X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki ja dziś chyba trochę przesadziłam,umówiłam się z koleżankami one sie opalały ja niby w cieniu pod parasolem ale i tak gorąco - troche sie chłodziłam w basenie i tak prawie pół dnia dopiero nie danwo wróciłam do domu ..jestem taka padnieta.. wziełam prysznic i ide sie położyc..nie wiem jak wy ale ja pije litrami bez przerwy, te upały wykończą mnie ..jutro juz nie ruszam sie z domu chyba dopiero w środę na to badanie na cukrzyce.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się modlę o deszcz dziewczyny!!

Pojechaliśmy do znajomych, auto z klimą więc ino musiałam wsiąść i wysiąść.
    Domofon mieli zepsuty i czekaliśmy aż zejdą na dół otworzyć... Stałam w słońcu 3 min, i nie umiałam dojść na 4 piętro ,skóra mi się smażyła z gorąca...mam serdecznie dość tej pogody.
    Ja również jutro się nigdzie nie wybieram;/

Dopiero w środę na połówkowe:)

Dobrze Polska-dziewczyno że z córuniom wszystko ok:))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska-dziewczyna bardzo się cieszę, że z Twoja córcią wszystko dobrze, już kawał z niej kobitki:-)

Nasz maluszek zdrów jak rybka, lekarz długo wszystko badał, sprawdzał, mimo, ze maluch wiercił się nieziemsko i standardowo ssał sobie kciuka( później wrzucę takie foto). WAŻY 305 G i wszytki narządy i wymiary ma prawidłowe, więc bardzo się cieszę!!! i na 100 % już wiadomo, że będzie synio, nawet lekarz się zaśmiał: że ma okazały sprzęt hehe

Stokrotka84, Lalita2710, michaela, pasia27, Lilka, justa24, blueberry, yennefer, Ana27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do upału to może już się nie będę wypowiadać...nadal jest 31 stopni, dobrze, ze u lekarza była klima:-) pocieszam Was faktem, że jutro ma być o 10 stopni mniej!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno, Nino super, ze z dzieciaczkami wszystko ok:)

Wiem, jakie to cudowne uczucie wrocic z usg i wiedziec, ze dzidzia jest zdrowa:) ja planuje zrobic usg w 28-29 tyg, takze jaszcze troszke...

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina gratulacje synka!:)

Nina lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce zrobić usg 3d ok. 30 tyg, żeby mieć ładną buźkę na pamiątkę, bo dzis lekarz przełączaj na 3d, ale maluch ręce założył na krzyż i nie chciał pokazać buzi...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Wrocilysmy od kolezanki z torba ciuchow :) nastepne w drodze z Pl ;) rozmawialam dzis z mama i okazalo sie ze jej kolezanka dala jej hustawke fisher price nieuzywana bo jej wnuczka nie lubila ;) baby papasan :) super ! I przewijak i lozeczko :) zeby bylo jak bede jezdzila do Pl z malym.hustawke sprowadze bardziej sie przyda tutaj ..
    Weszlam dzis na wage i o zgrozo przytylam w ostatnich tygodniach za duzo ! Troche mnie zmrozilo.nie jem duzo.jem zdrowo nie podjadam..choc w te ostatnie upaly troche sobie pozwolilam z lodami..i innymi lakociami ale naprawde niewiele! Nadal sie mieszcze w niektore ciuchy sprzed ciazy..a jednak musze sie pilnowac.
    Z dobrych wiadomosci maly kopnal dzis tatusia !

Lalita2710, pasia27, michaela, Stokrotka84, yennefer, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina tez wlasnie sie zastanawiam czy robic to 3d czy nie... Jakby sie ladnie ulozyl, to pewnie warto, gorzej, jak bedzie spal i sie zasloni.

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko Brzuszko rosnie pieknie ;)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś cały dzień w domu a i tak ledwo żywa. Leżałam na łóżku we własnym sosie, bo nie dało się funkcjonować. Mam okna na południowej stronie i nawet przez zasłonięte rolety słońce nagrzewa mieszkanie jak piekarnik :( Dopiero teraz zaczyna coś podwiewać przez okno ehh

zfxga33.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    polska-dziewczyna bardzo się cieszę, że z Twoja córcią wszystko dobrze, już kawał z niej kobitki:-)

Nasz maluszek zdrów jak rybka, lekarz długo wszystko badał, sprawdzał, mimo, ze maluch wiercił się nieziemsko i standardowo ssał sobie kciuka( później wrzucę takie foto). WAŻY 305 G i wszytki narządy i wymiary ma prawidłowe, więc bardzo się cieszę!!! i na 100 % już wiadomo, że będzie synio, nawet lekarz się zaśmiał: że ma okazały sprzęt hehe
    Nina gratuluje synka ;) ja tez byłam dużo spokojniejsza po połówkowym ;)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki czlowiek jest glupi... Zjadlam dzis rano kawalek ciasta marchewkowego, 2 seven daysy a na lunch zupe pomidorowa, ale byla strasznie ostra i zostawilam polowe. Poza tym zaserwowali mi tak goraca zupe, ze 20 min z mojej pol godz przerwy minelo na studzeniu glupiej zupy! Potem ciastko karmelowe, a po przyjsciu do domu, powiedzialam mezowi, ze nie moge zjesc obiadu, bo nie wiadomo czemu mam mega zgage! Zrobilam mu obiadek a sama zjadlam 2 brzoskwinie. Pozmywalam i zasiadlam do kompa. No a ze na stole staly chipsy paprykowe poskubalam troche...po chipsach znowu mnie wzielo na slodkie, wiec otworzylam sobie jezyki karmelowe! Masakra! No i teraz to mam zgage na calego! I pewnie 2kg na plusie:(

Generalnie bardzo zdrowo sie odzywiam, w miare regularne posilki, ciemne pieczywo, warzywa itd, nie wiem co dzis we mnie wstapilo! Powiedzcie mi czy tez tak czasem macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 20:17

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka mam tak samo przełaczyłam sie z pieczywa na wafle ryżowe i całkiem zrezygnowałam z typowo macznych rzeczy typu pierogi i licze na to ze ciało sie opanuje i przestanie tak bardzo szybko przybierac

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Stokrotko wiem, że marne to pocieszenie dla Ciebie ale ja zjadłam dziś dwa olbrzymie muffiny czekoladowe, miseczkę lodów czekoladowych i właśnie mam smak na coś do pochrupania i już nawet wyczaiłam w szafce cheetosy. I również na co dzień się tak nie odżywiam, ale dziś jakoś tak wyszło ;)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, jeszcze nie miałam az takiego napadu, ale WIEM ze na pewno to przede mna :) moze ciało w upale potrzebuje ekstraeergii aby sie ochlodzic poprostu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 20:24

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela jakis obled ! Nie jadam macznych rzeczy same pelnoziarniste zawsze jadlam zdrowo nie tylko teraz w czasie ciazy a tu takie zaskoczenie !

• patti Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja ataku na slodkie dostalam w ostatnich tygodniach ciazy, wczesniej czasem cos podjadalam.teraz to chyba ze stresu przed porodem albo z nudy, bo ciagle czekam i nic :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem mączne rzeczy ,i póki co nie tyję. Za to jeśli sobie pozwolę na słodycze , to od razu lecę do przodu. Nie zależnie czy to był czas przed ciążą czy ciąża. Tak mam:)

Ja też mam czasem że słone ,za chwilę zjem słodkie... i w rezultacie mnie zemdli i znów muszę coś przegryźć.

Stokrotko ,niestety te 7-days ci zaszkodziły są zgago twórcze ,tym bardziej 2. Lubię 7 daysy ,ale w ciąży zjadłam 1 i miałam zgagę i powiedziałam że o ile mogę to nie będę tego jeść.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilko u mnie to samo, jedyne nieprzepsowe były lody, proste smietankowe, 80 kalorii, apierogi może zjadłam w trakcie tych 5 miesicy 2 razy podobnie same pełnoziarniste produkty i co? i 3,5 kg w miesiąc, na pomidorach, papryce, zupach nizabielanych, owocach i warzywach... znam ten ból, kompletnie nie wiem co na to poradzic, pal szesc figure, ale zeby kregoslup i stawy jakos przetrwaly te ciaze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 20:33

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ