II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
jak moge to tez dołącze juz do 2 trymestru na na szczeście mam wszystko po mojej siostrze i nie musze nic kupować siostra rok temu urodziła jedyny problem jest taki że ona miała synusia a ja jeszcze nie wiem co będzie ale na początku mozna ubierac we wszystko bo mam prawie takie rzeczy na maluszka że są uniwersalne. Pozdrawiam wszystkie mamusie
-
Rewelacyjnie taki pokoik dla maluszka wygląda !!!
Moja siostra ma 3letniego chłopca i chyba większość rzeczy jeszcze po nim nie oddała więc tak myślę, że nawet jak ubiorę swoją kruszynę w coś niebieskiego to nic wielkiego się nie stanie
No a jeżeli pozbyła się już rzeczy to powoli będziemy wszystko kompletować sami -
Nieżle Lalita, ślicznie to wygląda,
My póki co zakopani jesteśmy po uszy w remoncie na który idzie cała kasa, tylko 200 miesięcznie przeznaczam na coś związanego z dzieckiem bo tyle póki co udało się wysupłac, ale w tym miesiącu ze względu na remont posucha.
Rzeczy mamy z drugiej ręki po rodzinie, rtochę tego na szczescie jest, łaczne z wózkiem, tak ładnie nie będzie, ale no cóż taras prygotowany do zadasazenia, komin stanie i bedzie kominek który dogrzeje nas w zimie ... a dziecku mam nadzieję ze bedzie na tym etapie wszystko jedno czy ciuszki ma po starszej kuzynce czy nowe:)Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
Lalita cudowne masz rzeczy dla synusia i wspaniały kącik Wszystko w moim guście hihi
Nam też się udało już troszkę nazbierać rzeczy dla maluszka. Jeszcze moja mama ma dużo ciuszków dla małego ale to w przyszły weekend pojadę do niej po to Mam nadzieję, że uda nam się dostać kredyt na mieszkanie i też będziemy mogli urządzać powoli pokoik, bo na razie to wszystko stoi u nas w sypialni na podłodze
Lalita2710, Lilka lubią tę wiadomość
-
lalita śliczna wyprawka i kącik też taki w moim guście ja też chcę białe łożeczko i dodatki..jeszcze niestety nie mam bo czekamy do końca sierpnia z tym malowaniem i dopiero wtedy może mysleć u ustawianiu mebelków..możesz zdradzić ile dałaś za ta szafke z przewijakiem i gdzie kupiłas bo bardzo fajna.
-
stoktotka ty taka szczuplizna jesteś jak ja moje ostatnie zdj jest z 28 tygodnia, mam 172 cm i waże 59,600 czyli podobnie do Ciebie ,niestety nie wiem jeszcze ile waży mój maluszek w przyszłym tygodniu mam usg więc sie dowiem.
-
Też wychodzę z założenia, że dla takiego dzieciaczka to bez różnicy w co go ubiorą oby cieplutko i przyjemnie było
Więc nawet jeżeli lekarz na wrześniowej wizycie potwierdzi, że na 100% dziewczynka to większą część rzeczy wezmę po synku siostry. Nie widzę sensu szukać sobie dodatkowych wydatków jak u siostry kilka kartonów dobrych rzeczy leży.michaela lubi tę wiadomość
-
Ja uważam że tak a poza tym kolory dla małych dzieci są bardzo uniwersalne a takie maleństwa im bardziej kolorowe tym słodsze a przecież żadne dziecko z metką ni leży w łóżeczku więc jesli mamy takie możliwości gromadzenia wyprawki od rodziny to super zawsze to troszkę lżej a wydatków jest od groma.
Ja od samego rana na nogach rano labolatorium morfologia i mocz na środową wizytę, potem zakupy delikatne śniadanie a potem ogarnięcie domku. Od 14 troszkę się przespałam i dopiero teraz wstałam tak więc relax na maxa maluszek dziś dokazuje od rana więc jestem spokojniejsza .megan8 lubi tę wiadomość
-
blueberry super ciuszki widzę skarpetunie h&M i soxo muszą być hihihh:D
Przewijak był zakupiony w Holandii koszt 35 euro , i na górę dokupiłam takie miękkie żeby synuś miał miękko.To jest ikeowska komoda. Górę z przewijaka można ściągnąć i jest wtedy sama komoda:) ,Bo mój pokoik będzie miał szaro-turkusowe dodatki.
Ja też większość rzeczy mam używanych:) I kolory też raczej neutralne:)
My dalej w czarnej.. du.. za przeproszeniem z wózkiem... boże nie umiem się zdecydować. Już po nocach wózki mi się śnią. Wiem mam czas ,ale kiedyś przyjdzie moment podjęcia decyzji.blueberry lubi tę wiadomość
-
Kolory dla takiego malucha nie maja za bardzo znaczenia, tylko i wyłacznie dla nas - do któregos momentu malec widzi przede wszystkim kontrasty - stąd wiele książeczek i osłon do łóżeczek robionych jest w czerni i bieli. Wiadomo, że dzieci w nowych slicznych ciuszkach są jeszcze piękniejsze, i gdyby było nas stać, albo musielibysmy kupić wyprawkę byłabym przeszczęśliwa, że wszystko jest takie ładne. Nie każda z nas może tez skompletowac po rodzinie wyprawkę, ale... takie uzywane ciuchy maja jeszcze jedna cudowna zaletę - przeszły tyle prań, że wszelka chemia uzywana do obróbki tkanin z nich juz dawno sie wypłukała. Tetra jest też bielona chemicznie, więc jak któras ma możliowśc dostania tetry w spadku niech bierze i sie nią cieszy.
-
justa24 wrote:ja dostane od kuzynki po jej synku ..ale mam propozycje wziąć po dziewczynce też co nie co ..uważacie że na poczatek to bez znaczenia?[/QUOTE
Ja tez mam po dziewczynce w kolorach uniwersalnychWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 17:50
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15