X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:))
    Ana Welurka ,ciszę się że z bobusiami chłopakami i dziewczynkami wszystko ok;)

Dziś ja idę na 13.00
    9.00 ja dopiero wstałam ,chyba musiałam odespać ,te poprzednie noce ,kiedy było duszno i spałam w kratkę...

Denerwuję się strasznie,czy wszystko ok. Jak będę po dam znać co i jak.
    Póki co cza się ogarnąć. I póki co mówię wam miłego dnia:)

anetta28, Ana27, pasia27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj troszkę chlodniej ;) aż nogi już nie tak spuchnięte :)

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:15

Ana27, Selena, justa24, MADZIULA13, pasia27 lubią tę wiadomość

• Kropla Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana zła jestem...

Wczoraj miałam wizytę, wszystko ok, choć usg nie miałam, a w sumie myślałam, że zobaczę synka.

Przytyłam od początku ciąży 6,5 kg. Chyba normalnie - u mnie to 25 tydzień.

Ale zła jestem, bo mam wykupiony abonament i wszystkie badania robię prywatnie, a teraz okazuje się, że mój ubezpieczyciel prawdopodobnie nie przedłuży kontraktu z placówką, do której chodzę.

I nie wiem, co mam robić. Na starych warunkach mogę chodzić do mojej lekarki prowadzącej do 30.09. Termin mam na połowę listopada...

Wkurzyłam się...

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weurka gratuluje Zosi w brzuszku

pasia no nieze sie tam u was rozkeca, chyba musze pomału zacząc zaglądać na wasz wątek w końcu już pomału kończe 2 trymestr :)

Kropla a nie mozesz np indywidualnie sobie wykupic abonamentu tam gdzie sie obecnie leczysz? przynajmniej na ten kilka miesiecy do porodu i zaraz po?

pasia27 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia,

myślałam o tym, żeby wypowiedzieć moją umowę i wykupić abonament w tamtej placówce. Ale nie ma takiej opcji. Mogę po prostu tam chodzić i każdorazowo płacić za wizytę i badania.

Nie do końca mi to pasuje, bo finansowo wychodzi to znacznie gorzej niż w pakiecie. Płaciłabym kilkakrotnie więcej tylko za prowadzenie ciąży.

Nie wiem, co robić. Niby trochę czasu mam, ale z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że decyzję powinnam podjąć jak najszybciej.

xrot90bviozsxq0z.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak ci sie skonczy umowa nie mozesz dopiero wtedy podpisac nowej? a moze dowidz sie gdzie jeszcze przyjmuje twoja lekarka i jak to tam wyglada? powiem szczerze, ze lepiej w ciąży nie zmieniac lekarza porwadzacego, bo on wie najlpeije jak to u nas wszytsko wyglada itd a nowy moglby sie nie polapac zwlaszcza ze ty zmnialabys go pod sam koniec porwadzenia ciąży. Rozumiem tez kwestie kosztów, są to nei małe wydatki. Ja na szczescie chodze na NFZ ale opieka jest prawie jakbynm chodzila prywatnie i jestem bardzo zadowolona. Na razie mam tam blisko, ale jak sie przeprowadzimy bo wreszcie ud asie nam kuoic mieszkanie, to bede musiala jezdzic na drugi koniec miasta co moze byc meczace, ale co tam, mąż pobawi sie w szofera :D

potem zobacze, ak nie znajde tak fajnej orzychodni kolo siebie to zostane juz tam. Do dobrego lekarza warto przejechac cale miasto :)

a moze twoja lekarka przyjmuje gdzies na nfz i wetdy moglabys sie z nia dogadac zeby ci badania wypisywala na NFZ i bys nie musiala przynajmniej za to placic? Ja tak mam z kardiologiem, wizyty prywatnie jak sie cos dzieje, a badania mnie kieruje przez poradnie na NFZ. Karte mam tu i tu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2013, 11:02

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka i Ana - fajnie że połówkowe się udały i dzieciaczki ładnie rosną :)

Ja podczytuję już od jakiegoś czasu III trymestr i emocjonuję się każdą wiadomością o nowej akcji albo rozpakowaniu :)

82do20mm8gkktux6.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana i welurka gratuluje zdrowych dzieciaczków przede wszystkim ;) też ostatnio podczytywałam 3 trymestr bo sama niebawem się tam przeniosę ;P...zostały mi niecałe 2 tygodnie.
    A właśnie jestem już po badaniu krzywej cukrowej i jesli o mnie chodzi to dla mnie tragedia z wypiciem tej glukozy straszniiie słodkie choć normalnie uwielbiam słodycze to z tym miałam problem 3 razy brało mi się na wymioty i już blisko było...ale jakoś dałam rade...teraz czekam na wynik zobaczymy..możliwe że już bede znała dzisiaj dzieki teściowej która pracuje w labolatorium.

pasia27 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowę mogę w każdej chwili rozwiązać. Problemem nie jest moja umowa tylko porozumienie między placówką a ubezpieczycielem. Nie będą już współpracować. Mogę sobie wybrać inną placówkę, ale właśnie wiąże się to ze zmianą lekarza prowadzącego, czego wolałabym uniknąć...

Moja lekarka pracuje jeszcze w szpitalu i w drugiej prywatnej placówce, z której usług mogłabym nadal korzystać. Ale obecnie mogę zarezerwować się do niej na ... październik.

Mam jeszcze jednego lekarza na oku, u którego byłam w ciąży dwukrotnie na usg i raz z wizytą. Na razie napisałam do ubezpieczyciela w mojej sprawie i czekam na odpowiedź.

No nic. muszę się po prostu mocno zastanowić, co będzie najlepsze...

Miłego dnia, Dziewczęta :)

xrot90bviozsxq0z.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie nie ma wiele sil na podczytywanie, ledwo tutaj nadrabiam, ale wnet zaczne :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez was już tu podczytuje bo już za niedługo wkrocze w 2 trymestr ;)

michaela, yennefer, Amicizia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje ciesze sie z dobrych wiadomosci o malenstwach, lalita trzymam kciuki, nie denerwuj sie na pewno tez bedzie ok!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita daj koniecznie znać jak po badaniu trzymamy kciuki :).

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huhu to nam sie kobitki rozpakowywują :) teraz poleci jedna za drugą :)
    Lalita kciuki trzymam zaciśnięte i ja i moja Zośka :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Co do mieszania smaków…zchcianek…no i zgagi... tez tak mam… najpierw zdrowo na to niezdrowe hi hi chipsy słodycze uwielbiam krówki zajadam się niemi czasem po tym zgagi nie mam ale za to ekstra piecze jak jadę do MC Donald’s i zjech hamburgera ..oj to w tedy nawet woda nie pomaga… no ale niestety nieraz bierze mnie na takie niezdrowe rzeczy i nie mogę się powstrzymać choć od kąt jestem w ciąży 4 razy mi się zdarzyło jechac do MC Donald’s… więc nie jest źle…:)… częściej podjeżdżam na lody bo mają pyszne!!!.. mniam:)

KROPLA ja tez refluks mam… i zgaga mnie dopada bardzo często ostatnio…:(

Co do szkoły rodzenia to ja byłam tydzień temu z mężem i nam się bardzo spodobało… ale na ćwiczenia nie będziemy chodzić bo uczenie się jak oddychac myslę że jest bez sęsu więc sama teoria…:)… jutro też idziemy… płacimy 20zł za 2 godziny co tydzień w czwartek.. więc to Duzy koszt nie jest…

A teraz co do biustu i ogólnego wyglądu…
    Piersi mi urosły oj i to może z 2 rozmiary ogólnie jestem decha i nosze same puschapy a teraz ich nie potrzebuje choc na okres ciąży mogę się nacieszyć stanikiem z koronki i duzym rozmiarem…:)

Jak na razie rozstępów nie mam na biuście ani na brzuchu … za to martwią mnie moje nogi bo nie dość że mi wyszły żylaki takie dwa mega…fujjj… to jeszcze liczniejsze zrobiły się pajączki … sine plamy z nich … po prostu ryczec mi się chce… nie łudze się że pozbędę się ich po ciąży….

Justa24
    Wg moich tygodni 3 trymestr zaczyna się właśnie od 27 TYGODNIA ciąży… ale widze że każdy inaczej:):)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27, Welurko super wieści, cieszę się że dzieciaczki zdrowo rosną :)

lalita trzymam kciuki za badanie :)

Ana27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita czekamy na wiesci i ciekawe kto wygra zaklad odnisnie plci twojego bobuska.hehe.ja dalej obstawiam synka ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane po Bedzie Synuś. :)))) 19 cm 440 g. Wszystko ma jak należy xd^^
    Przez 3 h przed badaniem skakał i kopał :))) a na badaniu spał więc pan dr mógł zmierzyć na spokojnie :))) mąż uchachany :)

Ale córcie kiedyś też chcę mieć :))) :P

pasia27, marzycielka29, Selena, yennefer, Blondi22, Nina, kasiaks, Kropla, justa24, polska_dziewczyna, Ana27, xcarolinex, Stokrotka84, michaela, Rika lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita to super ze wszystko dobrze!!!no i gratulacje! Jednak dobrze obstawialam a Twoja mamaa jednak sie pomylila.hihi

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ