X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nos-pe bym brała ,a luteinę też ,staraj się odpoczywać ile wlezie.
    Wiesz zdrowie dziecka najważniejsze.

Dzięki dziewczyny;))
    Nina ta sukienka też taki ma fason że bez brzucha wyglądasz jak z brzuchem haha:D

Bluberry;)) słodko ,przytulanka musi być;))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita jak zawsze super!

Jedyne ostrzezenie jaki dostałam od lekarki przy moim cisnieniu 95/65 to ze nospa jeszcze obniza cisnienie. a ze ostatecznie nie musiałam jej brac to nie wiem co to oznacza w praktyce dla mnie i kruszyny... czy np trzeba sie w tedy bardziej nawadnic czy co, ale moze nie masz takiego niskiego cisnienia, a poza tym chyba lekarz by ci podpowiedział gdybys miała cos wiedziec na ten temat:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski ale tu cisza od rana u mnie dziś leje na maxa tak więc pogoda dała trochę odpocząć i ja w końcu całą noc przespałam spokojnie. Zaglądałam czy są jakiś wieści od Pasi ale czekamy nadal w niepewnośći i trzymamy mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. :)

Mój maluszek ostatnio jakiś troszkę leniwy chyba odpoczywa po upałach i teraz nadrabia nieprzespane noce :) a ja już odliczam do środy nareszcie wizyta po ponad miesiącu troszkę się martwię czy z dzidzią wszystko oki no i może poznamy płeć nareszcie.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz no-spy nie pozwala mi brać. Powiedział ,że juz w ostateczności kiedy boli brzuch ponieważ przenika przez łożysko,że ma działanie rozkurczowe brana w dużych ilościach może powodować bardzo niskie napięcie mięśniowe ,dziecko może też mieć problemy ze ssaniem. Dlatego też powiedział ,że jeśli nie ma takiej potrzeby to nie należy tego traktować i zażywać jak witaminki. Jednak uważam ,że czasami są sytuacje ,które wymagają podawania leków i jeśli to ma zapobiec przedwczesnemu porodowi to chyba warto słuchać lekarza.

michaela lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Formalnie ,tak jest że może dziecko mieć niskie napięcie mięśniowe.

Ale są kobiety które muszą brać nie raz przez całą ciąże i wolą brać niż np poronić ciąże. Jeśli lekarz każe brać to trzeba.

Alkoholicy i patologia piją ,ćpają ,palą i dzieci zdrowe na ogół.
    Więc trzeba na to wszystko tak patrzeć ,że leży w rękach boga.

Marzycielko u mnie też w końcu chłodno;) też spałam jak zabita no oczywiście kilka rundek do toaletki było ,ale mój synuś wiecznie naciska i kopie mi w pęcherz... więc mus

Taż jestem ciekawa jak tam Pasia ,pewnie już ma w ramionach synusia:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2013, 09:32

marzycielka29, blueberry lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewuszki za info ;)
    Milego dnia zycze.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita super zdjecia:) i przesliczna sukienka :)

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecia z tego tygodnia (koncowka 27 tyg, 171cm i juz 61,5kg, czyli 6kg na plusie, z czego Antos wazy 1050g)

956c1fbf64c701a0med.jpg

b00f97b411421f86med.jpg

Mam nadzieje, ze reszta dziewczyn tez wrzuci jakies fotki :)Czekamy dziewczyny! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2013, 11:47

Ana27, marzycielka29, Lalita2710, Nina, MADZIULA13, blueberry, Lilka, michaela, anilorak, justa24, yennefer, Rika lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam zamiar zrobić małą sesję zdjęciową więc też postaram się wrzucić mój mały apartament :) hi hi.

Teraz jestem już po zupce i za parę minut mam zamiar jechać z synem na galerię w poszukiwaniu fajnej sportowo eleganckiej marynary bo oto mój Mikołaj idzie już do pierwszej klasy :) a ja razem z nim hi hi mamy trochę pietra razem ale może damy radę. :) Tak więc zakupy już prawie zakończone brakuje tylko marynary .

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, również pochwalę się swoim "beniem":)))

365487ff6e6c220cmed.jpg

rosną te nasze maleństwa:)))

Stokrotka84, Lalita2710, Nina, MADZIULA13, blueberry, michaela, michaela, anilorak, yennefer, Lilka lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Lalita, pieknie wygladasz ;)

czesc dziewczyny, z gory was przepraszam, ze tak rzadko zagladam, ale na nic nie mam czasu...

Pisze do was z prosba o rade, bo bylam dzis u mojego lekarza na wixzycie kontrolnej. Niestety nie mial dobrych wiesci, bo zmiekcza mi sie szyjka macicy na dodatek zaczyna skracac. Obiecalam mu, ze bede kilka godzin dziennie lezec przynajmniej do 6 wrzesnia czyli do kolejnej wizyty. Musze chodzic do pracy, bo nie ukrywam, ze wtedy wiecj zarobie niz bedac na zwolnieniu. Zastaniawiam sie teraz czy dobrze zrobilam i zaczynam miec wyrzuty sumienia, ze nie wzielam tego zwolnienia. Poza tym dostakam luteine dopochwowa i 3 razy no spe. Mam pytanie do dziewczyn, ktore byly w podobnej sytuacji, a mianowicie czy no spa jest tu rowniez wskazana i to w takiej ilosci ? Czy sama luteina nie wystarczy ??

Kochana, mojej koleżance skróciła się szyjka w ciąży i absolutnie musiała leżeć do czasu kiedy znów będzie ok - leżała 2 miesiące do 8 miesiąca ciąży. Mogę jej zapytać jeśli chcesz wiedzieć co wtedy brała. Ale nospa i luteina to leki, które zawsze przepisują lekarze nawet w razie "w" podczas jakiegoś zagrożenia poronieniem więc te leki to normalka, bierz je jesli lekarz kazał, przynajmniej narazie. Nie pamiętam jaką masz pracę- ale ta koleżanka kiedy skróciła jej się szyjka i w konsekwencji czego miała nakaz leżenia, nie pracowała zawodowo ale za to to typ pedantki, sprzątanie co dzień jakieś mycie podłóg niewiaodomo co aż się "doigrała". Potem była już "mądrzejsza" i wyluzowała:)) Uważaj na siebie moja droga i nie przemęczaj się!!

zsxuot7.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka czekamy na zdjecia:)

Ana27 fajny masz brzuszek:) taka kuleczka:)

relgi09k52jutqx1.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, zawsze BYŁAM :P dość szczupła, sadełka nie było więc brzuszek tak wygląda jak piłeczka wsadzona pod bluzke:P Ale to samo miałam pisać o Toebie, normalnie jak urodzisz będziesz dalej laska tylko już bez brzuszka:)) Mnie niestety poszło trochę w pupę i uda bo już ponad 10kg przytyłam :D

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Cześć laski ale tu cisza od rana u mnie dziś leje na maxa tak więc pogoda dała trochę odpocząć i ja w końcu całą noc przespałam spokojnie. Zaglądałam czy są jakiś wieści od Pasi ale czekamy nadal w niepewnośći i trzymamy mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. :)

Mój maluszek ostatnio jakiś troszkę leniwy chyba odpoczywa po upałach i teraz nadrabia nieprzespane noce :) a ja już odliczam do środy nareszcie wizyta po ponad miesiącu troszkę się martwię czy z dzidzią wszystko oki no i może poznamy płeć nareszcie.
    Witaj mam tak samo jak ty czyli wizyta po ponad miesiącu i też w środe :) no ja też chciałabym poznać płeć ale obawaim się że może być jeszcze za wcześnie :( daj znajć jak po wizycie :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, Stokrotka śliczne brzuszkowe apartamenty:-)ja może jutro coś wrzucę, a dzis zmiana pogody i bardzo boli mnie głowa, ech...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczka z Polski dotarla dzis rano ;) A w niej same cudenka!! Mnostwo rzeczy dla maluszka Jestem wzruszona ogromnie ;) wrzuce zdjecia pozniej :)

michaela, Stokrotka84, Lalita2710 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka koniecznie wrzuc zdjecia ciuszkow:)

Moja paczke kurier odbiera dopiero jutro z Pl, takze przede mna kolejny tydzien czekania

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka wyslalam Ci na meila takie nieogarniete zdjatka :)

Anka-Skakanka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja paczka też doszła:) Jestem zakochana w ciuszkach , też wrzucę foto jak zrobię:)) niesamowite uczucie;)) Aż chcę się już mieć i ubrać w te słodziaszki:))

Lilka lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie - czy stosowanie niektórych kremów przeciwzmarszczkowych w ciąży może być szkodliwe dla dziecka??
    Chodzi mi np. o serum L'Oreal Revitalift X3 - nie ma on retinoidów, ale i tak boję się go używać.
    Kupiłam go jakiś czas temu jako kurację odżywczą dla skóry - czyli użycie jakiegoś silniejszego kremu przez okres od miesiąca do dwóch.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ