II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja miseczka z D przeszła na E!! aż strach myśleć co będzie dalej...oby w tych balonach było dużo pokarmu, to najważniejsze! poza tym figurą i waga aż tak się nie przejmuje teraz( przytyłam 4 5 kg) najważniejsze, żeby nasze maluszki były zdrowe!!!
-
U mnie jesli chodzi o zgage to póki co jeszcze jej nie miałam..może mnie ominie ta przyjemność ;)a co do piersi to urosły mi przy miseczce C o jakieś poł rozmiara kupiłam sobie 3 nowe staniki i mam nadzieję ze więćej nie urosną..ale podobno najbardziej rosną po porodzie przy karmieniu.
U nas dzis chłodniej nawet troche popadało, ale i tak kiepsko sie czuję, ciagle mi duszno i jakos bok mnie zaczoł pobolewać takie kłucia mam ;/ -
Dziewczyny, ja mam jeszcze gorzej z nogami... na caaalej lewej nodze mam nie tyle co wlasnie te pajaczki, a wypuklone zyly, troszke na udzie, na kolanie masywna no i najgorzej na lydce i na lydce na zewnetrznej stronie przy kostce mam zylki popekane, bylam u lekarza i ... 'coz, to tylko ciaza' tylko, ze mnie to boli i szczypie szczegolnie w pracy i dali mi skarpetki uciskowe, a na te popekane zylki, ktore sa czasami tak fioletowe, ze prawie czarne, to MOZE po ciazy zakwalifikuje sie na leczenie, ale i tak lekarzowi sie nie wydaje, ze cos z tym zrobia Jesli nie, to chyba wybiore sie do Polski na jakis zabieg, bo tu zaplacilabym krocie
-
justa24 wrote:własnie na jednej nodze pojawiły mi się takie malusie pajączki niby nie rzucają się w oczy ale ja i moj maż je widzimy..zastanawiam sie czym smarować? miała któraś z was coś takiego?
mi tez teraz w ciazy pojawily sie pajaczki i biore rano i wieczorem po jednej tabletce rutinoskorbinu.
Ale lekarz powiedzial ze moze cos tam zachamowac ale juz one nie znikana -
Dziewczyny powiedzcie mi jakiej wielkości jest brzuszek w 16tc?? jest już mocno zaokrąglony??
Poczytałam trochę o tym, że w II trymestrze tak Wam piersi podskoczyły do góry i zaczynam się zastanawiać jak to u mnie będzie
Jestem suchelec z biustem 75E, który narazie jakoś drastycznie się nie powiększył, ale jak tu piszecie, że później rozmiar skacze do góry to mnie to niezbyt cieszy
W temacie dobrych staników - z całego serca polecam te od Ewy Michalak - od dwóch lat kupuje tylko jej wyroby i w tej chwili nie wyobrażam sobie założyć czegoś z sieciówek bądź innych pseudo drogich sklepów. Fakt - staniki nie są tanie, ale różnica w noszeniu i wyglądzie biustu diametralna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 17:52
Nina lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Justa co do pajaczkow to dziewczyny pisaly ze braly rutinoscorbin albo wit c na wzmocnienie pekajacych naczynek.mam delikatne w 2miejscach wiec nawet nie pytalam sie lekarza o to.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Fifi trudno cokolwiek powiedziec tresciwiej jakiej wielkosc jest brzusio.ja w 12stym mialam leciutki ale zadnej ciazy nie przypominal..bardziej wzdecia..pozniej to minelo i 20stym wyskoczyl ostro..widze nawet tu po dziewczynach ze brzuszek brzuszkowi nie rowny wiec nie ma co porownywac..a z biustem to sama..mnie nie urosl wcale w miseczce..bardziej obwod pod..
-
Hej dziewuszki ja właśnie po USG połówkowym:)) Wszystko w porządeczku:)) Brunio ma 535g:P Dużo nawet:P ma ciut duży brzuch wskazujacy na 23tc ale gin mówi, ze czasem tak bywa a norma jest do miesiąca różnicy także spoko. Wszystko ma na swoim miejscu, nos nie jakiś wielgaśny 0,9cm ale ponieżej 0,6cm to powód do ew. zmartwień także w sumie też spoko;P
Ogólnie ejstem bardzo zadowolona:))))Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 23:03
michaela, yennefer, Nina, Stokrotka84, polska_dziewczyna, pasia27 lubią tę wiadomość
-
ostatnio narzekałam, że maluch się słabo rusza, ale głupia byłam, dziś ładuje cały dzień, w pracy walił równo po żeberkach... o ja głupia, teraz to już tylko mocniej będzie, a już normalnie na pograniczu bólu jest...
co do brzuszka au mnie chyba tak kolo 18 nagle sie zaokraglił i stopniowo rosnie. Ale wolniej niz piersi ostatnio, one dopiero teraz miały swój wzrost, bo tak to w sumie zrobiły się płeniejsze ale nie jakoś większe.
Ale dokładniejka patrze na te brzuszki na forum to u kazdej wygląda to inaczej. Wazne ze dziecko ładnie rosnie i sie rozwija a wielkosc brzuszka czy piersi nie ma tutaj znaczenia -
fifi83 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jakiej wielkości jest brzuszek w 16tc?? jest już mocno zaokrąglony??
Poczytałam trochę o tym, że w II trymestrze tak Wam piersi podskoczyły do góry i zaczynam się zastanawiać jak to u mnie będzie
Jestem suchelec z biustem 75E, który narazie jakoś drastycznie się nie powiększył, ale jak tu piszecie, że później rozmiar skacze do góry to mnie to niezbyt cieszy
W temacie dobrych staników - z całego serca polecam te od Ewy Michalak - od dwóch lat kupuje tylko jej wyroby i w tej chwili nie wyobrażam sobie założyć czegoś z sieciówek bądź innych pseudo drogich sklepów. Fakt - staniki nie są tanie, ale różnica w noszeniu i wyglądzie biustu diametralna.
75E to również był mój rozmiar biustu ,piszę był bo teraz mam 75F i mam nadzieję ,że więcej nie urośnie. Do tego piersi są mocno bolące ,wieczorem kiedy ściągam stanik to ból jest straszny. Nie wiem czy jest to winą właśnie stanika czy może urok ciąży. Nie pamiętam już jak to z tym było w mojej poprzedniej ciąży .Zresztą tym razem może być inaczej
Co do tych biustonoszy to zerkałam na tę stronę Ewy Michalak . Bardzo fajne staniki i ceny są wysokie ale szczerze mówiąc rozmiary takie są trudno dostępne a jak już uda się coś znaleźć to ceny są zbliżone i oscylują w granicach 100 zł. fifi a Ty kupujesz przez internet ?
-
kobitki ja tez po połówkowych, cudne widoki sprawiły ze sie popłakałam. Na 200 % mieszka u mnie Zosia , widzieliśmy nawet jej wargi sromowe Zosia się uśmiechała i ziewała, niesamowity widok, wszystko oczywiście w porządku waży 370g wiec drobna i póki co ułożona pośladkowo ale to sie jeszcze moze zmienić
pasia27, Stokrotka84, Lalita2710, yennefer, Rika, Ana27, justa24, michaela, polska_dziewczyna, milola86, Kropka lubią tę wiadomość
-
Hej kobitki.wpadam na chwile z wiesciami z 3trymestru. Z tego co wiemy to Izabella wczoraj rozpakowana i Madziula tez. Dzisiaj Asia z 11sier juz na porodowce i prawdopodobnie jest juz z corcia!! Nasza lista mamusiek sie zmienia z poczatku haha
Lalita2710, Ana27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Ana27, Welurko dzieki za super wiesci:) strasznie sie ciesze, ze dzieciaczki zdrowe.
Pasia widzialam wlasnie na waszym watku wczoraj jak sie akcja rozkreca:) teraz to juz z gorki bedzie, jeszcze troche i Twoja kolej:)
A ja o 17 zaczynam szkole rodzenia. Dam znac co i jak.
Czuje, ze to bedzie fajny dzien:)Ana27, pasia27, Lilka lubią tę wiadomość