X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nos-pe bym brała ,a luteinę też ,staraj się odpoczywać ile wlezie.
    Wiesz zdrowie dziecka najważniejsze.

Dzięki dziewczyny;))
    Nina ta sukienka też taki ma fason że bez brzucha wyglądasz jak z brzuchem haha:D

Bluberry;)) słodko ,przytulanka musi być;))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita jak zawsze super!

Jedyne ostrzezenie jaki dostałam od lekarki przy moim cisnieniu 95/65 to ze nospa jeszcze obniza cisnienie. a ze ostatecznie nie musiałam jej brac to nie wiem co to oznacza w praktyce dla mnie i kruszyny... czy np trzeba sie w tedy bardziej nawadnic czy co, ale moze nie masz takiego niskiego cisnienia, a poza tym chyba lekarz by ci podpowiedział gdybys miała cos wiedziec na ten temat:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski ale tu cisza od rana u mnie dziś leje na maxa tak więc pogoda dała trochę odpocząć i ja w końcu całą noc przespałam spokojnie. Zaglądałam czy są jakiś wieści od Pasi ale czekamy nadal w niepewnośći i trzymamy mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. :)

Mój maluszek ostatnio jakiś troszkę leniwy chyba odpoczywa po upałach i teraz nadrabia nieprzespane noce :) a ja już odliczam do środy nareszcie wizyta po ponad miesiącu troszkę się martwię czy z dzidzią wszystko oki no i może poznamy płeć nareszcie.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz no-spy nie pozwala mi brać. Powiedział ,że juz w ostateczności kiedy boli brzuch ponieważ przenika przez łożysko,że ma działanie rozkurczowe brana w dużych ilościach może powodować bardzo niskie napięcie mięśniowe ,dziecko może też mieć problemy ze ssaniem. Dlatego też powiedział ,że jeśli nie ma takiej potrzeby to nie należy tego traktować i zażywać jak witaminki. Jednak uważam ,że czasami są sytuacje ,które wymagają podawania leków i jeśli to ma zapobiec przedwczesnemu porodowi to chyba warto słuchać lekarza.

michaela lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Formalnie ,tak jest że może dziecko mieć niskie napięcie mięśniowe.

Ale są kobiety które muszą brać nie raz przez całą ciąże i wolą brać niż np poronić ciąże. Jeśli lekarz każe brać to trzeba.

Alkoholicy i patologia piją ,ćpają ,palą i dzieci zdrowe na ogół.
    Więc trzeba na to wszystko tak patrzeć ,że leży w rękach boga.

Marzycielko u mnie też w końcu chłodno;) też spałam jak zabita no oczywiście kilka rundek do toaletki było ,ale mój synuś wiecznie naciska i kopie mi w pęcherz... więc mus

Taż jestem ciekawa jak tam Pasia ,pewnie już ma w ramionach synusia:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2013, 09:32

marzycielka29, blueberry lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewuszki za info ;)
    Milego dnia zycze.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita super zdjecia:) i przesliczna sukienka :)

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecia z tego tygodnia (koncowka 27 tyg, 171cm i juz 61,5kg, czyli 6kg na plusie, z czego Antos wazy 1050g)

956c1fbf64c701a0med.jpg

b00f97b411421f86med.jpg

Mam nadzieje, ze reszta dziewczyn tez wrzuci jakies fotki :)Czekamy dziewczyny! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2013, 11:47

Ana27, marzycielka29, Lalita2710, Nina, MADZIULA13, blueberry, Lilka, michaela, anilorak, justa24, yennefer, Rika lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam zamiar zrobić małą sesję zdjęciową więc też postaram się wrzucić mój mały apartament :) hi hi.

Teraz jestem już po zupce i za parę minut mam zamiar jechać z synem na galerię w poszukiwaniu fajnej sportowo eleganckiej marynary bo oto mój Mikołaj idzie już do pierwszej klasy :) a ja razem z nim hi hi mamy trochę pietra razem ale może damy radę. :) Tak więc zakupy już prawie zakończone brakuje tylko marynary .

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, również pochwalę się swoim "beniem":)))

365487ff6e6c220cmed.jpg

rosną te nasze maleństwa:)))

Stokrotka84, Lalita2710, Nina, MADZIULA13, blueberry, michaela, michaela, anilorak, yennefer, Lilka lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Lalita, pieknie wygladasz ;)

czesc dziewczyny, z gory was przepraszam, ze tak rzadko zagladam, ale na nic nie mam czasu...

Pisze do was z prosba o rade, bo bylam dzis u mojego lekarza na wixzycie kontrolnej. Niestety nie mial dobrych wiesci, bo zmiekcza mi sie szyjka macicy na dodatek zaczyna skracac. Obiecalam mu, ze bede kilka godzin dziennie lezec przynajmniej do 6 wrzesnia czyli do kolejnej wizyty. Musze chodzic do pracy, bo nie ukrywam, ze wtedy wiecj zarobie niz bedac na zwolnieniu. Zastaniawiam sie teraz czy dobrze zrobilam i zaczynam miec wyrzuty sumienia, ze nie wzielam tego zwolnienia. Poza tym dostakam luteine dopochwowa i 3 razy no spe. Mam pytanie do dziewczyn, ktore byly w podobnej sytuacji, a mianowicie czy no spa jest tu rowniez wskazana i to w takiej ilosci ? Czy sama luteina nie wystarczy ??

Kochana, mojej koleżance skróciła się szyjka w ciąży i absolutnie musiała leżeć do czasu kiedy znów będzie ok - leżała 2 miesiące do 8 miesiąca ciąży. Mogę jej zapytać jeśli chcesz wiedzieć co wtedy brała. Ale nospa i luteina to leki, które zawsze przepisują lekarze nawet w razie "w" podczas jakiegoś zagrożenia poronieniem więc te leki to normalka, bierz je jesli lekarz kazał, przynajmniej narazie. Nie pamiętam jaką masz pracę- ale ta koleżanka kiedy skróciła jej się szyjka i w konsekwencji czego miała nakaz leżenia, nie pracowała zawodowo ale za to to typ pedantki, sprzątanie co dzień jakieś mycie podłóg niewiaodomo co aż się "doigrała". Potem była już "mądrzejsza" i wyluzowała:)) Uważaj na siebie moja droga i nie przemęczaj się!!

zsxuot7.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka czekamy na zdjecia:)

Ana27 fajny masz brzuszek:) taka kuleczka:)

relgi09k52jutqx1.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, zawsze BYŁAM :P dość szczupła, sadełka nie było więc brzuszek tak wygląda jak piłeczka wsadzona pod bluzke:P Ale to samo miałam pisać o Toebie, normalnie jak urodzisz będziesz dalej laska tylko już bez brzuszka:)) Mnie niestety poszło trochę w pupę i uda bo już ponad 10kg przytyłam :D

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Cześć laski ale tu cisza od rana u mnie dziś leje na maxa tak więc pogoda dała trochę odpocząć i ja w końcu całą noc przespałam spokojnie. Zaglądałam czy są jakiś wieści od Pasi ale czekamy nadal w niepewnośći i trzymamy mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. :)

Mój maluszek ostatnio jakiś troszkę leniwy chyba odpoczywa po upałach i teraz nadrabia nieprzespane noce :) a ja już odliczam do środy nareszcie wizyta po ponad miesiącu troszkę się martwię czy z dzidzią wszystko oki no i może poznamy płeć nareszcie.
    Witaj mam tak samo jak ty czyli wizyta po ponad miesiącu i też w środe :) no ja też chciałabym poznać płeć ale obawaim się że może być jeszcze za wcześnie :( daj znajć jak po wizycie :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, Stokrotka śliczne brzuszkowe apartamenty:-)ja może jutro coś wrzucę, a dzis zmiana pogody i bardzo boli mnie głowa, ech...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczka z Polski dotarla dzis rano ;) A w niej same cudenka!! Mnostwo rzeczy dla maluszka Jestem wzruszona ogromnie ;) wrzuce zdjecia pozniej :)

michaela, Stokrotka84, Lalita2710 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka koniecznie wrzuc zdjecia ciuszkow:)

Moja paczke kurier odbiera dopiero jutro z Pl, takze przede mna kolejny tydzien czekania

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka wyslalam Ci na meila takie nieogarniete zdjatka :)

Anka-Skakanka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja paczka też doszła:) Jestem zakochana w ciuszkach , też wrzucę foto jak zrobię:)) niesamowite uczucie;)) Aż chcę się już mieć i ubrać w te słodziaszki:))

Lilka lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie - czy stosowanie niektórych kremów przeciwzmarszczkowych w ciąży może być szkodliwe dla dziecka??
    Chodzi mi np. o serum L'Oreal Revitalift X3 - nie ma on retinoidów, ale i tak boję się go używać.
    Kupiłam go jakiś czas temu jako kurację odżywczą dla skóry - czyli użycie jakiegoś silniejszego kremu przez okres od miesiąca do dwóch.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ