X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Jestem po usg ale to jakaś kpina była a nie badanie. Wizyta trwała 5 minut, badanie 2 minuty. Lekarz podczas badania powiedział tylko, że chłopak i że duży. Jak zapytałam czy wszystko dobrze to odpowiedział mi "może być, dziekuję, do widzenia". Jak wyszłam z gabinetu to przeczytałam na opisie, że dziecko waży 700 g +- 15% a jego wszystkie wymiary oscylują w granicach 25 tygodnia. Data porodu z usg jest o prawie miesiąc wcześniej niż z miesiączki. Zaniepokoiło mnie to bardzo i o 20 idę prywatnie do lekarza :( A do tego konowała już nigdy nie pójdę. Mój weterynarz więcej czasu mojemu psu poświęca niż ten lekarz kobiecie w ciąży i to na badaniu połówkowym :(
    Blueberry faktycznie ten lakerz to idiota skończony!! lekko mówiąć, jak czytałam to co napisałaś to aż uwierzyć nie mogłam, ja chodze na NFZ usg robi mi ten sam lekarz co prowadzi moja ciąże(lekarz prowadzący po zmianie bo poprzedni mnie wkurzał zabardzo interesowałe go moje życie prywatne niż ciąża)i jestem bardzo zadowlona z wykonywania usg...chodzę z mężęm i zawsze nam dokladnie pokaże wszytsko i objaśni nie z zegarkiem w ręku pozatym naprawde bardzo dokładnie robi to usg raz początkowo jak czegoś tam nie widział bo słabszy sprzęt niestety w przychodni to zaproponował mi bym przyszla do niego do szpitala na dyżur i zrobi mi wtedy dodatkowe usg..oczywiscie wszystko wyszło dobrze ale taka postawą bardzo mi przyplusował bo generalnie mógł to miec poprostu gdzieś.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide po raz drugi na badanie glukozy, mam nadzieje, ze jutro juz jej nie zwróce i wreszcie przeprowadzimy to badanie do konca, bo chc ejuz je miec za soba.

pasia27 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia, to będę trzymać jutro kciuki :) Za skuteczne wypicie i dobry wynik badania :)

Ja przyznam, że mi ta glukoza smakowała, ale ja przed ciążą potrafiłam zjeść całą miskę kremu do ciasta:)

Sama zamierzam w przyszłym tygodniu iść po raz drugi, żeby mieć pewność co do wyniku.

Amicizia lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia trzymam kciuki ;-) ja bylam 2razy na tej glukozie i na szczescie obylo sie bez przebojow.a moze wezmiesz te pol cytrynki ze soba jak pisza czasem ze pomaga wcisniecie do tego napoju..hmm nie probowalam ale dziewczyny tak pisaly..

Amicizia lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla zaraz tam cos napisze i bedzie w poczatkowych tematach ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po usg i odetchnęłam z ulgą. Wszystko wygląda dobrze. Jedynie twarzoczaszki lekarz nie mógł ocenić bo Błażejek położył się twarzą w stronę moich pleców :) Wg tego lekarza jest to 22 tydzień a nie 25 jak mówił tamten. A na pamiątkę dostaliśmy zdjęcie klejnotów :D Jestem spokojniejsza hihi

pasia27, Rika, yennefer lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym nie czytała waszych wypowiedzi to pewnie bym się tym tak nie przejęła dziś. Ale wszystkie pisałyście, że połówkowe badanie jest najważniejsze i że lekarze poświęcają na to badanie sporo czasu. A ja wyszłam z gabinetu i jedyne co to płakać mi się chciało bo ja jestem taka, że nie umiem walczyć i kłócić się o swoje :(

zfxga33.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze ze jestescie juz po i ze wszystko jest w porzadku.no a ta rozbierznosc w tygodniach to hmmmm maskara jakas z tamtym lekarzem. No dobrze ze sa klejnociki do albumu rodzinnego hehe ja tez mam taka foteczke ;-)

blueberry lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku, dziewczyny,wrócilismy wczoraj od tesciów 5 h jazdy dzisiaj kregosłup ledzwiowy, plecy, i biodro tak mnie bola co tu zrobic zeby było lepiej? juro pojde na basen, moze ciut pości, ale co jeszcze?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ciepla kapiel albo cieply oklad na plecki? Jakis masaz?mnie to pomagalo swego czasu a teraz mam gorsze i lepsze dni..

michaela lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasiu dobry pomysl, jeszcze zastanawiam sie nad tym, jesli nie przejdzie po basenie http://www.orteo.pl/kinesiology-taping/precut-gotowe-aplikacje/kinesio-tape-zestaw-gotowych-aplikacji-instrukcja-ortgot1

albo http://rehabilitacja-iris.pl/masaz-w-ciazy albo poprostu wizyta u fizjoterapełty, to dopiero polowa ciazy, zebyym sie schylic nie mogla tego nie przyjmuje do wiadomosci! wstawiammoze ktos probował/ skorzysta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2013, 23:17

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela probuj wszystkiego moze ci akurat pomoze.ja tez mialam straszny bol i nie wazne bylo czy lezalam czy pochodzilam..wydawalo sie ze jak chodze to spoko a jednak jak sie polozylam to sie wstac nie dalo i moj podawal mi reke albo pomagal w przewroceniu na drugi bok..masakra..teraz mam gorsze i lepsze dni ale masaz i ciepla kapiel pomagaly..

michaela lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) Pasia cytryna juz się chłodzi w lodówce, mam nadzieje, ż ejutro nie zaomne jej wziąc. Sama lekarka jak ostatnio byłam nadprogramowo z wizytą przezte skurcze mówiła mi, zebym spróbowała z cytryną, że kobietom to pomaga :) mam nadzieje, że jak powiem, że taka rade dostalam od mojej ginki to mi pozwolą wcisnąć bo w koncu sie nie zpaytalam o to :) ogólenie plan opracowany, mam nadzieje, że damy rade :)

pasia27 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie opinie sa rozne.jedni mowia ze nie zaburza wyniku ze polecaja a drudzy ze nie mozna..skoro ginka tak mowila to raczej sie zna hehe.trzymamy kciuki.
    No i nie zapomnij magicznej cytrynki i jeszcze gazetke zeby nie myslec i zajac sie czyms po wypiciu.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze wzielam sobie kanapeczke ktora zjadlam po drugim pobraniu przed wyjsciem z przychodni.spokojnie zjadlam i wyszlam:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mialam cytrynke -pozwolili w laboratorium (obok mnie siedziala babka w drugiej ciazy i tez sobie wcisnela)
    moja ginekolog jest specjalistka od ciaz z cukrzyca,prowadzi tez poradnie dla kobiet z cukrzyca w szpitalu, ma bardzpo dobre usg w gabinecie i ona potrafi na podstawie juz samego usg stwierdzic ,czy jest cukrzyca -mowi, ze na pewnym etapie da sie zauwazyc charakterystyczne cechy plodu z cukrzyca,wiec nawet jakby badanie bylo sfalszowane ,to by zauwazyla, ze cos jest nie tak.
    wiadomo, jak sie zaczyna stosowac diete ,to caly proces tej cukrzycy hamuje sie i dziecko tez dobrze sie rozwija -nawazniejsze ,zeby w pore wykryc czy jest cukrzyca.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti 5,30 a ty juz nie spisz?hihi

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mi wskoczyl 38tydz!! Hurra.w poniedzialek lekarz i zobaczymy czy cos sie dzieje he.bylam rano w laboratorium i babka powiedziala ze brzuszek sie obnizyl i juz nie dlugo bedzie dzidzius..ciekawe jak nie dlugo%

Lalita2710, patti, michaela, yennefer, Stokrotka84, Ana27 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Brava Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejcia dziewczyny, czy leciala któras z was samolotem w pierwszym trymestrze??

km5scwa1ghavzzd2.png
    uwo93e3ktb237qer.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Ja od 6.30 nie spałam mój synuś tak mnie kopał że po 30min wstałam mówię zjem ,może mu przejdzie... nic a nic kolejna godzina kopania:)) i leżałam słuchałam muzyki ,a ten kopał w rytm:D po mamusi będzie kochał tańczyć ;)) i po tacie;))

Bluberry :) cieszę się że już wszystko ok:)) moja droga:))

Ja teraz non stop myślę jak mój synuś będzie wyglądał jakie oczka i jakie włosy będzie miał hihi;) Jeszcze 18 tygodni i się dowiemy:)))

Ja na badanie gluzkozy ,oprócz cytrynki ,wezmę wodę rozmawiałam z pielęgniarzem pow że po można napić się nie ma wpływu na badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 09:24

blueberry lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ