min, i nie umiałam dojść na 4 piętro ,skóra mi się smażyła z gorąca...mam serdecznie dość tej pogody.
    Ja również jutro się nigdzie nie wybieram;/

Dopiero w środę na połówkowe:)

Dobrze Polska-dziewczyno że z córuniom wszystko ok:))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska-dziewczyna bardzo się cieszę, że z Twoja córcią wszystko dobrze, już kawał z niej kobitki:-)

Nasz maluszek zdrów jak rybka, lekarz długo wszystko badał, sprawdzał, mimo, ze maluch wiercił się nieziemsko i standardowo ssał sobie kciuka( później wrzucę takie foto). WAŻY 305 G i wszytki narządy i wymiary ma prawidłowe, więc bardzo się cieszę!!! i na 100 % już wiadomo, że będzie synio, nawet lekarz się zaśmiał: że ma okazały sprzęt hehe

Stokrotka84, Lalita2710, michaela, pasia27, Lilka, justa24, blueberry, yennefer, Ana27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do upału to może już się nie będę wypowiadać...nadal jest 31 stopni, dobrze, ze u lekarza była klima:-) pocieszam Was faktem, że jutro ma być o 10 stopni mniej!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno, Nino super, ze z dzieciaczkami wszystko ok:)

Wiem, jakie to cudowne uczucie wrocic z usg i wiedziec, ze dzidzia jest zdrowa:) ja planuje zrobic usg w 28-29 tyg, takze jaszcze troszke...

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina gratulacje synka!:)

Nina lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce zrobić usg 3d ok. 30 tyg, żeby mieć ładną buźkę na pamiątkę, bo dzis lekarz przełączaj na 3d, ale maluch ręce założył na krzyż i nie chciał pokazać buzi...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Wrocilysmy od kolezanki z torba ciuchow :) nastepne w drodze z Pl ;) rozmawialam dzis z mama i okazalo sie ze jej kolezanka dala jej hustawke fisher price nieuzywana bo jej wnuczka nie lubila ;) baby papasan :) super ! I przewijak i lozeczko :) zeby bylo jak bede jezdzila do Pl z malym.hustawke sprowadze bardziej sie przyda tutaj ..
    Weszlam dzis na wage i o zgrozo przytylam w ostatnich tygodniach za duzo ! Troche mnie zmrozilo.nie jem duzo.jem zdrowo nie podjadam..choc w te ostatnie upaly troche sobie pozwolilam z lodami..i innymi lakociami ale naprawde niewiele! Nadal sie mieszcze w niektore ciuchy sprzed ciazy..a jednak musze sie pilnowac.
    Z dobrych wiadomosci maly kopnal dzis tatusia !

Lalita2710, pasia27, michaela, Stokrotka84, yennefer, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina tez wlasnie sie zastanawiam czy robic to 3d czy nie... Jakby sie ladnie ulozyl, to pewnie warto, gorzej, jak bedzie spal i sie zasloni.

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko Brzuszko rosnie pieknie ;)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś cały dzień w domu a i tak ledwo żywa. Leżałam na łóżku we własnym sosie, bo nie dało się funkcjonować. Mam okna na południowej stronie i nawet przez zasłonięte rolety słońce nagrzewa mieszkanie jak piekarnik :( Dopiero teraz zaczyna coś podwiewać przez okno ehh

zfxga33.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    polska-dziewczyna bardzo się cieszę, że z Twoja córcią wszystko dobrze, już kawał z niej kobitki:-)

Nasz maluszek zdrów jak rybka, lekarz długo wszystko badał, sprawdzał, mimo, ze maluch wiercił się nieziemsko i standardowo ssał sobie kciuka( później wrzucę takie foto). WAŻY 305 G i wszytki narządy i wymiary ma prawidłowe, więc bardzo się cieszę!!! i na 100 % już wiadomo, że będzie synio, nawet lekarz się zaśmiał: że ma okazały sprzęt hehe
    Nina gratuluje synka ;) ja tez byłam dużo spokojniejsza po połówkowym ;)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki czlowiek jest glupi... Zjadlam dzis rano kawalek ciasta marchewkowego, 2 seven daysy a na lunch zupe pomidorowa, ale byla strasznie ostra i zostawilam polowe. Poza tym zaserwowali mi tak goraca zupe, ze 20 min z mojej pol godz przerwy minelo na studzeniu glupiej zupy! Potem ciastko karmelowe, a po przyjsciu do domu, powiedzialam mezowi, ze nie moge zjesc obiadu, bo nie wiadomo czemu mam mega zgage! Zrobilam mu obiadek a sama zjadlam 2 brzoskwinie. Pozmywalam i zasiadlam do kompa. No a ze na stole staly chipsy paprykowe poskubalam troche...po chipsach znowu mnie wzielo na slodkie, wiec otworzylam sobie jezyki karmelowe! Masakra! No i teraz to mam zgage na calego! I pewnie 2kg na plusie:(

Generalnie bardzo zdrowo sie odzywiam, w miare regularne posilki, ciemne pieczywo, warzywa itd, nie wiem co dzis we mnie wstapilo! Powiedzcie mi czy tez tak czasem macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 20:17

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka mam tak samo przełaczyłam sie z pieczywa na wafle ryżowe i całkiem zrezygnowałam z typowo macznych rzeczy typu pierogi i licze na to ze ciało sie opanuje i przestanie tak bardzo szybko przybierac

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Stokrotko wiem, że marne to pocieszenie dla Ciebie ale ja zjadłam dziś dwa olbrzymie muffiny czekoladowe, miseczkę lodów czekoladowych i właśnie mam smak na coś do pochrupania i już nawet wyczaiłam w szafce cheetosy. I również na co dzień się tak nie odżywiam, ale dziś jakoś tak wyszło ;)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, jeszcze nie miałam az takiego napadu, ale WIEM ze na pewno to przede mna :) moze ciało w upale potrzebuje ekstraeergii aby sie ochlodzic poprostu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 20:24

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela jakis obled ! Nie jadam macznych rzeczy same pelnoziarniste zawsze jadlam zdrowo nie tylko teraz w czasie ciazy a tu takie zaskoczenie !

• patti Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja ataku na slodkie dostalam w ostatnich tygodniach ciazy, wczesniej czasem cos podjadalam.teraz to chyba ze stresu przed porodem albo z nudy, bo ciagle czekam i nic :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem mączne rzeczy ,i póki co nie tyję. Za to jeśli sobie pozwolę na słodycze , to od razu lecę do przodu. Nie zależnie czy to był czas przed ciążą czy ciąża. Tak mam:)

Ja też mam czasem że słone ,za chwilę zjem słodkie... i w rezultacie mnie zemdli i znów muszę coś przegryźć.

Stokrotko ,niestety te 7-days ci zaszkodziły są zgago twórcze ,tym bardziej 2. Lubię 7 daysy ,ale w ciąży zjadłam 1 i miałam zgagę i powiedziałam że o ile mogę to nie będę tego jeść.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilko u mnie to samo, jedyne nieprzepsowe były lody, proste smietankowe, 80 kalorii, apierogi może zjadłam w trakcie tych 5 miesicy 2 razy podobnie same pełnoziarniste produkty i co? i 3,5 kg w miesiąc, na pomidorach, papryce, zupach nizabielanych, owocach i warzywach... znam ten ból, kompletnie nie wiem co na to poradzic, pal szesc figure, ale zeby kregoslup i stawy jakos przetrwaly te ciaze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 20:33

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ