Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapytaj bo ja w tej samej sytuacji jestem:) jestem zadowolona z mojego prywatnego lekarza ale z chęcią bym się na 3d przeszła. Też mi nie wspominał nigdy o 3d

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    A ja jestem po wizycie. Z dzidziusiem wszystko w porządku. Ładnie rośnie, fika i kręci się jakby się chciał w każdy zakątek mojego brzucha dostać :-)Bardzo aktywne maleństwo.

To super informacja:) a jakie ma już wymiary?

• paula22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro zapytam bo wiem, że ogólnie wykonuje bo na cenniku ma ale może nie mówił żeby nie pomysleć, że chce naciągnąć czy coś;) no nie wiem;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój na bank nie robi bo nie ma takiego sprzetu...a szkoda

• paula22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jestem ciekawa jak to jest zobaczyć dzidziusia swojego w 3D ;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też:) Napisz jutro jak po wizycie bedziesz:) A ogólnie jak sie czujesz? bo w sumie w jednym tygodniu jestesmy:)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jesteśmy na bardzo podobnym etapie ja dziś konczę 19 a jutro zaczynam 20 a Ty lada dzień też w 20 wkraczasz;)
    czuję się niby ok ale wieczorami mam zgage, szybsze zmęczenie dokucza no i czasami w dole tak mnie brzuch ciągnie a Ty jak? ;)
    jutro zdam całą relację z wizyty;) na 15 mam gin.

lprktv73nye615w2.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    moja od kilku dni tak szaleje ;) he ze nawet jak spie to nie raz sie budze ;)

ja też jestem niska tylko 160cm ;)
    no i ja należę do tych niższych:P (162cm), więc i tułów mam któki, ale mimo to ruchy czuję raczej nisko....sporadycznie mniej więcej prawie na wysokości pępka ( to pewnie rączkami, albo jak się przewróci). A dno macicy jestem w stanie wyczuć, jak mma skurcz- wtedy dokładnie wiem, gdzie ona się znajduje. Mam jak mam normalnie, to brzuch, tak jak pisłam wcześniej, raczej miękki jest- no chyba, że się najem, to mam wrażenie, że mi pęknie:P

Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to od dnia zależy...czasami czuję się znakomicie jakbym w ciazy nie była a czasami np. brzuszek mnie ciągnie po bokach w dole, jest bardziej napięty jak chodzę ale jak poleże to robi sie miękki. No i moje zaparcia...od wczoraj piję laktuloze - mam nadzieję że mi pomoże:)
    Ja jestem tak przewrażliwiona że czasami z byle małym bólem już do gina bym dzwoniła ale mąż mnie uspokaja i mówi: przecież w ciąży jesteś! musi czasami zakłuć ( no i przyznaje mu wtedy racje i się uspokajam :) )

• paula22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też jestem panikarą;)
    tez mam czasami uczucie, że mnie ciągnie po bokach brzucha w dole.
    na szczęście czuje juz momentami delikatne ruchy więc to mnie uspokaja;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, gdybym nie czuła ruchów to bym juz chyba oszalała:) a tak to przynajmniej czuję codziennie wieczorem -dziś nawet od rana bobasek buszował :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    No właśnie, gdybym nie czuła ruchów to bym juz chyba oszalała:) a tak to przynajmniej czuję codziennie wieczorem -dziś nawet od rana bobasek buszował :)

mi po obiedzie jak siedziałam drgnął i przed chwilką;)
    jak chodzę oczywiście nie czuję jeszcze ale ruchy poczułam kilka dni temu więc nie mam co wymagać ogromnych kopnięć już teraz;)
    ale codziennie teraz wyczekuje na ruch odkąd je mam bo mnie to uspokaja i cieszy;)

lprktv73nye615w2.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja 3D nie robiłam i nie robie nie mam takiej potrzeby ;)
    no to ja powiem, coś z czym pewnie nie zgodzi się większość przyszłych mam:P bo byłam na USG 3d z racji wady serca M. no i nie powiem- fajnie widzieć jak ten mały człowieczek się tam porusza w środku, jak lekarz przełączył na 3d to na poczatku nie wiedziałam na co mam patrzeć, po chwili ujrzałam buźkę i jak Maleństwo pępowiną przeciera sobie buzie...fajnie- ale ten widok taki cudowny nie jest dla mnie( nawet mnie trochę przeraził). Przyzwyczaiłam się do widoku na 2d, i to 3d jakieś obce zdjęcie było dla mnie. Zresztą wszystkie parametry robił lekarz na 2d i serduszko tez na 2d pokazał z piękną zastawką:P także koszt tego badania jest duży i jak nie ma wskazań, to według mnie zbędny.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie , jestem po wizycie maleństwo ma sie dobrze ;) łozysko wysoko szyjka pozamykana twarda ;) i będzie synuś , najpierw lekarz gadał że w tej pozycji bedzie nie widoczne , i naraz dziecko się obróciło i pokazało co ma między nóżkami więc będzie SYNUŚ ;)

lecz teraz lekarz wie że mam dośc mocną ta przegrodę i muszę sie oszczędzać , oczywiście w domu moge funkcjonować ale nie robić sobie wychodnego

mówił że taka przegroda jest wskazanie do cesarki , no ale do porodu jeszcze daleko

Miriam, Perełka, Matylda36, Lalita2710, Blondi22, Selena lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć musze przyznać, że jak kogoś stać, i nie jest to dla kogoś obciążenie finansowe, to polecam zrobić- pamiętka będzie. Dla mnie było to obciążenie finansowe- nie rozpatrywałam tego w kategoriach, że na dziecku nie będę oszczędzać ( skoro gin kazał zrobić, to zrobiłam), bo to tez troszkę dla nas bardziej jest niż dla dziecka ( jeśli nie ma wskazań), i nie o to chodzi. Niekiedy trzeba wybierać, na ile możemy sobie pozwolić i nie chodzi to o żadne skąpstwo.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o bóle to mój gin powiedział tak - ból jest wówczas niepokojący kiedy nie ustępuje mimo zmiany pozycji. Jeśli boli przy wykonywaniu jakiejś czynności to znak, że mamy jej po prostu nie wykonywać.

Perełko co do badania USG 2 a 3D to myślę, że jeśli mamy pewność że sprzęt 2D jest na tyle dobry, że wykryje wszelkie nieprawidłowości to może faktycznie nie ma po co robić badania 3D. Ja widziałam dużą różnicę w tych dwóch badaniach, ale może to nie kwestia trójwymiaru a tylko jakości sprzętu.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Witajcie , jestem po wizycie maleństwo ma sie dobrze ;) łozysko wysoko szyjka pozamykana twarda ;) i będzie synuś , najpierw lekarz gadał że w tej pozycji bedzie nie widoczne , i naraz dziecko się obróciło i pokazało co ma między nóżkami więc będzie SYNUŚ ;)

lecz teraz lekarz wie że mam dośc mocną ta przegrodę i muszę sie oszczędzać , oczywiście w domu moge funkcjonować ale nie robić sobie wychodnego

mówił że taka przegroda jest wskazanie do cesarki , no ale do porodu jeszcze daleko

No to pięknie juicca. Gratuluję synusia :-)
    A co Ty masz za przegrodę?

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • juicca Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówił ze wyglada to na macice dwurożną

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    mówił ze wyglada to na macice dwurożną

ja jak tydzień temu byłam na wizycie to sie zapytałam co z ta moja macica - no i mi odp że teraz to nie widać bo się rozrasta itp. natomiast delikatna wada była widoczna jak byłam na 1 usg to było w 5 tyg ciąży jak był pecherzyk. Powiedział wtedy że mam budowe macicy dwuroznej ale delikatnie ta wada była widoczna. Kazał tylko się obserwować.

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to masz dwurozną czy z przegrodą? czy obie te wady, bo ja to mam i na przykład przegrodę mam usuniętą, bo ona była przyczyną moich wcześniejszych poronień. A z dwurożnoscią nic się nie robi, więc ta wada mi pozostała, dlatego m.in moje problemy w tej ciąży.
    Dlatego jestem ciekawa i pytam Cię o te wady, bo nikogo nei znam kto z przegrodą donosił ciążę i myślałam, że może Ty jesteś tą szczęściarą. Chyba raczej masz dwurożną macicę. Niestety też się spotkałam z tym, że dla niektórych ginów te dwie wady to jedno i to samo :-(

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ