X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Asi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie już jej nie wypuszczą bez maluszka . Oby poszło szybciutko :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Aher pisalysmy ze na naczynka rutinoscorbin mozna spokojnie brac a co do ruchow.to poczulam cos w ok 18stym tyg ..pierwszego kopa mam zapisanego na 14marca hihi ciekawe czy urodze 14sierpnia bo kuzynka mowila ze tego samego dnia co pierwszy kop to bedzie rozwiazanie..

Gdyby faktycznie tak było to mi przypadałoby, że urodzę 31 grudnia :D wolałabym jednak żeby dzieciątko było już noworoczne :) Termin mam na 17 stycznia.

pasia27 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie połowa grudnia by wypadała a termin mam na 1 lub 5 stycznia..też wolałabym urodzić po Nowym Roku :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... u mnie 2 go, 2 grudnia tez byłby ok:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• milola86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście bardziej doświadczone, niejedno usg za wami i mam w związku z tym pytanie.Czy po badaniu usg przezbrzusznym może pojawić się plamienie?wiem,że po dopochwowym tak się może stać, a po takim?dwa dni temu byłam na bad prenatalnych, które wyszły b. dobrze.dziecko rośnie i rozwija się prawidłowo, a dzis pokazało się lekkie brudzenie(brązowe), brzuch delikatnie pobolewa.biorę też lutinus dopochwowo, który aplikuje sie za pomoca specjalnego aplikatora i może cos sobie podrażniłam?sama nie wiem co myslec.denerwuję się..

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przez chwilę badanie dopochwowe prenatalne ,bo nie chciał się obrócić w 12 tyg,ale w końcu wrócił do przez brzuch...
    No ,ale plamienia nie miałam. Ja bym poszła do szpitala żeby to sprawdzić.
    a dużo krwi? bo nie powinno być krwi brązowej tak mi się wydaję.
    Może inna dziewczyna się wypowie

Nie stresuj się !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 09:34

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie żywa krew, to brązowe brudzenie, niewiele tego było...

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Nina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nigdy nie miałam takiej sytuacji ani po badaniu przez brzuch ani dopochwowo...wiadomo, ze jak naciska głowica usg, to czasem troszkę boli, ale nie plamiłam nigdy..

Nie stresuj się niepotrzebnie, skoro z dzidzia było wszystko ok:-)bierz ten lek, a jak nadal będziesz plamić, to skonsultowałabym to z lekarzem

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko lekarz bo zbadaniu Cie może stwierdzic co Ci jest, takto vto możemy sobie wszystkie spekulować i snuć domysły ..ja bym jak najszybciej poszła do lekarza.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Na 16sierpnia ;-)
    jejku pasia fajnie juz taka końcówka..ja znając siebie to albo bede powoli panikować albo wręcz odwrotnie i bede spokojna..niewiem to si okaże bo to moja pierwsza ciąża..tzn. druga bo pierwsza była pozamaciczna niestety.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja sama jestem w szoku nawet jak patrze na suwaczka ze.pozostal tydzien 5dni haha.biore kazda chwile pod uwage teraz i doszykuje sie sygnalow bo kazdy gada ze plus minus 10dni mozna wczesniej albo pozniej urodzic hmm.a u mnie cisza..3.w poniedzialek wizytke mamy i sprawdzimy jak tam moja szyjka czy cos sie z nia dziele czy zamknieta na 4spusty haha
    Ogolnie chcialabym doczekac do 11bo moj ma wolne wtedy i by bylo razem suuuper ale jak maly wyskoczzy wczesniej to sie nie obraze hihi.chociaz mysle ze dam rade..
    A kolejna sprawa ze sie mniej rusza od kilku dni..i mam.nerwa..no coz cala ciaze mamy nerwa o to dopiero poczatek tej dluuugiej drogi :-)
    A patrze teraz na lozeczka i zastanawiam sie kiedy ten lokator sie pojawi? No i upaly do tego a ja nie nawidze goraca..jeszcze w tym stanie a na porodowce nie spodziewam sie klimatyzacji haha

michaela lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Patti wrocila wczoraj ze szpitalu jeszcze z brzuszkiem ale umowili ja na dzisiaj na 8rano takze juz chyba teraz dziala!!ale ma fajnie

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    to nie żywa krew, to brązowe brudzenie, niewiele tego było...
    Ja miałam plamienie po dopochwowym usg, byłam u lekarza który rozwiał moje wątpliwości - USG nie powoduje plamienia, nawet to dopochwowe, jesli coś si pojawia to jest to zbieg okoliczności, albo to ze coś sie działo juz wcześniej, a akura po usg sie ujawniło. U mnie plamienie pojawiło sie w terminie w którym normalnie miała wystepowc miesiaczka, dostałam luteine i nakaz oszczedzania sie przez pare dni i wszystko rzeczywscie sie uspokoiło. Lekarka powiedziała mi ze nawet spore krwawienia nie musza byc niczym groznym, ale bezwarunkowo za kazdym razem musi cie zbadac lekarz, zeby stwierdzic co sie dzieje.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Justa ja sama jestem w szoku nawet jak patrze na suwaczka ze.pozostal tydzien 5dni haha.biore kazda chwile pod uwage teraz i doszykuje sie sygnalow bo kazdy gada ze plus minus 10dni mozna wczesniej albo pozniej urodzic hmm.a u mnie cisza..3.w poniedzialek wizytke mamy i sprawdzimy jak tam moja szyjka czy cos sie z nia dziele czy zamknieta na 4spusty haha
    Ogolnie chcialabym doczekac do 11bo moj ma wolne wtedy i by bylo razem suuuper ale jak maly wyskoczzy wczesniej to sie nie obraze hihi.chociaz mysle ze dam rade..
    A kolejna sprawa ze sie mniej rusza od kilku dni..i mam.nerwa..no coz cala ciaze mamy nerwa o to dopiero poczatek tej dluuugiej drogi :-)
    A patrze teraz na lozeczka i zastanawiam sie kiedy ten lokator sie pojawi? No i upaly do tego a ja nie nawidze goraca..jeszcze w tym stanie a na porodowce nie spodziewam sie klimatyzacji haha
    Moze małemu też gorąco i dlatego mniej sie rusza, eszcze pewnie już wisi głowa w dół jak nietoperz ;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    pasia napewno dasz rade , każda z nas musi dać rade bez względu na to czy to poród naturalny czy cesarka..(która jest tragiczna) wiem co to oznacza bo miałam coś podobnego wtedy gdy miałam operacje przy tej ciąży pozamacicznej,usunęli mi wtedy jajowód bo juz niedało sie go zachować niestety no ale naszczeście wszystko skończyło sie dobrze ;)a co do porodu naturalnego to moja koleżanka ostatnio mi opowiadała że podali jej gaz rozweselający i byłam w szoku jak uslyszałam.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam dziewczyny powiem na pocieszenie, ze znajoma przed miesiacem urodziła i mowiła, ze nie miała jasnych sygnałów czy to już koncówka I fazy (nie chieli za szybko jechac do szpitala) czy jeszcze nie i jak w końcu stwierdzili ze na wszelliki wypadek pojada sprawdzic to okazało sie ze najgorsze ma już za sobą, pozostało tylko wypchnąc dziecko- a ona nastawiała sie że to bedzie o wiele gorszy ból i w ogóle... fajnie co?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michala ,słyszałam że takie porody najczęściej jak kobietka dużo ruchliwa jest ciało jest rozluźnione ,nie takie zasiedzane. I często wtedy bobusia łatwo wypchać. Moja teściowa tak rodziła że pojechała też pod koniec 4h i fru;))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to akurat powiem Ci że tu koleżanka raczej mało sportowym typem jest, bardziej kanapowym hihi, mówiła ze to i tak troche wszystko trwało, i samo wypchnicie, tylko że nie było to wszystko tak bardzo bolesne jak myślała że bedzie.
    Chciałabym tak sie zdziwic:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 12:39

Lalita2710 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to kurde przezylas juz troche w tym kierunku..ale cale szczescie ze udalo Wam sie szczesliwie ponownie zajsc :-)

No kurde trudno okreslic od czego co zalezy ten porod..lekarz powiedzial ze na pewno zauwaze ze sie zaczyna i zeby sie tak baaardzo nie spieszyc tylko ze 2godz obserwowac skurcze bo czesto mamuski przyjezdzaja od razu a co sie czesto okazuje to falszywy alarm..jest irytacja i rozczarowanie hehe
    Kurde wiec jak sie zacznie to was zawiadomie ,umyje sie,ogole no i fryza zrobie zeby jako tako wygladac hahahaha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a co do kondycji to hmm raczej mam slabo w tym stanie ale wiem ze jestem bardziej opanowana jak moj i mam wysoki poziom bolu..ale najlepsze jest to ze nie wie sie na co sie idzie i czego sie spodziewac hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ