II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Asi wrote:fifi a Ty kupujesz przez internet ?
Tak, wymierzyłam się za pierwszym razem tak jak podane jest na stronie - czyli mocno pod biustem, i w lekkim pochyle w biuście - skorzystałam z tabeli na stronie i kupiłam chyba 3 staniki w graniczących ze sobą rozmiarach.
Dobrałam jeden i okazał się idealny
Później jak byłam w Łodzi pojechałam na miejsce, wymierzyły mnie po swojemu i okazało się, że sama też dobrze dobrałam.
Bardzo pomocny jest też portal Balkonetka.pl
Asi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
polska_dziewczyna wrote:Hej dziewczyny
Co do mieszania smaków…zchcianek…no i zgagi... tez tak mam… najpierw zdrowo na to niezdrowe hi hi chipsy słodycze uwielbiam krówki zajadam się niemi czasem po tym zgagi nie mam ale za to ekstra piecze jak jadę do MC Donald’s i zjech hamburgera ..oj to w tedy nawet woda nie pomaga… no ale niestety nieraz bierze mnie na takie niezdrowe rzeczy i nie mogę się powstrzymać choć od kąt jestem w ciąży 4 razy mi się zdarzyło jechac do MC Donald’s… więc nie jest źle…… częściej podjeżdżam na lody bo mają pyszne!!!.. mniam:)
KROPLA ja tez refluks mam… i zgaga mnie dopada bardzo często ostatnio…
Co do szkoły rodzenia to ja byłam tydzień temu z mężem i nam się bardzo spodobało… ale na ćwiczenia nie będziemy chodzić bo uczenie się jak oddychac myslę że jest bez sęsu więc sama teoria…… jutro też idziemy… płacimy 20zł za 2 godziny co tydzień w czwartek.. więc to Duzy koszt nie jest…
A teraz co do biustu i ogólnego wyglądu…
Piersi mi urosły oj i to może z 2 rozmiary ogólnie jestem decha i nosze same puschapy a teraz ich nie potrzebuje choc na okres ciąży mogę się nacieszyć stanikiem z koronki i duzym rozmiarem…
Jak na razie rozstępów nie mam na biuście ani na brzuchu … za to martwią mnie moje nogi bo nie dość że mi wyszły żylaki takie dwa mega…fujjj… to jeszcze liczniejsze zrobiły się pajączki … sine plamy z nich … po prostu ryczec mi się chce… nie łudze się że pozbędę się ich po ciąży….
Justa24
Wg moich tygodni 3 trymestr zaczyna się właśnie od 27 TYGODNIA ciąży… ale widze że każdy inaczej:)
Polska dziewczyno własnie w mojej książce ,,w oczekiwaniu na dziecko,, 3 trymestr zaczyna się od 28 tygodnia czyli u mnie za tydzień
Lalita gratulacje synka ja tak myslałam że chłopak bedzie jak u mnie choć ostatnio tu na forum troche dziewczynek sie ujawniło, ale i tak wydaje mi się ze wiecej chłopców jest tutaj, że już nie wspomne u naszych znajomych to same chłopaki sie rodzą ostatnio. -
4 koleżanki moje w ciąży jedna 32 tyg syn , druga i trzecia ok 22-25 tydz syn 4 jeszcze niewiem co :p fajnie by było jakby kobietki się posypały...
Ciesze się że syn... ale szkoda troszke że nie córcia.
Mąż uchachany do ucha do ucha. Według usg jestem w 21tydz i 6 dzień.
Więc jeszcze 18 tygodni zlecii ))
Na początku września pójdziemy na usg 3d bo chcemy pamiątke.
Dziewczynki moje drogie co znaczy :tyło zgięcie , tylna ściana wysoko , stopień dojrzałości łożyska wg Grannuma I .??
Pasiu myślę że moja mama zle ocenila przez skypa :p wybaczam jej heh
Dzięki dziewczyny )) tera czelamy na nastepne wieści ))Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2013, 15:53
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:4 koleżanki moje w ciąży jedna 32 tyg syn , druga i trzecia ok 22-25 tydz syn 4 jeszcze niewiem co :p fajnie by było jakby kobietki się posypały...
Ciesze się że syn... ale szkoda troszke że nie córcia.
Mąż uchachany do ucha do ucha. Według usg jestem w 21tydz i 6 dzień.
Więc jeszcze 18 tygodni zlecii ))
Na początku września pójdziemy na usg 3d bo chcemy pamiątke.
Dziewczynki moje drogie co znaczy :tyło zgięcie , tylna ściana wysoko , stopień dojrzałości łożyska wg Grannuma I .??
Pasiu myślę że moja mama zle ocenila przez skypa :p wybaczam jej heh
Dzięki dziewczyny )) tera czelamy na nastepne wieści ))
Położenie macicy
Prawidłowe położenie macicy (umiejscowionej między pęcherzem moczowym a odbytnicą) polega na przodozgięciu, czyli takim ułożeniu jej trzonu, że pochyla się ku przodowi względem osi pochwy. Tym samym znajdująca się w zakończeniu uwypuklonej części macicy (zwanej dnem) szyjka, skierowana jest w tylną stronę miednicy. Jej długa oś zgina się względem trzonu w tym samym kierunku. W tyłozgięciu kąt ten jest odwrócony – trzon macicy odgina się ku tyłowi, naciskając często na zagłębienie odbytniczo-maciczne. Szacuje się, że takie położenie macicy występuje u co piątej kobiety i może być (ale nie musi) spowodowane często wracającymi zapaleniami w obrębie miednicy mniejszej, endometriozą lub jest kwestią tzw. „urody” kobiety i jej układu rozrodczego.
-
Skala Grannuma używana jest do oznaczenia stopnia dojrzałości (starzenia się) łożyska. Skala Grannuma ma cztery stopnie - 0, I, II, III. Na początku ciąży łożysko ma stopień 0, od około połowy ciąży powinno mieć już stopień I, trzeci trymestr to stopień II, natomiast stopień III zazwyczaj osiąga ok. 39 tygodnia ciąży. Stopień dojrzałości łożyska ocenia się w badaniu USG na podstawie ilości odkładających się w łożysku złogów włóknika i wapnia.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
właśnie dostałam telefon od teściowej z wynikami i naszczęście nie mam tej cukrzycy więc diety nie będzie;)jedynie do czego mozna sie przyczepić to mam trochę za mało hemoglobiny ale 8 ide już do lekarza i zobaczymy co powie.
pasia27, Rika lubią tę wiadomość
-
Lalita Super Gratuluje Chlopaki nam sie sypia jeden po drugim ja wiedzialam od momentu zrobienia testu ze bedzie syn niewazne wazne zeby bylo zdrowe
Polska dziewczyno lody z Maca nas zgubily kg poszly w gore ze hej mniamiiiii.
My bylismy dzis u Gp do pracy nie wracamy.Bole nie minely i czasem sa naprawde silne nie wyobrazam sobie stania w recepcji na nogach 9 godzin..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2013, 17:20
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
justa24 wrote:Polska dziewczyno własnie w mojej książce ,,w oczekiwaniu na dziecko,, 3 trymestr zaczyna się od 28 tygodnia czyli u mnie za tydzień
co książka to inaczej...... ja od początku ciąży liczyłam miesiąc jako 4,5 tygodnia.. dlatego tak tez mi wychodzi... ale nie ważne i tak trzeba przetrwać do 40stego tygodnia...pozdrawiam -
Lilka wrote:Lalita Super Gratuluje Chlopaki nam sie sypia jeden po drugim ja wiedzialam od momentu zrobienia testu ze bedzie syn niewazne wazne zeby bylo zdrowe
Polska dziewczyno lody z Maca nas zgubily kg poszly w gore ze hej mniamiiiii.
My bylismy dzis u Gp do pracy nie wracamy.Bole nie minely i czasem sa naprawde silne nie wyobrazam sobie stania na nogach 9 godzin..
hihhi to dlatego juz 11kg mam na plusie hihihih...