X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dołączam do tych które dziś się nie wyspały... zasnęłam chyba dopiero ok 3ej bo dopiero wtedy zaczęło jakieś normalne powietrze docierać. Ale przynajmniej dzisiaj jest już fajnie chłodno.

Lalita brzuszek rośnie ale malutki wciąż :) Co prawda nie do końca wierzę w te kształty brzucha, bo każdy ma inaczej, ale po kształcie wróżę Ci dziewczynkę :) Moja bratowa miała dokładnie taki sam, że mały i proporcjonalnie się rozkładał (a ma córeczkę).
    No a moje piersi też rosną jak szalone. Tylko że u mnie razem z brzuchem. Ale całe szczęście dodatkowe kilogramy tylko tu się kumulują. Ja nigdy nie małego biustu, ale teraz rośnie i rośnie. Na razie mi nie przeszkadza, a i mąż bardzo zadowolony :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita mnie same piersi miseczka prawie nie urosla a pierwsze wycieki mialam juz ok 20tyg..po nocy hehe plamy na koszulce..teraz tez raczej sutki sie powiekszyli i sciemnialy no i obwod ale pod biustem..najgorzy jest nawal po porodzie az ostatnio przymierzylam staniki do karmienia do szpitala czy wejde ale jest luuuuzik.to chyba tez genetyczne te piersi tak jak i rozstepy..chociaz na brzuszku nie mam to 4malutkia mam na biodrze ale coz jak napisalas uroki ciazy i kazda z nas jest inna he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    a ja si zaczłam martwic, bo wczoraj w ten 40 stopniowy upał nie chciało mi si za bardzo jeśc i tylko duuuz płynów, i malutka jakas nieruchliwa jest, dzisaij stwierdziłam ze chrzanie diet zjadłam lody, żeby ja troche rozruszac, ale niewiele to dało :(

Michaela na tym etapie chyba nie ma co się martwić.
    Ja tak miałam jakiś czas temu, że jak młody codziennie się coś ruszał, tak któregoś dnia od rana cisza. Zjadłam coś słodkiego - nic. Pogłaskałam brzuch, poruszałam, posmyrałam - dalej nic. Aż dopiero wieczorem nagle się rozszalał - widocznie miał bardziej leniwy dzień. To pomyślałam, że uparty po tatusiu - jak on się czasem uprze żeby czegoś nie robić, to żadną siłą nie zmuszę :)

pasia27, michaela lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Lalita mnie same piersi miseczka prawie nie urosla a pierwsze wycieki mialam juz ok 20tyg..po nocy hehe plamy na koszulce..teraz tez raczej sutki sie powiekszyli i sciemnialy no i obwod ale pod biustem..najgorzy jest nawal po porodzie az ostatnio przymierzylam staniki do karmienia do szpitala czy wejde ale jest luuuuzik.to chyba tez genetyczne te piersi tak jak i rozstepy..chociaz na brzuszku nie mam to 4malutkia mam na biodrze ale coz jak napisalas uroki ciazy i kazda z nas jest inna he

Ogólnie ja się zastanawiam ,kiedy mi się moje pojawiły. Fakt piersi rosły mi szybko, ale były rozstępy parę. A potem jak schudłam , w wieku 20 lat z 58kg na 53kg ,wtedy mi one wyszły.
    Mojej mamie dopiero na piersiach po 2 ciążach wyszło ,w czasie dorastania itd nie miała nic.

Są też kobiety że mamy nie miały ,a córki mają. Albo na odwrót. Nie raz się nad tym zastanawiam jak to jest.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yennefer ma racje.nie da sie dokladnie wyczaic aktywnosci dnia dzidziulka bo zyje swoim trybem i czasem po prostu spi i ma to wszystko w nosie a.my sie martwimy he
    Moj czasem 2dni milczal nawet po slodkim a po prostu spal wtulony a macicke i rosl.hehe
    Za to teraz sprawdzam jego aktywnosc bo ma juz ciiiiiasni chlopak..ale upalow nie lubi da to sie odczuc ale nadrabia noca i wieczorkami he

yennefer, michaela lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze mi zwisajacy brzuch nie zostanie..straszne to jest dla mnie..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie M jeszcze na biust tez nie nareka, bo ja zawsze mały miałam, on co prawda zwolennik małych piersi, ale moje póki co sa dość pełne i nie wyglądają źle, ale martwie się co będzie dalej, może przystopują na troche.

a co do tego „urodzaju na mleko” krótko po porodzie to postanowiłam kupić laktator elektryczny z lovi porlactis. Jakos się nam najbardziej spodobał. Maz stwierdził, że kupujemy nowy bo to w końcu dla zdrowia mojego i dziecka i planujemy więcej dzieci niż jedno więc się nam zwróci wydatek. A tak nowy z gwarancja będzie jeszcze. Na razie orientujemy się w cenach a może jakąs fajną promocje znajdziemy. Mamy jeszcze troszkę czasu. Ja ręcznego mieć nie mogę, bo mam zespół ciesni nadgarstka zdiagnozowany jeszcze przed ciąża i jak w sklepie sobie spróbowaląm ręcznym to po minucie naciskania go bez przyłożenie do piersi przecież, to miałam dość, więc u nas tylko elektryczny a skoro tak i M. się zgadza na nowy to ja nie protestuje

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie sama nie wiem czy kupić elektryczny czy ręcznty bo rózne są opinie i zdania podzielone wiec sama nie wiem :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia no pewnie trza korzystac z dobrej checi meza hehe.my jutro sie wybieramy po jakas fajna karuzelke z melodyjkami bo tatus chce kupic Kacperkowi hehe.i tak to juz wszystko bedzie ready.
    Sobie co prawda na razie nic nie kupuje ale po co..urodzi sie szczesliwie i wtedy zakup bluzeczki to bedzie radosc haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektryczny Medeli i używałam go w pierwszej ciąży i polecam :)
    http://www.smyk.com/medela-mini-electric-laktator-elektryczny,p1044873977,swiat-niemowlaka-p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko zdania sa podzielone jak co do wszystkiego..ja mam reczny zwykly lovi ktory biore od razu do szpitala bo jest na liscie i mam nadziej ze da rade.kuzynka go uzywala i nie ma zastrzezen..pozyczyla wiec wydatek mialam z glowy..przylozylam sobie go przed spakowaniem do cycka i jak zasyslo to szok hehe mysle ze da rade..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kiedyś tu pisałam,że miałam i ręczny i elektryczny :) Ręcznym naprawdę ciężko ściągać pokarm a elektrycznym szybko, choć na początku "takie dziwne uczucie jest". Bardzo dużo zależy czy trzeba dużo odciągać pokarmu czy nie.Ja musiałam odciągać sporo więc elektryczny był wyborem idealnym a ręczny schowałam do szafki. Z kolei moja koleżanka kupiła w ciąży elektryczny a suma sumarum okazało się,że ze dwa razy tylko musiała ściągać pokarm więc za bardzo jej się nie przydał..

82doi09kxiyf6x26.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka ten z lovi porlactis jest o tyle fajny ze jest elektryczny ale możesz zrobić go tez recznym, ma taka funkcję. Poszkam gdzies opisu na necie, bo ja widziałam go w sklpie na zywo, ale w necie też na pewno jest. Moja koleżanka i mama mówią, że ręcę bolą strasznie od ręcznego i warto jednka zainwestoac w elektryczny, wszystko zależy jak silne masz dłonie, ale jednak odciąganie trochę czasu zajmuje i naciskaj tak z co najmniej 5-10 minut to każdego rozboli

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 jak masz ręczny to nie ma sensu kupować teraz elektrycznego. Jeśli się okaże po porodzie,że będziesz musiała dużo odciągać pokarmu i będzie Ci ciężko to robić ręcznym to dopiero wóczas warto się zastanowić nad elektrycznym.

Kleopatra- ja też mam elektryczny medeli ( wśród moich koleżanek numer 1 )

82doi09kxiyf6x26.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam

http://lovi.pl/pl/produkty/13

http://www.ceneo.pl/22358060#tab=spec

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope no mi go poleciła ciocia która jest położną i prowadzi szkołę rodzenia :) I na prawdę nie żałuję :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 zgadzam się z hope83 jak ci sie nie sprawdzi rezny to wtedy mozesz pomsylec. ja ogólnie słyszałam duzo dobrych opinii o lovi i maja chyba nawet tansze butelki niz avent.

Właśnie zrobili nam ćwiczenia przeciwpożarowe, wszyscy się strasznie spieszyli… zwłaszcza ci co akurat byli w barze i kupili sobie obiadek :D zawsze warto sobie spacerek zrobić na dół po schodkach. Ale musze się moim M pochwalić nie wyszedł z firmy beze mnie :D chwali się chwali :D

yennefer, pasia27 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziękuje za porady, chyba faktycznie zainwestuje w elektryczny :) amicizia mąż wzorowy :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cycki taz sa ogromne! Maz sie pytal ostatnio czy przestana rosnac, bo sie zaczyna martwoc :) Sa naprawde ogromne... Ostatnio stwierdzilismy, ze miseczka stanika przypomina kask! Nosze juz stanik dla karmiacych, bo kazdy inny mnie cisnac pod biustem. Ten jakis wyjatkowy wygodny:) znalazlam go w h&m

Co do laktatora, to tezx kupilam elektryczny. Duzo czytalam i sporo osob pisalo, ze recznym mozna sie zajechac...

relgi09k52jutqx1.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie ten z lovi prolactis podoba bo jest elektryczny ale jak coś zawsze można z niego i ręczny zorbić np. jak sie chce po cichu odciagnąć takie 2w1 :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ