II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Amicizia gratuluje wygranego starcia z glukozą!!
Ja od paru tygodni cierpię na niskie ciśnienie( codziennie 90/60), przez to brak mi sił...pije dużo wody, bo niby to jest z odwodnienia czasem, nie wiem jak sobie pomóc, kawa pomaga tylko na chwilę, a przed ciążą moje ciśnienie było książkowe...katastrofa, nie mam na nic siły....Amicizia lubi tę wiadomość
-
Ech, przeczytałam w jakiejś książce o ciąży, ze niskie ciśnienie może byc z przegrzania organizmu lub z odwodnienia m.in,
Wiadomo, ze ciąża dodatkowo obciąża organizm i krążenie, ale ja zawsze miałam ciśnienie 120/80 , więc teraz odczuwam tę różnice i kiepsko funkcjonuję... -
Dziewczyny ostatnio moją zmorą są pękające naczynka krwionośne - na dłoniach, dekolcie, nogach... Macie jakieś sposoby jak temu zaradzić?
W ogóle od wczoraj mam lepszy humor - późnym wieczorem chyba poczułam ruchy dziecka Od jakiegoś czasu wsłuchiwałam się w swój organizm i jelita dawały o sobie znać, ale wczoraj to było coś zupełnie innego i nisko tuż nad spojeniem łonowym. Czy możliwe, że czuć ruchy już w 17 tygodniu? Jak u Was było? -
Mój mały chyba się obrócił dziś przodem do mnie, że tak powiem, bo mi wali znów po pępku. A wczoraj na badaniu był odwrotnie i wieczorem czułam jak mi wali gdzieś tam po tych dolnych partiach ciała Też sobie zrobił z brzucha dancefoor chyba, bo ciągle się kręci i wierci hihi
Lalita przypomniałaś mi właśnie, że nam też się zbliża opłata za ubezpieczenie + badanie techniczne fuck...
-
Dziewczynki byłam dziś w Carffurze dużym ,u mnie w K-ce nie wiem jak w innych. Ale kupiłam sudocrem 125g + takie mini opakowanie ,za 16,99zł
Gdzie kiedyś patrzałam same opakowanie 125g kosztuję 24zł.
Daję info bo może gdzieś u was też będzie taka promocja.
W sumie nie wiem czy to promocja ,ale was informuję
Znów zaczyna się upał, umieram dziewczyny.... z gorąca... byłam dziś po przewijak.... bo ost jak mąż mi przywiózł to okaząło się że nie był szary więc go oddał. I znalazłam innego gościa ,który sprzedaję i odebrałam dziś -
Brava wrote:hejcia dziewczyny, czy leciala któras z was samolotem w pierwszym trymestrze??[/
My mielismy akurat urlop w Pl ale nie zdecydowalam sie leciec.lekarz uwazal ze moze byc ok a moge poronic.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Ja mam zazwyczaj 90/60 cisnienie nie pije kawy i jakos daje rade..;)my mamy problem z bezsennoscia odkilku dni a jak juz zasne to budze sie w nocy i nie moge spac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 18:29
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka wrote:Ja mam zazwyczaj 90/60 cisnienie nie pije kawy i jakos daje rade..;)my mamy problem z bezsennoscia odkilku dni a jak juz zasne to budze sie w nocy i nie moge spac.
ja na bezsenność cierpię już od kilku nocy. Budzę się o 24tej i nie mogę zasnąć. Jeśli mi się uda to na 15min- 30 i znowu pobudka i siadam na łóżku i siedzę jak ta sierota...
do tego te upały, w nocy strasznie się pocęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 18:46
-
Nienormalna ja tez nie spie po nocach,lazenie do kibelka swoja droga a to ze organizm sie przygotowywuje do macierzynstwa to pewnie swoja droga..usnac usne o 22giej ale juz o polnocy wyspana hehe i tez sie zdarza ze siedze no wyrku jak sierota hehe a do tego moj sie ciagle pyta czy cos mi sie dzieje i denerwuje mnie takim gadaniem he
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
aher wrote:Dziewczyny ostatnio moją zmorą są pękające naczynka krwionośne - na dłoniach, dekolcie, nogach... Macie jakieś sposoby jak temu zaradzić?
W ogóle od wczoraj mam lepszy humor - późnym wieczorem chyba poczułam ruchy dziecka Od jakiegoś czasu wsłuchiwałam się w swój organizm i jelita dawały o sobie znać, ale wczoraj to było coś zupełnie innego i nisko tuż nad spojeniem łonowym. Czy możliwe, że czuć ruchy już w 17 tygodniu? Jak u Was było? -
Aher pisalysmy ze na naczynka rutinoscorbin mozna spokojnie brac a co do ruchow.to poczulam cos w ok 18stym tyg ..pierwszego kopa mam zapisanego na 14marca hihi ciekawe czy urodze 14sierpnia bo kuzynka mowila ze tego samego dnia co pierwszy kop to bedzie rozwiazanie..
-
pasia27 wrote:Patti pojechala do szpital o 15stej no bo po terminie i sie biedna martwila,jakby sie nie odezwala do wieczorka to znak ze zostala i najprawdopodobnie wroci z synkim trzymamy kciuki za nia kobietki hehe