X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia super wyglądacie, no sliczny brzusio :)

Blondii taka kolej, ale pewnie nawet bedac na 3 trymestrze bede tu zagladac :) jak dma rade ogarnac tyle wątków.

a ja dzis znalazłam wreszcie łózko do naszej przyszłej sypilanii. Co prawda nie bedzie to jeden z pierwszych zakupow po sfinalizowaniu kupna mieszkania, ale na pewn chce je kupic za nim sie dziecko urodzi.

firma wójcik, jak macie jakies opinie na temat jakosci to poprosze. łózko mi sie podoba, bo jasne, porste, klasyczne i bedzie pasowalo do kazdej wersji sypialni jaka sobie z czasme wymysle bo na razi etam bedzie w sumie tylko nasze łózko i kącik dziecka. i co wazne ma 2 szuflady, ktore mozna zamontowac jak sie chce z kazdej strony łóżka, my pewnie bedzimey miec taka wersje jak na zdjęciu.

http://www.agatameble.pl/produkty/produkt/lozka/podwojne/loze

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jutro rano o 9.00 czeka nas echo serca dzieciątka. Mam nadzieje, że wszytsko będzie dobrze. Nie stresuję siei ide z pozytywnym nastaiwniem, bo zadnej wady nie stwierdzono, mamy tylko wskazanie ze względów rodzinnych. Podchodze do tego tak, ze po porstu zobacze jeszcze raz mojego malucha :) I mam nadzieję, że tak to się skończy :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Llita chyba nie gratulowalam synka :) Meginka d=tożycze córeczki :)

ja czuje w całym brzuchu malucha, a od 2 dni dostaje od niego pożebrach, przedtem skakał po pęcherzu, a teraz chyba jakies karate ćwiczy na moich żebrach ;D

megan8 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita wlasnie teraz doczytalam i gratuluje synka ;)
    Dobrze obstawialam ;)
    Ale jak sie nie myle to nawet kiedys pisalas ze serduszkowanie bylo w ovu albo tuz po takze wieksze prawdopodobieństwo na mezczyzne ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu brzuszek BOMBA!!! ;)
    Slicznie promieniejesz, ciaza ci sluzy;)

pasia27 lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    Ja mam jutro (20 tyg 2 dni) połówkowe i mam nadzieję że też poznam płeć mojego maleństwa. Dziewczyny które są na podobnym etapie, napiszcie proszę na jakiej wysokości brzucha czujecie ruchy maleństwa?
    Ja też mam tyłozgięcie.

Pasia brzuszek super!

Tinka to trzymam kciukasy za dzisiejsze badania :)

• vivien Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Bylam na zajeciach w szkole rodzenia i bylo bardzo fajnie. Dzis bylo bez partnera, kolejne 5 zajec juz z mezami:) dzis duzo rozmawialismy o ciazy i objawach/ dolegliwosciach no i jak sobie z nimi radzic. Powiem Wam, ze bylo ok 10 -12 babek i kazda miala inny brzuch a wszystkie w okolicach 30 tyg. Nie ma co porownywac rozmiarow brzuszkow, rzeczywiscie kazdy jest inny...

Stokrotko ja tez jak chodzilam na szkole rodzenia to patrzalam na inne brzuszki.I na poczatku mi sie wydawalo ze ja to tam jestem najwyzej w ciazy.... bo dziewczyny mialy takie male te brzuszki..
    Nawet dwoch mezow mnie zaczepilo i pytalo sie kiedy rodze.. a ja ze jeszcze 12tyg (jak zaczynalsmy kurs) to myslalam ze bede ich szczeke musiala zbierac z podlogi...
    To samo mam teraz ludzie mnie zaczepiaja i pytaja sie zawsze czy to juz na dniach????? A ja na to ze nie jeszcze 7tyg... a oni:A gdzie pani to jeszcze zmiesci o.O o.O ??:/ :/
    Ale nie powiem chodze dumnie z moim brzuszkiem <3 <3

Lalita2710, Selena, Stokrotka84, yennefer, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Vivien dobrze pamiętasz ,wiesz my się staraliśmy przez owulacją.
    I potem przerwa , i potem usg i była późna owulacja. I parę godzin po niej się przytulaliśmy.

Fakt większe prawdopodobieństwo syna. No ale wiesz zawsze jest ale:D ,gdybyśmy nie zrobili sobie przerwy to plemniki kobiece by przetrwały:D do owulacji hihi;) następnym razem:P

Dziewczyny http://fakty.interia.pl/galerie/swiat/ten-noworodek-wazy-az-6-kilogramow-zdjecie,iId,1175985,iAId,86634
    ten noworodek urodził się 6kg i to siłami natury w Niemczech.
    Ta kobieta miała cukrzycę ciężarnych i się nie leczyła. Co za bezmyślna kobieta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2013, 08:32

vivien lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a czy którąs z Was na połówkowych miała pośladkowe ułożenie, a potem dzidziuś się jednak obrócił ???

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita niektore kobiety mysla tylko o sobie a nie o zdrowiu dziecka...
    Nikogo nie obrazajac:woda zamiast mozgu.. :/
    Ale lekarz tez powinien zaproponowac cesarke przy takiej wadze!!
    I badania na cukrzyce i leczenie jest tu bezplatne!! Nierozumiem :/ :/

• vivien Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Kobitki a czy którąs z Was na połówkowych miała pośladkowe ułożenie, a potem dzidziuś się jednak obrócił ???

Welurko jeszcze twoja dzidzia ma duzo czasu na obrocenie ;)
    Moja mala obrocila sie przed 26tyg i do tej pory jest glowka w dol.Ale lekarz mowil ze jeszcze moze sie przewrocic bo ma duzo miejsca.
    A wiec glowa do gory jeszcze duzo czasu ma twoja ninuia na obrot ;)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś jest głową do dołu. Czy to znaczy że może się jeszcze obrócić na odwrót??

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli ejszcze wszystko się może zdarzyć :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 20:10

Lalita2710 lubi tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam że maluch może do samego porodu sie obracać na zmianę, oczywiscie najlepiej jest jak po 30 tygodniu przyjmie pozycje glówka do dołu i tak sobie siedzi juz i czeka..:) ale różnie to bywa.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko mój mały też póki co ma ułożenie jak Twoja córka, ale lekarz nie kazał się tym absolutnie przejmować, teraz ma dużo miejsca więc się obraca jak chce, ma jeszcze dużo czasu by się odwrócić główką do dołu:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny jak u Was sprawy z libido?? bo ja w 2 trymestrze coś słabo mam ochotę...trochę mnie to martwi...w 1 trymestrze było super, a teraz totalnie nic...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:15

• patti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:

welurka, moj maly w 28 mial polozenie posladkowe ,a w 31 juz glowkowe i tak jest do dzis. spokojnie do 34 tyg dzidzia ma czas

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Lalita gratuluję synusia!!! :) Wiesz no mąż ma prawo być dumny - mój też z bananem chodził na twarzy - w końcu pierwsze dziecko i od razu chłopak - ród przetrwa hehe ;)

justa cieszę się, że wyniki krzywej wyszły dobre :) a co do hemoglobiny - szpinak, buraczki, troszkę mięska i będzie ok :)

vivien u mnie tak samo z tym brzuchem ;)Pamiętam jak jeszcze w czerwcu chyba pani w aptece pytała się czy nie boję się tak tuż przed terminem sama chodzić "bo pani to już wysoko w ciąży" hehe ;) A ostatnio sąsiadka się dziwiła, że to jeszcze całe dwa miesiące :) A niedawno znów miałam skok brzuszkowy - już 106cm zaliczyłam. Aż się boję co będzie przed porodem... ;)

No - i wczoraj pierwszy raz podobało mi się na szkole rodzenia!!! Było spotkanie z fizjoterapeutką, sporo się dowiedzieliśmy przydatnych rzeczy!
    Rika właśnie dzis gotuje botwinke, dostałam wczoraj od koleżanki buraki z jej ogródka więć bedzie zdrowo, popije troche soków z buraków marchwi i jabłka, kakao no i ryby bo ostatnio ich nie jadłam.

Rika lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ