II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też dołączam do tych które dziś się nie wyspały... zasnęłam chyba dopiero ok 3ej bo dopiero wtedy zaczęło jakieś normalne powietrze docierać. Ale przynajmniej dzisiaj jest już fajnie chłodno.
Lalita brzuszek rośnie ale malutki wciąż Co prawda nie do końca wierzę w te kształty brzucha, bo każdy ma inaczej, ale po kształcie wróżę Ci dziewczynkę Moja bratowa miała dokładnie taki sam, że mały i proporcjonalnie się rozkładał (a ma córeczkę).
No a moje piersi też rosną jak szalone. Tylko że u mnie razem z brzuchem. Ale całe szczęście dodatkowe kilogramy tylko tu się kumulują. Ja nigdy nie małego biustu, ale teraz rośnie i rośnie. Na razie mi nie przeszkadza, a i mąż bardzo zadowolony
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
Lalita mnie same piersi miseczka prawie nie urosla a pierwsze wycieki mialam juz ok 20tyg..po nocy hehe plamy na koszulce..teraz tez raczej sutki sie powiekszyli i sciemnialy no i obwod ale pod biustem..najgorzy jest nawal po porodzie az ostatnio przymierzylam staniki do karmienia do szpitala czy wejde ale jest luuuuzik.to chyba tez genetyczne te piersi tak jak i rozstepy..chociaz na brzuszku nie mam to 4malutkia mam na biodrze ale coz jak napisalas uroki ciazy i kazda z nas jest inna he
-
michaela wrote:a ja si zaczłam martwic, bo wczoraj w ten 40 stopniowy upał nie chciało mi si za bardzo jeśc i tylko duuuz płynów, i malutka jakas nieruchliwa jest, dzisaij stwierdziłam ze chrzanie diet zjadłam lody, żeby ja troche rozruszac, ale niewiele to dało
Michaela na tym etapie chyba nie ma co się martwić.
Ja tak miałam jakiś czas temu, że jak młody codziennie się coś ruszał, tak któregoś dnia od rana cisza. Zjadłam coś słodkiego - nic. Pogłaskałam brzuch, poruszałam, posmyrałam - dalej nic. Aż dopiero wieczorem nagle się rozszalał - widocznie miał bardziej leniwy dzień. To pomyślałam, że uparty po tatusiu - jak on się czasem uprze żeby czegoś nie robić, to żadną siłą nie zmuszępasia27, michaela lubią tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Lalita mnie same piersi miseczka prawie nie urosla a pierwsze wycieki mialam juz ok 20tyg..po nocy hehe plamy na koszulce..teraz tez raczej sutki sie powiekszyli i sciemnialy no i obwod ale pod biustem..najgorzy jest nawal po porodzie az ostatnio przymierzylam staniki do karmienia do szpitala czy wejde ale jest luuuuzik.to chyba tez genetyczne te piersi tak jak i rozstepy..chociaz na brzuszku nie mam to 4malutkia mam na biodrze ale coz jak napisalas uroki ciazy i kazda z nas jest inna he
Ogólnie ja się zastanawiam ,kiedy mi się moje pojawiły. Fakt piersi rosły mi szybko, ale były rozstępy parę. A potem jak schudłam , w wieku 20 lat z 58kg na 53kg ,wtedy mi one wyszły.
Mojej mamie dopiero na piersiach po 2 ciążach wyszło ,w czasie dorastania itd nie miała nic.
Są też kobiety że mamy nie miały ,a córki mają. Albo na odwrót. Nie raz się nad tym zastanawiam jak to jest. -
Yennefer ma racje.nie da sie dokladnie wyczaic aktywnosci dnia dzidziulka bo zyje swoim trybem i czasem po prostu spi i ma to wszystko w nosie a.my sie martwimy he
Moj czasem 2dni milczal nawet po slodkim a po prostu spal wtulony a macicke i rosl.hehe
Za to teraz sprawdzam jego aktywnosc bo ma juz ciiiiiasni chlopak..ale upalow nie lubi da to sie odczuc ale nadrabia noca i wieczorkami heyennefer, michaela lubią tę wiadomość
-
U mnie M jeszcze na biust tez nie nareka, bo ja zawsze mały miałam, on co prawda zwolennik małych piersi, ale moje póki co sa dość pełne i nie wyglądają źle, ale martwie się co będzie dalej, może przystopują na troche.
a co do tego „urodzaju na mleko” krótko po porodzie to postanowiłam kupić laktator elektryczny z lovi porlactis. Jakos się nam najbardziej spodobał. Maz stwierdził, że kupujemy nowy bo to w końcu dla zdrowia mojego i dziecka i planujemy więcej dzieci niż jedno więc się nam zwróci wydatek. A tak nowy z gwarancja będzie jeszcze. Na razie orientujemy się w cenach a może jakąs fajną promocje znajdziemy. Mamy jeszcze troszkę czasu. Ja ręcznego mieć nie mogę, bo mam zespół ciesni nadgarstka zdiagnozowany jeszcze przed ciąża i jak w sklepie sobie spróbowaląm ręcznym to po minucie naciskania go bez przyłożenie do piersi przecież, to miałam dość, więc u nas tylko elektryczny a skoro tak i M. się zgadza na nowy to ja nie protestuje
-
Amicizia no pewnie trza korzystac z dobrej checi meza hehe.my jutro sie wybieramy po jakas fajna karuzelke z melodyjkami bo tatus chce kupic Kacperkowi hehe.i tak to juz wszystko bedzie ready.
Sobie co prawda na razie nic nie kupuje ale po co..urodzi sie szczesliwie i wtedy zakup bluzeczki to bedzie radosc haha -
Welurko zdania sa podzielone jak co do wszystkiego..ja mam reczny zwykly lovi ktory biore od razu do szpitala bo jest na liscie i mam nadziej ze da rade.kuzynka go uzywala i nie ma zastrzezen..pozyczyla wiec wydatek mialam z glowy..przylozylam sobie go przed spakowaniem do cycka i jak zasyslo to szok hehe mysle ze da rade..
-
Ja już kiedyś tu pisałam,że miałam i ręczny i elektryczny Ręcznym naprawdę ciężko ściągać pokarm a elektrycznym szybko, choć na początku "takie dziwne uczucie jest". Bardzo dużo zależy czy trzeba dużo odciągać pokarmu czy nie.Ja musiałam odciągać sporo więc elektryczny był wyborem idealnym a ręczny schowałam do szafki. Z kolei moja koleżanka kupiła w ciąży elektryczny a suma sumarum okazało się,że ze dwa razy tylko musiała ściągać pokarm więc za bardzo jej się nie przydał..
-
Welurka ten z lovi porlactis jest o tyle fajny ze jest elektryczny ale możesz zrobić go tez recznym, ma taka funkcję. Poszkam gdzies opisu na necie, bo ja widziałam go w sklpie na zywo, ale w necie też na pewno jest. Moja koleżanka i mama mówią, że ręcę bolą strasznie od ręcznego i warto jednka zainwestoac w elektryczny, wszystko zależy jak silne masz dłonie, ale jednak odciąganie trochę czasu zajmuje i naciskaj tak z co najmniej 5-10 minut to każdego rozboli
-
pasia27 jak masz ręczny to nie ma sensu kupować teraz elektrycznego. Jeśli się okaże po porodzie,że będziesz musiała dużo odciągać pokarmu i będzie Ci ciężko to robić ręcznym to dopiero wóczas warto się zastanowić nad elektrycznym.
Kleopatra- ja też mam elektryczny medeli ( wśród moich koleżanek numer 1 ) -
pasia27 zgadzam się z hope83 jak ci sie nie sprawdzi rezny to wtedy mozesz pomsylec. ja ogólnie słyszałam duzo dobrych opinii o lovi i maja chyba nawet tansze butelki niz avent.
Właśnie zrobili nam ćwiczenia przeciwpożarowe, wszyscy się strasznie spieszyli… zwłaszcza ci co akurat byli w barze i kupili sobie obiadek zawsze warto sobie spacerek zrobić na dół po schodkach. Ale musze się moim M pochwalić nie wyszedł z firmy beze mnie chwali się chwali
yennefer, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Moje cycki taz sa ogromne! Maz sie pytal ostatnio czy przestana rosnac, bo sie zaczyna martwoc Sa naprawde ogromne... Ostatnio stwierdzilismy, ze miseczka stanika przypomina kask! Nosze juz stanik dla karmiacych, bo kazdy inny mnie cisnac pod biustem. Ten jakis wyjatkowy wygodny:) znalazlam go w h&m
Co do laktatora, to tezx kupilam elektryczny. Duzo czytalam i sporo osob pisalo, ze recznym mozna sie zajechac...