II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nos-pe bym brała ,a luteinę też ,staraj się odpoczywać ile wlezie.
Wiesz zdrowie dziecka najważniejsze.
Dzięki dziewczyny;))
Nina ta sukienka też taki ma fason że bez brzucha wyglądasz jak z brzuchem haha:D
Bluberry;)) słodko ,przytulanka musi być) -
Lalita jak zawsze super!
Jedyne ostrzezenie jaki dostałam od lekarki przy moim cisnieniu 95/65 to ze nospa jeszcze obniza cisnienie. a ze ostatecznie nie musiałam jej brac to nie wiem co to oznacza w praktyce dla mnie i kruszyny... czy np trzeba sie w tedy bardziej nawadnic czy co, ale moze nie masz takiego niskiego cisnienia, a poza tym chyba lekarz by ci podpowiedział gdybys miała cos wiedziec na ten temat:) -
Cześć laski ale tu cisza od rana u mnie dziś leje na maxa tak więc pogoda dała trochę odpocząć i ja w końcu całą noc przespałam spokojnie. Zaglądałam czy są jakiś wieści od Pasi ale czekamy nadal w niepewnośći i trzymamy mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.
Mój maluszek ostatnio jakiś troszkę leniwy chyba odpoczywa po upałach i teraz nadrabia nieprzespane noce a ja już odliczam do środy nareszcie wizyta po ponad miesiącu troszkę się martwię czy z dzidzią wszystko oki no i może poznamy płeć nareszcie. -
Mój lekarz no-spy nie pozwala mi brać. Powiedział ,że juz w ostateczności kiedy boli brzuch ponieważ przenika przez łożysko,że ma działanie rozkurczowe brana w dużych ilościach może powodować bardzo niskie napięcie mięśniowe ,dziecko może też mieć problemy ze ssaniem. Dlatego też powiedział ,że jeśli nie ma takiej potrzeby to nie należy tego traktować i zażywać jak witaminki. Jednak uważam ,że czasami są sytuacje ,które wymagają podawania leków i jeśli to ma zapobiec przedwczesnemu porodowi to chyba warto słuchać lekarza.
michaela lubi tę wiadomość
-
Formalnie ,tak jest że może dziecko mieć niskie napięcie mięśniowe.
Ale są kobiety które muszą brać nie raz przez całą ciąże i wolą brać niż np poronić ciąże. Jeśli lekarz każe brać to trzeba.
Alkoholicy i patologia piją ,ćpają ,palą i dzieci zdrowe na ogół.
Więc trzeba na to wszystko tak patrzeć ,że leży w rękach boga.
Marzycielko u mnie też w końcu chłodno;) też spałam jak zabita no oczywiście kilka rundek do toaletki było ,ale mój synuś wiecznie naciska i kopie mi w pęcherz... więc mus
Taż jestem ciekawa jak tam Pasia ,pewnie już ma w ramionach synusia:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2013, 09:32
marzycielka29, blueberry lubią tę wiadomość
-
Zdjecia z tego tygodnia (koncowka 27 tyg, 171cm i juz 61,5kg, czyli 6kg na plusie, z czego Antos wazy 1050g)
Mam nadzieje, ze reszta dziewczyn tez wrzuci jakies fotki :)Czekamy dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2013, 11:47
Ana27, marzycielka29, Lalita2710, Nina, MADZIULA13, blueberry, Lilka, michaela, anilorak, justa24, yennefer, Rika lubią tę wiadomość
-
Ja jutro mam zamiar zrobić małą sesję zdjęciową więc też postaram się wrzucić mój mały apartament hi hi.
Teraz jestem już po zupce i za parę minut mam zamiar jechać z synem na galerię w poszukiwaniu fajnej sportowo eleganckiej marynary bo oto mój Mikołaj idzie już do pierwszej klasy a ja razem z nim hi hi mamy trochę pietra razem ale może damy radę. Tak więc zakupy już prawie zakończone brakuje tylko marynary .Stokrotka84 lubi tę wiadomość
-
rubi67 wrote:Lalita, pieknie wygladasz
czesc dziewczyny, z gory was przepraszam, ze tak rzadko zagladam, ale na nic nie mam czasu...
Pisze do was z prosba o rade, bo bylam dzis u mojego lekarza na wixzycie kontrolnej. Niestety nie mial dobrych wiesci, bo zmiekcza mi sie szyjka macicy na dodatek zaczyna skracac. Obiecalam mu, ze bede kilka godzin dziennie lezec przynajmniej do 6 wrzesnia czyli do kolejnej wizyty. Musze chodzic do pracy, bo nie ukrywam, ze wtedy wiecj zarobie niz bedac na zwolnieniu. Zastaniawiam sie teraz czy dobrze zrobilam i zaczynam miec wyrzuty sumienia, ze nie wzielam tego zwolnienia. Poza tym dostakam luteine dopochwowa i 3 razy no spe. Mam pytanie do dziewczyn, ktore byly w podobnej sytuacji, a mianowicie czy no spa jest tu rowniez wskazana i to w takiej ilosci ? Czy sama luteina nie wystarczy ??
Kochana, mojej koleżance skróciła się szyjka w ciąży i absolutnie musiała leżeć do czasu kiedy znów będzie ok - leżała 2 miesiące do 8 miesiąca ciąży. Mogę jej zapytać jeśli chcesz wiedzieć co wtedy brała. Ale nospa i luteina to leki, które zawsze przepisują lekarze nawet w razie "w" podczas jakiegoś zagrożenia poronieniem więc te leki to normalka, bierz je jesli lekarz kazał, przynajmniej narazie. Nie pamiętam jaką masz pracę- ale ta koleżanka kiedy skróciła jej się szyjka i w konsekwencji czego miała nakaz leżenia, nie pracowała zawodowo ale za to to typ pedantki, sprzątanie co dzień jakieś mycie podłóg niewiaodomo co aż się "doigrała". Potem była już "mądrzejsza" i wyluzowała:)) Uważaj na siebie moja droga i nie przemęczaj się!! -
Stokrotko, zawsze BYŁAM dość szczupła, sadełka nie było więc brzuszek tak wygląda jak piłeczka wsadzona pod bluzke:P Ale to samo miałam pisać o Toebie, normalnie jak urodzisz będziesz dalej laska tylko już bez brzuszka:)) Mnie niestety poszło trochę w pupę i uda bo już ponad 10kg przytyłam
-
marzycielka29 wrote:Cześć laski ale tu cisza od rana u mnie dziś leje na maxa tak więc pogoda dała trochę odpocząć i ja w końcu całą noc przespałam spokojnie. Zaglądałam czy są jakiś wieści od Pasi ale czekamy nadal w niepewnośći i trzymamy mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.
Mój maluszek ostatnio jakiś troszkę leniwy chyba odpoczywa po upałach i teraz nadrabia nieprzespane noce a ja już odliczam do środy nareszcie wizyta po ponad miesiącu troszkę się martwię czy z dzidzią wszystko oki no i może poznamy płeć nareszcie. -
Paczka z Polski dotarla dzis rano A w niej same cudenka!! Mnostwo rzeczy dla maluszka Jestem wzruszona ogromnie wrzuce zdjecia pozniej
michaela, Stokrotka84, Lalita2710 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Dziewczyny mam takie pytanie - czy stosowanie niektórych kremów przeciwzmarszczkowych w ciąży może być szkodliwe dla dziecka??
Chodzi mi np. o serum L'Oreal Revitalift X3 - nie ma on retinoidów, ale i tak boję się go używać.
Kupiłam go jakiś czas temu jako kurację odżywczą dla skóry - czyli użycie jakiegoś silniejszego kremu przez okres od miesiąca do dwóch.