X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia ja raz oglądałam odcinek porodówki jak babeczka chyba ukrainka rodziła i między skurczami sobie nosek przypudrowywała i ciągle błyszczykiem się malowała :D Żeby mąż, który czekał za drzwiami nie zobaczył jej spoconej i rozczochranej po porodzie hehe :D

Ostatnio mi teściowa opowiadała, że jak rodziła mojego mężusia to o 9 wyszła z domu bo już czuła, że czas, a o 9:15 wysiadała z taksówki pod szpitalem i trzymała jego główkę żeby nie wypadł, żeby donieść na oddział haha. Także pół godzinki i po sprawie :)

michaela, pasia27 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Justa to kurde przezylas juz troche w tym kierunku..ale cale szczescie ze udalo Wam sie szczesliwie ponownie zajsc :-)

No kurde trudno okreslic od czego co zalezy ten porod..lekarz powiedzial ze na pewno zauwaze ze sie zaczyna i zeby sie tak baaardzo nie spieszyc tylko ze 2godz obserwowac skurcze bo czesto mamuski przyjezdzaja od razu a co sie czesto okazuje to falszywy alarm..jest irytacja i rozczarowanie hehe
    Kurde wiec jak sie zacznie to was zawiadomie ,umyje sie,ogole no i fryza zrobie zeby jako tako wygladac hahahaha
    To fakt pasia mielismy wiele szczęscia bo opinie na temat ponownej ciąży po ciąży pozamacicznej są rózne zwlaszcza przy usuniętym jednym jajowodzie który jak wiadomo odgrywa bardzo ważna role, gdybym miała drugi niedrożny to juz bym nigdy niemogła zajść w ciąże,jednak naszczeście z drugim jest wszytsko wporządku jak widać :) cieszylismy sie bardzo.

Co do tej akcji porodowej to słyszałam nie raz jak kobitki sie szykuja czyli maluja czesza powiedzy skurczami jak wiadomo te pierwsze sa żadsze więc można sobie pozwolić.

pasia27 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cały dzień śpie, az zastanawamsie czy to nie jakis spadek cukru albo cos...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wzięłam się za generalne sprzątanie kuchni czyli mycie okna,szafki w środku z zewnątrz i wewnątrz a w między czasie obiad, padam juz chciałam zrobic dzis więcej ale niedam rady chyba.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny może mi pomożecie, w tamtym miesiącu robiłam progesteron i prolaktynę 9 dni po owulacji i progesteron 11,47 a prolaktyna 99,35 przy normie 23,30, byłam u endokrynologa i dostałam lekką terapie hormonalną. Wczoraj zrobiłam test ciążowy bo powinnam dostać @ i zobaczyłam bardzo bladą drugą kreseczę i dzisiaj powtórzyłam i znowu jest nadal słaba ale bardziej widoczna niż wczoraj, poszłam zrobić bete HCG 107,70 , progesteron 15,28 a prolaktyna 60,65. Mam pytanie czy prolaktyna może być aż tak wysoka w ciąży i czy na ten progesteron nie zacząć już lepiej brać duphaston bo mam w domu a w kwietniu pierwszą ciąże poroniłam.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie znam się na chorobach endokrynologicznych... Ale ja bym brałam duphaston profilaktycznie na podtrzymanie... w razie czego. Jeśli nie ma ciąży pojawi się okres. Póki nie pójdziesz do ginekologa. I zrobisz ponownie bete w poniedziałek.
    Ale oczywiście każdy odpowiada za siebie.
    Na pewno duphaston ani luteina nie zaszkodzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 17:17

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki, będe brać 1 tabletke rano i 1 wieczorem, a w poniedziałek zobaczę co lekarz powie.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    dziewczyny może mi pomożecie, w tamtym miesiącu robiłam progesteron i prolaktynę 9 dni po owulacji i progesteron 11,47 a prolaktyna 99,35 przy normie 23,30, byłam u endokrynologa i dostałam lekką terapie hormonalną. Wczoraj zrobiłam test ciążowy bo powinnam dostać @ i zobaczyłam bardzo bladą drugą kreseczę i dzisiaj powtórzyłam i znowu jest nadal słaba ale bardziej widoczna niż wczoraj, poszłam zrobić bete HCG 107,70 , progesteron 15,28 a prolaktyna 60,65. Mam pytanie czy prolaktyna może być aż tak wysoka w ciąży i czy na ten progesteron nie zacząć już lepiej brać duphaston bo mam w domu a w kwietniu pierwszą ciąże poroniłam.

Ja miałam progesteron 15 dpo badany i wyszedł mi 14, lekarz powiedział, że ok i nie brałam duphastonu, mimo, ze też jedna stratę miałam za sobą...ale Ty bierz, zaszkodzić na bank nie zaszkodzi, a pomóc Tobie może :-) powodzenia!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • fifi Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam duphaston od pierwszego dnia jak tylko test mi wyszedł pozytywny, wczesniej poroniłam dwa razy więc nawet się nie zastanawiałam, dziś juz 27 tydzień mojej ciąży i kto wie czy duphaston na to nie wpłynął :-)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:39

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak megan8 ale ja miałam owulację dopiero w 36dc więc wychodzi u mnie cykl 50 dniowy i wówczas przy takich długich cyklach lekarze nie liczą terminu porodu od ostatniej miesiączki a jedynie na podstawie badań usg. Wg 1 usg, które było w 6dc poród wypada na 5 stycznia,wg usg z 12dc na 1 stycznia a z późniejszych usg już poród wypada na koniec grudnia..narazie przyjęliśmy z lekarzem,że cesarka będzie 5 stycznia 2014r. chyba,że coś wcześniej zacznie się dziać..Jestem pewna,że owulacja była wtedy kiedy ovu ją pokazało czyli w 36dc ( potwierdzone testami i monitoringiem i objawami )

82doi09kxiyf6x26.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zapomniałam dodać,że mimo,że cykl zaczęłam 10 marca to ovu termin porodu również wyznaczyło na podstawie owulacji czyli na 5 stycznia 2014 :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:40

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) Ja miałam później tj. 14 kwietnia :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przeżyłam duży stres..mieliśmy z mężem i córcią wypadek z sarną..dobrze,że mąż jeździ powoli, bo w innym razie nie skończyłoby się tylko na strachu i uszkodzonym autku..

82doi09kxiyf6x26.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Muszę się pochwalić, że mam za sobą USG połówkowe- bąbelek został pomierzony, narządy posprawdzane i wszystko jest dzięki Bogu w porządku. Waga- 335gr (2 dni temu), wydaje mi się że to troszkę ponad normę ale wg lekarza dokładnie w normie :D Oni tu zresztą mają inne normy niż reszta świata :D

No i na 90% dziewczynka- ale to jeszcze do potwierdzenia ;)

Zaczęłam też wyczuwać ruchy- w zeszły czwartek. Na początku nie byłam pewna, ale stało się to regularne i niezmienne- takie bąbelkowanie w określonych porach dnia :)

Łożysko nadal jest nisko ale nie zasłania "wyjścia" i lekarz kazał się na razie nie martwić. Mamy jeszcze czas.

Pytał też czy zastanawiałam się nad porodem- tutaj mogę wybrać czy chcę rodzić naturalnie czy przez cesarkę.

No i tyle na razie :)

Lalita2710, pasia27, michaela, Nina, blueberry, yennefer, vivien lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam, cieszę się, że wszystko dobrze po badaniu i gratuluje córeczki :-)

karoam lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaoram super :) Waga wcale nie jest wysoka :)

karoam lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Nina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam mamy podobny wiek ciążowy i mój synek w poniedziałek ważył 305 g i lekarz powiedział, że w normie:-) gratuluje córci!

karoam lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam, gratuluje córeczki ;)
    My mielismy usg polowkowe w 20tc +1 i Malenstwo mialo prawie taka sama wage - 336g :P

karoam lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ