X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa pieknie wygladasz:) Super ten brzusio

justa24, Lalita2710 lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo, wiecie co - kolejna ciąża "niewidka" w moim otoczeniu, tzn, taka której właścicielka olała temat właściwie do końca - nie przznała się nikomu, 0 badań itd, dziecko zdrowe jak ryba matka też, ... uhh.. nie łapię tego jak tak się da, ale przecież kiedyś no oprócz nie przyznawania sie do ciży, to było tyko tak ....i czasem, gdy martwię sie o kolejne badania, o kolejne wyniki to myślę sobie, że wolałabym właśnie oddać się, zaufać losowi, przestać kontrolować...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do co witamin to mja biora od samego poczatku ciazy witaminy pregnacare + omega 3 i sobie chwale:)

relgi09k52jutqx1.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u pasi sie najprawdopodobniej juz zaczeło ..pisała że chyba odszedł jej czop i odeszły wody ..pojechała do szpitala sprawdzic :)

Lalita2710, Blondi22, Selena, aher, blueberry lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Justa pieknie wygladasz:) Super ten brzusio
    stokrotka pokaż swojego brzusia :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, nie martw się, uzupełnisz, fajnie że poza tym wszystko dobrze, ja też jak wielbłąd od paru godzin z rozsadku wlewam w siebie wodę żeby zgromadzić "w garbie" no i podnieść troche ciśnienie, bo oczy nie chcą się od rana otworzyć.

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    dziewczyny u pasi sie najprawdopodobniej juz zaczeło ..pisała że chyba odszedł jej czop i odeszły wody ..pojechała do szpitala sprawdzic :)
    o kurcze, mam nadzieję, że wróci juz do nas z maluchem, tak bardzo chciała już urodzić!:)
    Jakoś bardzo ucieszyła mnie ta wiadomość.:) trzymam kciuki aż boli:))

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka rozumiem że się martwisz, ale skoro lekarz mówi że nie ma powodu do niepokoju, to nie ma. Wiem łatwo powiedzieć... Podejrzewam że też bym się tym przejmowała. Ale sprawdzisz za te 4 tygodnie i na pewno wszystko będzie w porządku. A tak to pij dużo i odpoczywaj!
    Dobrze że wiesz o tych wodach i możesz uzupełnić.

82do20mm8gkktux6.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś chłodnej tak więc pora na ogarniecie domku szybko obiadek :) no i moze na małe spanko bo noc była ciężka bardzo duszno nawet wiatrak nie pomógł :(. Pasia chyba nam sie rozpakuje więc myślami jestem z nią a teraz uciekam i pózniej zajrze.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko nie martw się na zapas... synuś tego nie lubi.
    Wszystko będzie w porządku.

Ja już od 7 rano ogarniam miesznaknko ,jest super chłodno w domu;) Aż chcę się coś robić. Posprzątałam okapałam się:)
    Teraz czekam na męża i dziś on obiadek robi naleśniki na słodko:P

A wieczorem idziemy na małe urodzinki do znajomego.
    Jutro moja mama przyjeżdża:)) i moja druga psinka klusia Łajtusia:P

Cały czas myślę nad wózkiem itd i od tygodnia wózki mi się po nocach śnią...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 10:52

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny:)

Maz wlasnie dzwonil, sprawdzil jakies madre zrodla i pisza, ze komory u chlopcow sa zawsze nieco wieksze, norma do 12 czegos tam. U nas jest 10 czy 10.5. Poza tym, nie do konca rozumiem, dlaczego skoro dzidzius jest wiekszy (pokazuje 29 tydz) to dla czego lekarz podal nam normy dla bobasa 27-28 tygodniowego? Skoro jest wiekszy, to chyba wszystko ma prawo byc troche wieksze... Maz mnie uspokoil.

Maluch od rana wywija, takze fajnie :) Nie ma sensu sie nakrecac, ale wiecie jak to jest, ziarnko niepewnosci zostalo zasiane i ciezko bylo sie nie nakrecac...

relgi09k52jutqx1.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, lekarze bardziej sugeruja sie tygodniami według OM niz według USG, dlatego, ze kazde dziecko rosnie w róznym tempie i tak na prawde to ze jest duze jak na 29 tydzien nie oznacza ze ma 29 tygodni. PO porstu jest wiekszym dzieciatkiem i tyle. u mnie synek najpierw wychodzilo, ze jest znacznie starczy niz według OM co dla mnei jest oczywiste bo owulacje mialam na pewno wczesniej niz w 14-15 dniu. ale to roznica kilku dni. podobno najwiarygodniejsze jest to pierwsze usg, bo wtedy kazde dziecko rosnie tak samo, dopiero pozniej zaczyna sie bardziej indywidualne tempo wzrostu. teraz np maluch według USG wychodzi na młodszego niz to mozliwe, proste, bo wiem, kidy mniej wiecej doszlo do poczecia, bo to byl jeden jedyny raz tym cyklu :D. Takze tymi pomarami az tak bardzo nie nalezy sie przejmowac. Wazne ze sie miesci w tych widełkach które sa podane.

ogolnei im mniej stersu, dobierania sobie do głowy wszystkiego tym lepiej. Dziecko nie potrzebuje naszego stresu tylko spokoju :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam według usg i moich notatek liczone bo mialam dlugie cykle ale wiem kiedy mialam owulacje dlatego latwiej policzyc

a.png
    a.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko Odpoczywaj bedzie dobrze.Musi byc ;) po telefonie do Ciebie usiadlam z butla wody i uzupelnialam niedobory..bo no coz troche malo pije ostatnio a to ma naprawde duze znaczenie.Nam udalo sie zasnac po porannej pobudce ;) Na 3 trymestrze sie dziejr oj dzieje :) Super juz niedlugo i maluchy beda z mamusiami :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się naciachałam żeby pomalować se paznokcie u nóg. Brzuch nie duży ,ale jaka lada wyzwanie je pomalować ;OOooo masakra.. a póki jest ciepło miło jak jako tako wyglądają w sandałkach:) French zrobiony.
    Ale myślę że za jakiś czas , będzie ktoś mi musiał robić :P bo nie sięgnę:D

dqprepoku4out2uw.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja mam według usg i moich notatek liczone bo mialam dlugie cykle ale wiem kiedy mialam owulacje dlatego latwiej policzyc

dokłądnie, jak sie ma długie cykle to wtedy biora z USG, wiadomo :) a powiedz, lekrz bazuje na tym pierwszym usg co jeszcze widac, taka małą kropeczke? czy na poźniejszych? bo mi mówiono, że tylko to pierwsze jest najbardzie wiarygodne. i w moim przypadku to pierwsze USG pokrwya sie z owulacja wyznaczona przez ovu.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    A ja właśnie się naciachałam żeby pomalować se paznokcie u nóg. Brzuch nie duży ,ale jaka lada wyzwanie je pomalować ;OOooo masakra.. a póki jest ciepło miło jak jako tako wyglądają w sandałkach:) French zrobiony.
    Ale myślę że za jakiś czas , będzie ktoś mi musiał robić :P bo nie sięgnę:D
    podziwiam, ja mam porblem ubrac buty, wstac z łóżka, czy fpotela, wyjsc z wanny. Z sandlami jakos jeszcze sobie radze, na łózkol prawie na leżąco idzie w sunąć nózki, ale jak przyjdzie jesien to M bedzie na etacie zatrudniony. Juz mi musi pomagac, ogólnie o schyleniu się nie ma mowy, synek skutecznie mi blokuje wszelkie takie ruchy :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    dokłądnie, jak sie ma długie cykle to wtedy biora z USG, wiadomo :) a powiedz, lekrz bazuje na tym pierwszym usg co jeszcze widac, taka małą kropeczke? czy na poźniejszych? bo mi mówiono, że tylko to pierwsze jest najbardzie wiarygodne. i w moim przypadku to pierwsze USG pokrwya sie z owulacja wyznaczona przez ovu.
    tak na tym pierwszym i zgadza sie zmoimi notatkami

a.png
    a.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli tak jak u mnie 1 usg i moje notatkisie zgadzaja ze soba. Co prawda lekarka patrzy na termin OM ale te 3-4 dni w ta czy w tamta to zadna różnica :) ja znowu mam raczej krótsze cykle.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według okresu termin 5 grudnia ,według ovulacji (miałam prawie USG 20 marca) więc według ovu na 11 grudnia , a według USG normalnego mam termin na 8 grudnia;)

A cza pokaże kiedy urodzę;)

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ