II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
blueberry wrote:Jestem po usg ale to jakaś kpina była a nie badanie. Wizyta trwała 5 minut, badanie 2 minuty. Lekarz podczas badania powiedział tylko, że chłopak i że duży. Jak zapytałam czy wszystko dobrze to odpowiedział mi "może być, dziekuję, do widzenia". Jak wyszłam z gabinetu to przeczytałam na opisie, że dziecko waży 700 g +- 15% a jego wszystkie wymiary oscylują w granicach 25 tygodnia. Data porodu z usg jest o prawie miesiąc wcześniej niż z miesiączki. Zaniepokoiło mnie to bardzo i o 20 idę prywatnie do lekarza A do tego konowała już nigdy nie pójdę. Mój weterynarz więcej czasu mojemu psu poświęca niż ten lekarz kobiecie w ciąży i to na badaniu połówkowym
-
Amicizia, to będę trzymać jutro kciuki Za skuteczne wypicie i dobry wynik badania
Ja przyznam, że mi ta glukoza smakowała, ale ja przed ciążą potrafiłam zjeść całą miskę kremu do ciasta:)
Sama zamierzam w przyszłym tygodniu iść po raz drugi, żeby mieć pewność co do wyniku.Amicizia lubi tę wiadomość
-
Amicizia trzymam kciuki ja bylam 2razy na tej glukozie i na szczescie obylo sie bez przebojow.a moze wezmiesz te pol cytrynki ze soba jak pisza czasem ze pomaga wcisniecie do tego napoju..hmm nie probowalam ale dziewczyny tak pisaly..
Amicizia lubi tę wiadomość
-
Jestem już po usg i odetchnęłam z ulgą. Wszystko wygląda dobrze. Jedynie twarzoczaszki lekarz nie mógł ocenić bo Błażejek położył się twarzą w stronę moich pleców Wg tego lekarza jest to 22 tydzień a nie 25 jak mówił tamten. A na pamiątkę dostaliśmy zdjęcie klejnotów Jestem spokojniejsza hihi
pasia27, Rika, yennefer lubią tę wiadomość
-
Gdybym nie czytała waszych wypowiedzi to pewnie bym się tym tak nie przejęła dziś. Ale wszystkie pisałyście, że połówkowe badanie jest najważniejsze i że lekarze poświęcają na to badanie sporo czasu. A ja wyszłam z gabinetu i jedyne co to płakać mi się chciało bo ja jestem taka, że nie umiem walczyć i kłócić się o swoje
-
pasiu dobry pomysl, jeszcze zastanawiam sie nad tym, jesli nie przejdzie po basenie http://www.orteo.pl/kinesiology-taping/precut-gotowe-aplikacje/kinesio-tape-zestaw-gotowych-aplikacji-instrukcja-ortgot1
albo http://rehabilitacja-iris.pl/masaz-w-ciazy albo poprostu wizyta u fizjoterapełty, to dopiero polowa ciazy, zebyym sie schylic nie mogla tego nie przyjmuje do wiadomosci! wstawiammoze ktos probował/ skorzysta...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2013, 23:17
-
Michaela probuj wszystkiego moze ci akurat pomoze.ja tez mialam straszny bol i nie wazne bylo czy lezalam czy pochodzilam..wydawalo sie ze jak chodze to spoko a jednak jak sie polozylam to sie wstac nie dalo i moj podawal mi reke albo pomagal w przewroceniu na drugi bok..masakra..teraz mam gorsze i lepsze dni ale masaz i ciepla kapiel pomagaly..
michaela lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny Pasia cytryna juz się chłodzi w lodówce, mam nadzieje, ż ejutro nie zaomne jej wziąc. Sama lekarka jak ostatnio byłam nadprogramowo z wizytą przezte skurcze mówiła mi, zebym spróbowała z cytryną, że kobietom to pomaga mam nadzieje, że jak powiem, że taka rade dostalam od mojej ginki to mi pozwolą wcisnąć bo w koncu sie nie zpaytalam o to ogólenie plan opracowany, mam nadzieje, że damy rade
pasia27 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie opinie sa rozne.jedni mowia ze nie zaburza wyniku ze polecaja a drudzy ze nie mozna..skoro ginka tak mowila to raczej sie zna hehe.trzymamy kciuki.
No i nie zapomnij magicznej cytrynki i jeszcze gazetke zeby nie myslec i zajac sie czyms po wypiciu. -
ja tez mialam cytrynke -pozwolili w laboratorium (obok mnie siedziala babka w drugiej ciazy i tez sobie wcisnela)
moja ginekolog jest specjalistka od ciaz z cukrzyca,prowadzi tez poradnie dla kobiet z cukrzyca w szpitalu, ma bardzpo dobre usg w gabinecie i ona potrafi na podstawie juz samego usg stwierdzic ,czy jest cukrzyca -mowi, ze na pewnym etapie da sie zauwazyc charakterystyczne cechy plodu z cukrzyca,wiec nawet jakby badanie bylo sfalszowane ,to by zauwazyla, ze cos jest nie tak.
wiadomo, jak sie zaczyna stosowac diete ,to caly proces tej cukrzycy hamuje sie i dziecko tez dobrze sie rozwija -nawazniejsze ,zeby w pore wykryc czy jest cukrzyca. -
Dziewczyny dzisiaj mi wskoczyl 38tydz!! Hurra.w poniedzialek lekarz i zobaczymy czy cos sie dzieje he.bylam rano w laboratorium i babka powiedziala ze brzuszek sie obnizyl i juz nie dlugo bedzie dzidzius..ciekawe jak nie dlugo%
Lalita2710, patti, michaela, yennefer, Stokrotka84, Ana27 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:)
Ja od 6.30 nie spałam mój synuś tak mnie kopał że po 30min wstałam mówię zjem ,może mu przejdzie... nic a nic kolejna godzina kopania:)) i leżałam słuchałam muzyki ,a ten kopał w rytm:D po mamusi będzie kochał tańczyć ) i po tacie;))
Bluberry cieszę się że już wszystko ok:)) moja droga:))
Ja teraz non stop myślę jak mój synuś będzie wyglądał jakie oczka i jakie włosy będzie miał hihi;) Jeszcze 18 tygodni i się dowiemy:)))
Ja na badanie gluzkozy ,oprócz cytrynki ,wezmę wodę rozmawiałam z pielęgniarzem pow że po można napić się nie ma wpływu na badanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 09:24
blueberry lubi tę wiadomość