II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no jesteśmy na bardzo podobnym etapie ja dziś konczę 19 a jutro zaczynam 20 a Ty lada dzień też w 20 wkraczasz;)
czuję się niby ok ale wieczorami mam zgage, szybsze zmęczenie dokucza no i czasami w dole tak mnie brzuch ciągnie a Ty jak?
jutro zdam całą relację z wizyty;) na 15 mam gin. -
Blondi22 wrote:moja od kilku dni tak szaleje he ze nawet jak spie to nie raz sie budze
ja też jestem niska tylko 160cmBlondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie to od dnia zależy...czasami czuję się znakomicie jakbym w ciazy nie była a czasami np. brzuszek mnie ciągnie po bokach w dole, jest bardziej napięty jak chodzę ale jak poleże to robi sie miękki. No i moje zaparcia...od wczoraj piję laktuloze - mam nadzieję że mi pomoże:)
Ja jestem tak przewrażliwiona że czasami z byle małym bólem już do gina bym dzwoniła ale mąż mnie uspokaja i mówi: przecież w ciąży jesteś! musi czasami zakłuć ( no i przyznaje mu wtedy racje i się uspokajam ) -
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:No właśnie, gdybym nie czuła ruchów to bym juz chyba oszalała:) a tak to przynajmniej czuję codziennie wieczorem -dziś nawet od rana bobasek buszował
mi po obiedzie jak siedziałam drgnął i przed chwilką
jak chodzę oczywiście nie czuję jeszcze ale ruchy poczułam kilka dni temu więc nie mam co wymagać ogromnych kopnięć już teraz;)
ale codziennie teraz wyczekuje na ruch odkąd je mam bo mnie to uspokaja i cieszy;) -
Blondi22 wrote:ja 3D nie robiłam i nie robie nie mam takiej potrzeby
-
Witajcie , jestem po wizycie maleństwo ma sie dobrze łozysko wysoko szyjka pozamykana twarda i będzie synuś , najpierw lekarz gadał że w tej pozycji bedzie nie widoczne , i naraz dziecko się obróciło i pokazało co ma między nóżkami więc będzie SYNUŚ
lecz teraz lekarz wie że mam dośc mocną ta przegrodę i muszę sie oszczędzać , oczywiście w domu moge funkcjonować ale nie robić sobie wychodnego
mówił że taka przegroda jest wskazanie do cesarki , no ale do porodu jeszcze dalekoMiriam, Perełka, Matylda36, Lalita2710, Blondi22, Selena lubią tę wiadomość
-
Choć musze przyznać, że jak kogoś stać, i nie jest to dla kogoś obciążenie finansowe, to polecam zrobić- pamiętka będzie. Dla mnie było to obciążenie finansowe- nie rozpatrywałam tego w kategoriach, że na dziecku nie będę oszczędzać ( skoro gin kazał zrobić, to zrobiłam), bo to tez troszkę dla nas bardziej jest niż dla dziecka ( jeśli nie ma wskazań), i nie o to chodzi. Niekiedy trzeba wybierać, na ile możemy sobie pozwolić i nie chodzi to o żadne skąpstwo.
-
Jeśli chodzi o bóle to mój gin powiedział tak - ból jest wówczas niepokojący kiedy nie ustępuje mimo zmiany pozycji. Jeśli boli przy wykonywaniu jakiejś czynności to znak, że mamy jej po prostu nie wykonywać.
Perełko co do badania USG 2 a 3D to myślę, że jeśli mamy pewność że sprzęt 2D jest na tyle dobry, że wykryje wszelkie nieprawidłowości to może faktycznie nie ma po co robić badania 3D. Ja widziałam dużą różnicę w tych dwóch badaniach, ale może to nie kwestia trójwymiaru a tylko jakości sprzętu. -
juicca wrote:Witajcie , jestem po wizycie maleństwo ma sie dobrze łozysko wysoko szyjka pozamykana twarda i będzie synuś , najpierw lekarz gadał że w tej pozycji bedzie nie widoczne , i naraz dziecko się obróciło i pokazało co ma między nóżkami więc będzie SYNUŚ
lecz teraz lekarz wie że mam dośc mocną ta przegrodę i muszę sie oszczędzać , oczywiście w domu moge funkcjonować ale nie robić sobie wychodnego
mówił że taka przegroda jest wskazanie do cesarki , no ale do porodu jeszcze daleko
No to pięknie juicca. Gratuluję synusia
A co Ty masz za przegrodę?Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualnyjuicca wrote:mówił ze wyglada to na macice dwurożną
ja jak tydzień temu byłam na wizycie to sie zapytałam co z ta moja macica - no i mi odp że teraz to nie widać bo się rozrasta itp. natomiast delikatna wada była widoczna jak byłam na 1 usg to było w 5 tyg ciąży jak był pecherzyk. Powiedział wtedy że mam budowe macicy dwuroznej ale delikatnie ta wada była widoczna. Kazał tylko się obserwować. -
to masz dwurozną czy z przegrodą? czy obie te wady, bo ja to mam i na przykład przegrodę mam usuniętą, bo ona była przyczyną moich wcześniejszych poronień. A z dwurożnoscią nic się nie robi, więc ta wada mi pozostała, dlatego m.in moje problemy w tej ciąży.
Dlatego jestem ciekawa i pytam Cię o te wady, bo nikogo nei znam kto z przegrodą donosił ciążę i myślałam, że może Ty jesteś tą szczęściarą. Chyba raczej masz dwurożną macicę. Niestety też się spotkałam z tym, że dla niektórych ginów te dwie wady to jedno i to samoMama najcudowniejszych skarbów